یک کار عقب افتاده از روزی که سپری شده، یا چکی به تاریخ فردا که حسابش خالی است، بحثی که با همکارتان داشته اید، و یا آزمونی چند ساعته که می تواند نسخه بقیه عمرتان را بپیچد، می توانند استرسی را به شما بدهند که شما را نصفه شب از خواب بیدار کند و یا حتی بطور کلی خواب را از چشمان شما بگیرد.
عناوین مطرح شده تنها مشتی از خروار بودند و این موضوعات می تواند تا بی نهایت ادامه داشته باشد. ولی شما در ساعت 3 صبح کاری بجز خواب از دستتان بر نمی آید. پس بهتر است که موضوعات را فراموش کنید و از آرامش شب نهایت استفاده را ببرید. برای اینکه صحبت ما فقط نصیحت هایی از خارج گود نباشد؛ در این مطلب از سلام دنیا، روش هایی را به شما آموزش می دهیم تا درمانی برای بی خوابی و استرس تان باشد.
راهکارهای سریع درمان بی خوابی و استرس
1. برای درمان بی خوابی ناشی از استرس: چرخه افکار منفی را معیوب کنید
اگر حجم عوامل استرس زا آنقدر زیاد است که نمی توانید بخوابید، در رختخواب خود نمانید. رختخواب باید محلی برای آرامش و استراحت باشد، اجازه ندهید که به فکر کردن در رختخواب عادت کنید. این موضوع می تواند قدم اولی باشد که برای ابتلا به بیخوابی مزمن برداشته اید. پس از رختخواب خود فاصله بگیرید و به کاری بپردازید که همیشه از انجام دادن آن لذت می برید. نوشیدن یک لیوان آب هم می تواند در این زمینه به شما کمک کند.
حتما بخوانید: درمان خانگی بی خوابی
2. برای درمان بی خوابی ناشی از استرس: مراقبه کنید
اگر موضوع بی خوابی و استرس برای شما بارها و بارها تکرار می شود بهتر است یک روشی برای مقابله با آن یاد بگیرید این روش می تواند انجام یک مراقبه باشد. با تمرینات یوگا بعنوان یک ناجی آشنا شوید.
و یا اگر امشب اولین شبی است که استرس مانع خواب شما شده است و فرصتی برای یادگیری مراقبه ندارید، خودتان را مشغول کاری بکنید که شما را از افکار استرس زا دور می کند. اگر شرایط به شما این اجازه را می دهد مشغول تمیز کردن خانه شوید، در غیر این صورت خواندن یک رمان و یا کتابی که موضوع آن برایتان جذاب است، گزینه مناسبی است. گوش دادن به موسیقی مورد علاقه تان به خوبی می تواند درگیری ذهن شما را در خود حل بکند و شما را برای خوابیدن آماده کند.
3. برای درمان بی خوابی ناشی از استرس: از گوشی تان فاصله بگیرید
تابش نور گوشی به چشم در فاصله زمانی نزدیک به ساعات خواب می تواند به خواب رفتن شما را به تعویق بیندازد. تحقیقات علمی ثابت کرده اند که هر بار نگاه کردن به صفحه گوشی 30 دقیقه شما را از بخواب رفتن دور می کند. اگر قصد دارید برای فرار از افکار استرس زا به دیدن ویدئوهای جذاب پناه ببرید، حتما نور صفحه گوشی را به حداقل ممکن کاهش دهید.
4. برای درمان بی خوابی ناشی از استرس: پیام ها را برای خودتان بنویسید
اگر بی خوابی و استرس شما بخاطر موضوع مورد بحث با دوستی است، و یا برای حل مشکل خود قصد کمک گرفتن از فردی را دارید، فرستادن پیام در نیمه هایی از شب کار درستی نیست. این عمل استرس شما را دوچندان می کند. زیرا که شما نمی دانید که طرف مقابل از پیام شما چه برداشتی خواهد کرد. بی خوابی امشب شما نباید این مفهوم را به شخصی منتقل کند که شما دچار مشکل روانی شده اید، حتی اگر به آن فرد احساس نزدیکی زیادی می کنید. علاوه براین شما باید به فکر از بین بردن تمرکز بر روی مسئله مورد مناقشه باشید، نه اینکه به کاوش در آن موضوع بپردازید.
حتما بخوانید: درمان بی خوابی در طب سنتی
شما در این لحظه نباید اقدام به عملی بکنید که کنترل نتیجه آن از دست شما خارج است. اگر قصدتان برای نوشتن پیامی حتمی است بهترین گزینه برای نوشتن در هنگام بی خوابی ناشی از استرس، نگارش آن بر روی کاغذ است. و یا متن را ایمیل کنید و زمان ارسال ایمیل را برای ساعاتی بعد از بیدار شدنتان تنظیم کنید. که امکان تغییر متن وجود داشته باشد.
5. برای درمان بی خوابی ناشی از استرس: استراحت کنید
اگر برای درمان بی خوابی و استرس کاری از دستتان برنیامده، دنیا را به حال خود رها کنید. به این موضوع فکر کنید شبی که در آن بی خواب شده اید تنها یکی از هزاران شبی است که سپری کرده اید و هزاران شب دیگر در راه است. باید بخوابید تا فردا انرژی لازم برای را برای حل مشکلات داشته باشید. اگر به سر کار می روید ترجیحا فردا را مرخصی بگیرید تا آرامش به ذهن شما برگردد.
در صورت تکرار این موضوع به پزشک بروید و مشکل خود را با یک متخصص در میان بگذارید. یادتان باشد استرس و مشکل یک نفر است و شما به همراه پزشکتان دونفر.
6. برای درمان بی خوابی ناشی از استرس: از داروهای خواب آور استفاده کنید
در هیچ زمانی استفاده خودسرانه از دارو پیشنهاد نمی شود. اما اگر دیگر کلافه شده اید و باید حتما کاری برای درمان بیخوابی و استرس خود بکنید. از دارو های خواب آور استفاده کنید. ملاتونین گزینه مناسبی برای درمان بی خوابی و استرس است. زیراکه باعث سستی و بی حالی بدن شما نمی شود. ولی قبل از استفاده از دارو ها به این نکته توجه کنید که آیا شما زمان لازم برای استراحت را دارید یا خیر؟ اثرات داروهای خواب آور عمدتا 8 ساعت بر روی بدن باقی می مانند. اگر چنین فرصتی وجود ندارد و باید تا چند ساعت دیگر باید به محل کارتتان بروید و یا مجبور هستید که رانندگی کنید. این گزینه برای شما کاربردی ندارد. و بهتر است سری به صفحه ما در رابطه با درمان گیاهی بیخوابی بزنید.
سخن آخر
اگر حجم عوامل استرس زا آنقدر زیاد است که نمی توانید بخوابید، در رختخواب خود نمانید. رختخواب باید محلی برای آرامش و استراحت باشد، اجازه ندهید که به فکر کردن در رختخواب عادت کنید. در این مطلب راه های ساده درمان بی خوابی ناشی از استرس معرفی کردیم. امیدوارم لذت برده باشید و سوالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.