ورم معده یا گاستریت وضعیتی است که پوشش معده فرد را تحت تأثیر قرار می دهد و منجر به التهاب آن می شود. برخی از موارد ورم معده را میتوان در خانه با درمانهای ساده درمان کرد. ما در این مقاله از سلام دنیا، درمان خانگی ورم معده با روش های طبیعی را به شما آموزش دادیم.
علت ورم معده
عوامل زیادی وجود دارند که میتوانند باعث تشدید ورم معده شوند. این عوامل شامل:
- مصرف بیش از حد الکل
- استفاده طولانی مدت از داروهای مسکن
- باکتری هلیکوباکتر پیلوری (H.pylori) عفونت ها
- استرس
گرچه بعضی موارد ابتلا به ورم معده به درمان پزشکی نیاز دارد، اما بسیاری از افراد متوجه می شوند که می توانند علائم این بیماری را در خانه مدیریت کنند.
9 مورد از بهترین درمان های خانگی ورم معده
9 مورد از بهترین درمان های خانگی برای ورم معده به خاطر داشته باشید که همه این روش ها برای همه افراد موثر نیستند، بنابراین ممکن است یک فرد قبل از پیدا کردن بهترین روش برای رفع مشکل خود، چند مورد از این درمان های طبیعی را امتحان کند.
حتما بخوانید: علائم گاستریت یا ورم معده چیست
1. برای درمان خانگی ورم معده: از یک رژیم غذایی ضد التهابی پیروی کنید
ورم معده وضعیتی است که به التهاب مخاط معده اشاره دارد، بنابراین مصرف رژیم غذایی که به کاهش التهاب کمک می کند ممکن است با گذشت زمان التهاب را هم تسکین دهد. با این حال، تحقیقات به طور قطعی نشان نداده است که مصرف مواد غذایی مشخصی باعث بروز یا از بروز ورم معده پیشگیری می کند.
با تهیه یک دفتر رژیم غذایی، افراد می توانند متوجه شوند که کدام یک از غذاها علائم ورم معده را تحریک می کند. بعد می توانند مصرف این مواد غذایی را کم کرده یا به طور کلی از مصرف برخی غذاها خودداری کنند.
غذاهایی که معمولاً منجر به بروز التهاب می شوند عبارتند از:
- غذای فرآوری شده
- گلوتن
- غذاهای اسیدی
- محصولات لبنی
- غذاهای شیرین
- غذاهای تند
- الکل
2. برای درمان ورم معده : مکمل عصاره سیر مصرف کنید
برخی تحقیقات اشاره می کنند که عصاره سیر می تواند به کاهش علائم ورم معده کمک کند. خرد کردن سیر خام و خوردن آن نیز می تواند برای تسکین این وضعیت موثر باشد. اگر کسی طعم سیر خام را دوست ندارد، می تواند سیر را خرد کرده و با یک قاشق کره بادام زمینی یا درون خرمای خشک بگذارد مصرف کند. شیرینی کره بادام زمینی یا خرما به غالب شدن طعم سیر کمک می کند.
3. برای درمان خانگی ورم معده: پروبیوتیک ها را امتحان کنید
پروبیوتیک ها می توانند به بهبود هضم و تشویق حرکات منظم روده ای کمک کنند. مکملهای پروبیوتیک، باکتریهای خوب را وارد به دستگاه گوارش فرد میکنند، چون وجود این باکتری های خوب می تواند به توقف گسترش هلیکوباکتر پیلوری کمک کند. مصرف مواد غذایی حاوی پروبیوتیک نیز می تواند علائم ورم معده را بهبود ببخشد. این مواد غذایی شامل:
- ماست
- کیمچی
- نوشیدنی کامبوجا
- کلم ترش
- كفير
حتما بخوانید: بهترین و بدترین غذاها برای التهاب و ورم معده
4. درمان ورم معده در طب سنتی: چای سبز را با عسل مانوکا بنوشید
یک مطالعه نشان داد که نوشیدن چای سبز یا سیاه حداقل یک بار در هفته می تواند به طرز قابل توجهی شیوع هلیکوباکتر پیلوری را در دستگاه گوارش کاهش دهد. عسل مانوکا نیز ممکن است برای درمان ورم معده مفید باشد، زیرا عسل حاوی خواص ضد باکتریایی است که به مبارزه با عفونت کمک می کند. برخی افراد معتقدند نوشیدن آب گرم به تنهایی می تواند معده را آرام کند و به هضم غذا هم کمک کند.
5. درمان ورم معده از روغن های اسانسی استفاده کنید
روغنهای اسانسی مانند علف لیمو و به لیمو، در آزمایشات آزمایشگاهی برای کمک به افزایش مقاومت در برابر هلیکوباکتر پیلوری مفید ارزیابی شدند. روغن های اسانسی دیگری که می توانند تاثیر مثبتی بروی سیستم گوارش داشته باشند شامل: نعناع، زنجبیل و میخک هستند.
روغن های اسانسی نباید بلعیده شوند و در صورت استفاده بروی پوست، همیشه قبل از استفاده باید با روغن حامل رقیق شوند. ممکن است افراد بخواهند از این روغنها در دستگاه پخش کننده روغن استفاده کنند یا در مورد نحوه استفاده بی خطر از آنها برای کمک به تسکین ورم معده با پزشک مشورت کنند. لازم به ذکر است که سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) بروی روغن های اسانسی یا داروهای جایگزین نظارتی انجام نمی دهد.
6. وعده های غذایی سبک تر مصرف کنید
خوردن وعده های غذایی حجیم و پر کربوهیدرات می تواند به سیستم گوارشی فرد فشار وارد کرده و ورم معده را تشدید کند. مصرف منظم وعده های غذایی کم در طول روز می تواند به کم کردن فرایند هضم غذا و کاهش علائم ورم معده کمک کند.
7. از کشیدن سیگار و مصرف بیش از حد داروهای مسکن خودداری کنید
سیگار کشیدن می تواند منجر به آسیب رساندن به مخاط معده و همچنین خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دهد. مصرف بیش از حد داروهای مسکن بدون نسخه مانند آسپرین یا ایبوپروفن نیز می تواند به مخاط معده آسیب برساند و مشکل ورم معده را بدتر کند.
حتما بخوانید: سرطان معده چیست و چه علائمی دارد؟
8. برای درمان خانگی ورم معده، استرس را کاهش دهید
استرس می تواند باعث تشدید ورم معده شود، بنابراین کاهش سطح استرس راه حل مهمی برای کمک به مدیریت این وضعیت محسوب می شود. تکنیک های مدیریت استرس عبارتند از:
- ماساژ
- مدیتیشن
- یوگا
- ورزش های تنفسی
9. درمان ورم معده با تغییر شیوه زندگی
ورم معده یک عامل خطر برای ابتلا به سرطان معده محسوب می شود، بنابراین در صورت ابتلا به آن، آگاهی از شیوه زندگی تان نکته بسیار مهمی است.
علائم ورم معده
اگرچه ورم معده وضعیت ناخوشایندی است، اما معمولاً این وضعیت به عنوان یک بیماری جدی در نظر گرفته نمی شود. علائم ورم معده شامل موارد زیر است:
- حالت تهوع
- استفراغ
- احساس درد یا سوزش در معده
- احساس سیر شدن فقط بعد از خوردن مقدار کمی غذا
پیشگیری از ورم معده
اگرچه علت بروز ورم معده در بین افراد مختلف، متفاوت است، اما اقداماتی وجود دارد که افراد می توانند برای پیشگیری از بروز علائم آزاردهنده ورم معده آنها را بکار بگیرند. مراحل پیشگیری از بروز ورم معده عبارتند از:
- پرهیز از مصرف غذاهایی که محرک بروز ورم معده شناخته شده اند
- سیگار کشیدن را ترک کنید
- استرس را مدیریت و کاهش دهید
- از نوشیدن الکل اجتناب کنید
- وزن سالم را حفظ کنید
- از مصرف بیش از حد داروهای مسکن بدون نسخه خووداری کنید
درمانهای خانگی میتواند به بسیاری از افراد در مدیریت مشکل ورم معده کمک کند. با این حال، اگر علائم تان از بین نرفت، باید با پزشک خود صحبت کنید.
زمان مراجعه به پزشک در صورت ابتلا به ورم معده
افراد مبتلا به ورم معده در صورت مشاهده موارد زیر باید به پزشک مراجعه کنند:
- تشدید ورم معده که بیشتر از یک هفته طول کشیده است
- استفراغ خونی
- وجود خون در مدفوع
پزشک از شما سؤالاتی می پرسد، معاینه انجام می دهد و ممکن است بخواهد آزمایش های خاصی را انجام دهید.
داروهای رایجی که برای درمان ورم معده تجویز می شوند عبارتند از:
- مسدود کننده های هیستامین نوع 2 (H2) که به کاهش تولید اسید معده کمک می کند. این دارو هم بصورت نسخه تجویز شده و هم بدون نسخه در دسترس است.
- پمپ پروتون (PPIs)، که به عنوان کاهنده تولید اسید معده عمل می کند، هم بصورت نسخه تجویز شده و هم بدون نسخه در دسترس است.
- آنتی بیوتیک ها، که برای درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری استفاده می شوند.
نتیجه گیری:
پیدا کردن علت بروز ورم معده می تواند کلید یافتن بهترین راه حل های درمان آن باشد. ورم معده می تواند در پی مصرف غذای پرکالری، نوشیدن بیش از حد نوشیدنی های الکلی یا مصرف بیش از حد دارو آسپرین تشدید و فروکش کند. همچنین ورم معده می تواند یک بیماری مزمن و پیش ساز بیماری های جدی تری هم باشد. اقدامات لازم برای درمان علائم ورم معده را در خانه انجام دهید و اگر علائم با درمان خانگی ورم معده از بین نرفتند، حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.