نشانه های سرطان معده و درمان آن با طب سنتی و پزشکی

نشانه های سرطان معده و درمان آن با طب سنتی و پزشکی سرطان معده چه نشانه هایی دارد و چه عواملی خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهند؟ اگر به دنبال آشنایی با روش های درمانی سرطان معده هستید خواندن به شما پیشنهاد میشود.

سرطان معده ، یکی از بیماری ها و سرطان های مهلک و کشنده در جهان است که خوشبختانه امروزه بیماری سرطان معده قابل پیشگیری بوده و در صورت ابتلای فرد به سرطان معده قابل درمان است. ما در این مقاله از سایت سلام دنیا، به بررسی نشانه های سرطان معده ، افرادی که بیشتر در معرض سرطان معده هستند ، راه های درمان سرطان معده با طب سنتی و پزشکی و عوارض روش های درمان سرطان معده و در انتها هم راه های پیشگیری از سرطان معده پرداختیم. با ما همراه باشید.

راه های انتشار سرطان معده چیست

سرطان معده از طرق مختلف گسترش می‌یابد. می‌تواند از طریق دیواره خود معده به بافت‌ها و اعضای مجاور راه یابد. همچنین می‌تواند از طریق غدد عروق لنفاوی گسترش یابد. در مراحل پیشرفته نیز می‌تواند از طریق خون، سایر اندام و اعضا را درگیر کند.

همه چیز در مورد سرطان معده

نشانه های شایع و علائم سرطان معده

از علایم شایع سرطان معده می‌توان به کاهش اشتها، کاهش وزن، کم‌خونی، ‌درد معده، علایم مبهم سوء‌هاضمه مانند آروغ زدن، استفراغ‌ خونی،‌ ‌احساس پری معده حتی پس از خوردن مقادیر اندک غذا، مدفوع‌ سیاه،‌ تهوع و استفراغ، دردبالای‌ شکم‌ ، سوزش سردل و علایم شبیه به زخم معده اشاره کرد.

عواملی که خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد

  • سرطان معده در مردان 2 برابر زنان 
  • عفونت معده با هلیکوباکترپیلوری

حتما بخوانید: 11 داروی طبیعی برای درمان عفونت معده


  • سابقه فامیلی مثبت از سرطان معده
  • کشیدن سیگار
  • مصرف بعضی غذاها مثل فست فودها و گوشت دودی 
  • کنسروها
  • مصرف کم میوه جات و سبزیجات
  • گاستریت مزمن معده
  • متاپالزی روده ای
  • مصرف غذاهای حوادی نیتروژن بال
  • رژیم غذایی پر نمک

عوامل ابتلا به سرطان معده

چه کسانی در معرض ابتلا به سرطان معده هستند

به طور کلی افراد بالای 40 سال، یعنی افرادی که در دهه‌ پنجم زندگی خود به سر می‌برند، دارای سوء‌تغذیه هستند، مبتلا به عفونت هلیکوباکتری اند، بیماران مبتلا به پولیپ معده، مصرف سیگار و الکل و افرادی که سابقه فامیلی ابتلا به سرطان یا سابقه جراحی معده دارند بیشتر از افراد دیگر در معرض سرطان معده هستند.

  • لازم به ذکر است که شیوع این سرطان در آقایان و افرادی که گروه خونی A هستند بیشتر است. 

هر چند معمولا این بیماری زمانی تشخیص داده می‌شود که شرایط بیمار وخیم است، اما گروه‌های در معرض خطر حتما باید از سوی پزشک مورد معاینه منظم و دوره‌ای قرار بگیرند، چون در صورتی که سرطان در مراحل ابتدایی شناسایی شود، امکان درمان وجود دارد.

افرادی که بیشتر در معرض سرطان معده هستند

پولیپ‌ها یا گوشت‌های اضافه چه نقشی در سرطان معده دارند؟

پولیپ‌ها اغلب خطرناک نیستند اما یک درصد آنها ممکن است به سرطان تبدیل شوند. بنابراین پولیپ‌های معده باید برداشته شوند و مورد آزمایش‌های پاتولوژیک قرار گیرند. پولیپ‌ها می‌توانند زنگ خطری برای ابتلا به سرطان باشند و افرادی که پولیپ داشته‌اند حتما باید از سوی پزشک مورد معاینات دوره‌ای قرار گیرند. علاوه بر عوامل تغذیه‌ای و بیماری‌های معده، عوامل ژنتیکی و ارثی نیز در ابتلای افراد به سرطان معده موثر است.


حتما بخوانید: انواع سرطان معده کدامند؟


پولیپ معده

درمان سرطان معده

درمان بیماران براساس وضعیت بیمار، اندازه توده و محل آن و میزان تهاجم به بافت اطراف و مرحله بیماری صورت میگیرد و شامل موارد زیر است:

  • جراحی 
  • شیمی درمانی
  • اشعه درمانی
  • شیمی اشعه درمانی

درمان سرطان معده

عوارض جانبی درمان سرطان معده: 

1. عوارض روش درمانی « جراحی »

جراحی رایج ترین درمان برای همه مراحل سرطان معده بوده که به صورت نسبی یا برداشت کامل معده انجام میشود البته ممکن است بعد از عمل جراحی معده چون کل یا قسمتی از معده برداشته می شود غذا یا مایعات به سرعت وارد روده باریک می شود و باعث دل درد اسهال و تهوع میشود.این مشکل با کاهش حجم مواد غذایی در هر وعده وکم کردن غذاهای خیلی شیرین مثل کیک و شکلات، نوشابه های گازدار و آبمیوه های صنعتی تا حد زیادی قابل پیشگیری است. 

2. عوارض روش درمانی « شیمی درمانی »

از عوارض شیمی درمانی میتوان به تهوع و استفراغ، خستگی ، ریزش موی موقتی ، زخم های دهانی و کاهش کلی سلول های خونی اشاره کرد.

3. عوارض روش درمانی « پرتودرمانی »

شایع ترین عوارض پرتو درمانی خستگی، واکنش پوستی در محل برخورد اشعه با پوست و کاهش اشتهاست.


حتما بخوانید: روش های درمان سرطان معده و هزینه های آن


روش های پیشگیری از سرطان معده

به دلیل اینکه علل ابتلا به سرطان معده کاملا مشخص نیست و میزان موفقیت در درمان بیماری چندان زیاد نیست، و با اینکه راه های پیشگیری قطعی برای مبتلا نشدن به سرطان را به طور صد درصد نمی تواند بیان کرد ولی با این حال همیشه گفتند که پیشگیری بهتر از درمان است زیرا  پیشگیری می ‌تواند نقش بسیار مهمی ‌داشته باشد.

در این بخش می خواهیم شما را با روش های پیشگیری از سرطان معده آشنا کنیم.

1. پیشگیری از سرطان معده با داشتن رژیم غذایی سالم

طی تحقیقات انجام شده مشخص شد که رژیم‌های غذایی مهم ترین عامل در ابتلا به سرطان معده هستند و استفاده از غذاهای محتوی ویتامین آ و سی و همچنین ویتامین ای،  و بتاکاروتن به علت خاصیت آنتی اکسیدانی در جلوگیری از ابتلا به سرطان معده بسیار موثر هستند، بنابراین مصرف بیش از 5-4 وعده از میوه‌ها و سبزی‌های تازه را در برنامه ی غذایی خود داشته باشید.هویج، بروکلی ، کاهو‌های ایرانی، کدوی حلوایی  و... نمونه‌هایی از آنها به شمار می ‌آیند.

2. پیشگیری از سرطان معده با پرهیز از دخانیات و الکل 

سیگار نکشید و اگر سیگاری هستید مقدار آن را کاهش دهید و به سابقه ی خانوادگی این بیماری توجه کنید.زیرا که سیگار خطر ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان معده را افزایش می‌دهد.

3. پیشگیری از سرطان معده با استفاده کافی پروتیین ها

در یک رژیم غذایی مناسب باید به میزان کافی از پروتئین‌ها و ویتامین‌ها استفاده کنیم. به طور معمول، هر فرد به صورت روزانه باید بین 90 تا 150 گرم پروتیین مصرف کند.

4. کاهش مصرف غذاهای شور و دودی

مصرف نمک و غذاهای سرخ‌کرده را بسیار محدود کنید و برای پخت غذا، روش‌هایی نظیر بخارپز کردن و پخت در ماکروویو را انتخاب کنید. خوردن مداوم غذاهای شور ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده را دو برابر کند.

5. انجام آزمایش ها و توجه به توصیه های پزشکی

 آزمایش‌های توصیه شده توسط پزشک را مرتب انجام دهید، چرا که معاینات منظم دستگاه گوارش در همه ی افراد، به ویژه افراد مسن، در تشخیص زودرس این سرطان موثر است.

6. توجه به سوزش معده یا رفلاکس (علائم زخم معده و سرطان معده)

برای پیشگیری از ابتلا به سرطان معده درصورتی که به بیماری سوزش معده یا رفلاکس مبتلا هستید، برای درمان آن اقدام نمایید.

7. جدی گرفتن هلیکوباکتر پیلوری

 برای جلوگیری از ابتلا به سرطان معده در صورتی که به بیماری هلیکوباکتر پیلوری مبتلا هستید، با مصرف آنتی بیوتیک آن را درمان کنید.

8. کاهش مصرف گوشت قرمز

گوشت قرمز را به اندازه مصرف کنید. استفاده از گوشت قرمز بیش از 13 بار در هفته احتمال سرطان معده را 2 برابر می‌کند بخصوص اگر گوشت به صورت کبابی، پخته شود.

راه های پیشگیری از سرطان معده

توصیه های طب اسلامی و سنتی در  پیشگیری از سرطان گوارش 

1. بهمراه غذا: مخلوط سبزی‌جات تازه سالم بهداشتی تیره رنگ، در حالیکه این سبزیجات خوب شسته‌ شده باشند. [مانند: ریحان (کوهی، زراعی)، کاهو، تره، جعفری، نعنا، آویشن، سوسنبر، کاسنی، ترخون، خُرفِه، شوید، بادرنج]

2.  استفاده از انواع کلم (کلم برگ سبز و بنفش، کلم سنگ، کلم بروکلی) بهمراه غذا. 

3. خوردن انگورسیاه : انگور سیاه هر هشت ساعت یک خوشه بخورد.

4. بعد از غذا: یک قاچ خربزه رسیده شیرین یا یک عدد انار شیرین یا یک عدد سیب درختی رسیده شیرین یا هفت عدد خُرمای رسیده شیرین بخورد.

5. در 24 ساعت پنج وعده میوه رسیده سالم بهداشتی طبیعی (ارگانیک) بخورد، در حالی‌ که خوب شسته شده باشند، (یعنی سَحَر، صبح ناشتا، وسط روز، عصرانه، شب قبل از خواب)

6. بهمراه ناهار یک‌عدد پیاز متوسط، و بهمراه شام یک‌عدد سیر 

7. خوردن اسفناج (مخصوصاً در افراد مصرف‌کننده دخانیات‌ و سیگاری و الکلی)

درمان سرطان معده با طب سنتی و اسلامی

سخن آخر

به طور کلی افراد بالای 40 سال، یعنی افرادی که در دهه‌ پنجم زندگی خود به سر می‌برند، دارای سوء‌تغذیه هستند، مبتلا به عفونت هلیکوباکتری اند، بیماران مبتلا به پولیپ معده، مصرف سیگار و الکل و افرادی که سابقه فامیلی ابتلا به سرطان یا سابقه جراحی معده دارند بیشتر از افراد دیگر در معرض سرطان معده هستند. ما در این مقاله به بیان علائم سرطان معده و افرادی که در معرض ابتلا به سرطان معده هستند و عوارض روش های درمان سرطان معده پرداختیم.


مطالب مرتبط:

مراحل سرطان معده و راه های تشخیص سرطان معده
 

از
9
رای