هنگامی که ویروس اچ آی وی به فردی منتقل می شود، مهم است که بدانید چگونه باید به شناخت علائم اولیه آن پی ببرید. تشخیص زودهنگام اچ آی وی می تواند به تسریع در درمان، کنترل ویروس و جلوگیری از پیشروی آن به مرحله سوم کمک کند. در درمان اولیه با استفاده از داروهای ضد ویروسی، ویروس اچ آی وی غیرقابل شناسایی شده و در نتیجه از انتقال آن به دیگران جلوگیری می شود. ما در این مقاله سلام دنیا درباره اینکه علائم اولیه ایذر چیست؛ 10 نشانه اولیه علائم اچ آی وی در زنان و مردان و همچنین مراحل بیماری ایذر (HIV) پرداختیم. با ما همراه باشید.
علائم اولیه اچ آی وی
علائم اولیه اچ آی وی ممکن است شبیه به علائم ناشی از آنفولانزا ظاهر شود؛
که می تواند شامل موارد زیر شود:
1. سردرد
2. تب
3. تورم غدد لنفاوی
4. گلودرد
5. ریزش مو
6. تحرکات پوستی (بثورات)
7. درد عضلانی و مفصلی
8. تعریق شبانه
9. ایجاد زخم، آفت و برفک در دهان، زبان و ناحیه تناسلی
10. اسهال
حتما بخوانید: ایدز چیست و چگونه به وجود می آید؟
علائم ایدز بعد از چند روز مشخص میشود
علائم اولیه اچ آی وی (ایدز) به طور معمول در عرض یک تا دو ماه بعد از سرایت بروز می کند. اگرچه به گزارش HIV.gov این زمان می تواند به دو هفته پس از سرایت نیز کاهش یابد. با این حال برخی افراد نیز هستند که ممکن است بعد از ابتلا، هیچ یک از این علائم را بروز ندهند.
مهم است به یاد داشته باشید که علائم اولیه اچ آی وی به بیماری های شایع و شرایط بهداشتی نیز ارتباط دارد. برای اطمینان از وضعیت اچ آی وی خود، می توانید با یک ارائه دهنده خدمات بهداشتی درباره آزمایش ها و موارد آن صحبت کنید. ممکن است فردی تا ده سال هم علائم اچ آی وی را بروز ندهد. با این حال، این بدان معنا نیست که ویروس از بین رفته است. وضعیت سلامتی در اچ آی وی قابل کنترل است. اما اگر درمان نشود، این ویروس می تواند به مرحله سوم پیشروی کند حتی اگر علائمی وجود نداشته باشد. به همین دلیل است که دادن آزمایش بسیار اهمیت دارد.
علائم ایدز
علائمی که نشان می دهد اچ آی وی ممکن است به مرحله سوم پیشروی کرده باشد عبارتند از:
1. تب شدید
2. لرز و تعریق شبانه
3. بثورات پوستی
4. مشکلات تنفسی و سرفه مداوم
5. کاهش وزن شدید
6. ایجاد زخم، آفت و برفک در دهان، زبان و ناحیه تناسلی
7. خستگی مفرط
8. ذات الریه
9. مشکلات حافظه
مراحل اچ ای وی (HIV)
مراحل اچ آی وی بسته به این که در چه فازی قرار دارد، علائم متفاوتی می تواند داشته باشد.
1. اولین مرحله از اچ آی وی به عنوان عفونت حاد یا اچ آی وی اولیه شناخته می شود. این مرحله همچنین سندروم مزمن ویروسی نیز نامیده می شود. در این مرحله اکثر افراد علائم رایج مانند آنفولانزا را تجربه می کنند که ممکن است تشخیص اینکه عفونت از دستگاه گوارش است یا دستگاه تنفسی، دشوار شود.
2. فاز بعدی مرحله تاخیر بالینی است. در این مرحله ویروس فعالیت کمتری دارد، گرچه هنوز در بدن است. در طی این مرحله، عفونت ویروسی در سطح بسیار پایینی پیشروی می کند و افراد هیچ علائمی را تجربه نخواهند کرد. این دوره تاخیر ممکن است یک دهه یا بیشتر به طول بینجامد. بسیاری از افراد در طول این دوره ده ساله علائم اچ آی وی را در خود بروز نمی دهند.
3. در مرحله سوم اچ آی وی وارد فاز نهایی می شود. طی این مرحله، سیستم ایمنی به شدت آسیب می بیند و در برابر عفونت های فرصت طلب آسیب پذیر نشان می دهد. هنگامی که اچ آی وی به مرحله سوم می رسد، علائم مرتبط با عفونت ممکن است آشکار شود. این علائم عبارتند از:
- حالت تهوع
- استفراغ
- خستگی
- تب
حتما بخوانید: حالت تهوع نشانه چیست
همچنین علائم مربوط به خود اچ آی وی مانند اختلالات شناختی (زوال عقل) می تواند در فرد بروز پیدا کند.
آیا دوره زمانی ای وجود دارد که در آن ویروس قابل انتقال نباشد؟
اچ آی وی به محض ورود به بدن قابلیت انتقال دارد. در طی این مرحله، جریان خون حاوی میزان بالاتری از ویروس اچ آی وی است که باعث میشود فرایند انتقال به دیگران به سادگی صورت پذیرد.
از آنجایی که همه افراد مبتلا به اچ آی وی علائم اولیه آن را بروز نمیدهند، بهترین راه تشخیص وجود این ویروس در بدن دادن آزمایش است. این تشخیص زود هنگام به فرد مبتلا اجازه میدهد تا روند درمانی خود را آغاز کند. درمان مناسب میتواند خطر انتقال ویروس به شریک جنسی را از بین ببرد.
ملاحظات دیگر
زمانی که در فردی علائم اچ آی وی بروز مییابد، به یاد داشته باشید که همیشه بدلیل ویروس اچ آی وی نیست که افراد احساس بیماری میکنند. بسیاری از علائم اچ آی وی، به ویژه درموارد شدید از عفونت های فرصت طلب نشات میگیرد.
میکروب های مسئول این عفونت ها معمولا در افرادی که دارای سیستم ایمنی سالمی هستند، در حالت غیر فعال قرار دارند. درحالی که اگر سیستم ایمنی ضعیف باشد، این میکروب ها میتوانند به بدن حمله کرده و باعث بیماری شوند. افرادی که در طی مراحل اولیه اچ آی وی علائمی از خود بروز نمیدهند، اگر ویروس در بدن آنها پیشروی کند ممکن است باعث بروز علائمی از بیماری در خود شوند.
آزمایش اچ آی وی (HIV)
آزمایش اچ آی وی اهمیت دارد، زیرا یک فرد مبتلا به اچ آی وی که هنوز روند درمانی خود را آغاز نکرده میتواند ویروس را انتقال دهد حتی اگر هیچ علائمی را بروز نداده باشد. ممکن است از طریق مایعات بدن این ویروس به دیگران انتقال یابد. با این حال، امروزه با درمان میتوان خطر انتقال این ویروس به شرکای جنسی را کاملا از بین برد.
حتما بخوانید: تشخیص و عوامل موثر در نتیجه آزمایش HIV
به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) درمان ضدویروسی (آنتی رتروویرال) میتواند منجر به سرکوب ویروس شود. هنگامی که یک فرد مبتلا به اچ آی وی بتواند بار ناشناخته بودن ویروس را حفظ کند، این ویروس به فرد دیگری منتقل نمیشود. با استناد به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری هر بار ویروس ناشناخته کمتر از 200 عدد در هر میلی لیتر خون تعریف میشود.
آزمایش اچ آی وی تنها راه برای تشخیص وجود این ویروس در بدن است. عوامل مخاطره آمیز شناخته شدهای وجود دارد که احتمال ابتلا به اچ آی وی را در فرد افزایش میدهد. برای مثال اگر فردی رابطه جنسی بدون کاندوم یا استفاده از سوزن مشترک داشته باشد، حتما باید آزمایش اچ آی وی بدهد تا اطمینان یابد ویروس به بدن او منتقل نشده است.
سخن آخر
ویروس اچ آی وی (HIV) عامل اصلی بیماری ایدز است. علائم اولیه اچ آی وی، ممکن است شبیه آنفولانزا باشد. علائمی مانند: سردرد، تعریق شبانه از نشانه های اولیه HIV است. تنها راه تشخیص ویروس HIV، آزمایش است. زمانی که شخصی به ویروس اچ آی وی (HIV) مبتلا می شود، برای تشخیص زودهنگام و تسریع درمان آن، شناخت علائم اولیه، حائز اهمیت می باشد. امیدوارم این مقاله علائم اولیه ایدز و مراحل بیماری ایدز برای شما مفید بوده باشد.
مقالات مرتبط:
رابطه بین مصرف سیر و داروهای درمان ایدز چیست؟