کاربرد قرص فنازومکس (phenazomex) و مقدار و روش مصرف و عوارض آن

کاربرد قرص فنازومکس (phenazomex) و مقدار و روش مصرف و عوارض آن قرص فنازومکس نوعی داروی تسکین دهنده درد برای درمان سوزش و عفونت ادراری است. به خاطر داشته باشید که این دارو تنها با تجویز پزشک قابل استفاده است. هرگز هیچ دارویی را سر خود و بدون تجویز پزشک مصرف نکنید.

از قرص فنازومکس (phenazomex) یا فنازوپیریدین برای برطرف کردن سوزش و درمان عفونت ادراری استفاده می شود. در این مقاله قصد داریم تا به طور کامل در خصوص کاربردها و عوارض جانبی قرص فنازومکس صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

قرص فنازومکس چیست؟

این قرص از داروهای تجویزی برای درمان عفونت های ادراری و رفع سوزش ادرار، احساس دفع فوری یا تکرر ادرار است. قرص فنازومکس نوعی داروی تسکین دهنده درد است که قسمت تحتانی مجاری ادراری (مثانه و مجرای ادرار) را تحت تاثیر قرار می دهد.

مقدار و نحوه مصرف قرص فنازومکس (phenazomex)

به طور معمول برای برطرف شدن درد ناشی از عفونت یا تحریک مجاری ادراری در بزرگسالان، میزان 200 میلی گرم از این دارو، سه مرتبه در روز و به شکل خوراکی مصرف می شود. برای کودکان در سنین 6 تا 12 سال نیز دوز 12 میلی گرمی این دارو به شکل سه مرتبه در روز و برای دو روز متوالی تجویز می شود.

مقدار و نحوه مصرف قرص فنازومکس (phenazomex)

عوارض قرص فنازومکس

ممکن است با مصرف این دارو عوارضی مثل سرگیجه، سردرد، سوء هاضمه، درد یا گرفتگی عضلات معده، متهموگلوبینمی، ضعف یا خستگی غیر معمول، زرد شدن چشم ها یا پوست، افزایش فشار خون، مشکلات تنفسی، کاهش ناگهانی در میزان ادرار، تورم صورت، انگشت ها و پاها و احساس تشنگی را تجربه کنید. در صورتی که هر یک از این عوارض جانبی ادامه پیدا کرد و یا وخیم تر شد، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

مکانیسم اثر قرص فنازومکس

این دارو اثر بی حس کنندگی و ضد درد موضعی بر روی مخاط مجاری ادراری دارد.

تداخل دارویی قرص فنازومکس

قرص فنازومکس با بسیاری از آزمایش های ادراری تداخل دارد و ممکن است باعث ایجاد نتایج غلط در جواب این آزمایش ها شود. از جمله این آزمایش ها، آزمایش قند ادرار، بیلی روبین ادرار، استروئیدهای ادرار و کتون ادرار است. قبل از انجام آزمایش ادرار، به پرسنل آزمایشگاه و پزشکان خود اطلاع دهید که از این دارو مصرف می کنید.

تداخل دارویی قرص فنازومکس

توصیه هایی در خصوص مصرف قرص فنازومکس

  • همانطور که قبلا توضیح داده شد، قرص فنازومکس با بسیاری از آزمایش های ادرار تداخل داشته و باعث نتایج غلط در این آزمایش ها می شود.
  • به دلیل احتمال تجمع این دارو و کاهش عملکرد کلیه، سالمندان باید این دارو را با احتیاط مصرف کنند.
  • با مصرف این دارو، رنگ ادرار نارنجی مایل به قرمز می شود. و ممکن است باعث ایجاد لکه بر روی لباس شود.
  • این دارو را باید با غذا یا پس از خاتمه غذا مصرف کنید.
  • به خاطر داشته باشید که این دارو می تواند سطح هموگلوبین و هماتوکریت را کاهش دهد.
  • در صورتی که مصرف یک دوز از این دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. در صورتی که زمان مصرف دوز بعدی فرا رسیده است، دوز فراموش شده را مصرف نکنید.
  • هرگز دو دوز از این دارو را به طور هم زمان برای جبران دوز فراموش شده مصرف نکنید.
  • در صورتی که علائم بیماری تشدید شد یا بهبودی در وضعیت تان حاصل نشد، به پزشک مراجعه کنید.
  • مصرف این دارو در دوران بارداری و شیردهی باید با احتیاط انجام شود.
  • مصرف این دارو در بیماران مبتلا به نقص G6PD یا فاویسم باید با احتیاط زیاد صورت گیرد.
  • در صورتی که از قرص فنازومکس همراه با یک داروی ضد باکتری برای درمان عفونت مجاری ادراری استفاده می کنید، دوره درمان با قرص فنازومکس نباید بیش از دو روز طول بکشد.

توصیه هایی در خصوص مصرف قرص فنازومکس

نتیجه گیری

قرص فنازومکس نوعی داروی تسکین دهنده درد برای درمان سوزش و عفونت ادراری است. به خاطر داشته باشید که این دارو تنها با تجویز پزشک قابل استفاده است. هرگز هیچ دارویی را سر خود و بدون تجویز پزشک مصرف نکنید. پزشک با توجه به شرایط سلامتی و سابقه پزشکی تان بهترین روش درمانی را برای حل مشکل تان تجویز می کند.

از
30
رای