خواص چای ترش برای سلامتی و عوارض و طرز تهیه چای قرمز (هیبیسکوس)

خواص چای ترش برای سلامتی و عوارض و طرز تهیه چای قرمز (هیبیسکوس) چای ترش (هیبیسکوس) چیست ؛ خواص چای ترش برای سلامتی ؛ خواص چای ترش یا قرمز برای پوست ، لاغری ؛ دیابت؛ فشار خون ؛ عوارض چای ترش و طرز تهیه چای ترش در سلام دنیا بخوانید.

چای ترش یا چای قرمز، به دلیل داشتن اسیدهای مفید برای سلامتی و ویتامین C فراوان موجود در آن به یک نوشیدنی سالم تبدیل شده است. در این مقاله از سایت سلام دنیا به بررسی خواص چای ترش برای سلامتی ؛ خواص چای قرمز برای پوست و عوارض جانبی مهم چای ترش پرداختیم و در انتها نیز طرز تهیه چای ترش را آموزش دادیم. با ما همراه باشید.

چای ترش (چای مکه) چیست 

چای قرمز یا چای ترش با نام علمی Hibiscus sabdariffa از جوشاندن کاسبرگ های گیاه جاماییکا که به گل سرخ و گل مکی نیز شهرت دارد به دست می آید. کاسبرگ ها ابتدا به رنگ سبز هستند و بعد از رسیدن میوه، کاسبرگ‌ها به رنگ قرمز در می‌آیند. در بعضی کشورها از الیاف ساقه‌های آن در تهیه وسایل استفاده می‌شود. چای قرمز به صورت گونه مهاجر وارد ایران شد و برای اولین بار در منطقه گلمورتی (دلگان) استان سیستان و بلوچستان کشت شد.

به دلیل وجود اسید های مفید برای سلامتی و ویتامین C فراوان موجود در آن باعث شده است چای قرمز، به یک نوشیدنی سالم تبدیل شود. این نوشیدنی پر خاصیت باعث کاهش کلسترول بد، کمک به دستگاه گوارش، دستگاه ایمنی و کاهش التهابات در بدن می شود. چای ترش در درمان بیماری‌های کبد موثر است و احتمال بروز سرطان را کاهش می‌دهد. چای ترش با افزایش سوخت و ساز، موجب کاهش وزن سالم و تدریجی می‌ شود.


حتما بخوانید: خواص دمنوش زنجبیل و دارچین


خواص چای ترش (چای قرمز) و مضرات آن

خواص و مضرات چای قرمز

خواص چای قرمز برای سلامتی و زیبایی پوست

توجه: قبل از اعمال موضعی هر گونه ماسک یا ضماد روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن، حتما اندکی از آن را روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده و 20 دقیقه منتظر بمانید تا از عدم حساسیت پوست خود مطمین شوید.

خواص چای ترش برای پوست

1 . رفع چین و چروک صورت (بوتاکس طبیعی)

خواص چای قرمز برای سلامتی و زیبایی پوست

در ترکیب چای ترش ماده ای وجود دارد که می تواند آنزیم الاستاز را غیر فعال کند. آنزیم الاستاز تجزیه کننده پروتیین الاستین است. الاستین و کلاژن مسیول سفتی و قوام پوست هستند و باعث جوانی و صاف شدن پوست می شوند به طوری که میزان کلاژن و الاستین پوست کودکان در بالاترین سطح است.

2 . مرطوب کننده پوست

نوشیدن چای ترش به طور مستمر باعث طراوت و تازگی پوست می شود زیرا با آب رسانی  و هیدراتاسیون پوست به حفظ رطوبت آن کمک می کند.

3 . پاکسازی پوست

اسید آلفا هیدروکسی در چای ترش، با برداشتن سلول های مرده از سطح پوست آن را پاکسازی می کند و با کنترل میزان چربی پوست به تعادل چربی در سطح پوست کمک می کند. همچنین ترکیبات موجود در چای قرمز منافذ بسته پوست را باز می کند و به دلیل همین خصوصیات است که پوست نرم و روشن و شاداب می شود.


حتما بخوانید: پاکسازی پوست با 13 ماده غذایی ساده


4 . جلوگیری از پیری پوست

همان طور که می دانید آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند و رادیکال های آزاد هستند که باعث آسیب و پیری پوست می شوند. چای قرمز (چای ترش) سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها علایم و نشانه های پیری در چهره، همانند از دست دادن رطوبت و چین و چروک ها را کاهش داده و باعث شادابی و جوانی پوست می شوند.

خواص چای ترش در سلامتی بدن:

1 . کاهش قند خون ( خواص چای ترش و دیابت)

چای ترش و دیابت

استفاده از نوشیدنی چای قرمز برای افراد مبتلا به دیابت به خصوص دیابت نوع 2 بسیار مفید است زیرا چای ترش دارای خواص هیپولپیدمی (کاهنده چربی) و هیپوگلیسمی (کاهنده قند) است که باعث کاهش قند خون می شود.

توجه: در صورت مصرف داروهای دیابت و کاهنده قند خون از مصرف چای ترش اجتناب کنید زیرا باعث افت شدید قند خون می شود.

2 . کاهش چربی خون (چای قرمز و کلسترول)

چای قرمز و کلسترول

چای ترش علاوه بر مواد مغذی سرشار از آنتی اکسیدان است. جالب است که بدانید آنتی اکسیدان ها حتی باعث کاهش کلسترول خون هم می شوند. آنتی اکسیدان ها با اثر هیپولپیدمی (کاهنده چربی) کلسترول خون را پایین می آورند. این خصوصیت از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند و خطر ابتلا به سکته مغزی و قلبی را کاهش می دهد.

3 . تاثیر چای قرمز بر کاهش استروژن

تاثیر چای قرمز بر کاهش استروژن

ترکیبات موجود در چای ترش سطح استروژن را در بدن کاهش می دهند بنابراین اگر تحت درمان با استروژن قرار دارید برای مصرف چای ترش با پزشک خود مشورت کنید.

4 . خواص چای ترش برای کاهش وزن و لاغری

چای ترش برای لاغری

وقتی شما مواد غذایی که شامل کربوهیدرات ها (مواد قندی و نشاسته) است را مصرف می کنید میزان قند و گلوکز خون بالا می رود و بدن با مکانیسم هایی قند موجود در خون را در ارگان های دیگر بدن ذخیره می کند و به این ترتیب کاهش قند خون، با افزایش وزن همراه است.

آنزیم آمیلاز باعث جذب نشاسته و گلوکز در بدن می شود و در چای قرمز ماده ای وجود دارد که این آنزیم را غیر فعال می کند و از این طریق از جذب نشاسته و گلوکز جلوگیری می شود. غیر فعال کننده های آنزیم آمیلاز در بیشتر محصولات کاهش وزن و لاغری وجود دارند.


حتما بخوانید: بهترین روش های استفاده از چای سبز برای کاهش وزن


 عوارض جانبی مهم چای ترش:

1 . دوران بارداری و شیردهی

مصرف چای ترش به دلیل تاثیراتی که بر جریان خون در رحم و لگن دارد، مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمی‌شود. برای کسانی که تحت درمان هورمونی‌ هستند یا برای کنترل زمان بارداری قرص مصرف می‌کنند و همچنین بانوان شیرده، نیز چای ترش را پس از مشورت با متخصص مصرف کنند.

2 . فشار خون

چای ترش با خاصیت موجود در ترکیب خود باعث کاهش فشار خون بالا می‌شود و این برای کسانی که فشار خون پایین دارند، مضر است. مصرف زیاد چای ترش در افرادی که فشار خون پایین دارند باعث ضعف، سرگیجه و حتی آسیب دیدگی قلب و مغز می شود.

زمان مصرف چای قرمز

بهترین زمان مصرف این چای صبح ها یک بار و در صورت مصرف در طول روز، شما مجاز به مصرف دو بار در روز با فاصله هر 8 ساعت یکبار هستید. 

روش آسان دم کردن چای ترش

طرز تهیه چای ترش با لیمو عسل

مواد لازم :
  •  4 فنجان آب
  •  یک چهارم فنجان چای ترش
  •  یک تا دو قاشق عسل
  • لیمو یا برگ نعنا برای طعم دهی بیشتر

دو فنجان آب را در یک ظرف بگذارید تا جوش بیاید و چای خشک را در آن بریزید و سپس گاز را خاموش کنید. صبر کنید تا رنگ مایع قرمز تیره شود. سپس دو قاشق عسل را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید. چای را در فنجان بریزید و میل کنید. این چای را می توانید سرد یا گرم بنوشید.

سخن آخر

چای ترش که به چای قرمز یا چای مکه هم معروف است و دارای خواص متعددی می باشد. ما در این مطلب سلام دنیا، به شما خواص چای ترش برای سلامتی، خواص چای مکه برای پوست و دیابت و... را به همراه عوارض جانبی و طرز تهیه چای قرمز ترش را آموزش دادیم. امیدوارم که این مطلب برای شما کاربردی و مفید بوده باشد. می توانید تجربیات خود را در خصوص خواص چای ترش برای ما در بخش نظرات بنویسید. همچنین می توانید این مطلب را در شبکه های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.


مطالب مرتبط:

بهترین دمنوش و چای های گیاهی برای رشد مو و جلوگیری از ریزش مو

8 دمنوش و چای گیاهی برای درمان خانگی یبوست



از
9
رای