علت سندرم پای کوتاه چیست؛ تشخیص و درمان کوتاهی پا با کفی بدون جراحی

علت سندرم پای کوتاه چیست؛ تشخیص و درمان کوتاهی پا با کفی بدون جراحی سندرم پای کوتاه چیست؛ با علت و روش تشخیص و درمان کوتاهی پا بدون جراحی و همچنین کفی طبی برای جبران کوتاهی پا و درمان کوتاهی پا با فیزیوتراپی را در سلام دنیا آشنا شوید.

اکثر مردم این بیماری را همان اختلاف طول پا و یا بیشتر به عنوان سندرم پای کوتاه یا SLS می شناسند. به عبارت ساده تر، این بیماری شرایطی را به وجود می آورد که در آن یک پا کوتاهتر از پای دیگر است. در شدیدترین موارد این بیماری می تواند بر نحوه راه رفتن و وضعیت بدنی فرد تأثیر خود را بگذارد و بسته به درجه تفاوتش، می تواند منجر به درد و سایر مشکلات در بدن شخص شود. در این مطلب سلام دنیا، درباره اینکه علت سندرم پای کوتاه چیست و چگونه شکل می گیرد، و همچنین علائم، تشخیص و روش درمان کوتاهی پا صحبت می کنیم. با ما همراه باشید.

سندروم پای کوتاه چیست؟

این بیماری شرایطی را به وجود می آورد که در آن یک پا کوتاهتر از پای دیگر است. کوتاه‌تر بودن یک پا از پای دیگر، وزن و همچنین استرس بیشتری را به یک طرف از بدن وارد می‌کند. این سندرم بدن را از حالت تعادل خارج می کند و باعث درد و مشکل در مفاصل سراسر بدن می شود. اگر سندرم پای کوتاه درمان نشود، می تواند باعث بیماری ها و دردهای جدی تری در بدن شخص شود. اختلاف طول اندام معمولاً به راحتی قابل تشخیص می باشد. شخص مبتلا به سندرم پای کوتاه در حین راه رفتن می تواند هر یک از موارد زیر را تجربه کند.


حتما بخوانید: سندروم فارمان چیست


  • خم شدن شانه ها به یک طرف
  • چرخش بازو ها به طور نابرابر
  • تیلت (شیب) لگن
  • سوپیناسیون پا (چرخش پا به سمت بیرون) در سمت اندام کوتاهتر
  • پرونیشن پا (چرخش پا به سمت داخل) در کنار اندام بلندتر
  • مچ پا خمیده پلانتار (پا به سمت پایین و به سمت کف پا) در کنار اندام کوتاهتر
  • خم شدگی زانو (زانو خمیده) در کنار اندام بلندتر

سندرم پای کوتاه چیست

انواع سندروم پای کوتاه 

  • دو نوع سندرم پای کوتاه وجود دارد: ساختاری و عملکردی

1. انواع سندرم پای کوتاه :ساختاری

سندرم پای کوتاه ساختاری به کوتاه شدن اسکلت - به دلایلی همچون منشاء مادرزادی (در بدو تولد)، آسیب‌ دیدگی و یا ریشه هایی در بیماری - اشاره دارد. این نوع سندرم می تواند در دوران کودکی به دلیل آسیب دیدگی و یا عفونت شکل گیرد. گاهی اوقات پاها با سرعت یکسانی رشد نمی کنند. نتیجه رشد های ناهماهنگ پا، بلندی یک پا نسبت به پای دیگر می باشد. در مواردی که بچه کودک است پزشکان می توانند بخشی از استخوان پای بلندتر را بردارند و یا رشد آن را به تاخیر بیاندازند.

2. انواع سندرم پای کوتاه: عملکردی

سندرم پای کوتاه عملکردی موقعیتی است که در آن یک پا به دلیل مکانیک پایین تنه کوتاه‌تر از یک پای دیگر می‌شود. برخی از مثال‌ها در این زمینه شامل بیماری هایی همچون چرخش پا به بیرون و یا ناهماهنگی لگنی می شود. گاهی اوقات ورزشکارانی که بر روی سطوح سخت می دوند هم دچار مشکلاتی در پاهای خود که منجر به سندرم پای کوتاه عملکردی می شود، می شوند.

در سندرم پای کوتاه عملکردی، اختلاف در طول پا آشکار می باشد اما خب قابل اندازه‌گیری نیست. وقتی که پزشک استخوان های پا را اندازه می گیرد، طول آنها یکسان است. برای درک بهتر این مفهوم، صاف بایستید و هر دو دست خود را در کنار بدن خود قرار دهید. شانه راست خود را بالا بیاورید. با انجام این کار متوجه می شوید که دست راست شما نسبت به دست چپ شما به میزان قابل توجهی بالاتر از پای چپ شما قرار گرفته است.

شما طول استخوان بازوی خود را تغییر نداده اید، اما خب با این حال کوتاه تر از سمت چپی به نظر می رسد. پس به همین ترتیب، لگن چرخان شما طول پاهای شما را تغییر می دهد. شما نه می توانید تعادل را به بدن خود بازگردانید و نه می توانید تقارن پایین تنه خود را بهبود بخشید.

 انواع سندرم پای کوتاه: عملکردی

علت سندرم پای کوتاه

هیچ شخصی در این دنیا وجود ندارد که سمت راستی دقیقا متقارن با سمت چپ خود داشته باشد.  همان حلقه ای را که شما مناسب انگشت حلقه خود می بینید می تواند بر روی همان انگشت بر روی دست دیگر اصلا مناسب نباشد. برای بسیاری از افراد، یک کفش بسیار گشادتر از کفشی دیگر است. پس ما اصلا نباید تعجب کنیم که چرا برای برخی افراد طول یک پا با طول پای دیگر آن ها متفاوت است.

تقریباً 70٪ از همه اشخاص درجاتی از اختلاف در طول پاهای خود را دارند. این اختلاف در برخی از افراد بسیار ناچیز است و هیچ مشکلی را به وجود نمی آورد. از طرف دیگر آن دسته از کسانی که اختلاف قابل توجهی را در پای خود دارند می توانند در معرض خطر بیشتری از کمردرد و سایر بیماری های دیگر قرار می گیرند. افرادی که دارای حداقل اختلاف هستند هرگز علائمی را تجربه نمی کنند و یا حتی متوجه آن که سندرم پای کوتاه دارند نمی شوند.

در این گروه تعیین تعداد دقیق افراد مبتلا غیرممکن می باشد. شیوع و درجه نابرابری طول پا هنوز هم که هنوزه موضوع بحث در میان محققان می باشد. به طور معمول افرادی که دارای اختلاف کمتر از یک اینچ هستند، هرگز متوجه تفاوت در طول پای خود نمی شوند. از طرف دیگر تعیین اینکه چقدر اختلاف برای ایجاد مشکل لازم است هنوز مشخص نشده است و خب امری دشوار محسوب می شود.

سندرم پای کوتاه باعث تغییراتی در راه رفتن افراد می شود. این سندرم بر نحوه راه رفتن و دویدن آنها تأثیر می گذارد. این تغییرات می تواند منجر به درد در زانو، لگن و کمر آن ها شود. برخی از محققان بر این باورند که سندرم پای کوتاه، شما را در معرض خطر بیشتری در برابر شکستگی‌های استرسی (ترک های ریز در استخوان) و آسیب‌های ناشی از دویدن قرار می‌دهد.


حتما بخوانید:  درمان خانگی زانو درد با زردچوبه


تحقیقات همچنین نشان می دهند که افراد 50 تا 79 ساله با بیش از یک سوم اینچ تفاوت در طول پاها بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز زانو قرار می گیرند. خوشبختانه، درمان کردن اکثر افراد مبتلا به سندرم پای کوتاه امری بسیار آسان می باشد.

علت سندروم پای کوتاه

تشخیص سندرم پای کوتاه (تشخیص کوتاهی پا)

پزشکان از چندین روش تشخیصی برای شناسایی کردن سندرم پای کوتاه استفاده می کنند. شخصی که در تشخیص و درمان این سندرم تجربه داشته باشد می تواند آن را از الگوی راه رفتن بیمار تشخیص دهد. پزشک می تواند سندرم پای کوتاه را با علائم بیماری های دیگر در هنگامی که سندرم پای کوتاه با سایر بیماری‌های کمک کننده همچون اسکولیوز مادرزادی رخ می‌دهد، شناسایی کند. اسکنوگرام، اشعه ایکس ایستاده تمام قد، ​​به اندازه گیری اختلاف طول پا و همچنین اندازه گیری انحنای ستون فقرات کمک می کند.

درمان سندرم پای کوتاه (درمان کوتاهی پا)

روش های درمانی این سندرم بستگی به این دارد که آیا فرد دارای سندرم پای کوتاه ساختاری یا عملکردی و میزان اختلاف طول می باشد یا نه. پزشکان اغلب سندرم پای کوتاه ساختاری را با قرار دادن یک کفی پاشنه لژ دار در کفش پای کوتاه تر درمان می کنند.

درمان کوتاهی پا با فیزیوتراپی

یک فیزیوتراپ میزان لژ مورد نیاز را برای بازگرداندن ستون فقرات و لگن به موقعیت اصلی تعیین می کند. برای مواردی که نیاز به جراحی برای کوتاه یا بلند کردن اندام را دارند، جراحی حتما باید همراه با فیزیوتراپی انجام شود. این پروسه به شخص کمک می کند تا عضلات خود را بکشد و انعطاف پذیری مفصلی ای را که برای بهبودی مناسب خود به آن نیاز دارد را حفظ کند.

پزشکان سندرم پای کوتاه عملکردی را با استفاده از تکنیک‌های درمانی دستی و تمرینات درمانی برای لگن و اندام تحتانی مورد درمان قرار می دهند. ممکن است یک کایروپراکتیک برای این که بتواند پاهای شما را برای مقایسه طول پاها بررسی کند از شما بخواهد که روی میز دراز بکشید. هدف اولیه از درمان بهبود هم ترازی و بازگرداندن تقارن به اندام تحتانی شما می باشد.

یک متخصص کایروپراکتیک با تجربه در تشخیص و درمان سندرم پای کوتاه می تواند به شما بسیار کمک کند. متخصص کایروپراکتیک دانش و ابزار کافی برای تنظیم ستون فقرات (به فرآیندی اطلاق می شود که در آن پزشک متخصص کایروپراکتیک به طرز ماهرانه ای نیروی کنترل شده را بر روی یک یا چند مهره محدود شده ستون فقرات اعمال می کند) و تنظیم مجدد آن برای بهبود تعادل را دارد.

کفی طبی برای جبران کوتاهی پا

مراقبت کایروپراکتیک ریشه مشکل را در برخی از موارد سندرم پای کوتاه عملکردی درمان می کند. در برخی از موارد، کایروپراکتیک استفاده از لیفت (کفی) پاشنه ارتوتیک را در ترکیب با درمان کایروپراکتیک - بسته به شدت ناهماهنگی - توصیه می کند. مراجعه مکرر به پزشک کایروپراکتیک باعث تسکین درد و بهبود تحرک در اکثر بیماران می شود.

درمان سندرم پای کوتاه

تنظیم کایروپراکتیک چیست؟

ستون فقرات بدن را متعادل و راست نگه می دارد و از سیستم عصبی مرکزی محافظت می کند. در زمانی که ستون فقرات بدن به درستی هم راستا باشد، کار خود را به خوبی انجام می دهد. ستون فقرات بدن را متعادل نگه می دارد و باعث می شود که ارتباط بین مغز و بدن به طور موثر عمل کند. آسیب ها، بیماری ها یا سایر نیروهای خارجی می توانند در هم راستا بودن ستون فقرات اختلالاتی را ایجاد کنند. این اختلال می تواند بر سلامت کل بدن تأثیر بگذارد.

ناهماهنگی همان دررفتگی جزئی استخوان می باشد. وقتی که ناهماهنگی در ستون فقرات رخ دهد، بدن از تعادل خارج می شود. این ناهماهنگی گاهی اوقات می تواند باعث درد در شما شود. اما خب این را هم باید بگویم که این ناهماهنگی همیشه منجر به انحطاط در بدن می شود.


حتما بخوانید: درمان خانگی سندروم پای ورزشکار


سابلوکساسیون چیست؟

سابلوکساسیون نوعی از ناهماهنگی است که بر سیستم عصبی تأثیر می گذارد. در هنگامی که ناهماهنگی بر اعصاب نخاع تأثیر خود را بگذارد بدن دیگر قادر به اصلاح مشکل نمی باشد. با این کار سلامت فرد کاهش می یابد. سابلاکساسیون منجر به اختلال در ارتباطات بدن می شود و اشتباهات می توانند در سیستم های مختلف بدن رخ دهند. در ابتدا، شما فقط می توانید به تغییرات کوچکی پی ببرید. آن تغییرات کوچک در طول زمان، در هنگامی که مشکل و بیماری شما درمان نشد، خود را نشان می دهند و منجر به بیماری های مزمن در شما می شوند.

درمان کوتاهی پا بدون جراحی

تنظیم کایروپراکتیک در مقابل دستکاری کایروپراکتیک

دستکاری کایروپراکتیک اعمال فشار بر ستون فقرات یا سایر قسمت های بدن شخص توسط یک پزشک متخصص کایروپراکتیک می باشد. این تکنیک یک مفصل یایک مهره را از هم جدا نمی کند. متخصص کایروپراکتیک دستان خود را بر روی یک منطقه تا زمانی که یک صدای تق مانند در آن ایجاد شود حرکت می دهد.

دستکاری شامل استفاده از درمان یکسان برای هر فرد مبتلا به کمردرد بدون توجه به علت آن می باشد. بسیاری از متخصصان احساس می‌کنند که دستکاری کایروپراکتیک به جای اصلاح علت درد فرد، تسکین کوتاه‌مدت را برای او فراهم می‌کند. تنظیم کایروپراکتیک یک دستکاری خاص است. این یک نوع درمان دستی است که پزشکان کایروپراکتیک برای تنظیم مجدد سابلوکساسیون‌های مفاصل از آن استفاده می‌کنند.

بدن به تنهایی قادر به اصلاح سابلوکساسیون ها نیست، پس برای این کار نیاز به دستکاری دستی دارد. این کار با ارزیابی توسط پزشک برای تعیین دقیق محل سابلوکساسیون آغاز می شود. پزشک اطلاعات مورد نیاز را با اشعه ایکس برای بهترین رویکرد برای درمان تأیید و تعیین می کند. اکثر بیماران مبتلا به سندرم پای کوتاه با کمردرد در یک طرف یا طرف دیگر به کایروپرکتیک مراجعه می کنند.

مطالعات نشان داده است که در اکثر موارد یعنی 75%، پای راست کوتاهتر از پای چپ است. با این که آگاهی از تسلط اندام راست وجود دارد ولی بیماران معمولاً دلیل آن را نمی دانند. هنگامی که پای کوتاه‌تر ستون فقرات را از تعادل خارج می‌کند، آسیب ها شروع می‌شوند. نداشتن علائم، نشانه ای از نداشتن تأثیر منفی سندرم پای کوتاه بر سلامت شما نیست. بدن به روش های مختلف این اختلاف را جبران می کند. به عنوان مثال، ممکن است به پهلوی پای کوتاه‌تر خم شوید و وزن بیشتری را به آن سمت وارد کنید.

یکی از روش‌هایی که پزشکان کایروپراکتیک بیماران مبتلا به سندرم پای کوتاه را آزمایش می‌کنند این است که آنها را همزمان روی دو ترازو مختلف قرار دهند. سمتی که اندام کوتاه تری دارد وزن بیشتری دارد. برخی از پزشکان کایروپراکتیک بیماران را حتی با اختلاف 60 پوند وزن کرده اند. پس از تشخیص و تنظیم بیمار، پزشک مجدداً آنها را وزن می کند. معمولاً این بار بدن در تعادل است. هرکسی که سندرم پای کوتاه را دارد حتما نباید دردی را تجربه کند.

افرادی که بیشترین اختلاف طولی را دارند می توانند علائم فیزیکی بیشتری را هم تجربه کنند. در اوایل، در حالی که بدن ناهماهنگی ها را جبران می کند، علائم می توانند مورد توجه شخص قرار نگیرند. هنگامی که این بیماری بر سیستم عصبی مرکزی شما تأثیر می گذارد، درد و سایر علائم شروع به مشکل ساز بودن می کنند و خود را نشان می دهند. هر چه زودتر درد خود را تشخیص دهید، آسیب کمتری به بدن شما وارد می شود.

تنظیم کایروپراکتیک

آنچه که افراد باید در مورد درمان کایروپراکتیک بدانند

سندرم پای کوتاه ترسناک تر از آنچه هست به نظر می رسد. اگر که هرگز به نزد یک کایروپراکتیک نرفته اید، هیچ وقت نمی توانید حدس بزنید که چه چیزی انتظار شما را می کشد. یکی از بزرگترین مزایاهای مراقبت کایروپراکتیک این است که شامل درمان های تهاجمی ای مانند جراحی و نیاز به داروهای قوی با عوارض جانبی خطرناک نمی شود.

کایروپراکتیک ها متخصصان مراقبت های بهداشتی هستند که بر توانایی بدن برای درمان خود تمرکز می کنند. آنها در مراقبت از بیماران مبتلا به شرایط دردناک در پشت، گردن و سر تخصص خاص خود را دارند. کایروپراکتیک علم مورد نیاز را در مورد هر ناحیه از بدن و نحوه عملکرد علائم مختلف برای عملکرد و سلامت کلی را دارد. یک کایروپراکتیک از فشار ملایم برای تنظیم ناهماهنگی ها و سابلاکساسیون ها استفاده می کند.


حتما بخوانید: علت درد گردن و درمان خانگی آن


در این کار معمولاً هیچ درد یا ناراحتی وجود ندارد. اغلب، بیماران پس از درمان احساس تسکین فوری و سریع درد را دارند. دردی که درمان نشود می تواند مزمن شود. درمان کایروپراکتیک درد را برای بسیاری از بیماران، از جمله بیمارانی که به درمان های پزشکی پاسخ نمی‌دهند، کاهش داده و از بین می‌برد. کایروپراکتیک درمان بدون دارو را برای بیماری های متعددی - از جمله بسیاری از موارد سندرم پای کوتاه - که باعث کمردرد می شوند ارائه می دهد. تقریباً 80٪ از همه افراد در طول زندگی خود کمردرد را تجربه می کنند.

کمردرد یکی از دلایل اصلی برای از دست دادن روزهای کاری برای مردان و زنان می باشد. اغلب اوقات درد حتی نیز می تواند پس از درمان های پزشکی، بیشتر و حتی به جراحی منجر شود. در هر زمانی که ستون فقرات از تعادل خود خارج می شود، بر بقیه بدن هم نیز تأثیر می گذارد و منجر به انواع و درجات مختلف درد در شما می شود. یکی از شایع ترین علائم مرتبط با سندرم پای کوتاه کمردرد می باشد. درمان کایروپراکتیک تسکین درد را برای کمر و سایر مناطق آسیب دیده بدن بدون خطرات مرتبط با داروها و جراحی ارائه می دهد.

درمان کایروپراکتیک

سخن آخر

اگر که فکر می‌کنید دچار سندرم پای کوتاه هستید یا درد غیرقابل توضیحی را تجربه می‌کنید. بهتر است که به پزشک مراجعه کنید. ما در این مطلب به شما در مورد علت سندروم پای کوتاه، روش های تشخیص و درمان کوتاهی پا بدون جراحی با کفی و فیزیوتراپی مطالبی را بیان کردیم. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. می توانید سوالات و پیشنهادات خود را با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.


مطالب مرتبط:

علت سندروم استکهلم چیست

علائم بیماری بهجت چیست و چگونه درمان میشود

از
2
رای