آمپول پیروکسیکام برای چیست؛ طریقه تزریق و عوارض آمپول piroxicam

آمپول پیروکسیکام برای چیست؛ طریقه تزریق و عوارض آمپول piroxicam موارد مصرف آمپول پیروکسیکام،آمپول پیروکسیکام برای کمردرد،زانودرد،سرماخوردگی،دندان درد،سردرد،طریقه تزریق،عوارض و تداخل دارویی آمپول پیروکسیکام را در این مطلب بخوانید.

آمپول پیروکسیکام یک داروی ضد التهاب،ضد استروئیدی است که برای تسکین درد و التهاب ناشی از شرایط مختلف از جمله آرتریت روماتوئید، استئوآرتریت و اسپوندیلیت آنکیلوزان مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه این مطلب سلام دنیا، آمپول پیروکسیکام برای چیست، موارد مصرف و کاربرد آمپول پیروکسیکام برای دندان درد، کمر درد، سرماخوردگی، کرونا، زانو درد، طریقه تزریق، عوارض جانبی و تداخل دارویی آمپول پیروکسیکام را مورد بررسی قرار خواهیم داد، لطفا تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

آمپول پیروکسیکام برای چیست

آمپول پیروکسیکام یک داروی تزریقی است که به طور معمول برای تسکین درد و کاهش التهاب در بدن تجویز می شود. این دارو به دسته داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) تعلق دارد و از طریق مسدود کردن تولید برخی مواد شیمیایی در بدن که منجر به التهاب و درد می شوند، به تسکین درد کمک می کند. آمپول پیروکسیکام با هدف درمان بیماری هایی نظیر آرتریت نقرسی، اسپوندیلیت آنکیلوزان، آرتروز، آرتریت روماتوئید و تکسین دردها و تورم های عضلانی، درد ناشی از قاعدگی، درد پس از جراحی و زایمان، دردهای استخوانی، دندان درد و سردر مورد استفاده قرار می گیرد.


حتما بخوانید: کپسول فارژزیک برای چیست، مقدار مصرف و عوارض


آمپول پیروکسیکام برای کمردرد

همانطور که گفته شد پیروکسیکام در دسته ای با عنوان داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی قرار دارد که به کاهش درد و التهاب در بدن مانند کمر درد کمک می کند. آمپول پیروکسیکام یکی از اشکال قوی این دارو است و تنها در موارد درد شدید توسط پزشک تجویز می شود.

آمپول پیروکسیکام برای کمردرد

آمپول پیروکسیکام برای زانو درد

از آنجایی که پیروکسیکام یک داروی ضد التهابی است بنابراین برای تسکین درد و التهاب در شرایط مختلف از جمله درد زانو تجویز می شود. تزریق آمپول پیروکسیکام با جلوگیری از تولید برخی مواد شیمیایی در بدن به نام پروستاگلاندین ها که عامل ایجاد درد و التهاب هستند،به تسکین و کاهش درد و تورم در ناحیه زانو کمک می کند.

آمپول پیروکسیکام برای سرماخوردگی

همانطور که در قسمت های قبل نیز گفته شد، آمپول پیروکسیکام یک داروی تزریقی برای رفع علائم التهاب و درد است،به همین دلیل در مواقع ابتلا به بیماری ویروسی سرماخوردگی که علائمی مانند سردرد، ضعف، تب و ناخوشی ناشی از التهاب بسیار شایع است تزریق این دارو می تواند به درمان سریع و از بین بردن این علائم التهابی کمک کند.در شرایطی که علائم ناشی از سرماخوردگی بسیار شدید باشد و مصرف ایبوپروفن یا قرص سرماخوردگی نتواند باعث کاهش التهاب شود داروهای تزریقی قوی‌تر مانند آمپول پیروکسیکام می تواند برای سرماخوردگی تجویز شود.البته توجه داشته باشید که تزریق آمپول پیروکسیکام برای مبارزه با عفونت باکتریایی هیچ تاثیری ندارد.

آمپول پیروکسیکام برای دندان درد

آمپول پیروکسیکام یکی از داروهای تزریقی قوی برای از بین بردن درد در نواحی مختلف دندانی است. آمپول پیروکسیکام با فلج کردن عصب های درد فعال شده در نواحی دندانی نوعی بی حسی و کاهش درد شدید ایجاد کرده و باعث می شود فرد برای فرآیند درمانی لازم آماده شود، چون دندان درد را برای او قابل تحمل کرده است. این آمپول در رده تسکین دهنده های درد قوی قرار دارد و تنها با تجویز پزشک برای تمامی رده های سنی قابل استفاده و دریافت است.توجه داشته باشید که برای آشکار شدن خاصیت ضد التهابی این آمپول، تنها باید به صورت عضلانی عمیق تزریق شود.


حتما بخوانید: درمان سه سوته دندان درد خانگی کودک و بزرگسال


آمپول پیروکسیکام برای سردرد خوبه

آمپول پیروکسیکام در دسته داروهای ضد التهابی قرار دارد و برای تسکین و رفع درد و التهاب درد بدن استفاده می شود.بنابراین تزریق این دارو می تواند برای تکسین درد و التهاب مرتبط با انواع مختلف سردرد از جمله سردرد تنشی، سردرد میگرنی و سردرد خوشه ای مورد استفاده قرار بگیرد.تزریق آمپول پیروکسیکام معمولاً در مواردی که تسکین فوری ضروری است یا زمانی که بیمار نمی تواند داروهای خوراکی مصرف کند،کاربرد دارد. تزریق آمپول پیروکسیکام برای درمان سردرد به صورت عضلانی (IM) یا داخل وریدی (IV) توسط متخصص انجام می شود.شدت سردرد و سایر عوامل فردی مانند سن، وزن و سابقه پزشکی بیمار دوز و دفعات تجویز پزشک را مشخص می کند.

آمپول پیروکسیکام برای سردرد خوبه

آمپول پیروکسیکام برای کودکان

آمپول پیروکسیکام در کودکان زیر 15 سال منع مصرف دارد.

آمپول پیروکسیکام برای سنگ کلیه

درمورد مصرف آمپول پیروکسیکام برای تسکین درد ناشی از سنگ کلیه اطلاعات دقیقی در دسترس نیست. مبتلایان به بیماری های کلیوی باید پیش از مصرف هر گونه دارو با پزشک خود مشورت کنند، زیرا تزریق پیروکسیکام می تواند بر عملکرد کلیه تأثیر بگذارد و باعث ادم (تورم)، کاهش برون ده ادرار یا نارسایی کلیه شود. احتمال بروز این خطر در افرادی که از قبل به بیماری کلیوی مبتلا بوده اند، بیشتر می باشد.


حتما بخوانید: برای دفع سنگ کلیه چه بخوریم


آمپول پیروکسیکام برای کرونا

برای درمان درد و تب غیرقابل تحمل در مبتلایان به ویروس کرونا استامینوفن توصیه شده است و به دلیل جلوگیری از بروز عوارض جانبی جدی از مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) مانند آمپول پیروکسیکام بدون مشورت با پزشک خودداری کنید.

طریقه تزریق آمپول پیروکسیکام

  • تزریق آمپول پیروکسیکام به طور معمول توسط یک متخصص با استفاده از سوزن و سرنگ استریل به عضله (به صورت عضلانی) انجام می شود. وضعیت بیمار و سابقه پزشکی او دوز و دفعات مصرف را مشخص می کند.
  • آمپول پیروکسیکام نباید به صورت وریدی تزریق شود. در مورد طریقه صحیح تزریق این دارو با پزشک یا داروساز مشورت کنید.
  • برای پیشگیری از آسیب‌های بافتی تزریق عضلانی پیروکسیکام باید به صورت عمقی در عضله گلوتئال صورت بگیرد.
  • تزریق عمیق عضلانی در قسمت یک چهارم فوقانی و خارجی باسن انجام می شود.
  • این آمپول با احتیاط زیاد و توسط فرد متخصص تزریق شود، زیرا احتمال عفونت در محل تزریق و ورم ناحیه تزریق شده وجود دارد. 

طریقه تزریق آمپول پیروکسیکام

آمپول پیروکسیکام و فشار خون

اگرچه تزریق آمپول پیروکسیکام به طور مستقیم فشار خون را تحت تاثیر قرار نمی دهد اما می تواند با ایجاد عوارض جانبی باعث تغییر فشار خون شود. داروهایی مانند پیروکسیکام منجر به احتباس سدیم و آب می شوند که این می تواند باعث افزایش حجم خون و در نتیجه افزایش فشار خون شود.از طرف دیگر این دارو می تواند باعث تداخل در عملکرد برخی از داروهای فشار خون، به خصوص دیورتیک ها، که معمولا برای کمک به کاهش حجم خون تجویز می شوند، شود.به همین دلیل بهتر است در صورت ابتلا به فشار خون بالا یا مصرف داروهای فشار خون حتما در مورد مصرف پیروکسیکام با پزشک خود صحبت کنید.پزشک با در نظر گرفتن خطرات و فواید دارو ممکن است تجویز آن را برای شما بی خطر بداند.

عوارض آمپول پیروکسیکام

  • اعصاب مرکزی: سردرد، خواب آلودگی ، کسالت، سرگیجه
  • قلبی-عروقی: ادم محیطی
  • پوست: خارش، بثورات پوستی،کهیر، حساسیت به نور
  • چشم و گوش: وزوز گوش، اختلالات شنوایی
  • دستگاه گوارش: ناراحتی اپی گاستر، تهوع، استفراغ،خونریزی شدید ، اسهال،یبوست، بی اشتهایی، نفخ،سوء هاضمه، خونریزی پنهان،زخم گوارشی ، زخم دهانی
  • ادراری-تناسلی: مسمومیت کلیوی
  • خون: کم خونی، آپلاستیک، آگرانولوسیتوز، ائوزینوفیلی، لکوپنی، ترومبوسیتوپنی، طولانی شدن زمان انعقاد
  • سایر عوارض: افزایش آنزیمهای کبدی، مسمومیت کبدی

حتما بخوانید: درمان بالا بودن آنزیم های کبدی با روش های خانگی


تداخل دارویی آمپول پیروکسیکام

  • مصرف همزمان آمپول پیروکسیکام با داروهای ضد انعقاد وداروهای ترومبولیتیک (مشتقات کومارین ،هپارین،استرپتوکیناز یا اوروکیناز)ممکن است اثرات ضد انعقاد خون این داروها را تشدید کند.
    به دلیل اثرگذاری پروستاگلاندینها بر متابولیسم گلوکز، مصرف همزمان پیروکسیکام یا انسولین با داروی خوراکی کاهنده قند خون ممکن است اثر کاهنده قند خون این داروها را تشدید می کند.
  • آمپول پیروکسیکام ممکن است داروهایی که پیوند زیادی به پروتئین دارند،از محل های خود جابجا سازد.مصرف همزمان با مشتقات کومارین،فنی توئین،وراپامیل یا نیفیدیپین، ممکن است باعث مسمومیت شود.
  • آمپول پیروکسیکام ممکن است باعث کاهش اثر بخشی داروهای کاهنده فشار خون و مدر شود.مصرف همزمان با داروهای مدر ممکن است موجب افزایش خطر بروز مسمومیت کلیوی شود.

تداخل دارویی آمپول پیروکسیکام

روش نگهداری آمپول پیروکسیکام

  • آمپول پیروکسیکام را دور از دسترس کودکان نگه داری کنید.
  • این دارو را در جای خنک و خشک و دور از معرض تابش مستقیم آفتاب قرار دهید.

قیمت آمپول پیروکسیکام

همانطور که در قسمت های بالاتر نیز اشاره شد این دارو باید با تجویز پزشک دریافت و تزریق شود. برای اطلاع از قیمت دقیق آمپول پیروکسیکام به داروخانه ها مراجعه کنید.

سخن پایانی:

همانطور که متوجه شدید آمپول پیروکسیکام یک داروی ضد التهاب است که برای تسکین درد و التهاب مرتبط با شرایط مختلف از جمله آرتریت روماتوئید، استئوآرتریت و اسپوندیلیت آنکیلوزان استفاده می شود.اما به خاطر داشته باشید که تزریق آمپول پیروکسیکام حتی در خانه نیز باید توسط یک فرد متخصص انجام شود تا خطر بروز عفونت و تورم در نواحی تزریق را کاهش دهید.


مقالات مرتبط:

13 درمان گیاهی روماتیسم مفصلی

آمپول پرولوتون برای چیست؛ نحوه تزریق و عوارض آن

آمپول دمیترون برای چیست



از
1
رای