تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی با 20 تکنیک علمی فوق العاده

تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی با 20 تکنیک علمی فوق العاده اگر مرتبا از اطلاعات ذخیره شده در حافظه بلند مدت استفاده نکنید، حتی به یادآوری آن اطلاعات نیز برایتان دشوار خواهد شد. پس مهارت های تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی این مطلب سلام دنیا را بکار ببرید.

دلایل فراموشی چیست؟ آیا هر گاه دچار فراموشی شدیم، نشانه ای از آلزایمر یا ضعف حافظه است یا به دلیل نا آشنایی ما با تکنیک های به خاطر سپاری و نا توانی در استفاده از قدرت مغزمان است؟ در ادامه این مقاله سایت سلام دنیا، با روش های مؤثری برای جلوگیری از فراموشی و تکنیک های تقویت حافظه و راه های درمان فراموشی آشنا خواهید شد.

حافظه چیست؟

حافظه عبارت است از توانایی ذهن برای به خاطر آوردن اطلاعات. هنگامی که چیزی را فراموش کرده ایم، یا به درستی آن را ذخیره نکرده ایم، یا نمی توانیم اطلاعات ذخیره شده را بازیابی و به خاطر بیاوریم.

انواع حافظه کدام اند؟

 1. حافظه کوتاه مدت

حافظه کوتاه مدت اطلاعات را برای مدت زمان کوتاهی دریافت و از آن استفاده می کند. مثال روشن آن جستجو در یک دفترچه تلفن برای یافتن شماره تلفن جهت گرفتن یک تاکسی تلفنی می باشد شماره را می گیرید و بعد از این که تاکسی گرفتید، شماره را فراموش می کنید هرگز نمی خواهید این نوع اطلاعات را در حافظه بلند مدت تان ذخیره کنید. یکی از تکنیکهای نگهداری اطلاعات برای استفاده آتی از آن، مرتب سازی، سازمان دهی و کاربرد آن به منظور انتقال به حافظه بلند مدت می باشد .

منحنی فراموشی

آیا تا به حال این جمله را شنیده اید "از اطلاعاتتان استفاده کنید و گرنه آن را فراموش می کنید." این مطلب کاملا درستی است. شما نیازمند سازمان دهی اطلاعات مهمی که دوست دارید به خاطر بسپارید و مکررا از آن استفاده کنید هستید.


حتما بخوانید: راه های تقویت حافظه و تمرکز با 7 گیاه جادویی


2. حافظه بلند مدت

حافظه بلندمدت حافظه ای است که به شما امکان یادآوری اطلاعات روزانه، هفته قبل، سال قبل و بیش از آن را می دهد. این اطلاعات سازماندهی و به خوبی ذخیره شده اند اما هنوز هم باید با فراموشی بجنگیم. پس نیازمند مرور و استفاده از اطلاعات هستیم. یک بار دیگر تکرار مینماییم که: از اطلاعاتتان استفاده کنید و گر نه آن را فراموش می کنید. در ادامه 20 تکنیک حافظه ای را به شما معرفی می کنیم.

جلوگیری از فراموشی با تکنیک های ساده

20 تکنیک علمی شگفت انگیز برای تقویت حافظه و مقابله با فراموشی

این 20 تکنیک به چهار گروه تقسیم شده اند که هر کدام یک اصل کلی را برای پیشرفت حافظه مدنظر قرار می دهد.

1. سازماندهی: اطلاعاتی که سازماندهی شده هستند را آسان تر پیدا می کنید.

2. استفاده از تمام حواس: از بدنتان استفاده کنید. یادگیری یک فرایند فعال است. همه حواستان را در آن دخیل کنید.

3. استفاده از ذهن: بر روی تقویت حافظه خود کار کنید نه در جهت خلاف آن.

4. یادآوری: هنگامی که شما از اصول ذخیره ی اطلاعات استفاده می کنید، یادآوری آسان تر است.

سه گروه اول (تکنیکهای 1 تا 16) در مورد ذخیره اطلاعات به صورت کارآمد می باشد.

سازماندهی اطلاعات در تقویت حافظه

1. از کل به جز یاد بگیرید: به مسائل کلی نگاه کنید، از تکنیکهای مرور، اکتشاف و نگاه اجمالی استفاده کنید. اگر با شکست مواجه شدید، برگردید و دوباره به مسائل کلی نگاه کنید.

2. معنی دار کردن: بدانید که هدفتان از آموزش چیست و ارتباط بین آن چه را که می خواهید و مطالعه می کنید را بیابید.

٣. ایجاد رابطه: وقتی که اطلاعات جدیدی به دست می آورید، اگر آنها را نزدیک اطلاعات مشابه یا مرتبط با آن ذخیره کنید، می توانید آنها را به صورت کارآمدتری به یاد آورید.

تقویت حافظه با استفاده از بدن به منظور عملکرد بهتر حافظه

4. موضوعات و مفاهیم را فعالانه یاد بگیرید: عملکرد یادگیری، یک فعالیت حافظه ای قوی و گسترده می باشد.

5. آرامش: وقتی آرامش بیشتری دارید، اطلاعات را سریع تر یاد گرفته و با دقت بیشتری نیز آن را به یاد می آورید.

6. خلق تصاویر: تا می توانید روابط موجود بین مفاهیم انتزاعی را به تصویر بکشید. اگر تجسم صورت پذیرد، مطالب خیلی آسان تر به خاطر آورده می شوند.

7. تکرار بیانی: هنگامی که چیزی را با صدای بلند تکرار می کنید، مفهوم را از دو روش در می یابید. اول آن را بیان کرده و سپس می شنوید. این روش برای حفظ موضوعات به کار می آید نه برای مطلبی که نیاز به سریع خوانی دارید.

8. نت برداری: یادداشت نوشتن به شما کمک می کند یک مفهوم را به خاطر بسپارید. حتی اگر هیچ وقت دوباره به یادداشتتان نگاهی نیاندازید.


حتما بخوانید: فواید یادداشت برداری


 تقویت حافظه و مقابله با فراموشی

جلوگیری از فراموشی با استفاده از ذهن

9. کاهش تداخل: مکان آرامی را که به دور از مزاحمت است انتخاب کنید.

10. استفاده از زمان مناسب: بعضی افراد در طی روز بهتر می توانند تمرکز کنند و بعضی افرادا در شب یادگیری بهتری دارند.

11. یادگیری بیشتر از حد نیاز: یک راه برای مبارزه با ابهامات ذهنی یادگیری بیشتر با آن چه را که مدنظر دارید می باشد. یعنی اگرچه یاد دارید اما بیشتر از حد نیاز یاد بگیرید و تسلط پیدا کنید.

12. فرار از دام حافظه کوتاه مدت: حافظه کوتاه مدت بعد از چندین دقیقه از بین می رود و به ندرت بیش از چندین ساعت باقی می ماند. یک مرور کوتاه چند دقیقه ای با یک ساعتی از جلسه درس، می تواند موضوع را از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلندمدت منتقل کند.

13. توزیع یادگیری: هنگامی که قوانین کلی و مبهم را به قوانین شفاف و کوچک می شکنيد، بهتر می توانید از آن استفاده کنید. در ضمن هنگامی که به یک موضوع دقت می کنید، نمی توانید به صورت همزمان به چیزهای دیگر نیز فکر کنید.

14. اطلاع از نظرات متفاوت: تمامی ما انسانها اطلاعاتی که با ایده هایمان تناقض دارد را فراموش می کنیم. یک راه برای برخورد با موضوعی که از نظر شخصی با آن مخالفیم این است که آن را به چیزهایی ارتباط دهیم که به آن علاقه مندیم. اگر مخالف با موضوعی هستید و فکر می کنید که خسته کننده است، به یاد داشته باشید که باید به دنبال رابطی باشید که شما را به موضوع مورد علاقه خود متصل کند.

15. انتخاب چیزهایی که در حافظه ذخیره نمی شود: مشخص کنید که چه چیزهایی برای به خاطرسپاری مهم و چه چیزهایی مهم نیستند. سپس بر روی عناصر مهم و کلیدی تمرکز کنید.

16. تلفیق تکنیکهای حافظه ای: تمامی این تکنیک های حافظه ای به صورت تلفیقی کارایی بیشتری دارند.


حتما بخوانید:  تقویت حافظه با 25 روش ساده


تقویت حافظه با به خاطر آوری (به یاد آوری)

17. یک چیز دیگر را به خاطر آورید: هنگامی که در موضوعی گیر می کنید و نمی توانید آن موضوع را که یاد گرفته اید، به خاطر آورید، چیزهای دیگری که به موضوع مرتبط است، را به یاد آورید. چون اطلاعات در همان ناحیه مشابه از مغز ذخیره شده اند، می توانید موضوع را با شبیه سازی ذهنی آن ناحیه از حافظه به خاطر آورید.

18. هنگامی که چیزی را به خاطر می آورید به بهبود آن بخش از حافظه خود توجه کنید: هنگامی که اطلاعات را به آسانی به خاطر می آورید توجه داشته باشید که از چه تکنیکهای حافظه ای به صورت موفقیت آمیز استفاده کرده اید.

19. اگر از اطلاعاتتان استفاده نکنید آن را فراموش می کنید: اگر مرتبا از اطلاعات ذخیره شده در حافظه بلندمدت استفاده نکنید، حتی به یادآوری آنها نیز دشوار خواهد شد.

20. به خاطر داشته باشید که هیچ گاه چیزی را فراموش نمی کنید: نظریه ای را که می گوید "هیچ وقت چیزی را فراموش نمی کنم" بپذیرید. ممکن است در یادآوری چیزی از ذهنم مشکل داشته باشم، اما هیچ گاه واقعأ آن را فراموش نمی کنم. تنها کاری که باید انجام دهم این است که بدانم در کجای ذهنم آن را ذخیره کرده ام. می توانید بگویید "الان آن را به یاد نمی آورم " نه این که بگویید "به یاد نمی آورم"

نتیجه گیری

به این مهارت ها که به ما در جنبه های مختلف زندگی از جمله اموزش و تحصیل کمک می کند، نگاهی انداختیم. ما هرگز نمی توانیم، مهارت های تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی را نادیده بگیریم زیرا برای رشدمان مهم و حیاتی هستند. به خاطر داشته باشید که بزرگترین چیز در مورد ذهنتان این نکته است که می توانید ظرفیت به خاطر آوری آن را افزایش دهید. به یاد داشته باشید که اگر از چیزی استفاده نکنید آن را فراموش می کنید.


مطالب مرتبط:

تقویت حافظه و بالا بردن تمرکز کودکان با 12 تکنیک و بازی ساده

راه های افزایش تمرکز و تقویت حافظه با 7 گیاه جادویی

از
3
رای