حالت تهوع چیزی است که اکثر مردم با آن آشنا هستند. خوشایند نیست و می تواند در شرایط مختلف از جمله بارداری و مسافرت ایجاد شود.ما در این مقاله از سلام دنیا، در مورد برای حالت تهوع چی بخوریم؛ درمان خانگی حالت تهوع بعد از غذا با گیاهان دارویی، ادویه ، زنجبیل و طب سنتی صحبت کردیم. با ما همراه باشید.
معمولاً از داروهای ضد تهوع برای کمک به حالت تهوع استفاده می شود. متأسفانه، چنین داروهایی می توانند عوارض جانبی منفی خود از جمله خواب آلودگی داشته باشند. در اینجا 17 درمان خانگی وجود دارد که به شما کمک می کند بدون استفاده از دارو از شر حالت تهوع خلاص شوید.
درمان خانگی حالت تهوع بعد از غذا
1. درمان خانگی حالت تهوع : زنجبیل بخورید
زنجبیل یک درمان طبیعی محبوب است که معمولا برای درمان حالت تهوع استفاده می شود. روش کار هنوز کامل نیست. با این حال، کارشناسان معتقدند که ترکیبات موجود در زنجبیل ممکن است به روشی مشابه داروهای ضد تهوع عمل کند. در واقع، چندین مطالعه موافق هستند که زنجبیل در کاهش حالت تهوع در موقعیتهای مختلف مؤثر است.
به عنوان مثال، مصرف زنجبیل ممکن است راهی موثر برای کاهش حالت تهوع در دوران بارداری باشد.زنجبیل همچنین ممکن است در کاهش حالت تهوع افراد پس از شیمی درمانی یا عمل جراحی موثر باشد. برخی از مطالعات حتی گزارش کرده اند که زنجبیل به اندازه برخی از داروهای تجویزی موثر است و عوارض جانبی منفی کمتری دارد.
هیچ نظریه ای در مورد موثرترین دوز وجود ندارد، اما اکثر مطالعات فوق روزانه 0.5 تا 1.5 گرم ریشه زنجبیل خشک شده را در اختیار شرکت کنندگان قرار دادند. استفاده از زنجبیل برای اکثر افراد بی خطر است. با این حال، اگر مستعد فشار خون پایین یا قند خون پایین هستید، یا اگر از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید، ممکن است لازم باشد مصرف زنجبیل خود را محدود کنید.
حتما بخوانید: علت سرگیجه و حالت تهوع بعد از غذا چیست
برخی از کارشناسان بی خطر بودن خوردن زنجبیل خشک در دوران بارداری را نیز زیر سوال می برند. در حالی که فقط تعداد کمی از مطالعات در مورد زنجبیل وجود دارد، مطالعات انجام شده بر روی زنان باردار سالم خطر عوارض جانبی پایینی را گزارش میکنند. بنابراین، اکثر متخصصان زنجبیل را یک داروی ایمن و موثر در دوران بارداری می دانند. دوز روزانه زنجبیل ممکن است جایگزین موثری برای داروهای ضد تهوع در شرایط مختلف، از جمله در دوران بارداری و پس از شیمی درمانی یا عمل جراحی باشد.
2. درمان خانگی حالت تهوع: رایحه درمانی با نعناع فلفلی
رایحه درمانی با نعناع جایگزین دیگری است که احتمالا به کاهش حالت تهوع کمک می کند. یک مطالعه اثرات آن را در زنانی که به تازگی سزارین زایمان کرده بودند ارزیابی کرد. افرادی که در معرض بوی نعناع قرار گرفتند، سطح تهوع خود را به طور قابل توجهی کمتر از کسانی که داروهای ضد تهوع یا دارونما دریافت کردند، ارزیابی کردند.
در مطالعه دیگری، رایحه درمانی نعناع فلفلی در کاهش حالت تهوع در 57 درصد موارد موثر بود. در مطالعه سوم، استفاده از استنشاقی حاوی روغن نعناع در شروع حالت تهوع باعث کاهش علائم - در عرض دو دقیقه پس از درمان - در 44٪ موارد شد.
برخی معتقدند که نوشیدن یک فنجان چای نعناع ممکن است اثرات ضد تهوع مشابهی داشته باشد. با این حال، در حالی که با امتحان کردن چای نعناع چیزی برای از دست دادن ندارید، در حال حاضر هیچ مطالعه ای وجود ندارد که اثربخشی آن را تایید کند. روغن نعناع که به شکل قرص مصرف شده است نتایج متفاوتی را نشان داده است. برخی از مطالعات فوایدی را نشان می دهند، در حالی که برخی دیگر هیچ تاثیری پیدا نمی کنند.
علاوه بر این، اطلاعات کمی در مورد ایمنی مصرف روغن نعناع وجود دارد. به همین دلیل، قبل از نتیجه گیری قوی، مطالعات بیشتری در مورد قرص های نعناع مورد نیاز است. با این حال، بوییدن روغن نعناع باید کاملا بی خطر باشد و به نظر می رسد در حدود نیمی از افراد موثر باشد. بوییدن روغن نعناع در شروع حالت تهوع ممکن است به کاهش علائم شما کمک کند.
درمان حالت تهوع بعد از غذا در طب سنتی
3. درمان خانگی حالت تهوع در طب سنتی : طب سوزنی یا طب فشاری را امتحان کنید
طب سوزنی و طب فشاری دو تکنیکی هستند که معمولا در طب سنتی چینی برای درمان حالت تهوع و استفراغ استفاده می شود. در طی طب سوزنی، سوزن های نازکی در نقاط خاصی از بدن وارد می شوند. هدف طب فشاری تحریک همان نقاط بدن است، اما برای این کار به جای سوزن از فشار استفاده می کند.
هر دو تکنیک رشته های عصبی را تحریک می کنند که سیگنال ها را به مغز و نخاع منتقل می کنند. تصور می شود که این سیگنال ها توانایی کاهش حالت تهوع را دارند. به عنوان مثال، دو بررسی اخیر گزارش داده اند که طب سوزنی و طب فشاری خطر ابتلا به حالت تهوع پس از عمل را بین 28 تا 75 درصد کاهش می دهد.
علاوه بر این، مطالعات نشان میدهد که هر دو شکل به اندازه داروهای ضد تهوع در کاهش علائم مؤثر هستند و عملاً هیچ عارضه جانبی منفی ندارند. به طور مشابه، دو بررسی دیگر گزارش کردند که طب فشاری شدت تهوع و خطر ابتلا به آن را پس از شیمی درمانی کاهش می دهد.
همچنین شواهدی وجود دارد که نشان میدهد طب سوزنی ممکن است حالت تهوع در دوران بارداری را کاهش دهد، اما تحقیقات بیشتری در این مورد نیاز است. اکثر مطالعاتی که یک مزیت را گزارش می کنند، نقطه طب سوزنی نیگوان را تحریک کردند که به عنوان P6 یا نقطه دروازه داخلی نیز شناخته می شود.
حتما بخوانید: برای حالت تهوع بارداری چه بخوریم
شما می توانید این عصب را به تنهایی با قرار دادن انگشت شست خود به اندازه 2 تا 3 انگشت از مچ داخلی خود، بین دو تاندون برجسته، تحریک کنید. هنگامی که آن را پیدا کردید، قبل از تکرار همان روش روی بازوی دیگر، حدود یک دقیقه با انگشت شست خود فشار دهید. در صورت نیاز تکرار کنید.
طب سوزنی و طب فشاری دو روش علمی اثبات شده برای کاهش حالت تهوع هستند.
4. درمان خانگی حالت تهوع : یک لیمو را برش دهید
بوی مرکبات، مانند بوی یک لیموی تازه ، ممکن است به کاهش حالت تهوع در زنان باردار کمک کند. در یک مطالعه، به گروهی متشکل از 100 زن باردار دستور داده شد که به محض احساس تهوع، اسانس لیمو یا بادام را بو کنند. در پایان مطالعه 4 روزه، افرادی که در گروه لیموترش بودند، تهوع خود را تا 9 درصد کمتر از افرادی که روغن بادام دریافت کردند، گزارش کردند.
برش دادن یک لیمو به روشی مشابه عمل کند زیرا به آزاد شدن روغن های ضروری آن در هوا کمک می کند. یک شیشه اسانس لیمو ممکن است یک جایگزین عملی برای استفاده در زمانی که خارج از خانه هستید باشد.
5. درمان خانگی حالت تهوع: تنفس خود را کنترل کنید
نفس های آهسته و عمیق نیز می تواند به کاهش حالت تهوع کمک کند. در یک مطالعه، محققان تلاش کردند تا مشخص کنند کدام رایحه آروماتراپی در کاهش حالت تهوع پس از جراحی موثرتر است.
آنها به شرکت کنندگان دستور دادند که به آرامی از طریق بینی نفس بکشند و سه بار از طریق دهان بازدم کنند، در حالی که در معرض رایحه های مختلف قرار دارند. همه شرکت کنندگان، از جمله آنهایی که در گروه دارونما بودند، کاهش تهوع را گزارش کردند. این باعث شد که محققان مشکوک شوند که تنفس کنترل شده ممکن است باعث تسکین شود.
در مطالعه دوم، محققان تایید کردند که رایحه درمانی و تنفس کنترل شده هر دو به طور مستقل حالت تهوع را تسکین می دهند. در این مطالعه تنفس کنترل شده در 62 درصد موارد باعث کاهش آن شد. الگوی تنفسی مورد استفاده در این مطالعه آخر، شرکت کنندگان را ملزم می کرد تا از طریق بینی خود تا سه عدد دم کنند، نفس خود را تا سه شمارش نگه دارند و سپس تا سه عدد بازدم کنند.
6. درمان خانگی حالت تهوع: از ادویه جات خاصی استفاده کنید
چندین ادویه از داروهای خانگی محبوب هستند که اغلب برای مبارزه با حالت تهوع توصیه می شوند. بیشتر این ادویه ها تنها با شواهد حکایتی پشتیبانی می شوند. با این حال، قدرت مبارزه با حالت تهوع این سه ادویه توسط برخی شواهد علمی تأیید شده است:
- پودر رازیانه: ممکن است علائم قاعدگی از جمله حالت تهوع را کاهش دهد و به زنان کمک کند دوره های کوتاه تری را تجربه کنند.
- دارچین: ممکن است شدت تهوع را که زنان در طول قاعدگی تجربه می کنند کاهش دهد.
- عصاره زیره: ممکن است به بهبود علائمی مانند درد شکم، حالت تهوع، یبوست و اسهال در افراد مبتلا به IBS کمک کند.
حتما بخوانید: برای درمان اسهال چه بخوریم
اگرچه این سه ادویه ممکن است به تسکین حالت تهوع در افراد خاص کمک کند، مطالعات بسیار کمی وجود دارد و قبل از نتیجه گیری قوی نیاز به مطالعات بیشتری است. همچنین شایان ذکر است که در مطالعات بالا از دوزهای 180 تا 420 میلی گرم در روز استفاده شده است. دستیابی به این دوزهای بزرگ از طریق استفاده عادی و روزمره از این ادویه ها دشوار است.
7. درمان خانگی حالت تهوع: سعی کنید عضلات خود را آرام کنید
شل کردن عضلات ممکن است به تسکین حالت تهوع کمک کند. یکی از تکنیک هایی که مردم برای دستیابی به این اثر استفاده کرده اند، به عنوان آرام سازی پیشرونده عضلانی (PMR) شناخته می شود. این امر مستلزم آن است که افراد به منظور دستیابی به آرامش جسمی و ذهنی، عضلات خود را در یک توالی پیوسته منقبض و شل کنند.
یک بررسی اخیر نشان داد که PMR روشی موثر برای کاهش شدت تهوع ناشی از شیمی درمانی است. روش دیگر برای کاهش تنش عضلانی، ماساژ است. در یک مطالعه، گروهی از بیماران شیمیدرمانی تحت درمان 20 دقیقهای ماساژ زیر بازو یا ساق پا قرار گرفتند.
در مقایسه با افرادی که ماساژ داده نشدند، شرکت کنندگانی که ماساژ داده شده بودند، حدود 24 درصد کمتر احتمال داشت که بعد از آن دچار حالت تهوع شوند. شل کردن عضلات، چه از طریق ماساژ یا تکنیک های PMR، ممکن است به تسکین حالت تهوع کمک کند.
8. درمان خانگی حالت تهوع: مکمل ویتامین B6 مصرف کنید
ویتامین B6 به طور فزاینده ای به عنوان یک درمان جایگزین برای زنان باردار توصیه می شود که ترجیح می دهند از داروهای ضد تهوع اجتناب کنند. چندین مطالعه گزارش می دهند که مکمل های ویتامین B6، همچنین به عنوان پیریدوکسین شناخته می شود، حالت تهوع در دوران بارداری را کاهش می دهد. به همین دلیل، چندین متخصص مصرف مکملهای ویتامین B6 در دوران بارداری را به عنوان اولین درمان در برابر حالت تهوع خفیف پیشنهاد میکنند.
حتما بخوانید: خواص ویتامین B6 (پیریدوکسین) برای سلامتی
دوزهای ویتامین B6 تا 200 میلی گرم در روز عموماً در دوران بارداری بی خطر تلقی می شوند و عملاً هیچ عارضه جانبی ایجاد نمی کنند. بنابراین، این درمان جایگزین ممکن است ارزش امتحان را داشته باشد. با این وجود، مطالعات زیادی در مورد این موضوع انجام نشده است، و برخی از آنها هیچ اثری را گزارش نمی کنند. برای زنان باردار که حالت تهوع دارند، ویتامین B6 یک جایگزین مطمئن و بالقوه موثر برای داروهای ضد تهوع است.
نکات اضافی برای کاهش حالت تهوع
علاوه بر نکات بالا، چند توصیه دیگر ممکن است احتمال تهوع را کاهش دهد یا به تسکین علائم آن کمک کند. رایج ترین آنها عبارتند از:
9. از غذاهای پرادویه یا چرب پرهیز کنید: رژیم غذایی که از غذاهایی مانند موز ، برنج، سس سیب، کراکر یا سیب زمینی پخته تشکیل شده باشد، ممکن است حالت تهوع را تسکین دهد و ناراحتی معده را کاهش دهد.
10. پروتئین را به وعده های غذایی خود اضافه کنید: وعده های غذایی غنی از پروتئین ممکن است بهتر از وعده های غذایی حاوی چربی یا کربوهیدرات با حالت تهوع مقابله کنند.
11. پرهیز از وعده های غذایی حجیم: انتخاب وعده های غذایی کوچکتر و مکرر در زمانی که احساس تهوع دارید ممکن است به کاهش علائم شما کمک کند.
12. بعد از غذا دراز نکشید یا نخوابید: برخی از افراد اگر در عرض 30 تا 60 دقیقه بعد از غذا دراز بکشند، احتمال رفلاکس یا حالت تهوع بیشتری دارند.
13. از نوشیدنی همراه با وعده های غذایی خودداری کنید: نوشیدن مایعات همراه با غذا ممکن است احساس سیری را افزایش دهد که ممکن است حالت تهوع را در برخی افراد بدتر کند.
14. هیدراته بمانید: کم آبی بدن می تواند حالت تهوع را بدتر کند. اگر حالت تهوع شما با استفراغ همراه است، مایعات از دست رفته خود را با مایعات غنی از الکترولیت مانند آب معدنی، آب سبزیجات یا نوشیدنی ورزشی جایگزین کنید.
حتما بخوانید: برای درمان سریع کم آبی بدن چی بخوریم
15. از بوهای تند اجتناب کنید: اینها ممکن است حالت تهوع را به خصوص در دوران بارداری بدتر کند.
16. اجتناب از مکمل های آهن: زنان باردار با سطح آهن طبیعی باید از مصرف مکمل های آهن در سه ماهه اول خودداری کنند زیرا ممکن است احساس تهوع را بدتر کنند.
17. ورزش: ورزش های هوازی و یوگا ممکن است به ویژه راه های مفیدی برای کاهش حالت تهوع در برخی افراد باشد.
شایان به ذکر است که اکثر این نکات آخر تنها با شواهد حکایتی پشتیبانی می شوند. گفته می شود، آنها خطر کمی دارند و ممکن است ارزش امتحان کردن را داشته باشند.
خلاصه: بر اساس شواهد حکایتی، نکات بالا ممکن است از حالت تهوع جلوگیری کرده یا آن را تسکین دهد. اکثر این درمان ها مورد مطالعه قرار نگرفته اند.
سخن آخر
حالت تهوع می تواند در بسیاری از موقعیت ها اتفاق بیفتد و اغلب باعث ایجاد احساس بدی در شما می شود. نکات طبیعی فوق می تواند به کاهش حالت تهوع بدون استفاده از دارو کمک کند اما گفته می شود، اگر حالت تهوع شما ادامه پیدا کرد، قطعاً باید از پزشک مراقبت های بهداشتی خود مشاوره بیشتری دریافت کنید.