عناب، میوه ای باستانی است که از چین منشا می گیرد و به آن خرما چینی ، آلو هندی و گیلاس هندی نیز می گویند. از میوه عناب برای درمان دارویی استفاده می شود. شامل سوء هاضمه ، تب، بریدگی و یبوست. میوه عناب همچنین سرشار از ویتامین C است ، به ازای هر 100 گرم میوه 500 میلی گرم ویتامین دارد. مقادیر بالای ویتامین C می تواند برای بیماران دیابتی و قلبی عروقی مفید باشد و از بروز سکته جلوگیری کند. در بخش خوراکی های سلام دنیا با ما همراه باشید تا درباره خواص عناب برای کبد، خواص عناب برای لاغری، خواص عناب برای زنان، خواص عناب برای عفونت زنان، خواص عناب برای رحم، خواص عناب برای بارداری، خواص عناب برای مردان، خواص عناب برای یبوست، خواص عناب برای کلیه، خواص عناب برای سرماخوردگی، خواص عناب در طب سنتی، خواص عناب خشک، خواص عناب برای کم خونی، خواص جوشانده عناب، مضرات عناب صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.
فواید درمانی و خواص عناب برای دیابت و قلب و سلامتی
1. از خواص عناب برای دیابت: سرشار از ویتامین سی
غلظت بالای ویتامین C در عناب باعث افزایش آنتی اکسیدان ها در بدن شما می شود. دلایل اصلی مرگ در بیماران دیابتی سکته مغزی و بیماری های قلبی است. با افزایش آنتی اکسیدان های مرتبط با ویتامین C ، این خطرات قلبی عروقی کاهش می یابد. ویتامین C محلول در آب است ، به این معنی که بدن شما آن را ذخیره نمی کند ، بنابراین شما باید روزانه آن را دوباره جایگزین کنید.
حتما بخوانید: درمان دیابت بارداری در طب سنتی
میوه، منبع اصلی ویتامین C است. عناب پنج برابر سایر میوه های تازه از جمله سیب یا مرکبات دارای ویتامین C است. آنتی اکسیدان موجود در عناب به ترمیم بافت بدن و سلول ها و تقویت استخوان ها و همچنین مبارزه با بیماری های قلبی کمک می کند.
2. از خواص عناب برای دیابت: ضد التهاب
بیماران دیابتی می توانند از عناب به عنوان دارویی برای درمان بریدگی و زخم استفاده کنند. بسیاری از بیماران دیابتی از گردش خون ضعیف و نوروپاتی رنج می برند که باعث آسیب عصبی به خصوص در پا می شود. اگر یک دیابتی از ناحیه پا زخم شود، بهبود آن بسیار دشوار است. اگر دیابت دارید ، هر روز پاها را از نظر بریدگی یا تاول بررسی کنید تا از بروز عوارض جدی جلوگیری کنید.
در موارد شدید ، گانگرن می تواند در محل زخم رخ دهد و در نتیجه نیاز به قطع عضو می باشد. مطالعه ای که توسط "ژورنال داروهای طبیعی" منتشر شده و در I.S.F. کالج داروسازی ثبت استمی گوید عناب می تواند یک ماده ضد التهابی درمانی باشد. استفاده از عناب به عنوان مالش دارویی برای بریدگی ها به دلیل قابلیت ضد التهابی می تواند به بهبود زخم کمک کند.
3. از فواید عناب برای دیابت: چربی پایین
چربی می تواند هضم غذا را کند نماید که باعث فشار بر سطح انسولین می شود. زیرا چربی ها را بیش از حد هضم می کند. خوردن بیش از حد چربی همچنین خطر چاقی را افزایش داده و خطرات سکته مغزی و بیماری های قلبی را ایجاد می کند. محتوای کم چربی در عناب ، آن را به گزینه ای سالم برای جایگزینی با غذاهای چرب تبدیل می کند که می تواند در سطح انسولین تداخل ایجاد کند.
حتما بخوانید: فواید عناب برای سلامتی و لاغری
4. خواص عناب برای کبد
عناب از میوه هایی است که در درمان بیماری های کبدی موثر عمل می کند، افرادی که کبدچرب دارند می توانند برای درمان از عناب می توانند استفاده کنند. عناب خاصیت سم زدایی دارد و آن بخاطر وجود آنتی اکسیدان می باشد.
5. خواص عناب برای لاغری
افرادی که قصد لاغری دارند می توانند از عناب استفاده کنند زیرا عناب میوه ای بدون چربی و کم کالری می باشد، این میوه از فیبر بسیاری برخوردار می باشد و تا مدتی می تواند فرد را سیر نگه دارد، عناب از ریزه خواری جلوگیری می کند، اما دقت داشته باشید که از عناب تازه برای این منظور استفاده کنید.
6. خواص عناب برای زنان
مصرف عناب برای زنان بسیار پرخاصیت خواهد بود، از آن در رفع بیماری های رحم، گردن رحم و تخمدانها مانند سرطان و افزایش قطر آندومتر رحم، سندرم پلی کیستیک تخمدان ها می توانند استفاده کنند.
7. خواص عناب برای عفونت زنان
از دیگر خواص عناب برای زنان می توان برطرف کردن عفونت در اندام های تناسلی را عنوان کرد.
8. خواص عناب برای رحم
یکی دیگر از مشکلاتی که زنان با آن مواجه می شوند، مشکلات رحم است که با مصرف عناب می توانند آنرا به حداقل برسانند و یا از آن جلوگیری کنند. عناب بخاطر داشتن خاصیت آنتی کارسینوژنیک می تواند، از بروز سندروم تخمدان پلی کیستیک جلوگیری کند، این نوع سندروم می تواند از باردار شدن زنان جلوگیری کند.
9. خواص عناب برای بارداری
داشتن حالت تهوع یکی از علائم باردار بودن می باشد، مخصوصا در اوایل بارداری بروز حالت تهوع، دردهای شکمی و فشار خون بسیار رایج می باشد، زنان باردار با مصرف عناب می توانند از بروز این علائم جلوگیری کنند، همچنین عناب ضعف و بی حالی در این دوران را از بین می برد، داشتن آنتی اکسیدان، ویتامین A ,C و پتاسیم نیز از دیگر مزایای عناب می باشد که برای سلامت و رشد جنین موثر می باشد.
حتما بخوانید: برای حالت تهوع بارداری چه بخوریم
10. خواص عناب برای مردان
مردان در مصرف عناب بسیار دقت داشته باشند زیرا مصرف بی رویه آن موجب می شود که از شهوات و امیال جنسی آنها کاسته شود.
11. خواص عناب برای یبوست
فیبر می تواند در جهت رفع یبوست بسیار موثر باشد، عناب نیز از میوه هایی است که فیبر فراوانی دارد، آنتی اکسیدان ها نیز به حرکات روده و گوارش غذا کمک خواهند کرد.
12. خواص عناب برای کلیه
از عناب می توان در جهت سلامت و تقویت کلیه ها استفاده کرد ، عناب با توجه به تاثیرش در گوارش و هضم غذا در کارکرد صحیح کلیه ها نیز موثر می باشد.
13. خواص عناب برای سرماخوردگی
به توصیه طب سنتی از جوشانده عناب می توان در درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد استفاده کرد. افرادی که در دوران سرماخوردگی دچار سرفه های خشک می شوند نیز از خاصیت لعابی بودن عناب می توانند استفاده کنند.
14. خواص عناب در طب سنتی
طب سنتی عنوان کرده است که طبع عناب معتدل است و برای بهره گیری از خواص آن روزانه 10 عدد از آن را به صورت خیس کرده و یا دم کرده می توانید استفاده کنید، مصلح عناب نیز مویز می باشد، علاوه بر خواصی که عنوان شد در رفع گرفتگی صدا، آسم و تنگی نفس نیز مفید می باشد.
15. خواص عناب خشک
- عناب خشک مرهم سردرد یا سرگیجه می باشد، اگر در طی دو هفته مدام روزی 5 عدد میل شود.
- افراد با فشار خون بالا بعد از هر غذا 50 گرم زرشک و 50 گرم عناب با هم پودر و مخلوط کرده و یک قاشق مرباخوری میل کنید.
- برای درمان ورم کیسه صفرا 10 عدد عناب خشک را خیس کرده و صاف می کنید و ناشتا استفاده می کنید.
- اگر کمردرد دارید بهتر است به مدت هفت روز و هر روز 10 دانه عناب را بعد از مکیدن میل کنید. اگر 10 الی 50 عدد عناب را بکوبید و در آب بجوشانید و صاف کنید و صبح به صورت ناشتا میل کنید کهیر و خارش های پوستی درمان می شوند.
16. خواص عناب برای کم خونی
به دلیل وجود آهن و فسفری که در عناب وجود دارد می تواند فقر آهن و کم خونی را درمان کند، همچنین علائمی که از عوارض کم خونی می باشد مانند ضعف عضلانی، خستگی، سوءِهاضمه، سرگیجه و اختلال شناختی را برطرف می کند و گردش خون را تسریع می کند.
حتما بخوانید: درمان کم خونی و فقر آهن با داروهای گیاهی
17. خواص جوشانده عناب
عناب را به صورت جوشانده می توانید برای رفع استرس و اضطراب استفاده کنید به این شکل که صبح ها به مدت 4 روز ناشتا یک استکان آب جوشانده عناب بخورید تا بواسیر شما درمان شود.
احتیاط
هنگام ایجاد رژیم دیابتی، با پزشک خود یا یک متخصص تغذیه در دیابت مشورت کنید تا مطمئن شوید که از تغذیه متعادل لازم برای تنظیم سطح قند خون برخوردار هستید. پزشک یا متخصص تغذیه دیابتی می تواند وعده های روزانه مورد نیاز را از همه گروه های غذایی توصیه کند.
در صورت مشاهده هرگونه التهاب یا زخم باز روی پاها، محل را تمیز کنید ، داروی ضد التهاب یا عناب را روی التهاب مالیده و مرتباً آن را بازرسی کنید تا از بهبود آن اطمینان حاصل کنید. در صورت ملتهب شدن ناحیه، سریعاً با پزشک خود مشورت کنید.
مضرات عناب
خوردن میوه عناب با برخی از داروهای افسردگی تداخل ایجاد می کند و قبل از مصرف با پزشک باید مشورت کرد، عناب را به اندازه باید مصرف کرد زیرا مصرف بی رویه آن به دلیل داشتن مقدار بالای ویتامین K در افرادی که غلظت خون و یا انعقاد خون دچار مشکل می کند، همچنین افراد سردمزاج از مصرف عناب بدون مصلح باید بپرهیزند زیرا ایجاد گاز و نفخ در معده آنها می کند ، مصلح عناب نیز همانطور که عنوان شد مویز می باشد، افراد دیابتی نیز به علت کربوهیدرات درون عناب بعد از مصرف سطح قند خونشان بالا می رود پس از خوردن عناب بپرهیزند.
سخن آخر
عناب را در کشور ما اغلب به صورت خشک شده استفاده می کنند اما هستند که در دیگر نقاط جهان به صورت نرسیده و سبز و یا کاملا رسیده و قرمز میل می کنند. عناب، یکی از میوه های مفید برای دیابت است که خواص درمانی برای دیابت دارد. ما به و فواید عناب برای دیابت و ؛ میوه های مفید برای دیابت ؛ کسانی که دیابت دارند چه باید بخورند ؛ فواید درمانی میوه عناب برای کاهش قند خون ؛ کسانی که دیابت دارند چه باید بخورند، اشاره کردیم. امیدوارم برایتان مفید بوده باشد. سوالات خود را با ما در بخش نظرات سلام دنیا در میان بگذارید.
مقالات مرتبط:
آیا مصرف سیاه دانه به درمان دیابت و کنترل قند خون کمکی می کند؟
12 درمان خانگی برای دیابت بارداری