علت کم شدن خون قاعدگی در نوجوانان، سی سالگی و اقدام به بارداری

علت کم شدن خون قاعدگی در نوجوانان، سی سالگی و اقدام به بارداری علت کم شدن خون قاعدگی چیست؛ علت کم شدن خون قاعدگی در سی سالگی، در زمان اقدام به بارداری، در نوجوانان، ازدواج و ارتباط بین تنبلی تخمدان و کم شدن خون قاعدگی را در سلام دنیا بخوانید.

عوامل متعددی می توانند جریان قاعدگی فرد را تغییر داده و پریود آنها را به طور غیرمعمول با خونریزی کم همراه کند. وزن بدن، ورزش و استرس همگی می توانند باعث کم شدن خون قاعدگی شوند و دانستن دلیل آن می تواند مفید باشد. به طور معمول یک چرخه قاعدگی طبیعی باید بین 5 تا 7 روز طول بکشد و در صورتی که خونریزی یا روزهای آن ناگهان کم شود می تواند کمی تامل برانگیز باشد. برای دانستن علت کم شدن خون قاعدگی تا پایان این مطلب سلام دنیا ما را همراهی کنید.

علت کم شدن خون قاعدگی چیست

میزان خونریزی هر فرد با فرد دیگر متفاوت است. معمولا تغییر خونریزی در طی هر ماه یا طول زمان یک امر طبیعی است. به عنوان مثال، ممکن است یک فرد با بالا رفتن سن خونریزی قاعدگی سنگین تر یا سبک تر را تجربه کند. برخی علل احتمالی کم شدن خونریزی قاعدگی شامل موارد زیر است: 


حتما بخوانید: درمان کم شدن خون قاعدگی با روش های خانگی و طب سنتی


1. تغییرات وزن بدن

خانم هایی که با کمبود وزن مواجه هستند یا به سرعت وزن زیادی را کم کرده اند ممکن است متوجه شوند که خونریزی قاعدگی آنها بسیار کاهش پیدا کرده یا به طور کلی متوقف شده است. این تغییر به دلیل کاهش مقدار زیاد سطح چربی بدن آنها رخ می دهد که می‌تواند باعث توقف تخمک‌گذاری شود.ورزش بیش از حد و اختلالات خوردن نیز می تواند باعث شود که خونریزی قاعدگی فرد سبک تر شود یا به طور کلی متوقف شود.

علت کم شدن خون قاعدگی چیست: تغییرات وزن بدن

2. عدم تخمک گذاری

برخی اوقات، آزاد نشدن تخمک می تواند باعث ایجاد پریودهای نامنظم شود.به این وضعیت  عدم تخمک گذاری گفته می شود و می تواند باعث کاهش خونریزی قاعدگی یا قاعدگی نامنظم شود.علاوه بر این، برخی افراد مبتلا به نارسایی اولیه تخمدان نیز دچار این مشکل می شوند. این وضعیت به زمانی اشاره دارد که تخمدان های آنها قبل از رسیدن به دوره یائسگی به درستی کار نمی کنند.


حتما بخوانید: درمان خانگی برای قاعدگی نامنظم (پریود نامنظم)


3. ابتلا به برخی بیماری ها

ابتلا به برخی از بیماری ها که هورمون‌های فرد را تحت تأثیر قرار می دهند نیز می‌تواند بر چرخه قاعدگی اثر بگذارد. این بیماری ها عبارتند از:

  • اختلال عملکرد تیروئید
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
  • قبل از یائسگی
  • سندرم کوشینگ

4. استرس

تجربه استرس طولانی مدت نیز می تواند با اثرگذاری بر هورمون های بدن باعث اختلال در چرخه منظم قاعدگی شود. انجام اقداماتی برای مدیریت استرس می تواند به بازگشت قاعدگی فرد به حالت طبیعی کمک کند.

 استرس : علت کم شدن خون قاعدگی چیست

5. ورزش بیش از حد

خانم هایی که به‌طور مداوم ورزش می‌کنند، احتمالاً با بروز تغییراتی در چرخه‌ی قاعدگی خود مواجه خواهند شد. عواملی مانند فشار و استرس، کاهش وزن یا مصرف انرژی می تواند باعث تغییر در قاعدگی زنان ورزشکار شود.

علت کم شدن خون قاعدگی در سی سالگی

با شروع دوره قاعدگی که معمولا از سن 12 تا تا 13 سالگی اتفاق می افتد،ممکن است خونریزی ها شدید تر باشند،اما با افزایش سن ممکن است خانم ها با کم شدن میزان خونریزی قاعدگی  روبه رو شوند. زمانی که خانم ها در دهه 30 زندگی قرار می گیرند دلایل مختلفی مانند بارداری، شیردهی و زایمان می تواند باعث کم شدن خون قاعدگی در آنها شود. البته در برخی موارد در دهه 30 زندگی وضعیتی مانند فیبروم رحمی نیز می تواند علت کم شدن خون قاعدگی باشد. به همین دلیل بهتر است برای بررسی و تشخیص دقیق حتما به پزشک خود مراجعه کنید.


حتما بخوانید: درمان فیبروم رحم با عسل، رازیانه، سیر، خانگی و گیاهی


علت کم شدن خون قاعدگی در زمان اقدام به بارداری

زمانی که اقدام به بارداری می کنید و باردار می شوید احتمال این که پریود شوید صفر است.اما ممکن است لکه بینی داشته باشید و فکر کنید که زمان قاعدگی شما است اما علت این خونریزی لانه گزینی جنین است. این اتفاق زمانی بروز پیدا می کند که تخمک بارور شده به دیواره رحم می چسبد. معمولا خونریزی ناشی از لانه گریزی برای دو روز یا کمتر ادامه پیدا می کند.

علت کم شدن خون قاعدگی در نوجوانان

دخترانی که در سن نوجوانی و بلوغ قرار دارند، هم ممکن است با تغییراتی از لحاظ مدت و میزان خونریزی مواجه شوند.گاهی اوقات در سنین نوجوانی عدم توازن بین هورمون ها می تواند باعث کم شدن خون قاعدگی در این افراد شود.

علت کم شدن خون قاعدگی در نوجوانان

علت کم شدن خون قاعدگی بعد از ازدواج

همانطور که در قسمت بالا هم اشاره شد عواملی مانند تغییرات وزنی، شرایط بدنی و نحوه ی فعالیت غدد درون ریز در مقطعی از زمان می تواند باعث کم شدن یا افزایش میزان خونریزی قاعدگی شود و این مسئله به ازدواج فرد ارتباطی ندارد.

علت کم شدن خون قاعدگی از نظر طب سنتی

برخی علل کم شدن خون قاعدگی از نظر طب سنتی یا احتباس طمث (قطع کامل حیض یا کم شدن خونریزی نسبت به مقدار معمول یا طولانی شدن دوره قاعدگی بیشتر از دو ماه) شامل موارد زیر است:

1. غلظت خون

زمانی که ماده اصلی یعنی خون غلیظ شود، می‌تواند باعث کندی و سختی حرکت خون در عروق شده و با ایجاد انسداد مانع از خروج خون به میزان طبیعی شود. به دو علت خون غلیظ می‌شود:

  • مخلوط شدن اخلاط غلیظ و لزج با خون مانند مخلوط شدن بلغم با خون
  •  سرد شدن رحم

حتما بخوانید: درمان سردی رحم با 7 روش خانگی عالی


2. حرارت رحم

اگر مزاج رحم دچار تغییر شود این می تواند در عملکرد قوای رحمی اختلال ایجاد کند.حرارت رحم می تواند باعث ایجاد خشکی و قبض در رحم و عروق آن شود و رطوبت ان را کاهش دهد و در نتیجه مانع از دفع کامل خون قاعدگی شود.

3. خشکی رحم

خشکی رحم تنگی عروق و کاهش رطوبت را در پی دارد.هر دو این موارد می توانند در کاهش یا توقف میزان خونریزی قاعدگی دخیل باشند.

4. سردی رحم

سردی رحم با اثرگذاری بر قوه ماسکه و دافعه رحمی در کار این قوا اختلال ایجاد می کند.علاوه براین،سردی رحم با تنگی و فشردگی دهانه رگ‌ها همراه است که این می تواند از خروج مقدار طبیعی خون در دوران قاعدگی جلوگیری کند.

علت کم شدن خون قاعدگی از نظر طب سنتی

5. قلت دم ( کم خونی)

وقتی فرد دچار کم خونی می شود چیزی برای دفع به صورت خونریزی در این دوران ندارد. بنابراین بدن می خواهد میزان خون مورد نیاز خود را با حبس خون قاعدگی تامین کند و این منجر به کاهش خونریزی در این دوران می شود.


حتما بخوانید: درمان کم خونی و فقر آهن با داروهای گیاهی


6. فشرده شدن دهانه عروق رحم

فشرده شدن دهانه عروق رحم منجر به انسداد عروق شده و در به این ترتیب دفع خون را با سختی مواجه می کند، که این خود باعث کم شدن خونریزی قاعدگی می شود. 

 7. ضربه به رحم

ضربه خوردن رحم آسیب دیدگی رگ‌ها و بسته شدن عروق را در پی دارد.که این باعث سختی در دفع خون و کم شدن خون قاعدگی می شود.

 8. سقط

خونریزی در اثر سقط جنین، منجر به کاهش ماده طمث و کم شدن خون قاعدگی می شود.

آیا تنبلی تخمدان باعث کم شدن خون قاعدگی می شود

قاعدگی‌های نامنظم و دیرهنگام یکی از مشخص ترین علائم تنبلی تخمدان هستند. تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی کیستیک وضعیتی است که بدن خانم با تولید مقادیر زیاد هورمون مردانه باعث سرکوب تخمک و در نتیجه اختلال در چرخه قاعدگی می شود. به گفته متخصصین خانم هایی که دچار تنبلی تخمدان هستند، برای مدت طولانی قاعدگی نامنظم و کم شدن خون قاعدگی را دارند. این افراد به دلیل عدم تعادل سطح هورمون‌ها و اختلال در عملکرد هورمون‌ها در بدن دچار مشکلاتی در چرخه قاعدگی خود می شوند، برای مثال در برخی دوره ها پریود نمی شوند یا پریود آنها با خونریزی شدید و کم همراه  است.

سخن پایانی:

در بیشتر موارد، کم شدن خون قاعدگی جایی برای نگرانی ندارد.عوامل مختلفی نظیر رژیم غذایی، ورزش،مصرف قرص‌های ضدبارداری و ابتلا به بیماری می‌توانند باعث کم شدن خونریزی قاعدگی شوند. نکته مهم این است که باید به تغییرات چرخه قاعدگی و میزان خونریزی این دوران توجه کنید و درصورتی که موردی باعث افرایش نگرانی شما شد حتما درباره آن با پزشک خود صحبت کنید.


مقالات مرتبط:

درمان خانگی زیاد شدن خون قاعدگی با داروی گیاهی، قرص و دمنوش

خواص فوق العاده عرق و دمنوش گیاه بومادران برای زنان و دوران قاعدگی
 
 

از
2
رای