شایعترین علت هیپوگلیسمی + علائم، تشخیص و درمان افت قند خون

شایعترین علت هیپوگلیسمی + علائم، تشخیص و درمان افت قند خون هیپوگلیسمی یا افت قند خون چیست؛ شایعترین علت هیپوگلیسمی، علائم، تشخیص قند خون پایین، درمان، دلایل، درمان خانگی و روش جلوگیری هیپوگلیسمی یا افت قند خون در سلام دنیا بخوانید.

در طول روز، بسته به عوامل متعدد، سطوح گلوکز خون (که قند خون نیز نامیده می شود) متفاوت است. بالا یا پایین. این طبیعی است. اگر در محدوده خاصی متفاوت باشد، احتمالاً نمی توانید بگویید. اما اگر به زیر محدوده سالم برود و درمان نشود، می تواند خطرناک شود. در این مطلب از سلام دنیا درباره هیپوگلیسمی یا افت قند خون، علائم و نشانه های افت قند خون ، تشخیص قند خون پایین، درمان، علت، جلوگیری هیپوگلیسمی یا افت قند خون صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

هیپوگلیسمی چیست؟

قند خون پایین زمانی است که سطح قند خون شما به اندازه کافی پایین آمده است که باید برای بازگرداندن آن به محدوده هدف خود اقدام کنید. این معمولا زمانی است که قند خون شما کمتر از 70 میلی گرم در دسی لیتر است. با این حال، با تیم مراقبت از دیابت خود در مورد اهداف قند خون خود و اینکه چه سطحی برای شما بسیار پایین است صحبت کنید. قند خون پایین ممکن است به عنوان واکنش انسولین یا شوک انسولین نیز شناخته شود‌.

علائم و نشانه های افت قند خون (به سرعت رخ می دهد)

واکنش هر فرد به افت قند خون متفاوت است. علائم و نشانه های زمانی که قند خون شما پایین است را بیاموزید. وقت گذاشتن برای یادداشت کردن این علائم ممکن است به شما کمک کند علائم خود را در مورد پایین بودن قند خون خود بیاموزید. از نشانه‌های خفیف‌تر و رایج‌تر تا شدیدترین علائم و نشانه‌های پایین بودن قند خون عبارتند از:

  • احساس لرزش
  • عصبی بودن یا مضطرب بودن
  • تعریق، لرز و سردی
  • تحریک پذیری یا بی حوصلگی
  • گیجی
  • ضربان قلب سریع
  • احساس سبکی سر یا سرگیجه
  • گرسنگی
  • حالت تهوع

حتما بخوانید: برای حالت تهوع چی بخوریم


  • تخلیه رنگ از پوست (رنگ پریدگی)
  • احساس خواب آلودگی
  • احساس ضعف یا نداشتن انرژی
  • تاری/اختلال بینایی
  • گزگز یا بی حسی در لب ها، زبان یا گونه ها
  • سردرد
  • مشکلات هماهنگی، دست و پا چلفتی بودن
  • کابوس یا گریه در هنگام خواب
  • تشنج

علائم و نشانه های افت قند خون

علت افت قند خون

قند خون پایین برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 رایج است و می تواند در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که انسولین یا داروهای خاصی مصرف می کنند رخ دهد. یک فرد معمولی مبتلا به دیابت نوع 1 ممکن است هر هفته تا دو اپیزود کاهش خفیف قند خون را تجربه کند و این فقط شمارش اپیزودهای همراه با علائم است. اگر اپیزودها بدون علائم و مواردی که یک شبه اتفاق می‌افتند را اضافه کنید، احتمالاً تعداد آنها بیشتر خواهد بود.

1. از علت افت قند خون؛ انسولین زیاد

انسولین زیاد دلیل قطعی قند خون پایین است. یکی از علتی که انسولین های جدیدتر نسبت به NPH و انسولین معمولی ترجیح داده می شوند این است که احتمال کمتری دارد باعث کاهش قند خون شوند، به خصوص در طول شب. پمپ های انسولین نیز ممکن است خطر کاهش قند خون را کاهش دهد. تزریق تصادفی نوع نامناسب انسولین، انسولین بیش از حد، یا تزریق مستقیم به ماهیچه (به جای درست زیر پوست)، می تواند باعث کاهش قند خون شود.

2. از علت افت قند خون؛ غذای نامناسب

آنچه می خورید می تواند باعث کاهش قند خون شود، از جمله:

  • کربوهیدرات کافی نیست.
  • خوردن غذاهایی با کربوهیدرات کمتر از حد معمول بدون کاهش میزان انسولین مصرفی.
  • زمان‌بندی انسولین بر اساس اینکه آیا کربوهیدرات‌های شما از مایعات در مقابل جامدات هستند می‌تواند بر سطح قند خون تأثیر بگذارد.
  • مایعات بسیار سریعتر از جامدات جذب می شوند، بنابراین زمان بندی دوز انسولین تا جذب قند از غذاها می تواند مشکل باشد.
  • ترکیب غذا – میزان چربی، پروتئین و فیبر موجود در آن – نیز می تواند بر جذب کربوهیدرات ها تأثیر بگذارد.

3. از علت افت قند خون؛ فعالیت بدنی

ورزش فواید زیادی دارد. نکته دشوار برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 این است که می تواند قند خون را در کوتاه مدت و بلند مدت کاهش دهد. تقریباً نیمی از کودکان در یک مطالعه دیابت نوع 1 که یک ساعت در روز ورزش می کردند، یک شبه واکنش قند خون پایین را تجربه کردند. شدت، مدت و زمان ورزش همگی می‌توانند بر خطر کم شدن تأثیر بگذارند.


حتما بخوانید: بهترین ورزش ها برای دیابتی ها


دلایل کاهش گلوکز خون

تشخیص قند خون پایین

تنها راه مطمئن برای دانستن اینکه آیا قند خونتان پایین است یا نه این است که در صورت امکان سطح قند خون خود را بررسی کنید. اگر علائمی دارید و به هر دلیلی قادر به بررسی قند خون خود نیستید، هیپوگلیسمی را درمان کنید. سطح پایین قند خون باعث ترشح اپی نفرین (آدرنالین)، هورمون "جنگ یا گریز" می شود. اپی نفرین چیزی است که می تواند باعث علائم هیپوگلیسمی مانند ضربان قلب، تعریق، سوزن سوزن شدن و اضطراب شود.

اگر قند قند خون به افت ادامه یابد، مغز قند کافی دریافت نمی کند و آنطور که باید کار نمی کند. این می تواند منجر به تاری دید، مشکل در تمرکز، گیجی، گفتار نامفهوم، بی حسی و خواب آلودگی شود. اگر قند خون برای مدت طولانی پایین بماند ممکن است منجر به تشنج، کما و به ندرت مرگ شود.

تشخیص قند خون پایین

درمان قند خون پایین در خانه - "قانون 15-15"

قانون 15-15: 15 گرم کربوهیدرات برای افزایش قند خون خود داشته باشید و بعد از 15 دقیقه آن را بررسی کنید. اگر هنوز کمتر از 70 میلی گرم در دسی لیتر است، یک وعده دیگر بخورید.

این مراحل را تا زمانی تکرار کنید که قند خون شما حداقل 70 میلی گرم در دسی لیتر باشد. هنگامی که قند خون شما به حالت عادی برگشت، یک وعده غذایی یا میان وعده بخورید تا مطمئن شوید که دوباره کاهش نمی یابد. این ممکن است:

  • قرص های قند (به دستورالعمل مراجعه کنید)
  • لوله ژل (به دستورالعمل مراجعه کنید)
  • 4 اونس (1/2 فنجان) آب میوه یا نوشابه معمولی (نه رژیمی)
  • 1 قاشق غذاخوری شکر، عسل یا شربت،
  • آب نبات های سفت، دانه های ژله ای، یا قطرات صمغ - برچسب مواد غذایی را ببینید که چه مقدار باید مصرف کنید

در مورد هر دوره افت قند خون یادداشت کنید و با تیم مراقبت بهداشتی خود در مورد علت وقوع آن صحبت کنید. آنها می توانند راه هایی را برای جلوگیری از کاهش قند خون در آینده پیشنهاد کنند.


حتما بخوانید: چه داروهایی باعث بالا رفتن و افزایش قند خون میشوند


بسیاری از مردم تمایل دارند تا زمانی که احساس بهتری داشته باشند تا آنجا که می توانند غذا بخورند. این می تواند باعث افزایش سطح قند خون شود. استفاده از رویکرد گام به گام "قانون 15-15" می تواند به شما کمک کند تا از این امر جلوگیری کنید و از افزایش سطح قند خون جلوگیری کنید.

درمان قند خون پایین در خانه

هیپوگلیسمی یا افت قند خون در کودکان

کودکان خردسال معمولاً به کمتر از 15 گرم کربوهیدرات برای رفع سطح پایین قند خون نیاز دارند: نوزادان ممکن است به 6 گرم، کودکان نوپا ممکن است به 8 گرم و کودکان کوچک به 10 گرم نیاز داشته باشند. این باید برای بیمار فردی باشد، بنابراین مقدار مورد نیاز را با پزشک خود در میان بگذارید.
هنگام درمان کم، انتخاب منبع کربوهیدرات مهم است. کربوهیدرات‌های پیچیده یا غذاهایی که حاوی چربی همراه با کربوهیدرات هستند (مانند شکلات) می‌توانند جذب قند را کاهش دهند و نباید برای درمان کمبود اضطراری استفاده شوند.

هیپوگلیسمی شدید

هنگامی که قند خون پایین درمان نمی شود و به کسی نیاز دارید که به شما کمک کند بهبودی یابید، این یک بیماری شدید در نظر گرفته می شود.

درمان هیپوگلیسمی شدید

گلوکاگون هورمونی است که در لوزالمعده تولید می‌شود و کبد شما را تحریک می‌کند تا زمانی که سطح قند خون شما خیلی پایین است، قند ذخیره شده را در جریان خون آزاد کند. گلوکاگون برای درمان افراد مبتلا به دیابت زمانی که قند خون آنها برای درمان با استفاده از قانون 15-15 بسیار پایین است، استفاده می شود.

گلوکاگون با نسخه در دسترس است و یا تزریق می شود یا به داخل سوراخ بینی تزریق می شود. برای کسانی که با گلوکاگون تزریقی آشنایی دارند، در حال حاضر دو محصول گلوکاگون تزریقی در بازار وجود دارد – یکی در کیت و دیگری از قبل مخلوط شده و آماده استفاده. با پزشک خود در مورد اینکه آیا باید یک محصول گلوکاگون بخرید و چگونه و چه زمانی از آن استفاده کنید صحبت کنید.

افرادی که مرتباً با آنها در تماس هستید (مثلاً دوستان، اعضای خانواده و همکاران) باید در مورد نحوه دادن گلوکاگون برای درمان هیپوگلیسمی شدید به شما آموزش داده شود. اگر به گلوکاگون نیاز دارید، به پزشک خود اطلاع دهید تا بتوانید در مورد راه های پیشگیری از هیپوگلیسمی شدید در آینده صحبت کنید.

درمان هیپوگلیسمی شدید

مراحل درمان یک فرد با علائمی که او را از توانایی درمان خود باز می دارد.

اگر گلوکاگون قابل تزریق است، آن را به باسن، بازو یا ران با پیروی از دستورالعمل های کیت تزریق کنید. اگر گلوکاگون شما قابل استنشاق است، دستورالعمل های روی بسته را دنبال کنید تا آن را در سوراخ بینی تزریق کنید. هنگامی که فرد به هوش می آید (معمولاً در عرض 5 تا 15 دقیقه)، ممکن است حالت تهوع و استفراغ را تجربه کند.

شناسنامه های پزشکی افراد مبتلا به دیابت چیست

بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، به ویژه آنهایی که از انسولین استفاده می کنند، باید همیشه شناسنامه پزشکی همراه خود داشته باشند. در صورت بروز یک اپیزود شدید هیپوگلیسمی، تصادف اتومبیل یا سایر موارد اضطراری، شناسه پزشکی می تواند اطلاعات مهمی در مورد وضعیت سلامتی فرد ارائه دهد، مانند این واقعیت که آنها دیابت دارند، آیا از انسولین استفاده می کنند یا نه، آیا آنها آلرژی دارند یا خیر. و غیره. پرسنل فوریت های پزشکی آموزش دیده اند تا زمانی که از شخصی مراقبت می کنند که نمی تواند برای خود صحبت کند، به دنبال شناسه پزشکی بگردند.

شناسنامه های پزشکی معمولاً به عنوان دستبند یا گردن بند استفاده می شوند. شناسه‌های سنتی با اطلاعات اولیه و کلیدی سلامت فرد حک می‌شوند، و برخی از شناسه‌ها اکنون شامل درایوهای USB فشرده هستند که می‌توانند سوابق پزشکی کامل فرد را برای استفاده در مواقع اضطراری حمل کنند.

عدم آگاهی از هیپوگلیسمی

خیلی اوقات، علائم هیپوگلیسمی زمانی رخ می دهد که سطح قند خون به زیر 70 میلی گرم در دسی لیتر برسد. هر چقدر هم که ناخوشایند باشد، علائم افت قند خون مفید است. این علائم به شما می گوید که قند خون شما پایین است و باید برای بازگرداندن آن به محدوده ایمن اقدام کنید. اما، بسیاری از افراد خوانش قند خون کمتر از این سطح دارند و هیچ علامتی احساس نمی کنند. به این حالت ناآگاهی هیپوگلیسمی می گویند.

افراد مبتلا به هیپوگلیسمی ناآگاه نمی توانند تشخیص دهند که چه زمانی قند خونشان پایین می آید، بنابراین نمی دانند که باید آن را درمان کنند. ناآگاهی از هیپوگلیسمی، فرد را در معرض خطر واکنش‌های شدید قند خون پایین قرار می‌دهد (زمانی که به کسی برای کمک به بهبودی نیاز دارند). افرادی که از هیپوگلیسمی بی اطلاع هستند نیز با احتمال کمتری در هنگام بروز هیپوگلیسمی در شب از خواب بیدار می شوند. افراد مبتلا به هیپوگلیسمی ناآگاه باید مراقبت بیشتری برای بررسی مکرر قند خون داشته باشند. این امر به ویژه قبل و در حین انجام کارهای مهم مانند رانندگی بسیار مهم است. هنگامی که سطح قند خون پایین است یا شروع به کاهش می کند، یک مانیتور مداوم قند (CGM) می تواند زنگ خطر را به صدا درآورد. این می تواند کمک بزرگی برای افراد مبتلا به هیپوگلیسمی ناآگاه باشد. ناآگاهی از هیپوگلیسمی بیشتر در افرادی رخ می دهد که:


حتما بخوانید: درمان خانگی دیابت نوع دو با بهترین داروهای گیاهی


  • غالباً اپیزودهای قند خون پایین دارید (که می تواند باعث شود علائم هشدار دهنده اولیه هیپوگلیسمی را متوقف کنید).
  • برای مدت طولانی دیابت داشته اند.
  • دیابت آنها را به شدت مدیریت کنید (که شانس شما را برای داشتن واکنش های قند خون پایین افزایش می دهد).

اگر فکر می کنید که از هیپوگلیسمی بی اطلاع هستید، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید. ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما ممکن است اهداف قند خون شما را تنظیم/افزایش دهد تا از هیپوگلیسمی بیشتر و خطر اپیزودهای بعدی جلوگیری شود.

عدم آگاهی از هیپوگلیسمی

بازیابی آگاهی از هیپوگلیسمی

ممکن است با اجتناب از هر گونه هیپوگلیسمی، حتی خفیف، برای چندین هفته، علائم هشدار دهنده اولیه خود را بازگردانید. این به بدن شما کمک می کند تا دوباره یاد بگیرد که چگونه به سطوح پایین قند خون واکنش نشان دهد. این ممکن است به معنای افزایش سطح قند خون مورد نظر شما باشد (هدف جدیدی که باید با تیم مراقبت دیابت شما بررسی شود). حتی ممکن است منجر به سطح A1C بالاتر شود، اما بازیابی توانایی احساس علائم پایین بودن ارزش افزایش موقت سطح قند خون را دارد.

سایر علل علائم

سایر افراد ممکن است زمانی که سطح قند خونشان بالاتر از 70 میلی گرم در دسی لیتر باشد، علائم هیپوگلیسمی را داشته باشند. این می تواند زمانی اتفاق بیفتد که سطح قند خون شما بسیار بالا باشد و به سرعت شروع به کاهش کند. اگر این اتفاق افتاد، درمان را با تیم مراقبت دیابت خود در میان بگذارید.

چگونه می توانم از افت قند خون جلوگیری کنم؟

بهترین گزینه این است که مدیریت خوب دیابت را تمرین کنید و یاد بگیرید که هیپوگلیسمی را تشخیص دهید تا بتوانید آن را زودتر درمان کنید. قبل از بدتر شدن آن.

پایش قند خون، با یک متر یا CGM، روش آزمایش شده و واقعی برای جلوگیری از هیپوگلیسمی است. مطالعات به طور مداوم نشان می دهد که هر چه یک فرد بیشتر قند خون را چک کند، خطر ابتلا به هیپوگلیسمی کاهش می یابد. این به این دلیل است که می‌توانید ببینید چه زمانی سطح قند خون در حال کاهش است و می‌توانید قبل از اینکه خیلی پایین بیاید آن را درمان کنید. اگر می توانید، اغلب چک کنید!

  • قبل و بعد از غذا چک کنید.
  • قبل و بعد از ورزش (یا در حین، اگر یک جلسه طولانی یا شدید است) را بررسی کنید.
  • قبل از خواب بررسی کنید.
  • بعد از ورزش شدید، نیمه شب را نیز چک کنید.
  • بیشتر بررسی کنید که آیا چیزهای اطراف شما تغییر می کند، مانند یک روال جدید انسولین، برنامه کاری متفاوت، افزایش فعالیت بدنی یا سفر در مناطق زمانی.

چگونه می توانم از افت گلوکز خون جلوگیری کنم؟

چرا من افت قند خون دارم؟

اگر قند خون پایین را تجربه می کنید و مطمئن نیستید که چرا، سابقه قند خون، انسولین، ورزش و اطلاعات غذا را به یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی بیاورید. با هم، می‌توانید تمام داده‌های خود را بررسی کنید تا علت پایین بودن خون را بیابید.

هرچه اطلاعات بیشتری به ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود بدهید، بهتر می‌توانند با شما کار کنند تا بفهمند چه چیزی باعث این کمبود می‌شود. ارائه‌دهنده شما ممکن است بتواند با تنظیم زمان مصرف انسولین، ورزش و وعده‌های غذایی یا میان‌وعده‌ها از کاهش قند خون جلوگیری کند. تغییر دوز انسولین یا انواع غذایی که می خورید نیز ممکن است این کار را انجام دهد.

سخن آخر

اگر تاکنون از افت قند خون خود اطلاعی نداشته اید بهتر است فورا به درمان آن بپردازید تا دچار عوارض ناگوارتری نشده اید. امیدواریم که از این مطلب استفاده برده باشید.


مقالات مرتبط:

قویترین عرقیات پایین آورنده قند خون

7 تا از بهترین دمنوش های گیاهی برای افراد مبتلا به دیابت



از
1
رای