درد نوك سينه نشانه چيست؛ درمان شقاق و زخم شدن نوک پستان در شیردهی

درد نوك سينه نشانه چيست؛ درمان شقاق و زخم شدن نوک پستان در شیردهی درد نوك سينه نشانه چيست ؛ درمان شقاق نوک سینه و شایع ترین علت درد و زخم شدن نوک سینه ها در شیردهی چیست، راه های جلوگیری از ترک و زخم شدن نوک پستان در شیردهی در سلام دنیا بخوانید.

شیردهی نباید دردناک باشد. اگر متوجه شدید که نوک سینه ها زخم شده است، ترک خورده یا در طول شیردهی خونریزی می کند، در اینجا مواردی ارائه شده که می توانید انجام دهید. آخ! کودک شما شیر سینه شما را خورده و سینه شما درد می گیرد! زخم شدگی نوک سینه ها، شکایت مکرر زنان شیرده محسوب می شود، و برخی تصور می کنند که این یک بخش اجتناب ناپذیر از تجربه شیردهی است. اما متخصصان شیردهی موافقند که این درد نشانه چیزی است که به درستی پیش نمی رود! در این مطلب سلام دنیا به بررسی اینکه درد نوك سينه نشانه چيست و شایع ترین علت ترک سینه در شیردهی و درمان خانگی شقاق و زخم شدن نوک پستان در شیردهی پرداختیم. با ما همراه باشید.

درد نوك سينه نشانه چيست

شایع ترین علت درد نوک سینه ها در هنگام شیردهی چیست؟

کودک به اندازه کافی نوک سینه را در دهان خود فرو نمی برد. برای اینکه شیردهی با آسودگی صورت گیرد، کودک باید کل نوک پستان و بخشی از سینه را در دهان خود قرار دهد، به این معنی که نوک سینه در نزدیکی قسمت بالایی دهان اوست و جایی که سقف دهان او قرار دارد. اگر شیرخواری کودک به صورتی باشد که سر او کمی به عقب رفته به صورتی که چانه او بر روی سینه مادر فشرده شود و بینی او از سینه مادر دور باشد، بهتر شیر خوردن کودک با احتمال بیشتری اتفاق می افتد. البته، این مساله برای هر کودک و هر پستان، کمی متفاوت است، بنابراین ممکن است نیاز باشد نیاز به تنظیم موقعیت قرار گیری مناسب کودک داشته باشید تا مشخص شود که چه وضعیتی برای شما و هم کودک بهترین است. اگر این اتفاق افتاد، این ایده ها را برای جلوگیری از زخم شدن نوک پستان به کار برده و مساله را حل کنید.


حتما بخوانید: علت درد و تحریک نوک سینه ها در زمان شیردهی


10 روش برای جلوگیری و درمان زخم شدن نوک سینه در شیردهی 

1. اجازه دهید که کودک خودش شروع به شیر خوردن کند

انسان ها نیز همانند دیگر نوزادان پستانداران توانایی شیر خوردن ذاتی دارند و تنها با کمترین کمک مادر، قادر به یافتن سینه و شروع به شیر خوردن از آن هستند. (برخی از داروها و مداخلات در وضع حمل و زایمان ممکن است این کار را برای بعضی از نوزادان در ساعات اول و روزهای اول پس از تولد دشوار نماید). اگر مادر در وضعیت استراحت و دراز کشیدن قرار بگیرد و کودک را در حالتی که شکمش رو به زمین باشد بر روی بدن خود قرار دهد (نیروی جاذبه کودک را در این وضعیت نگه می دارد، اما مادر در صورت نیاز می تواند از دست خود به عنوان تکیه گاه کودک استفاده کند)، به طوری که سر کودک در نزدیکی سینه مادر باشد، کودک با بالا و پایین کردن سر خود جهت را پیدا کرده و برای شیر خوردن به سمت سینه حرکت می کند. این کار ممکن است زمان بر باشد، اما معمولا به یک نتیجه موثر و شیر خوردن بدون درد منجر می شود.

راه های جلوگیری از زخم شدن نوک سینه در شیردهی

2. اگر نیاز است تا به کودک کمک کنید، از راهنمایی جهت یابی موثر استفاده کنید

برخی از نوزادان (به عنوان مثال، کسانی که در طول وضع حمل و زایمان در معرض داروها بودند)، ممکن است در شیر خوردن به تنهایی دچار مشکل شوند. اگر در حال شیردهی با شیر مادر هستید، مطمئن شوید که کودک در فاصله نزدیک از سینه شما قرار گرفته است، به صورتی که شکمش به سمت پایین است و دست یا آرنج شما برای محافظت از او در پشت گردنش قرار داشته و در پشت سر او نیست، تا او ابتدا بتواند سر خود را عقب برده و چانه خود را به سینه های شما نزدیک کند. باید نوک پستان شما به سمت بینی او باشد، تا وقتی که دهان خود را باز می کند و سر خود را به عقب می برد، یک موقعیت مناسب برای قرار گیری نوک پستان در دهان او بوده با این هدف که نوک پستان در سقف دهانش قرار گرفته باشد.


حتما بخوانید: فواید شیردهی با شیر مادر


3. بدون اینکه شروع به مکیدن (شیر خوردن) کند او را در موقعیت مناسب قرار دهید

اگر کودک شما شروع به شیر خوردن کرده و سینه شما درد گرفته، بدانید که اشتباهی رخ داده است. گاهی اوقات به مادران توصیه می شود که انگشت خود را به دهان کودک بچسبانند، مانع از شیر خوردن او شده و کودک مجدا شروع به شیر خوردن کند. مشکل این روش این است که برای کودک شما بسیار دلسردکننده است: هر بار که شروع به شیر خوردن می کند، سینه خود را از دهان او خارج می کنید. برخی از آنها آنقدر ناامید می شوند که از شیر خوردن امتناع می کنند، یا نوک سینه را با فشار نگه می دارند.

اگر کودک به دفعات به صورت اشتباه شروع به مکیدن سینه شما کند، شما در معرض آسیب بیشتر نوک پستان قرار می گیرید. به جای آن، ابتدا سعی کنید تا موقعیت قرارگیری کودک را در هنگام شیردهی مشخص کنید، تا بقیه کارهای شیر خوردن کودک راحت تر صورت گیرد. سعی کنید تا به شانه های او نیروی بیشتری وارد کرده تا او را نزدیک تر به خود نگه دارید و اجازه دهید سرش را کمی به عقب ببرد، یا محل قرار گرفتن او را کمی تغییر دهید (بستگی به موقعیت طبیعی نوک پستان شما دارد؛ به عنوان مثال ممکن است بالاتر یا پایین تر از آن قرار بگیرد).

درمان نوک سینه زخم شده ناشی از شیردهی

4. مراقب نشانه های زود هنگام گرسنگی باشید

مادران مبتلا به زخم نوک سینه اغلب تمایل دارند که بین شیر خوردن های کودک هر چقدر که ممکن است، فاصله ایجاد شود، و این قطعا قابل درک است! اگر چیزی باعث درد شما می شود، می خواهید آن را تعداد دفعات کمتری انجام دهید. با این وجود، یک کودک بسیار گرسنه صبر زیادی ندارد و ممکن است سعی کند که نوک پستان شما را بگیرد که باعث درد بیشتری می شود. غذا دادن به کودک به محض اینکه متوجه گرسنگی او شده اید، باعث می شود که شیر خوردن او هر بار راحت تر انجام شود.

5. به خاطر داشته باشید که تمام زخم های نوک سینه به علت شیر خوردن کودک اتفاق نمی افتد (اگرچه در اکثر موارد این گونه است)

برخی از علل احتمالی آن عبارتند از:

  • برفک دهان کودک (نوعی عفونت مخمر بر روی پوست نوک سینه که همچنین می تواند در داخل دهان کودک وجود داشته باشد)؛
  • عفونت باکتریایی روی نوک پستان یا مجاری شیر.
  • تاول در نوک پستان، که مانند یک تاول سفید ریز در انتهای نوک پستان به نظر می رسد؛
  • سندرم رینود، که بیماری است که در آن نوک سینه ها بعد از تغذیه کودک سفید می شود و همانطور که جریان خون به آن باز می گردد، درد می گیرد.

حتما بخوانید: علت خارش سینه در شیردهی و درمان آن


اگر شک دارید که هر یک از این مشکلات را داشته باشید (یا دیگر بیماری ها)، برای توصیه های درمانی، با پزشک یا مشاور شیردهی خود مشورت نمایید.

علل تاثیر گذار در زخم شدن نوک سینه در شیردهی

6. بررسی کنید که نوک زبان کودک گیر نکرده باشد

کودکی که زبانش گیر کرده باشد، قادر به بلند کردن زبان خود یا حرکت آن به صورت طبیعی به سمت جلو نیست و این بدان معنا است که کودک نمی تواند از آن جهت کمک به مکیدن شیر استفاده کند. در عوض، کودک نوک سینه را با زبان خود فشار داده و آن را به سختی بر روی سقف دهان خود فشار می دهد و آن را می مکد که اغلب باعث درد و آسیب زیادی می شود. نگاه کنید تا ببینید کودک زبان خود را بر روی لب پایینی خود چسبانده و زبان خود را هنگامی که گریه می کند بر روی سقف دهانش می چسباند. اگر به نظر می رسد که او قادر به انجام این حرکات نباشد، با پزشک خود مشورت نمایید. یک پزشک متخصص می تواند غشایی را که حرکت زبان را محدود می کند، کوتاه کرده که تفاوت بزرگی ایجاد می کند.

7. اگر از محافظ سینه استفاده می کنید، این کار را با احتیاط انجام دهید

محافظ های نوک سینه غالبا برای حفاظت از زخم شدگی نوک سینه در هنگام شیردهی به کودک توصیه می شوند، اما گاهی اوقات می توانند به جای حل مشکل، باعث مشکلات بیشتری شوند. محافظ نوک سینه، مانند یک نوک سینه بطری شکل است که از سیلیکون بسیار نازک تهیه شده و قبل از اینکه کودک شروع به مکیدن کند، بر روی سینه مادر قرار می گیرد. با این وجود، اغلب کودک نمی تواند به خوبی از روی محافظ سینه شیر بخورد که نوک سینه همچنان آسیب می بیند و تغییر شکل پیدا می کند و به نظر می رسد که کودک در شیر خوردن بدون آن دچار مشکل می شود. اگر روش های دیگر کارساز نبوده اند، این روش ارزش امتحان کردن با کمک یک مشاور یا کارشناس شیردهی را دارد. 

راه های پیشگیری از ترک و زخم نوک سینه در شیردهی

8. از شیر خود برای ترمیم ترک ها، خونریزی و تاول های نوک سینه استفاده کنید

کمی شیر سینه را بر روی نوک پستان های خود ریخته و اجازه دهید تا با جریان هوا خنک شود. در مورد استفاده از لانولین یا کرم های دیگر محتاط باشید. اگر در حال حاضر کمی برفک دهانی بر روی نوک پستان های شما وجود دارد، استفاده از این کرم ها می تواند منجر به بیشتر شدن آنها شود. یک پماد تجویز شده با ترکیباتی برای مقابله با عفونت های باکتریایی و مخمر می تواند به شما در بهبودی نیز کمک کند. همچنین می توانید از مسکن های بدون نسخه مصرف کنید. گزینه دیگر قرار دادن بسته های یخ بر روی سینه درست قبل از شیردهی به کودک است تا به طور موقتی زمانی که کودک سینه را می مکد، سینه را بی حس کرده باشد. یک خبر خوب: نوک سینه هایی که با آنها شیر می دهید عموما بسیار سریع و بعد از آسیب، ترمیم می شوند (مانند مشکل مکیدن).


حتما بخوانید: 8 تکنیک حیرت انگیز برای روشن کردن رنگ نوک سینه ها


9. نوک سینه های خود را در مجاورت هوا قرار دهید

اگر نوک سینه های شما زخم شده و آسیب دیده، ممکن است هر چیزی که با نوک سینه تماس پیدا می کند باعث درد گرفتن آن می شود. می توانید از روکش سینه استفاده کنید (یک وسیله پلاستیکی دونات شکل که قسمت بالای آن گنبدی شکل است، نوک سینه های خود را در قسمت گنبدی شکل آن قرار می دهید که از آن در برابر تماس با چیزهای دیگر محافظت می کند)، تا از تماس سینه با سوتین شما محافظت کند. تا حد امکان نوک سینه ها را در مجاورت هوا قرار دهید تا خشک شده و بهبود پیدا کنند.

راهکارهای جلوگیری از ترک خوردگی نوک سینه در شیردهی

10.  درخواست کمک کنید

بسیاری از افراد فکر می کنند طبیعی است که تغذیه کودک با شیر مادر حداقل در ابتدا دردناک باشد. اما اینطور نیست. اگر نکاتی که در بالا ذکر شد به شما در حل مساله کمکی نکرده اند، به دنبال یک متخصص تغذیه شیر مادر باشید کسی که بتواند به مشکل خاص شما توجه کرده و راه حل هایی به شما ارائه دهد. اغلب مادر مبتلا به زخم نوک سینه، بیش از یک مشکل دارد (به عنوان مثال، ممکن است مشکل شما با یک شیر خوردن نادرست کودک شروع شده باشد و منجر به عفونت باکتریایی شده و همچنین مبتلا به سندرم رینود شده اید که بر اثر تروما نوک سینه آغاز شده است)، بنابراین باید قبل از یک شیردهی بدون درد، برای برطرف شدن همه آنها اقدام کنید.

سخن آخر

شیردهی یک مرحله بدون درد است، اگر شما در زمان شیردهی دچار درد، زخم و یا ترک نوک سینه می شوید، نشان دهنده این است که مشکلی وجود دارد و باید رفع شود.  یکی از راه های پیشگیری از زخم شدن نوک سینه در دوره شیردهی، این است که بررسی کنید نوک زبان کودک گیر نکرده باشد. ما در این مطلب سلام دنیا به بیان بهترین درمان های شقاق و ترک نوک سینه ناشی از شیردهی پرداختیم. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

منبع: todaysparent


مقالات مرتبط:

عوارض پیرسینگ (سوراخ کردن) نوک سینه در شیردهی

آیا تولید شیر در مادرانی که سینه کوچک تری دارند کمتر است؟



از
4
رای