آمپول سولوویت-ان برای چیست، ترکیبات، نحوه تزریق و عوارض Soluvit-N

آمپول سولوویت-ان برای چیست، ترکیبات، نحوه تزریق و عوارض Soluvit-N آمپول سولوویت-ان برای چیست؛ موارد مصرف و نحوه ترزیق آمپول سولوویت، مصرف آمپول سولوویت در بارداری و شیردهی، عوارض و تداخل دارویی آمپول سولوویت (soluvit-n) را در این مطلب سلام دنیا بخوانید.

آمپول سولوویت-ان نوعی مکمل‌ تغذیه‌ وریدی برای تامین نیاز‌ روزانه‌ و‌ جلوگیری از‌ کمبود‌ ویتامین‌ های محلول‌ در‌ آب‌ برای بالغین و‌ کودکان‌ 11 سال‌ و‌ بالاتر‌ است. توجه داشته باشید که این دارو باید تحت نظر پزشک و در مراکز درمانی تزریق شود. در این مطلب سلام دنیا قصد داریم تا درباره آمپول سولوویت- ان برای چیست موارد مصرف، نحوه تزریق، عوارض جانبی و تداخل دارویی آمپول سولوویت- ان صحبت کنیم.

آمپول سولوویت- ان برای چیست

آمپول سولوویت-ان (Soluvit N) در بیماران بزرگسال و کودکان به عنوان مکمل تغذیه وریدی برای رفع نیاز روزانه ویتامین های محلول در آب مورد استفاده قرار می گیرد. مقدار مصرف برای بیماران بزرگسال و کودکان با وزن 10 کیلوگرم یا بیشتر، دوز توصیه شده روزانه محتوای یک ویال است، و به کودکان با وزن کمتر از 10 کیلوگرم باید 1/10 محتوای یک ویال به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز داده شود.

آمپول سولوویت- ان برای چیست

ترکیبات آمپول سولوویت

آمپول سولوویت به صورت ویال تزریقی حاوی پودر لئوفیلیزه، استریل و زرد رنگ از ویتامین های محلول در آب برای مصرف بصورت داخل وریدی است و ترکیبات این دارو شامل: ویتامین ب1، ب2، ب6، سدیم، پنتوتنیک اسید، ویتامین ث، بیوتین، فولیک اسید، سیانوکوبالامین و گلایسین می باشد.


حتما بخوانید: قرص ویتامین ب1 برای چیست


کاربردها و موارد مصرف آمپول سولوویت

همانطور که در قسمت بالا نیز گفته شد آمپول سولوویت یک ترکیب تزریقی است که در آن ویتامین‌های محلول درآب مورد نیاز روزانه بدن وجود دارد. در واقع زمانی که دریافت مواد مغذی از جمله ویتامین‌ها به هر دلیلی از راه دهان و گوارش امکان پذیر نباشد، روش تغذیه ی وریدی برای بیمار تجویز می شود. به طور کلی آمپول سولوویت برای جلوگیری از‌ کمبود‌ ویتامین‌هایی محلول‌ در‌ آب‌ برای افراد بزرگسال و‌ کودکان‌11 سال‌ و‌ باالا تر‌  تجویز می شود. آمپول سولوویت در برخی موارد ممکن است به جهت تأمین نیاز و کمک به بازسازی و تقویت بدن افرادی که تحت استرس شدید فیزیکی ناشی از جراحی یا بیماری سخت بودند نیز مورد استفاده قرار گیرد.

نحوه ترزیق آمپول سولوویت

  • آمپول سولوویت بعد از رقیق‌سازی و آماده سازی، باید به صورت آهسته در رگ تزریق شود.
  • مقدار مصرف این  دارو براساس شرایط، سن و وزن بیمار توسط پزشک او تعیین می شود. 
  • تزریق این دارو با نظارت پزشک انجام خواهد شد و تزریق باید در مرکز درمانی و توسط افراد متخصص در این زمینه انجام شود.
  • آمپول سولوویت ممکن است با سایر ترکیبات مغذی نظیر اسیدآمینه، چربی و ویتامین‌های محلول در چربی، قند و ...ترکیب شود تا یک محلول تغذیه ای کامل و متناسب با نیازهای بیمار جهت تزریق ایجاد شود.
  • در برخی موارد از پمپ‌های الکترونیکی تزریق برای تنظیم سرعت تزریق استفاده می شود.

نحوه ترزیق آمپول سولوویت

مصرف آمپول سولوویت در بارداری و شیردهی

اگرچه مطالعات تولید مثل حیوانی یا تحقیقات بالینی برای مصرف آمپول سولوویت در دوران بارداری انجام نشده است. با این حال، گزارش‌هایی در مورد تجویز ایمن ویتامین‌های محلول در آب در این گروه بیمار منتشر شده است. به طور کلی مصرف این فرآورده در دوران بارداری و شیردهی مجاز می باشد، با این حال برای دریافت توصیه های لازم در این باره با پزشکتان صحبت کنید.


حتما بخوانید: خواص ویتامین ب 12 برای سلامتی


خواص آمپول سولوویت

همانطور که در قسمت های بالاتر نیز توضیح داده شد آمپول سولوویت حاوی ترکیبات مهم یا همان ویتامین های محلول در آب است به همین دلیل برای جلوگیری از کمبود این نوع ویتامین ها بصورت وریدی به بیماران بزرگسال و کودکان 11 سال و بالاتر زیر نظر پزشک تزریق می شود. بنابراین می توان گفت که خواص این نوع مکمل تغذیه ای جلوگیری از‌ کمبود‌ ویتامین‌ های محلول‌ در‌ آب‌ است.

خواص آمپول سولوویت

عوارض آمپول سولوویت

عوارض جانبی شایع:

همانطور که گفته شد آمپول سولوویت یک ترکیب مغذی است، به همین دلیل احتمال بروز عوارض جانبی با آن نادر است. از جمله عوارض شایع آمپول سولوویت که ممکن است در کمتر از یک درصد افراد رخ دهد می توان به لرز، احساس سرما و تهوع و استفراغ اشاره کرد. البته در صورت بروز علامت غیرطبیعی در بیمار علائم را به کادر درمان اطلاع دهید.

عوارض جانبی نادر:

اگر واکنش‌های حساسیتی(راش پوستی و کهیر، تورم و قرمزی در لب‌ها، صورت‌، دهان‌و...،مشکل در تنفس ، تکلم یا بلع و فشار در قفسه سینه)، تغییرات فشارخون، دردشکمی، خستگی غیرطبیعی، سردرود گرگرفتگی و احساس فشار در ناحیه چشم و سرگیجه را در روز تزریق تجربه کردید، حتماً علائم را به پزشک اطلاع دهید.


حتما بخوانید: خواص ریبوفلاوین یا ویتامین B2


تداخلات دارویی آمپول سولوویت

  • اسید فولیک ممکن است غلظت سرمی فنی توئین را کاهش دهد و کم خونی خطرناک را پنهان کند.
  • ویتامین B6 می تواند اثر درمانی لوودوپا‌ را‌کاهش‌ داده‌ و‌ عوارض‌گوارشی‌ آن‌ را‌ افزایش‌دهد.

قیمت آمپول سولوویت

قیمت آمپول سولوویت ان برای بسته 10 عددی 10609000 ریال می باشد.

قیمت آمپول سولوویت

سخن پایانی:

در صورتی که فرد نتواند ویتامین های محلول در آب را به هر دلیلی از طریق راه دهان و گوارش دریافت کند،در این شرایط پزشک برای او روش تغذیه ی وریدی را در نظر می گیرد.آمپول سولوویت یکی از داروهای مورد استفاده برای تامین نیاز روزانه به این نوع ویتامین ها است و مصرف آن برای بزرگسالان و کودکان 11 سال و بالاتر مجاز می باشد. با این وجود این دارو باید در مراکز درمانی و تحت نظر پزشک تزریق شود.


مطالب مرتبط:

بهترین مولتی ویتامین برای رشد قد کودکان و نحوه انتخاب آنها

کمبود کدام ویتامین باعث بدن درد میشود

فواید مولتی ویتامین سنتروم برای بدن



از
1
رای