کاشت گشنیز در آب بدون نیاز به خاک در 30 روز مرحله به مرحله

کاشت گشنیز در آب بدون نیاز به خاک در 30 روز مرحله به مرحله نحوه صحیح کاشت گشنیز در آب بدون نیاز به خاک؛ پرورش گشنیز در آب در یک ماه (30 روز) و شرایط نگهداری، آبیاری، کوددهی و برداشت گیاهی و سبزی گشنیز در آب تصویری در سلام دنیا بیاموزید.

آیا می خواهید گیاهان را پرورش دهید اما دست خود را با خاک کثیف نکنید؟ گشنیز یک گیاه عالی برای رشد در آب در عرض یک ماه است!  گشنیز به طور معمول به ساقه ها و برگ ها اشاره دارد، در حالی که بذز گشنیز به دانه ها اشاره دارد. می توانید بذر گشنیز را در مرکز باغ، یک مهد کودک، یا حتی فروشگاه مواد غذایی محلی خود تهیه کنید. در این مطلب سلام دنیا، ما به نحوه صحیح کاشت گشنیز در آب بدون نیاز به خاک؛ نحوه صحیح پرورش گشنیز و مراحل گام به گام کاشت گشنیز پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

نحوه صحیح کاشت گشنیز در آب بدون نیاز به خاک

  • 1. دانه های گشنیز را به آرامی از وسط نصف کنید تا از پوسته خارج شوند
  • 2. دانه های گشنیز را در یک آبکش که روی یک سطل، کاسه آب معلق است بپاشید.
  • 3. دانه های گشنیز را در محلی با 6 ساعت آفتاب کامل قرار دهید
  • 4. آب سطل، کاسه را هر 2-3 روز یکبار عوض کنید
  • 5. گشنیز را به محض اینکه 5-6 اینچ بلند شد برداشت کنید

حتما بخوانید: روش کاشت گشنیز در گلدان و باغچه


1. کاشت گشنیز در آب بدون نیاز به خاک از طریق نصف کردن دانه های گشنیز از وسط برای خارج شدن پوسته

این همیشه یک مرحله ضروری نیست، زیرا می توانید مستقیماً دانه ها را همانطور که هست رشد دهید. منبع مسئول تبدیل شدن به گشنیز در یک لایه قهوه ای سخت به نام پوسته قرار دارد. معمولاً در هر پوسته دو بذر وجود دارد، بنابراین انتشار زودتر آنها به تسریع روند جوانه زنی کمک می کند. می توانید از هر چیزی از هاون ، وردنه یا حتی کاردک چوبی برای خرد کردن پوسته و آزاد کردن دانه ها استفاده کنید. در این فرآیند آرام باشید زیرا نمی خواهید آنها به پودر تبدیل شوند. این یک دستور کاملا متفاوت است. پس از انجام این کار، پوسته و دانه های واقعی را جمع آوری کرده و کنار بگذارید. با خیال راحت هر پوسته کوچک را انتخاب کنید.

کاشت گشنیز در آب بدون نیاز به خاک

2. کاشت گشنیز در آب بدون نیاز به خاک از طریق آبکش کردن دانه های گشنیز در یک آبکش

موارد زیر را برای آبکشی آماده کنید:

  • آبکشی که ترجیحاً دیگر قصد استفاده از آن را ندارید. نه از نوع فولاد ضد زنگ، بلکه پلاستیک ارزان قیمت.
  • یک سطل کوچک یا کاسه بزرگ با دهانه ای که آبکش شما می تواند به راحتی روی آن آویزان کند. اطمینان حاصل کنید که یک سطل یا کاسه شفاف برای جلوگیری از رشد جلبک در معرض نور خورشید نیست.
  • دانه های گشنیز نصف شده 
  • دستمال کاغذی
  • یک بطری اسپری با آب

حتما بخوانید: کاشت آناناس با بذر، تکثیر و نگهداری آن


نحوه صحیح پرورش گشنیز

  • برای پرورش گشنیز شما باید آبکش را روی سطل، کاسه خود قرار دهید

کاشت گشنیز در آب بدون نیاز به خاک

  • سطل، کاسه را با آب پر کنید تا به سختی کف آبکش را لمس کند. اطمینان حاصل کنید که پایه آبکش پر از آب نیست، زیرا در اینجا دانه ها رشد می کنند. یک فاصله 0.5 اینچی بین سطح آب و کف آبکش بگذارید.

کاشت گشنیز در آب بدون نیاز به خاک

نکته مهم در مورد آب : از آب مقطر یا فیلتر شده استفاده کنید. برخی مناطق ممکن است دارای آب لوله کشی با مواد معدنی زیادی باشند. هنگامی که این انباشته می شود، با تبخیر آب، پوسته های نمکی ایجاد می کند. مصرف بیش از حد آن به رشد گیاه آسیب می رساند.

  •  دانه های خود را در سراسر کف آبکش بپاشید. 

کاشت گشنیز در آب بدون نیاز به خاک

اختیاری: اگر سوراخ‌های آبکش شما بزرگ‌تر از دانه‌های گشنیز است، ابتدا یک ورق دستمال کاغذی مرطوب در پایین قرار دهید تا دانه‌ها نریزند. در عوض، می توانید به جای آن یک آبکش با سوراخ های کوچکتر تهیه کنید. 

  • یک ورق دستمال کاغذی دیگر را روی دانه ها قرار دهید.

کاشت گشنیز در آب بدون نیاز به خاک

  • روی دستمال کاغذی را آب بپاشید تا مطمئن شوید که مرطوب است و وزن آن روی دانه ها قرار می گیرد. این کار را روزانه، دو بار در روز انجام دهید، تا دانه ها خشک نشوند.

کاشت گشنیز در آب بدون نیاز به خاک

3. کاشت گشنیز در آب بدون نیاز به خاک از طریق قرار دادن دانه های گشنیز در محلی همراه با 6 ساعت آفتاب

این بیت می تواند مشکل ساز باشد زیرا نور زیاد خورشید ممکن است برگ های گیاه را بسوزاند یا گیاه را مجبور کند که زود بچرخد. «بولتینگ» به فرآیندی گفته می‌شود که سبزی‌های برگدار شروع به تولید ساقه‌های گلدار می‌کنند و باعث تلخ شدن برگ‌ها می‌شوند. این اغلب در آب و هوای گرم‌تر اتفاق می‌افتد، جایی که گیاهان تشویق می‌شوند تا در گرما تکثیر شوند و بذر بدهند. اما از آنجایی که ما در حال تلاش برای توسعه سریع گشنیز هستیم، زمان بیشتری برای خورشید جواب می دهد. اگر در آب و هوای گرم زندگی می کنید، توصیه می کنم گشنیز خود را در یک منطقه روشن اما سایه دار قرار دهید.


حتما بخوانید: کاشت بابونه در گلدان و باغچه


به این ترتیب می توانید از سوختن برگ ها جلوگیری کنید. با این حال، مراقب جوانه‌های خود باشید زیرا ممکن است سریع‌تر رشد کنند.گشنیز پس از رشد زیاد طعمش تلخ می شود، بنابراین قبل از این اتفاق گیاه خود را برداشت کنید. اگر در آب و هوای خنک زندگی می کنید، نگهداری گیاهان خود در زیر آفتاب کامل نسبتاً بی خطر است. اما باز هم، احتیاط کنید که برگ هایش آسیب نبینند. اگر این را در داخل خانه پرورش می دهید، یک طاقچه مکان خوبی برای شروع است. برای بیرون از منزل، مطمئن شوید که در یک منطقه خنک، سایه دار و محافظت شده است که حیوانات سعی نمی کنند جوانه های شما را ببلعند.

کاشت گشنیز در آب بدون نیاز به خاک

4. کاشت گشنیز در آب بدون نیاز به خاک از طریق عوض کردن آب سطل، کاسه هر 2-3 روز یکبار

جدا از بررسی اینکه آیا بذرها شروع به جوانه زدن کرده اند یا خیر، باید هر 2 تا 3 روز یکبار آب سطل، کاسه را عوض کنید، بنابراین برای گیاه در حال رشد دائما تازه باشد. اگر تغییر رنگی در آب وجود دارد، حتما باید آن را تغییر دهید. ممکن است ناشی از رشد جلبک یا باکتری باشد، اما به طور معمول اندازه گیری آن دشوار است. بنابراین احتیاط کنید، سطل یا کاسه خود را به طور کامل با آب صابون بشویید و روی آن را با آب تمیز، فیلتر شده، مقطر پر کنید.

شما نمی خواهید هر چیزی که در آب کثیف رشد کرده است به گشنیز شما بچسبد و باعث درد معده شود، زمان برداشت فرا می رسد. هنگامی که ریشه ها جوانه زدند، اطمینان حاصل کنید که آنها فقط تا نیمه در آب غوطه ور هستند. با وجود راه اندازی ساده هیدروپونیک که در آن رشد می کند، هنوز برای توسعه خوب به اکسیژن نیاز دارد. سطح آب را در سطل، کاسه بر اساس آن تنظیم کنید تا ریشه ها در آب غرق نشوند.

کاشت گشنیز در آب بدون نیاز به خاک

نکته مهم در مورد کودها: کاملاً ضروری نیست. اما می توانید کود مایع را به آب اضافه کنید تا گیاه مواد مغذی اضافی دریافت کند. مواد مغذی اضافه شده یک تقویت عالی برای رشد آنها است. با این حال، اطمینان حاصل کنید که فقط نصف دوز توصیه شده را طبق دستورالعمل محصول مصرف کنید. کود زیاد همچنان گیاهان شما را می کشد.


حتما بخوانید: نحوه کاشت صحیح گیاهان دارویی شفا بخش در خانه


5. کاشت گشنیز در آب بدون نیاز به خاک از طریق برداشت گشنیز به محض بلند شدن در حدود 5 تا 6 اینچ

شما می توانید برداشت گشنیز خود را در حدود 30 روز یا کمتر پس از رسیدن به ارتفاع مشاهده شده خود شروع کنید. در اینجا 3 روش برای جمع آوری آنها وجود دارد:

  • ⅓ از گیاه جمعی را از قسمت خارجی محصول برش دهید. به این ترتیب می توانید چند بار برداشت مستمر از گیاه داشته باشید. قبل از اینکه گیاه شروع به پیچیدن کند، به آرامی به سمت داخل و مرکز آن حرکت کنید. 
  • قسمت های بالای برگ ها را به صورت جداگانه بچینید، هر تعداد که نیاز دارید، می خواهید. این گیاه را تشویق می‌کند تا برگ‌های بیشتری ایجاد کند، که می‌توانید برای برداشت به آن‌ها بازگردید.
  • کل گیاه را برداشت کنید. آنها را با استفاده از نوار لاستیکی به هم بچسبانید و 1 تا 2 اینچ از پایه آبکش ببرید.
    همچنین می‌توانید اجازه دهید گیاه بچرخد و دانه‌بندی شود. به این ترتیب، می توانید دانه های گشنیز را برای رشد بیشتر گشنیز جمع آوری کنید. توجه: دانه دقیقاً همان گیاهی را که در ابتدا با آن شروع کردید به شما نمی دهد، بنابراین ممکن است تغییر جزئی در طعم یا رشد ایجاد شود. 

کاشت گشنیز در آب بدون نیاز به خاک

سخن آخر

یک نکته خوب برای تازه نگه داشتن گشنیز برای مدت طولانی تری فریز کردن آن است، اما فقط در صورتی که پخته شود. اگر قصد دارید از این سبزی به عنوان چاشنی استفاده کنید، آنها را در ظرف در بسته با دستمال کاغذی نگهداری کنید تا ترد بمانند و در یخچال بگذارید. هنگامی که روند رشد را دوباره از ابتدا شروع کردید، مطمئن شوید که اقلام استفاده شده را از قبل بشویید، بشویید و ضدعفونی کنید. آن را با دانه‌های گشنیز جمع‌ آوری‌ شده از دسته قبلی گشنیز جفت کنید، و شما آماده هستید! در مجموع، این همه آن چیزی است که باید در مورد پرورش گشنیز در آب بدانید.


مطالب مرتبط: 

آموزش روش کاشت گل جفرسونیا (Twinleaf)

روش کاشت فلفل دلمه ای در گلدان و باغچه + شرایط پرورش و نگهداری



از
1
رای