روش کاشت فلفل دلمه ای در گلدان و باغچه + شرایط پرورش و نگهداری

روش کاشت فلفل دلمه ای در گلدان و باغچه + شرایط پرورش و نگهداری چگونه فلفل دلمه ای بکاریم ؛ روش کاشت فلفل دلمه ای در گلدان و باغچه ؛ شرایط رشد و پرورش فلفل دلمه ای رنگی و زمان کاشت، هرس، نگهداری و برداشت فلفل دلمه ای در سلام دنیا بیاموزید.

فلفل دلمه ای (یا همان Capsicum annuum) ممکن است یکی از رنگارنگ ترین محصول در باغ شما باشد. اغلب رنگ فلفل های دلمه ای قرمز، زرد، نارنجی و سبز می باشد که شما نیز خود می توانید انواع رنگ های سفید، بنفش و قهوه ای از این نوع فلفل را پرورش دهید. فلفل دلمه ای به شکل بوته های فشرده با برگ هایی بزرگ و متناوب، گل هایی سفید و میوه هایی بر روی شاخه های متعدد رشد می کند. فلفل دلمه ای برای جوانه زدن و تولید میوه به دمای گرم نیاز دارد. درست است که فلفل دلمه ای - مانند گوجه‌فرنگی - به خانواده شب‌پرها تعلق دارد، اما خب در مورد شرایط رشد آن‌چنان سختگیر نیستند. آنچه که شما باید بدانید این است، که علیرغم سرسخت و پربار بودن نیز در برابر بیماری‌های متعدد آسیب‌پذیر هستند.

فلفل دلمه ای مانند فلفل طعمی تند ندارد. طعم این میوه از شیرین تا طعمی غالب همانند جعفری متفاوت می باشد. فلفل دلمه ای به صورت خام یا پخته خورده می شود و به بسیاری از غذاها رنگ، طعم و ویتامین می بخشد. توجه داشته باشید که شاخ و برگ همه گیاهان شب بو از جمله فلفل دلمه ای برای افراد سمی می باشد. در این مطلب سلام دنیا، ما به فوت و فن کاشت، رشد و مراقبت از فلفل دلمه ای؛ نحوه رشد و کاشت فلفل دلمه ای و نحوه‌ی پروروش و کشت فلفل دلمه ای زمان کاشت، شرایط نگهداری و برداشت فلفل دلمه ای رنگی پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

اطلاعات لازم در زمینه میوه فلفل دلمه ای

  • نام متداول: Bell Pepper , Sweet Pepper
  • نام گیاه شناسی: Capsicum annuum
  • خانواده: Solanaceae
  • نوع گیاه: میوه، یکساله
  • اندازه میوه: 18 اینچ تا 3 فوت ارتفاع
  • قرار گرفتن در معرض نور خورشید: آفتاب کامل
  • نوع خاک: لومی حاصلخیز

حتما بخوانید: پرورش بیبی اسفناج در خانه


  • pH خاک: خنثی 6.5 - 7
  • زمان رسیدن: تابستان
  • مناطق کشاورزی بر اساس نقشه‌ی مقاومت گیاه: 9-11 ایالات متحده آمریکا (USDA)
  • منطقه بومی: مکزیک، آمریکای مرکزی و جنوبی
  • سمیت میوه: شاخ و برگ برای افراد سمی می باشد

نحوه کاشت؛ رشد و مراقبت از فلفل دلمه ای

نحوه کاشت فلفل دلمه ای در باغچه

حدود 75 روز طول می‌کشد تا فلفل دلمه‌ای به مرحله سبز رنگ بودن خود برسد و دو تا سه هفته دیگر نیز بسته به تنوع آن طول می کشد تا به رنگ های کاملاً رسیده خود یعنی رنگ قرمز، زرد، نارنجی و حتی رنگ هایی بیشتر برسد. با توجه به زمان رسیدن فلفل دلمه ای، بهتر است که 10 تا 12 هفته قبل از آخرین تاریخ یخبندان فلفل را از طریق بذر بکابید و یا نهال هایی را برای انتقال به باغ خود خریداری کنید.

زمان مناسب برای کاشت فلفل دلمه ای رنگی

فلفل دلمه ای که به عنوان یک نوع از سبزیجات سالانه رشد می کند، هم برای جوانه زدن و هم برای رشد به گرما نیاز دارد. بذرها در دمای 75 درجه فارنهایت بهتر جوانه می زنند و گیاهان کاشته شده به دمای روز یعنی 75 درجه فارنهایت و بالاتر نیز نیاز دارند. در اکثر مناطق رشد، فلفل دلمه ای در اواخر آوریل یا اوایل می کاشته می شود.

انتخاب محل کاشت میوه فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای به 6 تا 8 ساعت نور خورشید در روز نیاز دارد. شما باید این نوع از میوه را در خاکی لومی با زهکش خوب بکارید. از مناطقی که در سال های قبل شب‌پرها در آن جا رشد کرده‌اند اجتناب کنید و با کاشت لوبیا در بین آن‌ها، فلفل دلمه ای ها را از گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی و بادمجان جدا کنید.

نحوه کاشت؛ رشد و مراقبت از فلفل دلمه ای

فاصله، عمق و تقویت میوه فلفل دلمه ای

گیاهان را با فاصله 18 اینچ در ردیف های 2 1/2 تا 3 فوت از هم قرار دهید. یک حفره به اندازه کافی عمیق حفر کنید تا قسمت بالایی فلفل در همان سطح قرار گیرد. درست است که کندن برگ های بذر اشکالی ندارد، اما خب توجه داشته باشید که از کندن و در معرض دید قرار دادن ساقه های آن خودداری کنید. توجه داشته باشید که فلفل ها نیازی به شخم زده شدن ندارند.


حتما بخوانید: مراحل پرورش گل آفتابگردان در گلدان


نحوه مراقبت از میوه فلفل دلمه ای

باید بگویم که رشد فلفل دلمه ای - در هنگامی که از پیوندهایی قوی و سالم و یک روال مراقبت نسبتاً استاندارد شروع کرده اید - کار سختی به شمار نمی رود. فلفل دلمه ای در برابر تعدادی از بیماری ها از جمله باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها آسیب پذیر هستند. ریشه‌کنی و مدیریت بیماری‌های ناشی از خاک می‌تواند دشوار باشد، پس بنابراین بهترین راه پیشگیری با به کارگیری شیوه‌های خوب باغبانی همچون تناوب زراعی، حذف بقایای محصول، و بهبود کیفیت خاک با کمپوست و محصولات پوششی، می باشد.

1. نحوه مراقبت از میوه فلفل دلمه ای: نور

فلفل دلمه ای روزانه به 6 تا 8 ساعت آفتاب مستقیم نیاز دارد. از کاشت آنها در کنار محصولات بلندتر مانند ذرت که جلوی نور خورشید را می گیرند خودداری کنید.

2. نحوه مراقبت از میوه فلفل دلمه ای: خاک

یک خاک لومی غنی از مواد مغذی که به خوبی زهکشی شده باشد، از مقاومت در برابر بیماری و سیستم ریشه ای به خوبی توسعه یافته حمایت می کند. فلفل ها در خاکی با سطح pH متعادل 6.5 تا 7 رشد می کنند.

نحوه کاشت؛ رشد و مراقبت از فلفل دلمه ای

3. نحوه مراقبت از میوه فلفل دلمه ای: دما و رطوبت

فلفل دلمه ای در دمای روز بین 70 تا 80 درجه فارنهایت و دمای شب بین 60 تا 70 درجه فارنهایت رشد می کنند. در دمای 90 درجه فارنهایت و کمتر از 60 درجه فارنهایت، شکوفه های میوه می توانند آسیب ببینند. آسیب دیدن شکوفه ها منجر به ریزش شکوفه یا میوه های کوچک و بد شکل شود. سطوح رطوبت نسبی بین 50 تا 70 درصد کافی می باشد. سطوح بالاتر نیز می تواند توسعه رنگ را در انواعی به جز رنگ سبز تشویق کند.


حتما بخوانید: روش کاشت و پرورش بادام زمینی داخل گلدان در منزل


4. نحوه مراقبت از میوه فلفل دلمه ای: آب

فلفل دلمه ای به 1 تا 2 اینچ آب در هفته نیاز دارد. آبیاری قطره ای یکی از بهترین روش ها می باشد. آبیاری سربار و آب زیاد یا خیلی کم منجر به مشکلات قارچی و باکتریایی در میوه می شود. برای جلوگیری از خیس شدن شاخ و برگ در طول شب، در اوایل روز میوه را آبیاری کنید.

نحوه کاشت؛ رشد و مراقبت از فلفل دلمه ای

5. نحوه مراقبت از میوه فلفل دلمه ای: کود

از مصرف کودهای حاوی نیتروژن بالا در اوایل فصل که می تواند باعث رشد بیش از حد برگ به جای شکوفه ها، جوانه ها و میوه ها شود، خودداری کنید.

6. نحوه مراقبت از میوه فلفل دلمه ای: هرس کردن

هرس کردن لازم نیست. شما می‌توانید شاخه‌هایی را که جوانه یا میوه تولید نمی‌کنند را از آن جدا کنید تا انرژی را به سمت فلفل‌هایی که در حال رشد هستند هدایت کنید. برای این کار از یک هرس دستی تیز و استریل شده استفاده کنید و شاخه ها را در پایه ی آن ببرید.

نحوه کاشت؛ رشد و مراقبت از فلفل دلمه ای

گرده افشانی

گلها دارای دو قسمت نر و ماده برای خود گرده افشانی می باشند. گرده افشانی متقاطع می تواند زمانی رخ دهد که واریته های مختلف با هم رشد می کنند. توجه داشته باشید که این نوع از گرده افشانی بر محصول فعلی تأثیر نمی گذارد. با این حال، بذر ذخیره شده، گیاهی را مانند والدین تولید نمی کند.

انواع مختلف میوه فلفل دلمه ای

میوه فلفل دلمه ای دارای ده ها گونه از جمله موروثی و دو رگه می باشد. بسیاری از این نوع میوه ها برای مقاومت در برابر بیماری و اندازه و رنگ میوه کشت شده اند. مهم نیست که در کجا زندگی می کنید، شما می توانید فلفل دلمه ای مناسب برای کاشت در باغچه خود را هر جا که هستید، یافت کنید.

  • California Wonder: هفتاد و پنج روز. California Wonder یکی از قدیمی ترین انواع موروثی این میوه می باشد. این نوع از فلفل دلمه ای دارای میوه های سبز تیره تا قرمز، با لایه هایی ضخیم و اندازه متوسط می باشد. بازده بالایی دارند.
  • Sweet Chocolate Bell: هفتاد و پنج روز. Sweet Chocolate Bell یکی دیگر از انواع موروثی فلفل دلمه ای با اندازه متوسط ​​از سبز تا قهوه‌ای رنگ می باشد که وقتی کاملاً برسد بهترین طعم را پیدا می‌کند.
  • Ozark Giant: هفتاد تا هشتاد و پنج روز. Ozark Giant فلفل دلمه ای های بزرگ و موروثی هستند که دارای لایه های ضخیم و شیرین هستند. بازده سنگینی دارند و  از سبز به قرمز تبدیل می شوند.
  • Gourmet: پنجاه و هشت روز. Gourmet فلفل دلمه ای نارنجی بزرگ با لایه های ضخیم و گوشتی ترد و شیرین می باشد. در برابر ویروس موزاییک تنباکو (TMV) مقاوم می باشد.

حتما بخوانید: روش آسان کاشت بلوبری در گلدان


  • Early Sunsation Hybrid: شصت و نه روز. Early Sunsation Hybrid یکی از قدیمی ترین نوع فلفل دلمه ای با میوه هایی بزرگ و زرد روشن می باشد.
  • Mini Belle Blend: شصت روز. Mini Belle Blend فلفل دلمه ای های کوچک 1/4 اینچی هستند که در زمان رسیدن کامل از رنگ سبز به سایه های رنگی زرد و قرمز تبدیل می شوند. این نوع از فلفل دلمه ای در گلدان هم نیز رشد می کند. در برابر ویروس موزاییک تنباکو (TMV) مقاوم می باشد.

نحوه کاشت؛ رشد و مراقبت از فلفل دلمه ای

برداشت میوه فلفل دلمه ای

وقتی نوبت به چیدن فلفل دلمه ای می رسد، همه چیز به رنگ و اولین تاریخ یخبندان منطقه رشد شما بستگی دارد. شما باید گونه‌ای از فلفل دلمه ای را انتخاب کنید که مناسب با فصل رشد شما باشد.  تعداد روزهای مانده به رسیدن کامل میوه فلفل دلمه ای معمولاً به مرحله سبز بودن میوه اشاره دارد. اگر انواع رنگی دیگری از فلفل دلمه ای را پرورش می دهید، شما باید دو تا سه هفته ی دیگر را به میوه خود برای رسیدن کامل اضافه کنید تا رنگ و طعم اصلی خود را به دست آورد. فلفل ها را زمانی برداشت کنید که رنگ آنها یکنواخت باشد و بسته به اندازه کمی سنگین و سفت به نظر برسند. از یک قیچی تیز استریل یا هرس دستی برای جدا کردن میوه که به یک اینچی ساقه چسبیده است استفاده کنید. فلفل ها را می توان به مدت یک تا دو هفته در یخچال و یا به مدت هشت تا ده ماه - شسته شده، دانه گرفته شده، برش داده شده و فریز شده - نگهداری کرد.

نکته: مانند گوجه‌فرنگی، فلفل‌هایی که رنگ خود را نشان می‌دهند وقتی زود چیده می‌شوند به تغییر رنگ خود ادامه می‌دهند، اما میوه‌ها طعم کاملی پیدا نمی‌کنند و اگر برای مدت طولانی کنار گذاشته شوند، چروک و پلاسیده می‌شوند.

نحوه پرورش دادن فلفل دلمه ای در گلدان

فلفل دلمه ای به دلیل فرم فشرده و بوته ای خود، به راحتی با رشد در گلدان نیز سازگار می باشد. شما باید گلدانی به قطر حداقل 12 اینچ با سوراخ های زهکشی زیاد را انتخاب کنید. گلدان های پلاستیکی و سرامیکی گزینه های خوبی برای شما محسوب می شوند.


حتما بخوانید: صفر تا صد پرورش گل محمدی


  • گلدان خود را با یک مخلوط گلدانی غنی از ارگانیک پر کنید.
  • از استفاده از خاک باغچه خودداری کنید.
  • در مرکز گلدان یک سوراخ عمیق و به اندازه کافی گسترده ایجاد کنید تا گلدان بتواند سیستم ریشه نهال را در خود جای دهد.
  • اطراف ریشه ها را پر کنید و به آرامی فشار دهید تا گیاه به خوبی در خاک جای بگیرد. توجه داشته باشید که خاک را زیاد فشرده نکنید. کیفیت و ارزش غذایی مخلوط گلدان شما است که تعیین می کند که چند بار باید به خاک کود را اضافه کنید.
  • فلفل هایی که در گلدان رشد می کنند باید بیشتر از فلفل های روی خاک (زمین) آبیاری شوند.

نحوه کاشت؛ رشد و مراقبت از فلفل دلمه ای

نحوه تکثیر میوه فلفل دلمه ای

پرورش دهندگان گلخانه ای می توانند انواع نهال های فلفل دلمه ای را برای خود بکارند. توجه داشته باشید که برای شما کاشت از طریق بذر یکی از ساده ترین روش های ممکن می باشد. بذر تازه بیشترین سرعت جوانه زنی را دارد، چرا که بذر فلفل دلمه ای عمر کوتاهی دارد. 10 تا 12 هفته قبل از اینکه بذرها را در باغچه خود بکارید شروع به در آوردن بذرهای قبلی بکنید. شما به یک سینی با سلول های یک تا دو اینچی یا گلدان های کوچک با سوراخ های زهکشی و مخلوط بذر بدون خاک نیاز دارید.

  • استارتر بذر را با آب گرم خیس کنید.
  • سینی سلولی یا گلدان را با استارتر بذر پر کنید.
  • با انگشت اشاره خود، یک سوراخ کم عمق در مرکز هر گلدان ایجاد کنید.
  • در هر سوراخ یک دانه قرار دهید و با استارتر بذر آن را بپوشانید.
  • سینی را با یک طاق پلاستیکی بپوشانید و یا از کیسه های پلاستیکی برای پوشاندن گلدان ها استفاده کنید.
  • استارت ها را در مکانی گرم با دمای ثابت 75 تا 80 درجه فارنهایت قرار دهید.
  • گرمای پایین به جوانه زنی کمک می کند.
  • رطوبت را حفظ کرده و از آبیاری بیش از حد خودداری کنید. آبیاری بیش از حد می تواند باعث پژمرده شده میوه شود.
  • اگر سطح خاک خشک به نظر رسید، به آن آب اضافه کنید.
  • پس از بیرون آمدن نهال ها، پلاستیک ها  را بردارید.
  • هنگامی که اولین مجموعه از برگ های نمایان شدند، شما می توانید فلفل ها را در گلدان قرار دهید.
  • صبر کردن تا زمانی که چندین برگ خود را نشان دهد منجر به ساقه قوی‌تر می‌شود و نیز به جلوگیری از آسیب در هنگام گل‌کاری مجدد کمک می‌کند.
  • از گلدان های 3 تا 4 اینچی برای تعویض مجدد گلدان استفاده کنید. سپس به آن کود را اضافه کنید.
  • هنگامی که دمای روز گرم شد، با قرار دادن آنها در بیرون برای چند ساعت در روز، شروع به سفت کردن نهال های آن ها بکنید.

حتما بخوانید: کاشت زعفران در گلدان و نکات برداشت


  • زمانی که دمای شبانه 60 درجه فارنهایت و بالاتر ثابت است، فلفل را در باغچه بکارید.

نحوه کاشت؛ رشد و مراقبت از فلفل دلمه ای

آفات رایج و بیماری های میوه فلفل دلمه ای

گیاهان فلفل سالم چندان تحت تأثیر آفات حشرات نیستند. بیشترین آسیب شته، تریپس، سوسک کک، شپشک فلفلی و کرم شاخدار می باشند. شپشک های فلفل با گذاشتن تخم در گوشت میوه، میوه ها را خراب می کنند. لاروها از داخل میوه عبور می کنند و باعث آسیب و پوسیدگی میوه می شوند. کرم های شاخ دار می توانند یک گیاه بالغ را از بین ببرند و سوسک های کک می توانند نهال های جوان را از میوه جدا کنند.

فلفل دلمه ای در برابر بیماری آسیب پذیر می باشد و به محض اینکه عفونت قارچی یا باکتریایی در آن به وجود بیاید، می تواند از طریق لکه پخش شود و کل محصول را تحت تاثیر قرار دهد. فلفل های دلمه ای که به ویژه در برابر قارچ حساس هستند، می توانند در برابر پژمردگی باکتریایی و شانکر هم نیز سر خم کنند. ویروس های بومی فلفل دلمه ای شامل ویروس موزاییک خیار و ویروس پژمردگی خالدار گوجه فرنگی می شود.

سوالات متداول کاشت فلفل دلمه ای

1. آیا فلفل دلمه ای و فلفل تند را می توان با هم پرورش داد؟

بله. درست است که گیاهان فلفل می توانند گرده افشانی متقابل داشته باشند، ولی خب این تأثیری بر روی محصول فعلی ندارد. فلفل دلمه ای وقتی در کنار فلفل تند کاشته می شود حرارتی ایجاد نمی کند. با این حال، گیاهانی که از بذر ذخیره شده رشد می کنند، برای گیاه مادر ثابت نیستند.

2. چه چیزی باعث رنگ های متفاوت در فلفل دلمه ای می شود؟

واریته ها حاوی ترکیبات شیمیایی مختلفی هستند که باعث می شوند فلفل دلمه ای از زنگ سبز به نارنجی، قرمز، زرد و رنگ های دیگر تبدیل شود. به عنوان مثال، فلفل دلمه‌ای سرشار از بتاکاروتن - در زمان رسیدن کامل -  به رنگ نارنجی یا قرمز در می‌آید.

سخن آخر

فلفل دلمه ای به شکل بوته های فشرده با برگ هایی بزرگ و متناوب، گل هایی سفید و میوه هایی بر روی شاخه های متعدد رشد می کند. فلفل دلمه ای برای جوانه زدن و تولید میوه به دمای گرم نیاز دارد.


مقالات مرتبط:

آموزش کامل کاشت تربچه در گلدان منزل

چرا باید در خاک باغچه از شکر استفاده کرد؟



از
2
رای