عادت داشته اید ناف تو رفته داشته باشید؟ خودتان را برای تغییرات ظاهر ناف تان در دوران بارداری آماده کنید. در مورد برآمدگی ناگهانی ناف تان در بارداری و مواردی که باید در مورد بیرون زدگی ناف بدانید اطلاعات به دست آورید. آیا ناف شما شروع به جلو آمدن تا لباس تان کرده است؟ بسیاری از خانم ها در بارداری ناگهان متوجه بیرون زدگی ناف خود می شوند، اما این یک تغییر کوتاه مدت است.
تغییرات ناف در زمان بارداری
معمولا در چه زمانی از بارداری ناف دچار تغییر می شود؟
بیشتر خانم ها در پایان سه ماه دوم بارداری متوجه شروع تغییرات ناف خودشان می شوند.
چه عاملی باعث تغییرات ناف در زمان بارداری می شود؟
رشد سریع رحم تان باعث فشار به شکم تان می شود. در طول این دوران بیش تر ناف های تو رفته به ناف های بیرون زده تبدیل می شوند.
در مورد تغییرات ناف در زمان بارداری چه کاری می توان انجام داد؟
برای جلوگیری از تغییرات ناف تان در بارداری کاری نمی توانید انجام بدهید: در بعضی از مراحل بارداری ناف تان برآمدگی پیدا می کند اما مانند بسیاری از علائم بارداری بیرون زدگی ناف هم بی ضرر می باشد. با این حال، اگر ناف تان بر اثر ساییدگی به لباس هایتان دچار حساسیت شد می توانید از کاورهای مخصوصی که برای تسکین و مراقبت از ناف طراحی شده استفاده کنید. محصولات مراقبتی بارداری مانند کاور های شکمی یا گن های شکمی هم می توانند از بیرون زدگی ناف جلوگیری کنند.
آیا بعد از زایمان ناف به حالت طبیعی خود بر می گردد؟
بله، ناف تان چند ماه بعد از زایمان به وضعیت معمول خودش بر خواهد گشت، اگرچه کمی کشیده یا "تو رفته" به نظر می رسد.
فتق ناف چیست؟
در موارد کاملا نادر بیرون زدگی ناف می تواند نشانه فتق ناف باشد، فتق ناف زمانی رخ می دهد که شکاف کوچکی در جداره شکم باعث بیرون زدگی بافت شکمی (مانند روده کوچک) شود.
دلایل بروز فتق ناف در بارداری
بیشتر فتق ناف ها مادرزادی هستند(یعنی از زمان تولد وجود داشته اند). در واقع این مشکل در نوزادان شایع است و معمولا بعد از تولد شان خودش بسته می شود. حتی در مواردی که این شکاف کوچک بسته نمی شود هم احتمالا باعث بروز مشکلاتی نمی شود یا قابل توجه نیست، تا زمانی که رحم بزرگ شده و شروع به فشار آوردن به شکم کند و باعث بیرون زدگی و بزرگ شدن ناف شود، گاهی اوقات این بیرون زدگی منجر به تورم دردناک در اطراف ناف می شود. حاملگی متعدد می تواند منجر به فتق ناف شود.
چگونه متوجه فتق ناف شویم؟
احتمالا غده نرمی را در اطراف ناف تان احساس می کنید و زمانی که دراز می کشید این بر آمدگی برجسته تر می شود و ممکن است آن را زیر پوست تان ببینید. شاید گرفتگی دردناکی را در اطراف ناف تان هم داشته باشید و زمانی که کاری انجام می دهید، خم می شوید، عطسه می زنید، سرفه می کنید یا به شدت می خندید این درد قابل ملاحظه تر شود.
برای فتق ناف در بارداری چه کاری می توان انجام داد؟
می توانید برای جلوگیری از تماس بر آمدگی و درد فتق ناف باند های شکمی بپوشید. بعضی از خانم ها نیز روشی برای تسکین پیدا کرده اند و تا زمان رفع بر آمادگی آن را به آرامی ماساژ می دهند یا اگر این بر آمدگی باعث آزار و اذیت شما نمی شود هیچ کاری با آن نداشته باشید. اگر بعد از زایمان فتق خودش (یا به کمک ورزش های مخصوصی که توسط پزشک تان توصیه شد) رفع نشد، شاید برای درمان آن نیاز به جراحی باشد.
آیا برای درمان فتق ناف در زمان بارداری می توان جراحی انجام داد؟
جراحی برای درمان فتق در بارداری توصیه نمی شود، مگر این که روده از طریق شکاف بیرون زده باشد و به هم پیچیده شده باشد(فتق)، که از دست دادن خون در این قسمت را خطرناک می سازد. در این موارد، احتمالا جراحی ساده برای درمان فتق ناف و معمولا در سه ماه دوم بارداری توصیه می شود.
دیدگاه ها