روش کاشت گشنیز در گلدان و باغچه؛ زمان پرورش و شرایط نگهداری

روش کاشت گشنیز در گلدان و باغچه؛ زمان پرورش و شرایط نگهداری کاشت گشنیز در گلدان ؛ روش پرورش سبزی گشنیز در باغچه و گلدان ، شرایط نگهداری، بهترین زمان کاشت گشنیز در مناطق گرمسیر و سردسیر و شرایط برداشت گشنیز و علت ریزش سبزی گشنیز در سلام دنیا بخوانید.

گشنیز ( Coriandrum sativum ) گیاهی با برگ‌های  سبز رنگ است که برای طعم دادن به انواع غذاهای آسیایی و لاتین استفاده می‌شود. گشنیز به جعفری چینی نیز معروف است. پرورش گشنیز دشوار نیست و می توان بذرها را مستقیماً در خاک کاشت و به محض اینکه خطر سرمازدگی برطرف شد یا در گلدان کاشت در اینجا چگونه است. در این مطلب سلام دنیا، ما به نحوه کاشت گشنیز در گلدان و باغچه؛ پرورش گشنیز در گلدان؛ رشد گشنیز در باغچه و سوالات متداول در زمینه کاشت گشنیز پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

رشد گشنیز در باغچه

1. بهترین زمان سال را انتخاب کنید

بهترین زمان برای کاشت گشنیز بستگی به محل زندگی شما دارد. گشنیز در شرایط یخبندان زنده نمی ماند، اما گرمای شدید را نیز دوست ندارد. در آب و هوای معتدل، بهترین زمان برای شروع کاشت گشنیز اواخر بهار، بین ماه های مارس و می (نیمکره شمالی) است. در آب و هوای گرمسیری تر، گشنیز در فصول سردتر و خشک سال مانند پاییز بهتر رشد می کند.


حتما بخوانید: کاشت آناناس با بذر، تکثیر و نگهداری آن


  • همچنین ممکن است با کاشت گشنیز در اواخر تابستان و اجازه دادن به رشد آن تا پاییز به موفقیت دست پیدا کنید.
  • اگر هوا خیلی گرم شود، گیاهان گشنیز شروع به پیچیدن می کنند - به این معنی که گل می دهند  بنابراین زمان سال خود را عاقلانه انتخاب کنید.برای شروع بهتر
  • در مورد آب و هوا، سعی کنید دانه های خود را در داخل خانه شروع کنید و سپس با بهبود آب و هوا آنها را به بیرون منتقل کنید.

نحوه کاشت گشنیز

2. یک نقطه در باغ خود آماده کنید

تکه ای از خاک را انتخاب کنید که گشنیز کاملاً در معرض نور خورشید قرار گیرد. در مناطق جنوبی که آفتاب در طول روز بسیار گرم می شود، مقداری سایه را تحمل می کند. خاک باید سبک و دارای زهکشی مناسب با pH 6.2 تا 6.8 باشد.

  • اگر می خواهید قبل از کاشت خاک را کشت کنید، از بیل استفاده کنید. تا 2 تا 3 اینچ (5.1 تا 7.6 سانتی متر) از یک مالچ آلی مانند کمپوست، برگ های پوسیده یا کود دامی را در لایه بالایی خاک کار کنید. اگر از کود استفاده می کنید، مطمئن شوید که کود کمپوست شده یا حداقل 3 ماه سن دارد تا گیاهان جوان نسوزد. قبل از کاشت، منطقه را صاف کنید.

نحوه کاشت گشنیز

3. بذر گشنیز را بکارید

بذرها را به عمق حدود 1⁄4 اینچ ( 0.6 سانتی متر) با فاصله 6 تا 8 اینچ (15.2 تا 20.3 سانتی متر) در ردیف هایی با فاصله تقریباً 1 فوت (0.3 متر) بکارید. بذر گشنیز برای جوانه زدن به رطوبت زیادی نیاز دارد، بنابراین حتما  آنها را آبیاری کنید. آنها به حدود یک اینچ آب در هفته نیاز دارند. آنها باید در حدود 2 تا 3 هفته جوانه بزنند.


حتما بخوانید: کاشت بابونه در گلدان و باغچه


  • از آنجایی که گشنیز خیلی سریع رشد می کند، باید هر 2 تا 3 هفته یک بار دسته جدیدی از بذر را بکارید تا مطمئن شوید که در طول فصل رشد، منبع تازه ای از گشنیز دارید.

نحوه کاشت گشنیز

4. از گشنیز مراقبت کنید

هنگامی که نهال ها به ارتفاع حدود 2 اینچ (5.1 سانتی متر) رسیدند، می توانید آنها را با کمپوست یا کود آلی کود دهید. مراقب باشید بیش از حد کود ندهید، برای هر 25 فوت (7.6 متر) فضای رشد فقط به 1/4 فنجان نیاز دارید. هنگامی که گیاهان خود را مستقر کردند، به آب زیادی نیاز ندارند. شما باید سعی کنید خاک را مرطوب نگه دارید، اما نه خیس، زیرا گشنیز یک گیاه آب و هوای خشک است. 

نحوه کاشت گشنیز

5. جلوگیری از ازدحام بیش از حد بوته گشنیز

هنگامی که گشنیز 2 تا 3 اینچ (5.1 تا 7.6 سانتی متر) بلند است، با نازک کردن نهال ها از شلوغ شدن بوته های گشنیز جلوگیری کنید. گیاهان کوچک‌تر را بیرون بکشید و قوی‌ترین‌ها را رها کنید تا بزرگ‌تر شوند و بین هر بوته 8 تا 10 اینچ (20.3 تا 25.4 سانتی‌متر) فاصله بگذارید. از گیاهان کوچکتر می توان در آشپزی استفاده کرد و خورد.

  • همچنین می توانید با پخش مقداری مالچ در اطراف پایه گیاهان به محض اینکه در بالای خاک قابل مشاهده هستند از رشد علف های هرز جلوگیری کنید.

نحوه کاشت گشنیز

6. گشنیز را برداشت کنید

گشنیز را با بریدن برگ ها و ساقه های منفرد از پایه گیاه، نزدیک سطح زمین، زمانی که ساقه ها 4 تا 6 اینچ (10.2 تا 15.2 سانتی متر) بلند هستند، برداشت کنید. از شاخه‌های تازه و جدید در آشپزی استفاده کنید، نه از برگ‌های قدیمی‌تر و از نوع سرخس که طعم تلخی دارند.

  • بیش از یک سوم برگ ها را در یک زمان قطع نکنید، زیرا باعث ضعیف شدن گیاه می شود.
  • پس از برداشت برگ ها، گیاه حداقل برای دو یا سه دوره دیگر به رشد خود ادامه می دهد. 

نحوه کاشت گشنیز

7. تصمیم بگیرید که آیا می خواهید گل گشنیز را رها کنید یا نه

دیر یا زود گیاهان گشنیز شروع به گل دادن خواهند کرد. هنگامی که این اتفاق می افتد، گیاه تولید شاخه های تازه و جدید با برگ های خوراکی را متوقف می کند. در این مرحله، برخی از افراد به امید اینکه گیاه برگ های بیشتری تولید کند، گل ها را قطع می کنند.


حتما بخوانید: نحوه کاشت صحیح گیاهان دارویی شفا بخش در خانه


  • با این حال، اگر می خواهید بذر گشنیز را نیز از گیاه برداشت کنید، باید آن را رها کنید تا گل دهد. پس از خشک شدن گل، می توانید دانه های گشنیز را برداشت کنید که می توان از آنها در آشپزی استفاده کرد.
  • از طرف دیگر، می‌توانید اجازه دهید دانه‌ها به طور طبیعی روی زمینی که گیاه گشنیز خودش کاشته می‌شود، بیفتد و در فصل رشد بعدی، گیاهان بیشتری را برای شما فراهم کند. همچنین می توانید دانه های خشک شده را ذخیره کرده و در فصل رشد بعدی بکارید.

نحوه کاشت گشنیز

پرورش گشنیز در گلدان

1.  گلدان مناسب را انتخاب کنید

گلدان یا ظرف گلی را انتخاب کنید که حداقل 18 اینچ (45.7 سانتی متر) عرض و 8 تا 10 اینچ (20.3 تا 25.4 سانتی متر) عمق داشته باشد.


حتما بخوانید: آموزش روش کاشت گل جفرسونیا (Twinleaf)


گشنیز با سازش نمی کند بنابراین گلدان باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا گیاه کامل را در خود جای دهد.

نحوه کاشت گشنیز

2. بذرها را بکارید

گلدان را با مقداری خاک با زهکشی سریع پر کنید. در صورت تمایل می توانید مقداری کود نیز مخلوط کنید. خاک را با کمی آب مرطوب کنید تا فقط مرطوب شود، نه خیس. دانه ها را به آرامی روی خاک بپاشید تا به طور یکنواخت پخش شوند. با 1⁄4 اینچ (0.6 سانتی متر) دیگر خاک بپوشانید .

نحوه کاشت گشنیز

3. گلدان را در مکانی آفتابی قرار دهید

گشنیز برای رشد به آفتاب کامل نیاز دارد، بنابراین آن را در یک طاقچه آفتابگیر یا باغچه قرار دهید. پنجره های رو به جنوب، سبک ترین و بهترین شرایط را برای رشد گشنیز فراهم می کنند. بذرها باید طی 7 تا 10 روز جوانه بزنند.

نحوه کاشت گشنیز

4. مرطوب نگه دارید

خاک را با استفاده از یک بطری اسپری مرطوب نگه دارید تا به آرامی خاک را مه آلود کنید. اگر آب را روی خاک بریزید، ممکن است دانه ها را جابجا کند.

نحوه کاشت گشنیز

5. گشنیز را برداشت کنید

هنگامی که ساقه های گشنیز به طول 4 تا 6 اینچ (10.2 تا 15.2 سانتی متر) رسید، آماده برداشت است. هر هفته تا 2/3 از برگ ها را ببرید، زیرا این گیاه را به ادامه رشد تشویق می کند. به این ترتیب می توان چهار محصول گشنیز را از یک گلدان برداشت کرد.

نحوه کاشت گشنیز

 سوالات متداول

1. من در حال پرورش گشنیز بوده ام اما زمانی که گیاهان به حدود دو اینچ می رسند، می ریزند. مشکل چیست؟

اگر گیاهان نور کافی نداشته باشند ممکن است نازک شوند. این گیاه سعی می کند بلندتر شود و نور پیدا کند. این منجر به گیاهان نازک می شود که در نهایت می ریزند. سعی کنید گیاهان را در مکانی با نور خورشید بیشتر قرار دهید یا از نور رشد استفاده کنید.

2. آیا گشنیز می تواند در همان گلدان آویشن زندگی کند؟

بله آنها می توانند با هم در یک گلدان رشد کنند تا زمانی که فضای کافی برای دریافت نور خورشید وجود داشته باشد و گلدان به اندازه ای بزرگ باشد که به ریشه متصل نشوند.

3. چگونه می توانم مطمئن شوم که گشنیز من در سرما خوب رشد می کند؟

گشنیز به طور طبیعی در برابر سرما بسیار مقاوم است و به راحتی می تواند دماهای پایین و متوسط ​​20 درجه فارنهایت را تحمل کند.

سخن آخر

به یاد داشته باشید که زمان کاشت گشنیز به منطقه ای که در آن زندگی می کنید بستگی دارد. گشنیز در شرایط سرد زنده نمی ماند و در گرمای شدید هم نمی تواند رشد کند. بهترین زمان کاشت گشنیز در اواخر بهار است. برای کاشت و برداشت گشنیز ایده آل خود حتما این پست را با دقت بخوانید.


مطالب مرتبط:

روش کاشت فلفل دلمه ای در گلدان و باغچه + شرایط پرورش و نگهداری

آموزش کامل کاشت تربچه در گلدان منزل

چرا باید در خاک باغچه از شکر استفاده کرد؟



از
3
رای