عوارض و خطرات استفاده از شوینده و مواد تمیز کننده بر روی ریه و مشکلات تنفسی

عوارض و خطرات استفاده از شوینده و مواد تمیز کننده بر روی ریه و مشکلات تنفسی در دراز مدت، مواد شیمیایی تمیز کننده می توانند آسیب های جدی به ریه های شما وارد نمایند. این مواد شیمیایی معمولاً غیرضروری می باشند و در اکثر موارد استفاده از دستمال های میکروفیبر و آب می تواند جایگزین آنها شود.

محققین می گویند مواد شیمیایی موجود در محصولات تمیز کننده منزل می توانند مانند سیگار کشیدن به ریه های شما آسیب وارد کنند. زندگی در یک منزل تمیز ممکن است برای سلامتی شما مفید باشد اما در واقع تمیز کردن منزل به این وضعیت می تواند گاهی برای شما مضر محسوب شود. بر اساس تحقیقی که به تازگی در ژورنال درمان های مراقبت های ویژه و تنفسی انجمن مشکلات ریوی آمریکا چاپ شده است، زنان اگر به عنوان خدمتکار فعالیت کرده یا از محصولات خاصی (بویژه اسپری های تمیز کننده) به مدت طولانی استفاده نمایند، عملکرد ریوی آنها کاهش پیدا خواهد کرد. محققین اعلام کرده اند زنانی که با این محصولات اقدام به نظافت نمی کنند، این میزان مشکلات ریوی را تجربه نمی نمایند. دانشمندان در دانشگاه برگن نروژ داده های مربوط به 6235 نفر شرکت کننده در نظرسنجی سلامت تنفسی انجام اروپا را مورد تحلیل قرار داده اند. شرکت کنندگان که در زمان این نظرسنجی میانگین سنی آنها 34 سال بوده است، برای مدت حدود 20 سال تحت بررسی و پیگیری قرار داشته اند.

مدیر این تحقیق، اوستین اسوانز یک دانشجوی دکتری در واحد علوم بالینی در دانشگاه برگن می باشد. وی همچنین متخصص طب ریوی و یک مشاور در بیمارستان دانشگاه هاکلند نیز می باشد. اسوانز می گوید: "پیام این تحقیق این است که در دراز مدت، مواد شیمیایی تمیز کننده می توانند آسیب های جدی به ریه های شما وارد نمایند. این مواد شیمیایی معمولاً غیر ضروری می باشند و در اکثر موارد استفاده از دستمال های میکروفیبر و آب می تواند جایگزین آنها شود."

"ما تلاش فراوانی کردیم تا داده ها را در طول این دو دهه جمع آوری نماییم و من این فرصت را پیدا کردم تا نگاهی به این داده ها انداخته و بعضی از آنها را مورد تحلیل قرار دهم." یکی از نواقض بالقوه این تحقیق این بوده است که تعداد کمی از شرکت کنندگان در آن، به عنوان نظافتچی مشغول به کار بوده اند. اسوانز توضیح می دهد: "با این وجود، جمعیت تحقیق از نمونه های جمعیتی مختلف زنان و مردان انتخاب شده اند بنابراین کار کردن به عنوان نظافتچی یک پیش نیاز برای نتیجه گیری محسوب نمی شود."

مضرات مواد شوینده بر روی ریه و سلامتی

مواد شیمیایی که برای ریه ها مناسب نمی باشند

اسوانز اعلام می کند که سطح اختلالات ریوی در ابتدا تعجب آور بوده است. "با این وجود اگر شما به استنشاق ذرات ریز مربوط به مواد شوینده که برای نظافت زمین (و نه ریه ها) ساخته شده اند، فکر کنید، این موضوع دیگر تعجب آور نمی باشد." نویسنده اعلام می کند که کاهش عملکرد ریه ها به دلیل تحریکاتی است که بسیاری از مواد شیمیایی تمیز کننده در غشای مخاطی دیواره مجاری تنفسی ایجاد می کنند. در درازمدت، این امر باعث بروز تغییرات دائمی در مجاری تنفسی می شود.

این تحقیق دریافته است که "در حالی که اثرات کوتاه مدت مواد شیمیایی تمیز کننده بر روی بیماری آسم به خوبی مشخص شده است، ما دانش کافی درباره اثرات بلندمدت این مواد بر بدن را در اختیار نداریم." این مطلب را دکتر سیسیلی اسوانز پروفسور مرکز دانشگاهی سلامت بین المللی و نویسنده ارشد این تحقیق بیان کرده است. وی می افزاید: "ما می ترسیم که این مواد شیمیایی با وارد کردن آسیب های کوچک اما مداوم به مجاری تنفسی، پس از گذشت سالها بتوانند نرخ کاهش عملکرد ریه ها را که با افزایش سن بیشتر می شود، سرعت بخشند.

بر اساس اعداد

محققین یک سری آمارها را با مقایسه زنانی که نظافتچی بوده اند نسبت به زنانی که به این شغل مشغول نبوده اند، ارائه کرده اند.

در بین یافته ها:
  • مقدار هوایی که یک فرد می تواند به فشار در یک ثانیه بازدم نماید به میزان 3.6 میلی متر در سال نسبت به زنانی که در منزل خود از مواد تمیز کننده استفاده می کردند و 3.9 میلی متر در زنانی که به شغل نظافتچی اشتغال داشته اند، کاهش می یابد.
  • مقدار کل هوایی که یک فرد می تواند با فشار بازدم نماید در زنانی که در خانه نظافت می کرده اند به میزان 4.3 میلی متر در سال و در زنان نظافتچی 7.1 میلی متر در سال دچار کاهش می شود.

مواد شیمیایی که برای ریه ها مناسب نمی باشند

محققین همچنین اعلام کرده اند که سرعت کاهش عملکرد ریه ها در زنانی که به عنوان نظافتچی کار می کرده اند تقریباً مشابه افراد سیگاری می باشد که در سال حدود 20 بسته سیگار مصرف می نمایند. مشخص است که قرارگیری مداوم در معرض محصولات تمیزکننده با افزایش نرخ بیماری آسم در افراد در ارتباط است. تحقیق انجام شده در نروژ این یافته را بر اساس قرارگیری طولانی مدت و تشخیص COPD تایید نموده است.

بر اساس گفته های دکتر هارولد اس. نلسون، یک متخصص آلرژی و سیستم ایمنی در مرکز سلامت ملی Jewish، تفاوت در این تحقیق، در از دست دادن عملکرد ریوی می باشد که این مطلبی تازه است. نلسون همچنین می افزاید که این تحقیق هیچ تفاوتی بین اسپری های تمیز کننده و سایر محصولات پیدا نکرده است. وی می افزاید: "ما باید مراقب باشیم. در مورد محصولات تمیز کننده به شکل اسپری، شما ذرات شیمیایی گازی را مانند یک اسفنج تنفس می کنید و به داخل بدن می برید." وی می گوید بهتر است در این مواقع از ماسک استفاده نمایید. هر چند استفاده از اسپری های تمیز کننده باعث سهولت کار شده است اما شاید ایده مادربزرگ ها برای استفاده از سرکه و آب بهتر بوده باشد.

منبع: healthline

از
6
رای