کامبوجا؛ معرفی فواید، مضرات و هر آنچه که باید در مورد آن دانست + طرز تهیه کامبوجا

کامبوجا؛ معرفی فواید، مضرات و هر آنچه که باید در مورد آن دانست + طرز تهیه کامبوجا کامبوجا (Kombucha) از هزاران سال پیش مورد استفاده قرار گرفته است. کامبوجا در کمک به حفظ سلامتی و پیشگیری از انواع بیماری ها، تقویت سلامت روده، کنترل دیابت نقش بسیار قابل توجهی دارد.

کامبوجا در بین چینی ها با نام «اکسیر سلامت جاودانگی» شناخته می شود و منشاء آن خاور دور و در حدود 2000 سال پیش است. کامبوجا یک نوشیدنی با خواص درمانی فوق العاده است، که برای قلب، مغز و به ویژه روده مفید است.

کامبوجا چگونه چنین تفاوت قابل توجهی را در بدن ایجاد می کند؟

با توجه به فرآیند تخمیر که در تولید کامبوجا دخیل است، کامبوجا حاوی تعداد بسیاری باکتری زنده مفید به نام پروبیوتیک است. این باکتری ها دستگاه گوارش را تنظیم کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، پروبیوتیک مواد مغذی را جذب کرده و با بیماری و عفونت ها مبارزه می کند. از آنجایی که 80 درصد سیستم ایمنی بدن در روده قرار دارد، و دستگاه گوارش دومین دستگاه عصبی بزرگ در بدن است، تعجبی ندارد که روده را «مغز دوم» می نامند.

اگر هم اکنون کاملا از رژیم غذایی خاصی تبعیت می کنید، نوشیدن کامبوجا به طور مرتب یک افزودنی فوق العاده محسوب می شود که سیستم ایمنی بدن شما را در اوج سلامتی نگه دارد و فواید سلامتی بسیاری برای سلامت عمومی شما دارد.

کامبوجا چیست؟

کامبوجا یک نوشیدنی مخمری تهیه شده از چای سیاه و قند (از منابع مختلفی از جمله شکر نیشکر، میوه یا عسل) است که یک ماده غذایی کاربردی و پروبیوتیک محسوب می شود. این نوشیدنی شامل یک کلونی از باکتری ها و مخمرها است که وظیفه آغاز فرآیند تخمیر را به محض اضافه کردن شکر دارند.

پس از تخمیر، کامبوجا تبدیل به کربنات شده که حاوی سرکه، ویتامین B، آنزیم ها، پروبیوتیک ها و غلظت بالای اسید (استیک، گلوکونیک و لاکتیک) است. این باکتری ها به نام «باکتری های تولید کننده سلولز» شناخته می شوند. این بدان معنا است که آنها سلولز تولید می کنند که به صورت سپر محافظ سلولی عمل می کند. محلول چای-شکر توسط باکتری ها تخمیر شده و مخمر به نام «اسکوبی» (کشت زنده باکتری ها و مخمرها) شناخته می شود. اگرچه برای این منظور معمولا از چای سیاه استفاده می شود، اما کامبوچا از چای سبز و یا هر دو نوع چای نیز می تواند تهیه شود. برخلاف ادعاهای شایع، اسکوبی یک قارچ کامبوچا نیست.

آیا به آن علاقمند شده اید؟ محلی که می توان کامبوچا را تهیه کرد، کمی خاص است؛ اما عموما به قیمت 3 تا 5 دلار در فروشگاه های مواد غذایی و فروشگاه های مخصوص خواروبارفروشی به فروش می رسد. سایرین آنها را در خانه تهیه می کنند (که بعدا در مورد آن بحث خواهیم کرد). برخی آن را نوشیدنی سالم تری از سودا می دانند، که میل آنها به مصرف نوشابه را کاهش می دهد.

حتی برخی از انواع آن با طعم سودا موجود است. اما مقدار قند آن را بررسی کنید.

کامبوجا و ریه

کامبوجا، این اکسیر سلامتی دارای پروبیوتیک های زیر است:

  • گلوکون استوباکتر (در اکثر نمونه ها بیش از 85 درصد)
  • استوباکتر (کمتر از 2 درصد)
  • لاکتوباسیلوس (در برخی از نمونه ها تا 30 درصد)
  • Zygosaccharomyces (بیش از 95 درصد)

حقایقی در مورد ارزش تغذیه ای کامبوجا

من معمولا می شنوم که افراد نگران کالری کامبوجا هستند. اگرچه حقایق تغذیه ای بین برندهای تهیه کننده کامبوجا و کامبوچا تهیه شده در خانه متفاوت است، در اینجا تجزیه و تحلیل بطری 16 اونسی حاوی ترکیبات غیر پاستوریزه و ارگانیک کامبوچا از یک برند محبوب ذکر می شود، که شامل موارد زیر است:

  • 60 کالری
  • 14 گرم کربوهیدارت
  • 4 گرم شکر
  • 20 میلی گرم سدیم
  • 100 میلی گرم فولات (به میزان 25 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه)
  • 0.34 گرم ریبوفلاوین، ویتامین B2 (به میزان 20 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه)
  • 0.4 میلی گرم ویتامین B6 (به میزان 20 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه)
  • 0.3 میلی گرم تیامین، ویتامین B1 (به میزان 20 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه)
  • 4 میلی گرم نیاسین، ویتامین B3 (به میزان 20 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه)
  • 1.2 میکرو گرم ویتامین B12 (به میزان 20 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه)

کامبوچا پاستوریزه شده و پاستوریزه نشده

بحث هایی در مورد فواید کامبوجا پاستوریزه نشده وجود دارد، زیرا در قرن 20 و 21، این تصور وجود دارد که پاستوریزه کردن، یک نوشیدنی را «سالم تر» می کند. این موضوع برای شیر صادق نیست، و در مورد این نوشیدنی نیز این گونه است.

باکتری هایی که در طی فرآیند پاستوریزه کردن کشته می شوند، همان باکتری هایی هستند که برای عملکرد روده مفید هستند. «کامبوجا پاستوریزه» را احتمالا باید «کامبوجا با طعم چای» نامید؛ زیرا فواید باکتری های سالم آن در طول این فرآیند از بین می روند. یک ملاحظه این است که کامبوجا پاستوریزه به طور مداوم تخمیر نمی شود. این بدان معناست که اگر یک محصول کامبوجا پاستوریزه نشده تجاری به صورت طولانی مدت در قفسه باقی بماند، ممکن است میزان الکل آن (در ابتدا برای بیشتر محصولات زیر 0.5 درصد) افزایش یابد. مطمئن باشید که حتما آن را از یک منبع معتبر خریداری می کنید و در مدت زمان نسبتا کوتاهی بعد از خرید آن مصرف می کنید. اگر آن را در خانه تهیه می کنید، این قانون در مورد آن نیز صادق است.

8 فایده فوق العاده کامبوجا

خواص کامبوجا برای کبد

1. کامبوجا به پیشگیری از انواع مختلف بیماری ها کمک می کند

اگرچه بسیاری از ادعاهای در مورد فواید کامبوجا برای سلامتی بر روی نحوه درمان روده (که خود به تنهایی به تقویت سیستم ایمنی بدنی کمک می کند) تمرکز دارد؛ اما شواهد و مدارک نسبتا تأیید شده ای وجود دارد که کامبوچا حاوی آنتی اکسیدان های قدرتمندی است و می تواند به سم زدایی از بدن کمک کرده و از بدن در برابر بیماری ها محافظت نماید.

ارتباط کامبوچا با قدرت زیادش در مبارزه با بیماری ها این است که این آنتی اکسیدان ها به کاهش التهاب کمک می کنند. این کاهش التهاب و سم زدایی احتمالا یکی از دلایلی است که خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان ها را کاهش می دهد.

یکی از دلایلی که این اتفاق می افتد این است که آنتی اکسیدان ها استرس اکسیداتیو را کاهش می دهند که می تواند به سلول ها آسیب رسانده و حتی باعث اختلال در DNA شود. قرار گرفتن در معرض بسیاری از غذاهای فرآوری شده و مواد شیمیایی موجود در محیط می تواند منجر به این استرس شود، که به نوبه خود منجر به التهاب مزمن می شود. اگرچه چای سیاه طبیعی حاوی آنتی اکسیدان است، اما تحقیقات نشان می دهد که فرآیند تخمیر کامبوجا، آنتی اکسیدان هایی تولید می کند که در چای سیاه موجود نیستند، مانند اسید ساکاریک D، که همچنین به نام اسید گلوکاریک نیز مشهور است. کامبوجا ممکن است به طور خاص بر فعالیت دو آنتی اکسیدان مهم موسوم به گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز تأثیر بگذارد. همچنین در دسامبر سال 2016 کشف شد که حاوی ایزورامنتین، متابولیت کورستین است. کورستین همچنین باعث افزایش طول عمر شده و خاصیت ضد سرطانی قوی دارد.

تحقیقات دانشگاه لتونی در سال 2014 مدعی است که نوشیدن چای کومبوچا می تواند برای بسیاری از عفونت ها و بیماری ها مفید باشد «به دلیل چهار خاصیت اصلی: سم زدایی، ضد اکسایش، افزایش انرژی و ارتقا ایمنی ضعیف».

2. تقویت سلامت روده با کامبوجا

به طور طبیعی، آنتی اکسیدان قوی این چای باستانی، با رادیکال های آزادی که منجر به آسیب دیدگی سیستم گوارشی می شوند، مبارزه می کند. با این حال، بزرگ ترین علت تقویت گوارش توسط کامبوجا این است که دارای مقادیر بسیار بالای اسیدهای مفید مانند پروبیوتیک ها، اسیدهای آمینه و آنزیم ها است. برخی از تحقیقات از توانایی کامبوجا برای پیشگیری و بهبود زخم معده خبر داده اند. همچنین کامبوجا می تواند در درمان عفونت قارچی کاندیدیاز در داخل روده از طریق جمع کردن باکتری های مفید کمک کرده، کاندیدیاز را از بین برده و به بازسازی تعادل به دستگاه گوارش کمک می کند.  

اگرچه کامبوجا حاوی باکتری است، اما این باکتریها، باکتری های مضر پاتوژن نیستند؛ در عوض آنها از انواع مفید باکتری (آپاتوژن ها)  هستند که با باکتری های پاتوژن بد در روده و دستگاه گوارش مقابله می کنند. برطرف شدن کاندیدیاز و دیگر مشکلات سیستم گوارشی می توانند مشکل باشند و علائم آن می توانند قبل از بهبود، وخیم تر شوند. اگر احساس می کنید که مصرف کامبوجا باعث وخیم تر شدن بیماری می شود، در نظر بگیرید که مسیر درمان روده همیشه مستقیم نیست و در برخی موارد ممکن است نیاز به صبر و حوصله و آزمایش و خطا داشته باشید.

3. کامبوجا به بهبود وضعیت ذهنی کمک می کند

کامبوچا تنها به هضم غذا کمک نمی کند، بلکه ممکن است بتواند از ذهن شما نیز محافظت کند. کامبوجا حاوی ویتامین B است که یکی از روش های این حفاظت محسوب می شود. ویتامین B، به ویژه ویتامین B12، به افزایش سطح انرژی کمک کرده و به سلامت روانی منجر می شود. میزان بالای ویتامین B12 آن یکی از دلایلی است که گاهی مکمل های غذایی حاوی محصولات کامبوجا خشک هستند. عملکرد ترمیم روده نیز در سلامت روان نقش دارد. افسردگی ممکن است نشانه اصلی بیماری روده باریک باشد، مخصوصاً به این دلیل که نفوذپذیری روده بد به التهاب کمک می کند. یک مطالعه منتشر شده در سال 2012 در مجله سلول و بایوپولیمرها، کامبوجا را به عنوان یک محصول غذایی کاربردی برای اکتشافات طولانی مدت در فضا مورد بررسی قرار داد (بله، درست خوانده اید). در کنار ویژگی های مختلف دیگر، توانایی کامبوجا در تنظیم «ارتباط قطب روده و مغز» بر این موضوع اشاره می کند که کامبوجا می تواند در جلوگیری یا به حداقل رساندن اضطراب و افسردگی، به ویژه برای فضانوردان و اشخاصی که در شرایط فیزیکی سخت کار می کنند (مانند معدنچی ها) مفید باشد.

4. فواید کامبوجا برای ریه ها

یکی از مزیت های کامبوجا، استفاده از آن به عنوان روش درمانی برای سیلیکوزیس است. سیلیکوزیس یک بیماری ریه ناشی از تماس مکرر با ذرات سیلیکا است. دانشمندان چینی کشف کردند که استنشاق کامبوجا می تواند راهی برای درمان سیلیکوزیس و سایر بیماری های ریه ناشی از استنشاق مواد خطرناک باشد. با این توضیحات، باز هم پیشنهاد می کنیم کامبوجا را بنوشید، نه اینکه استشمام کنید.

کامبوجا و سرطان

5. کامبوجا یک ضد باکتری قوی

 این مزیت کمی دور از ذهن به نظر می رسد، این طور نیست؟ اما حقیقت دارد. به دلیل نوع باکتری موجود در کامبوجا، نوشیدن این کشت زنده در واقع باکتری های عامل ایجاد عفونت را از بین می برد. در تحقیقات آزمایشگاهی، کامبوجا اثر ضد باکتریایی در برابر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلی، دو گونه از سالمونلا و کامپیلوباکتر ژژونی دارا می باشد. آخرین مورد آن، احتمالاً شایع ترین علت مسمومیت غذایی در ایالات متحده آمریکا است. گاهی اوقات می تواند با عارضه ای به نام نشانگان گیلن باره، همراه باشد که در آن سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی حمله می کند. به دلیل خطرات زیاد عفونت های ناشی از مواد غذایی و هزینه های قابل توجه درمانی آنها، سازمان غذا و دارو به روش های درمانی احتمالی سی ژژونی بسیار علاقمند است.

6. مفید در کنترل دیابت

اگرچه برخی پزشکان در مورد مصرف کامبوجا به بیماران دیابتی هشدار می دهند؛ اما به نظر می رسد برخی تحقیقات، خلاف آن را توصیه می کنند. البته فرض بر مصرف کامبوجا بدون قند بالا است. در مطالعات پژوهشی انجام شده بر روی حیوانات، به خصوص به علت عملکرد آنتی اکسیدان ها در کامبوجا، به نظر می رسد که به کاهش علائم دیابت کمک کند و مؤثرتر از چای سیاه ضد دیابتی است. به نظر می رسد که این امر به ویژه در مورد عملکرد کبد و کلیه، که اصولا در افراد مبتلا به دیابت ضعیف است، صدق می کند.

7. کامبوجا مفید برای سیستم قلبی عروقی

مصرف کامبوجا برای قلب مفید است، اگرچه تلاش های پژوهشی در این زمینه کم بوده است. با این حال، در مدل های حیوانی مشخص است که کامبوجا به کاهش سطح تری گلیسیرید و همچنین تنظیم طبیعی کلسترول کمک می کند.

8. به سالم نگه داشتن کبد کمک می کند

از آنجا که کبد به فیلتر و حذف ترکبیات مضر می پردازد؛ این کار بخش مهمی در دستگاه گوارش و سلامت کلی بدن محسوب می شود. آنتی اکسیدان های موجود در کامبوجا از کبد در برابر استرس اکسیداتیو و آسیب ناشی از اوردوز استامینوفن محافظت می کند.

طرز تهیه چای کامبوجا خانگی

طرز تهیه کامبوجا در خانه

تهیه کامبوچا توسط خود شما ساده است. ما به شما امتحان آن را توصیه می کنیم، زیرا تهیه کامبوچا پاستوریزه نشده توسط خود شما، هنگامی که هزینه های بطری خریداری شده آن از فروشگاه را در نظر می گیرید، بسیار مقرون به صرفه است.

در اینجا یک دستور العمل ساده برای تهیه کامبوجا در خانه ارائه شده است. این دستور العمل برای تهیه حدود هشت فنجان کامبوجا است، اما می توانید مقدار آن را برای تهیه بیشتر، دو برابر کنید- شما هنوز هم به یک ورقه اسکوبی برای این کار نیاز دارید.

دستور تهیه کامبوجا

میزان: برای هشت فنجان

مواد لازم:

  • یک لیوان یا شیشه یا کاسه فلزی با دهانه پهن (از مصرف کاسه یا ظرف پلاستیکی خودداری نمایید، زیرا مواد شیمایی موجود در کامبوجا در طول فرایند تخمیر می توانند به آن نفوذ کنند. ظروف سرامیکی ممکن است به محض تماس اسید با لعاب سرامیکی، وارد ظرف سرامیکی شوند. به دنبال ظرف، کوزه یا کاسه بزرگ از جنس شیشه یا فلز باشید و مطمئن باشید که دهانه آن به اندازه کافی بزرگ باشد تا در طول فرآیند تخمیر، اکسیژن زیادی به کامبوجا برسد.)
  • یک تکه پارچه یا حوله خشک کردن ظروف (این مواد در اطراف دهانه ظرف را با یک باند لاستیکی ایمن کنید. از پارچه پنیرسازی استفاده نکنید، زیرا امکان عبور ذرات از داخل خود را فراهم می کند. شما حتی می توانید از تیشرت پنبه ای کهنه خود یا پارچه های پنبه ای ساده تهیه شده از هر مغازه نساجی برای این منظور استفاده نمایید.)
  • یک ورقه اسکوبی (اسکوبی توده ای ژله مانند است که شامل میکروارگانیزم ها می باشد و در ایران به عنوان قارچ کامبوجا شناخته می شود. عنوان استارتر کامبوجا نیز استفاده می شود. می توانید یک ورقه اسکوبی را از فروشگاه های مواد غذایی یا به صورت آنلاین با مقادیر نسبتا ارزان تهیه کنید. یک ورقه اسکوپی ممکن است در یک کیسه مهر و موم شده وکیوم، و تنها در ازای چند دلار مستقیما به خانه شما فرستاده شود، در حالی که هنوز هم تمام مواد موثر مخمر را حفظ می کند.)
  • 8 فنجان آب (من در صورت امکان از آب تصفیه شده استفاده می کنم؛ اما استفاده از آب شیر نیز گزینه ای مناسب است. برخی از افراد ترجیح می دهند که از آب مقطر استفاده کنند که حاوی آلودگی و فلزات کمتری نسبت به آب شیر است. آب مقطر ارزان قیمت است (حدودا هر گالن 88 سنت)، و در اکثر فروشگاه های دارویی بزرگ یا خواروبارفروشی موجود است.)
  • نصف پیمانه قند نیشکر ارگانیک یا عسل خام (بله، این یکی از موارد معدودی است که من به شما می گویم از قند معمولی استفاده کنید!! اکثر آن در واقع توسط مخمر در طی فرآیند تخمیر «جذب می شود»، بنابراین، مقدار قند کمی در زمان مصرف در آن باقی می ماند. استفاده از شکر نیشکر ارگانیک بسیار مهم است. گزارش هایی در مورد تخمیر موفق کامبوجا با استفاده از عسل خام وجود دارد، اما اکثر منابع تنها استفاده از شکر نیشکر ارگانیک را توصیه می کنند.)
  • 4 چای کیسه ای ارگانیک (به طور سنتی، کامبوجا از چای سیاه تهیه می شود، اما شما همچنین می توانید چای سبز را امتحان نمایید تا ببینید که کدام را ترجیح می دهید.)
  • یک پیمانه از پیش تهیه شده کامبوجا (شما باید مقدار اولیه آن را خریداری کرده و یا از دوستانی که به تازگی کامبوجا در خانه درست کرده اند، یک پیمانه کامبوجا تهیه کنید. برای تهیه کامبوجا در دفعات بعد، تنها یک پیمانه از آن را نگه دارید. مطمئن باشید که فقط کامبوجا ارگانیک و پاستوریزه نشده را خریداری می کنید. انواع پاستوریزه، حاوی کشت زنده مناسب مورد نیاز شما نیست.)

طرز تهیه کامبوجا

طرز تهیه:

  1. آب را در داخل یک قابلمه بزرگ بر روی اجاق گاز بجوشانید. پس از جوش آمدن، قابلمه را از روی شعله اجاق برداشته و چای کیسه ای و شکر را به آن اضافه نمایید و آنها را هم بزنید تا شکر حل شود.
  2. صبر کنید تا مخلوط شود و چای حدود 15 دقیقه در قابلمه خیس بخورد، سپس چای کیسه ای را برداشته و دور بریزید.
  3. اجازه دهید مخلوط تا دمای اتاق خنک شود (که معمولا حدود یک ساعت طول می کشد). به محض اینکه خنک شد، مخلوط چای خود را در داخل کاسه یا ظرف بزرگ بریزید. ورقه اسکوبی و یک پیمانه از قبل تهیه شده کامبوجا را در داخل آن بریزید.
  4. شیشه یا کاسه خود را با پارچه یا حوله خشک کردن ظروف آشپزخانه بپوشانید و سعی کنید که پارچه را با استفاده از یک باند پلاستیکی یا گره در جای خود نگه دارید. شما می خواهید که پارچه دهانه وسیع شیشه را بپوشاند و در جای خود بماند اما به اندازه کافی نازک باشد تا هوا از آن عبور کند.
  5. اجازه دهید تا کامبوجا برای 7 تا 10 روز، بسته به طعمی که می خواهید، بدون حرکت باقی بماند. زمان کمتر، کامبوجا ضعیف تری تولید می کند که ترشی طعم آن کمتر است، در حالی که مدت زمان طولانی تر باعث می شود تا تخمیر کامبوجا طولانی تر شده و طعم بیشتری به خود بگیرد. برخی از افراد گزارش داده اند که کامبوجا را قبل از ریختن در بطری با نتیجه فوق العاده، برای یک ماه مخمر کرده اند، بنابراین طعم ان را برای چند روز امتحان کنید تا ببینید که آیا به طعم مناسب و سطح کربنات مورد نظر شما رسیده است.

معمولا هر چه خانه شما گرم تر باشد، کامبوجا زمان کمتری برای تخمیر نیاز دارد. هنگامی که طعم مطلوب شما به دست آمد، آن را در داخل بطری های شیشه ای کوچک قرار داده (یا هر نوع بطری که برای قرارگیری در یخچال شما مناسب است) و برای 24 ساعت در یخچال قرار داده تا خنک شود و کربنات کردن به اتمام برسد.

هر چه بیشتر قبل از باز کردن آن را در یخچال نگهداری نمایید، کف یا گاز بیشتری در آن تشکیل می شود. توجه داشته باشید همانطور که فرآیند تخمیر اتفاق می افتد، شما متوجه خواهید شد که ورقه اسکوبی، یک ورقه اسکوبی ثانویه به وجود می آورد. بسیاری از اشخاص، اسکوبی خریداری شده و استفاده شده در ساخت کامبوجا را اسکوبی «مادر» و دومین اسکوبی که در آن رشد می کند را اسکوبی «کودک» می نامند. اسکوبی مادر در بالای اسکوبی کودک قرار دارد.

شما در واقع می توانید از اسکوبی کودک تازه ساخته شده برای تولید یک کامبوجا دیگر استفاده کنید، بنابراین نمی خواهد که ورقه کامبوجا کودک را دور بریزید. اگر قصد استفاده از اسکوبی کودک را ندارید، آن را در داخل مقداری کامبوجا از قبل تهیه شده در یک ظرف شیشه ای ذخیره کنید، بنابراین شما برای ساخت کامبوجا جدید آن را در اختیار دارید. هنگامی که آن را در مقداری کامبوجا در دمای اتاق بر روی یک سطح صاف یا آبدارخانه نگهداری کنید، بعد از چند هفته «فعال» خواهد شد.

اگرچه برخی از اشخاص ترجیح می دهند که ورقه اسکوبی مادر را با ورقه اسکوبی کودک نگهداری کنند، دیگران ترجیح می دهند که اسکوبی مادر را بعد از پایان فرآیند مخمر کامبوجا دور بریزند.

هیچ گزارشی از مشکل یا آلودگی به علت ورقه اسکوبی مادر داده نشده است. بر اساس برخی از منابع، ورقه مادر می تواند برای تخمیر یک کامبوجا جدید برای حدودا یک ماه بعد از کامبوجا تهیه شده اول قابل استفاده باشد، اما زمانی که غیرفعال شد، باید دور ریخته شود.

استارتر و روش نگهداری کامبوجا

تهیه کامبوجا طعم دار

دستور تهیه کامبوجا که در بالا ذکر شد، یک کامبوجا خالص و بدون طعم ایجاد می کند. شما می توانید طعم های تازه مانند آبلیمو تازه یا لیمو له شده، «آب» ریشه زنجیبل تهیه شده از مخلوط زنجبیل و آب، توت های مخلوط، اب پرتغال تازه، آب انار یا زغال اخته را به آن اضافه کنید.

می توانید از سایر طعم دهنده های طبیعی و کم قند نیز استفاده کنید، اما اطمینان حاصل کنید که آنها از اسپارتام یا هر نوع شیرین کننده مصنوعی خطرناک دیگری تشکیل نمی شوند. من توصیه می کنم که این کار را بعد از اینکه چای مخمر تهیه شده و برای خوردن آماده شد، انجام دهید، اگرچه برخی از افراد ترجیح می دهند که تقویت کننده های طعم را یک یا دو روز قبل از اماده شدن کامبوجا به آن اضافه کنند تا عطر و طعم آن بهبود یابد. در هر صورت به نظر می رسد که هر دو روش مناسب هستند.

نکته دیگری که باید در نظر بگیرید، این است که بطری کامبوجا طعم دار شده تمایل به قند بیشتری نسبت به کامبوجا معمولی دارد. برخی از برندها طعم های بسیار کم قند مانند آبلیمو، لیمو ترش یا آب زنجبیل را به آن اضافه می کنند، که میزان کمبود قند را جبران نمی کند، اما مراقب محصولاتی با قند اضافی پنهان در ان باشید که مشکلات سلامتی را افزایش می دهد.

روش نگهداری کامبوجا

پس از اتمام ترکیب کاملاً خانگی کامبوجا (یا هنگامی که تازه از فروشگاه مواد غذایی بازگشتید)، در صورت امکان می توانید که آن را در یک بطری شیشه ای تمیز یا ظرفی که درب آن کاملا بسته می شود، نگهداری نمایید. ترجیحا ظرف فلزی نباشد. بطری های پلاستیکی ممکن است متورم یا سفت شود و رنگ موجود در ظروف رنگی می تواند به نوشیدنی نفوذ کند.

هنگامی که کامبوجا را در داخل شیشه قرار می دهید، یک اینچ یا کمتر در بالای بطری فضا برای هوا قرار دهید. این مقدار باید برای مقادیر مناسب کربنات شدن کافی باشد. مهم است که هرگز بطری این نوشیدنی را تکان ندهید و خطر انفجار آن را در نظر بگیرید. سعی کنید که کل دست خود را در هنگام باز کردن درب بر روی آن قرار دهید تا از باز شدن غیر منتظره آن جلوگیری نمایید.

حتماً نوشیدنی آماده را در یخچال نگهداری کنید تا عمر مفید آن افزایش یابد. اگر طعم دهنده به آن اضافه می کنید، هنگام ذخیره سازی این مساله را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، استفاده از میوه های تازه در نوشیدنی کامبوجا و نگهداری آن به مدت طولانی قبل از خوردن باعث خرابی میوه ها می شود.

عوارض جانبی ومضرات مصرف کامبوجا

اکثر مردم با مصرف کامبوجا از فواید زیادی بهره مند می شوند و هیچ گونه عوارض جانبی را تجربه نمی کنند. یک ملاحضات حداقلی برای محافظت از دندان ها باید در نظر گرفته شود. به علت خاصیت اسیدی کامبوجا، با نوشیدن یک باره نوشیدنی کامبوجا و شست و شو دهان خود با آب پس از مصرف آن، می توانید مانع از آسیب دیدگی دندان های خود شوید.

به نظر می رسد که عوارض جانبی کامبوجا تهیه شده توسط خود شما بیشتر باشد، زیرا امکان آلودگی آن وجود دارد و ورقه اسکوبی و محصول نهایی برای کیفیت مانند نمونه ساخته شده توسط کارخانه های تجاری، کنترل نمی شوند. اگر می خواهید کامبوجا خود را تهیه کنید، از تجهیزات استریل، فضای کار تمیز و مواد باکیفیت استفاده کنید.

درصد کمی از افراد هنگام نوشیدن کامبوجا نفخ، حالت تهوع، عفونت و واکنش های آلرژیک زا را تجربه می کنند. از آنجا که کامبوچا خاصیت اسیدی بالایی دارد، ممکن است که این مشکل برای افرادی که مشکلات گوارشی مانند زخم معده، سوزش معده یا حساسیت به غذاهای بسیار اسیدی دارند، ایجاد شود.

اگر نگران این مسائل هستید، از نوشیدن مقدار کم آن در حد متوسط شروع کرده و به تدریج مقدار نوشیدن آن را افزایش دهید تا مشخص شود آیا هیچ گونه واکنش منفی به مصرف آن دارید. به ویژه هنگام شروع به نوشیدن آن، دقیقا 8 اونس یا کمتر در هر روز مصرف کنید. برای حداقل رساندن خطرات، کامبوچا پاستوریزه نشده از پیش تولید شده را خریداری نمایید که آلودگی باکترایی آن مورد آزمایش قرار گرفته است.

افرادی که مشکلات شدید ایمنی بدن به علت ویروس هایی مانند ایدز/ HIV دارند، باید در مصرف این نوشیدنی بسیار محتاط باشند؛ زیرا همیشه این احتمال وجود دارد که مخمر منجر به رشد باکتری های مضر در بدن شده که باعث بیماری شما می شود. این امر به ویژه برای کامبوچا تهیه شده در خانه صادق است.

مضرات کامبوچا در زنان باردار

مصرف کامبوچا در زنان باردار

اگر چه در مورد مصرف کامبوچا توسط زنان باردار اصلا مطالعه ای صورت نگرفته است، همیشه این نگرانی وجود دارد که زنان باردار نباید کافئین یا الکل مصرف کنند که هر دو این موارد به مقدار کمی در نوشیدنی کامبوجا وجود دارد. قبل از اینکه مطالعات بیشتری بر روی این نوشیدنی انجام شود تا ایمن بودن کامل آن را نشان دهد، به زنان باردار توصیه می شود که احتیاط کرده و از مصرف کامبوجا اجتناب نمایند یا حداقل به میزان بسیار کمی از آن مصرف کنند.

کامبوجا با چای سیاه و قند تهیه می شود، که وقتی تخمیر می شود، به میزان بسیار کمی الکل تبدیل می شود (تنها تصور می شود که 1 درصد از کامبوجا، الکل است). برای افراد مبتلا به دیابت، نوشیدنی آن با مقادیر قند بسیار کم، مشکل جدی ایجاد نخواهد کرد (در حدود 2 گرم قند در هر 8 اونس نوشیدنی)، اما مهم است که سطح قند خون و علائم مرتبط با آن را کنترل نمایید.

برای افرادی که مشکل گوارشی (مانند IBS) یا اختلالات اضطرابی دارند، باید از پایین بودن میزان کافیئن آن اطمینان حاصل کنند؛ زیرا کافئین گاهی در صورت مصرف بیش از حد می تواند این شرایط را تشدید کند. در دهه 1990، یک بار اسیدوز شدید در اثر مصرف کامبوجا به وجود آمد، اما هیچ علت مرتبط با آن هنوز مشخص نشده است.

خلاصه

کامبوجا برای هزاران سال وجود داشته است و از آن به عنوان اکسیر سلامت جاودانگی نامبرده می شود (به ویژه توسط چینی ها). اگرچه هیچ چیز «درمان معجزه آسا» برای بیماری محسوب نمی شود؛ اما به دلیل کشت زنده موجود در آن دارای فواید سلامتی بسیاری است. من نوع پاستوریزه نشده ان را ترجیح می دهم، زیرا نوع پاستوریزه آن حاوی پروبیوتیک هایی که آن را مفید می کنند، نیست. آنتی اکسیدان های قدرتمند موجود در این نوشیدنی خاصیت ضد التهابی، ضدعفونی کننده روده و حتی ضد سرطان دارند. با توجه به روشی که یک روده سالم را تقویت می کند، می تواند به رفع مشکلات دستگاه گوارش، بهبود سلامت روان و مبارزه با عفونت های خطرناک باکتریایی کمک کند. نوشیدن کامبوجا ممکن است به کنترل دیابت، محافظت از کبد و حفظ سلامت قلب کمک کند.

تهیه کامبوجا خانگی یک راه ساده و مقرون به صرفه برای استفاده روزانه از فواید این نوشیدنی است. برای جلوگیری از هرگونه عارضه جانبی منفی، توصیه رایج این است که با نوشیدن مقادیر بسیار کمی کامبوجا شروع کنید و مقدار آن را به تدریج افزایش دهید. بیشتر افراد مقادیر بین 8 تا 16 اونس در روز ترجیح می دهند.

منبع: draxe

از
2
رای