آموزش روش پاکسازی و ضد عفونی کردن خانه پس از یک دوره بیماری

آموزش روش پاکسازی و ضد عفونی کردن خانه پس از یک دوره بیماری پاکسازی مناسب خانه از ویروس ها اولین خط دفاعی می باشد. یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای مراقبت از خودتان در مقابل آلودگی انجام دهید این است که از دستکش های پلاستیکی در هنگام تمیز کردن رخت و لباس ها استفاده کنید.

اگر فردی در منزل به سرماخوردگی، آنفولانزا یا هر نوع بیماری واگیردار دیگر مبتلا شده است، یک مسئولیت کلیدی پس از کسب سلامتی توسط این افراد این است که مانع از انتشار بیماری به دیگران در منزل شویم. علاوه بر شستشوری مداوم دستها، پاکسازی مناسب اولین خط دفاعی می باشد زیرا بعضی از ویروس ها می توانند بر روی سطوح سخت تا حدود 2 هفته زنده بمانند. نگاهی به پنج حوزه ای که نیازمند توجه بیشتر می باشند و نحوه نظافت صحیح هر کدام برای از بین بردن باکتری ها و میکروب ها در ادامه خواهیم انداخت.

منابع مورد نیاز برای پاکسازی منزل بعد از بهبود بیماری

آب معمولی و تمیز کننده های ملایم نمی توانند در از بین بردن ویروس ها، باکتری ها و میکروب ها چندان کارآمد باشند. شما بایستی از مواد ضدعفونی کننده استفاده کرده و از دستورالعمل های این محصولات با در نظر گرفتن زمان لازم برای تاثیرگذاری آنها پیروی نمایید. تمیزکاری فوری ممکن است کافی نباشد. اگر شما محصولات تجاری ضد عفونی کننده مانند تمیز کننده های همه منظوره Method's Antibac در اختیار ندارید، می توانید مایع ضد عفونی را با استفاده از سفید کننده کلر (وایتکس) تهیه کنید.

  • دو قاشق غذاخوری سفید کننده کلر 5.25 یا 6 درصد را به 4 فنجان آب اضافه نمایید (برچسب بطری را بخوانید تا مطمئن شوید که محصول شما به اندازه کافی برای داشتن خواص ضد عفونی قدرتمند می باشد).
  • این محلول بایستی به صورت روزانه و تازه تهیه شود زیرا سفید کننده کلر می تواند خاصیت تمیز کنندگی خود را وقتی برای مدت طولانی در معرض هوا قرار بگیرد، از دست بدهد.

منابع مورد نیاز برای پاکسازی منزل بعد از بهبود بیماری

چگونه از تمیزکننده های ضد عفونی کننده در منزل استفاده کنیم؟

  • اگر از تمیزکننده تجاری استفاده می کنید، از دستورالعمل برچسب آن پیروی نمایید. برای محلول تمیز کننده خانگی، یک دستمال سفید تمیز یا دستمال کاغذی را در محلول فرو برده و بر روی سطوحی که نیاز به تمیز شدن دارند، بکشید. اجازه دهید محلول برای مدت حداقل سه دقیقه بر روی سطوح باقی بماند و سپس سطح را با یک دستمال تمیز آبکشی کنید. محلول سفید کننده را می توانید با کمک آب پاش نیز بر روی سطوح اسپری کنید.
  • از یک دستمال کاغذی یا پارچه کتانی که بتوانید پس از استفاده آن را دور بیاندازید برای این منظور استفاده کنید. نباید برای این کار از اسفنج استفاده کنید زیرا باکتری ها می توانند در روزنه های اسفنج باقی بمانند.
  • برای وسایلی مانند کنترل دستگاه ها یا صفحه کلید کامپیوتر، از یک گوش پاک کن کتانی که در محلول ضدعفونی کننده فرو برده شده است، استفاده کنید تا بتوانید تمامی قسمت ها را به خوبی تمیز نمایید.
هشدار

هرگز محلولهای تمیزکننده ضدعفونی را با سایر محصولات تمیز کننده مانند آمونیاک ترکیب نکنید زیرا بخارات سمی حاصل می توانند باعث آسیب و حتی مرگ شوند.

روش های ضد عفونی کردن و پاکسازی منزل از میکروب ها بعد از یک دوره بیماری

1. روش تمیز کردن تختخواب بعد از بیماری

  • وقتی احساس خوبی ندارید، تختخواب می تواند کمی برای شما آرامش و استراحت به ارمغان آورد. اما سپری کردن مدت زمانی با آنفولانزا یا سرماخوردگی در تختخواب می تواند باعث شود میکروب ها و باکتری ها در بافت رختخواب باقی بمانند. برای جلوگیری از انتشار بیماری و ابتلای مجدد، مهم است که ملافه و روکش های رختخواب را پس از استفاده تعویض و ضدعفونی کنید.
  • ملافه ها و روبالشتی ها بایستی بیشتر مورد توجه قرار گیرند زیرا تماس بیشتری با بدن شما دارند. لباس خواب خود را فراموش نکنید! اگر کودک شما اسباب بازی یا عروسک خاصی برای خوابیدن در کنارش دارد، آن را نیز تمیز کنید.
  • یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای مراقبت از خودتان در مقابل آلودگی انجام دهید این است که از دستکش های پلاستیکی در هنگام تمیز کردن رخت و لباس ها استفاده کنید. حداقل سعی کنید ملافه ها را از صورت و بدن خود دور نگه دارید. بهتر است هر چه سریعتر نسبت به شستشوی این موارد اقدام کرده و سبدهای جابجایی البسه را نیز تمیز کنید تا آلودگی از طریق آنها به لباس های دیگر انتقال نیابد.
  • تمیز کردن اقلام پر استفاده مانند تلفن، دستگیره های در ماشین، کنترل دستگاه ها، کامپیوترها، کلیدهای برق، دستگیره های در و لوازم میز ناهارخوری را فراموش نکنید. این کار بایستی حداقل یک بار در روز در دوره ای که فردی بیمار است و بویژه وقتی که شرایط سخت پشت سر گذاشته شده است، انجام شود.

روش تمیز کردن تختخواب بعد از بیماری

2. تمیز کردن دستشویی و حمام

دستشویی و حمام از نواحی مشکل آفرین هستند که وقتی فردی بیمار است بیشتر مورد توجه قرار می گیرند. اسهال و استفراغ می تواند باعث باقی مانندن ذرات ریز در نقاط مختلف این مکان ها شود که بایستی به خوبی تمیز شوند. به طور مداوم از مواد ضدعفونی برای تمیز کردن این مناطق استفاده کنید:

  • دستگیره فلاش تانک، درپوش توالت فرنگی و محل نشستن
  • شیرهای روشویی و حمام
  • کلیدهای برق
  • دستگیره های در
  • ظرف های زباله
  • زمین نزدیک ورودی حمام و دستشویی
  • خمیر دندان و اسباب توالت که در دوران بیماری استفاده شده اند

یک حوله دستی را صرفاً برای فرد بیمار در نظر گرفته و حداقل روزی یک بار آن را تعویض کرده یا در دوران بیماری از دستمال کاغذی یکبار مصرف استفاده نمایید. حوله های حمام و دستشویی و دم فرشی حمام بایستی با آب گرم شسته شوند و با هوای گرم خشک شوند تا باکتری های آنها از بین بروند. وقتی دوران سختی تمام شد، مسواک فرد بیمار را دور انداخته و جامسواکی را نیز با مواد ضدعفونی کننده تمیز کنید.

راه ضد عفونی وتمیز کردن دستشویی و حمام بعد از یک دوره بیماری

3. تمیز کردن اتاق نشیمن پس از بروز یک بیماری

  • محبوس کردن فرد بیمار (بویژه یک کودک) در یک اتاق دشوار است. این افراد کماکان می خواهند عضوی از خانواده باشند.
  • برای جلوگیری از آلودگی لوازم منزل، اثاثیه را با روکش های قابل شستشو یا پتو پوشانیده و آنها را به طور منظم تعویض کنید. بالشت های تزئینی را جمع آوری کرده یا آنها را با روکش های قابل شستشو بپوشانید.
  • به طور منظم سطوح سخت مانند تلفن، کنترل دستگاه ها، کلید های برق و دستگیره های در را تمیز کنید. اگر از یک اسباب بازی برای سرگرم کردن کودک بیمار استفاده شده است، بایستی با مواد ضدعفونی کننده تمیز شود. میز و صندلی های ناهارخوری را که به طور مداوم توسط افراد لمس می شوند، فراموش نکنید.

تمیز کردن اتاق نشیمن پس از بروز یک بیماری

4. روش تمیز کردن آشپزخانه پس از بروز یک بیماری

  • برای جلوگیری از انتشار باکتری ها و میکروب ها به دیگران، فرد بیمار نبایستی در آماده سازی غذا برای سایرین دخالتی داشته باشد. حتی شستن دقیق دستها ممکن است برای محافظت از سایرین کافی نباشد بویژه برای بیماری هایی مانند نوروویروس که به آسانی منتشر می شوند.
  • تمامی ظروف و بشقاب های استفاده شده توسط اعضای آلوده خانواده بایستی با آب داغ در ماشین ظرفشویی شسته شده و یا در محلول ضد عفونی کننده (1/2 فنجان سفید کننده کلر در یک گالن آب) در صورت شستشوی دستی قرار داده شوند.
  • سطوح سخت (میزها، پشتی صندلی ها، دستگیره یخچال و کابینت ها) بایستی به طور منظم با محلول یا اسپری ضدعفونی کننده تمیز شوند. مجدداً از اسفنج استفاده نکرده و از دستمال کاغذی یک بار مصرف یا دستمال های کتانی که قابل شستشو با آب داغ باشند، بهره بگیرید.

روش ضد عفونی کردن آشپزخانه پس از بروز یک بیماری

5. تمیز کردن خودروها
  • چه راننده خودرو هستید یا سرنشین آن، رفتن به نزد دکتر یا داروخانه می تواند باعث باقی ماندن ویروس ها در خودرو شوند.
  • پس از استفاده از خودرو، دقایقی را صرف تمیز کردن فرمان، دستگیره های داخلی و خارجی، دستگیره داشبورد، بازکننده درب گاراژ، سوییچ و جاسوییچی نمایید. 
  • اگر کودک خود را در صندلی مخصوص قرار می دهید، مهم است که روکش این صندلی را شسته و بند و دستگیره های آن را نیز با دستمال یا اسپری ضدعفونی کنید.
از
2
رای