صفر تا صد پرورش گل محمدی؛ روش قلمه زدن، تکثیر و شرایط کاشت آن

صفر تا صد پرورش گل محمدی؛ روش قلمه زدن، تکثیر و شرایط کاشت آن آموزش صفر تا صد پرورش گل محمدی ؛ کاشت گل محمدی، زمان و روش تکثیر گل محمدی در آب، سیب زمینی و با بذر و آموزش قلمه زدن گل محمدی (گل سرخ) و شرایط رشد در سلام دنیا بیاموزید

اگر به کاشت گل محمدی علاقه مند هستید و می خواهید این گل زیبا را در خانه خود داشته باشید به خواندن این مطلب سلام دنیا ادامه دهید. ما در این مطلب درباره صفر تا صد پرورش گل محمدی و روش کاشت و پرورش گل محمدی، شرایط رشد، زمان تکثیر، آموزش قلمه زدن، تکثیر گل محمد در آب، تکثیر گل محمدی با سیب زمینی و بذر صحبت خواهیم کرد.

روش کاشت گل محمدی

گل محمدی را می توان به روش های مختلفی از جمله قلمه زدن ، پاجوش ، خوابانیدن و پیوند زدن کاشت.این روش ها به محل نگهداری گل تان بستگی دارد.اگر قصد دارید گل محمدی خود را در گلدان بکارید بهتر است از قلمه استفاده کنید.قلمه های به طول 10 الی 15 سانتی متر را انتخاب کنید، بعد یک گلدان بردارید و حدود یک سوم گلدان را از خاکی که کاملا سبک و حاصلخیز است پر کنید. حالا قلمه ها را در گلدان بگذارید و اطراف آن را خاک بریزید برای محکم شدن قلمه ها در جای خود با دست خاک را کمی فشرده کنید. برای سرعت بخشیدن به عملیات ریشه دهی گیاه قلمه ها را در محلول ریشه زایی قرار دهید.


حتما بخوانید: بهترین گل های آپارتمانی مقاوم، محبوب و سایه دوست


بعد از اینکه کار کاشت قلمه ها به اتمام رسیدن بهتر است به گل آب بدهید و در یک مکان مناسب یعنی جایی که در معرض نور غیرمستقیم خورشید است آن را قرار دهید. برای حفظ رطوبت گیاه می توانید روی گلدانها را با نایلون که چند سوراخ روی آن ایجاد کرده اید بپوشانید.اگر قصد کاشت گل محمدی در گلدان دارید بهتر است این کار را در ماه بهمن و اوایل اسفند یعنی قبل از جوانه زدن گیاه انجام دهید.

روش کاشت گل محمدی

صفر تا صد پرورش گل محمدی

گل محمدی برای مناطق 4b تا 9b USDA مناسب است. این گل زیلا مقاوم به سرما است، اما در آب و هوای معتدل و معتدل بهتر رشد می کند. می تواند در آب و هوای خشن تر رشد کند، اما شکوفه های کمتری خواهد داشت که سریعتر از آب و هوای گرم تر پژمرده می شود. در خاک کمی اسیدی و لوم حاصلخیز بهترین رشد را دارد.گل محمدی مستعد ابتلا به بیماری ها است، بنابراین هرس و سرکشی مناسب ضروری است. این کار به بهبود جریان هوا و جلوگیری از ابتلا به آفات کمک می کند.گل محمدی تابستانی را فقط بعد از گلدهی باید هرس کرد. این به این دلیل است که آنها فقط روی ساقه های قدیمی شکوفا می شوند.

گل های محمدی پاییزی روی ساقه های جدید نیز گل می دهند تا هر زمان که لازم باشد می توان آنها را هرس کرد. هنگام هرس، شاخه های کناری را به اندازه یک سوم کاهش دهید. این کار نه تنها اسانس گل را بهبود می بخشد، بلکه رشد ساقه های جدید را نیز تشویق می کند.حذف گل های خشک شده همچنین شکوفه های مداوم را تشویق می کند. مالچ ارگانیک همچنین برای بهبود سطح رطوبت خاک و تجمع مواد مغذی مفید است. این گل عادت پراکندگی دارد، بنابراین می توان آن را به عنوان یک گل رونده هم پرورش داد، مشروط بر اینکه حمایت عمودی کافی برای آن ارائه شود.گل محمدی را می توان در گلدان نیز پرورش داد، مشروط بر اینکه مرتباً آن را تغییر دهید تا با رشد آن سازگار باشد. با سرعت متوسطی رشد می کند، بنابراین لازم نیست نگران تعویض زیاد گلدان باشید. باید یک بار در سال یا زمانی که اندازه آن دو برابر شد،گلدان را تعویض کنید. اگر سالیانه آن را مجدداً در گل می کارید، نیازی به استفاده از کوددهی نیست زیرا خاک تازه از غنی از مواد مغذی است.


حتما بخوانید: روش کاشت و نگهداری از گیاه پتوس


شرایط رشد گل محمدی

1. آبیاری

گل محمدی از خانواده گل رز است،گیاهانی با ریشه عمیق، بنابراین زمانی که در خاک مستقر شدند معمولاً می توانند با رطوبت طبیعی موجود در خاک زنده بمانند. با این حال، در دوره های گرم و خشک یا در خاک های خشک و شنی ممکن است به آب بیشتری نیاز داشته باشند.در چند سال اول پس از کاشت، گل های محمدی جدید باید به طور منظم آبیاری شوند، به خصوص در تابستان، تا زمانی که ریشه آنها به خوبی مستقر شود.

شرایط رشد گل محمدی: آبیاری

2. خاک مناسب

بهترین خاک برای کاشت و نگهداری گل محمدی خاک نیمه سنگین و با زهکشی متوسط است. از آنجایی که گل محمدی در هر خاکی توانایی رشد کردن دارد بنابراین می توان این گل زیبا در باغ،گلدان، باغچه به راحتی پرورش داد.

3. دمای موردنیاز 

دما یکی از معیارهای مهم برای نگهداری و رشد گیاهان در نظر گرفته می شود. بهترین محدوده دمایی برای کاشت گل محمدی،برای غنچه دادن و اسانس بیشتر بین 8 تا 25 درجه سانتی گراد است.

4. رطوبت و نور

گیاه گل محمدی برای تشکیل اسانس به رطوبت نسبتاً بالا حدود 70 درصد نیاز دارد. اگر در زمان غنچه دادن گل محمدی،بارش باران باشد این باعث کم شدن گل و محتویات اسانس می شود. همچنین گل محمدی به نور غیرمستقیم و کامل خورشید علاقه دارد این امر موجب تسریع زمان گلدهی می شود.نکته مهم دیگر این است که تابش آفتاب خیلی شدید، منجر به کاهش رطوبت پیرامون اطراف گیاه شده و در نهایت باعث کاهش سطح اسانس در گل محمدی می گردد.

5. هرس کردن

دو هدف مهم هرس کردن سالم نگه داشتن گیاه و شکل دادن صحیح آن است.در باغ هایی که گل محمدی کاشته می شود هر سال در انتهای زمستان یعنی قبل از بیدار شدن گیاه شـاخه هـا از فاصلـه 20 – 15 سـانتیمترى هرس می شوند،این کار  مانع از به وجود آمدن شاخه های بلند كه چيدن گل را مشكل می کنند،می شود.دو دلیل رایج کردن گل محمدی شامل:

  • حذف شاخه های مرده، بیمار یا آسیب دیده
  • باز کردن مرکز گیاه برای بهبود گردش هوا که از بیماری های قارچی جلوگیری می کند

شرایط رشد گل محمدی: هرس کردن

6. علف های هرز

سعی کنید خاک اطراف گل محمدی خود را عاری از علف های هرز نگه دارید. گل محمدی برخی از ریشه ها را در نزدیکی سطح خاک تولید می کند، بنابراین برای جلوگیری از آسیب رساندن به  ریشه ها د به جای بیل زدن بصورت دستی علف های هرز را بردارید. فقط مراقب خارها باشید! در بهار خاک را با یک لایه ضخیم مالچ بپوشانید تا از جوانه زدن علف های هرز سالانه جلوگیری شود.بهتر است از اسپری کردن علف‌کش‌های شیمیایی در نزدیکی گل محمدی خودداری کنید، زیرا ممکن است به گل تان آسیب برساند. یک علف کش تماسی که مستقیماً روی برگ های علف هرز زده می شود، خطر کمتری دارد.

70. جدا کردن گل های پژمرده

برای تشویق بیشتر شکوفه‌ها، هفته‌ای یک بار یا بیشتر از گل‌های پژمرده جدا کنید. اگر گل های پژمرده را جدا نکنید، بسیاری از گل های محمدی(غلاف بذر) تشکیل می دهند و از تولید گل های بیشتر منصرف می شوند.

کوددهی

گل محمدی گیاهی است که اگر تغذیه خوبی به او داده شود و با کود دامی پوسیده مالچ شود بهتر گل می دهد و رشد می کند.

شرایط رشد گل محمدی: کوددهی

 آفات و مشکلات گل محمدی

گل محمدی ممکن است از انواع آفات، بیماری ها و اختلالات رنج ببرد، بنابراین برای پیشگیری یا کنترل آن ها به مراقبت و هوشیاری نیاز است.شایع ترین مشکلات گل محمدی عبارتند از:

  • شته ها
  • سپردار سفید گل سرخ
  • دیهبک
  • زنجرک گل سرخ
  • سفید بالک رز
  • سوسک گل خوار بور

حتما بخوانید:بهترین درختچه های گلدار برای باغچه زینتی و مقاوم


زمان تکثیر گل محمدی

گل محمدی را می توان به روش های مختلف از جمله پاجوش, قلمه زدن, خوابانیدن و پیوند زدن تکثیر نمود.زمان تکثیر گل محمدی بسته به نوع روش انتخابی می تواند متفاوت باشد.

  • قلمه زدن گل محمدی: فصل پاییز
  • پیوند گل محمدی: از اوایل شهریور تا اواخر مهر 
  • تکثیر به کمک پاجوش: در اوایل فصل بهار و قبل از جوانه‌زنی
  • کاشت بذر: فصل بهار 

زمان تکثیر گل محمدی

آموزش قلمه زدن گل محمدی

قلمه زدن یکی از ساده ترین و کارآمدترین روش های کاشت گل محمدی است.بهترین زمان برای قلمه گیری از گیاه فصل پاییز و یا اوایل اسفند است. در زمان گفته شده باید قلمه ها نیمه خشبی که 15 تا 20 سانتی متر طول و 1 سانتی متر قطر دارند را  از گیاه مادری جدا کنید و در خاک بکارید.بستر کشت باید مخلوطی از ماسه و خاک باغچه باشد. باید قلمه ها تا 10 سانتی متر در خاک فرو روند و اطراف آنها خوب فشرده شود.برای دستیابی به نتیجه بهتر قلمه ها را به مدت 1 سال در گلدانهای پلاستیکی نگهداری کنید و بعد در بستر خاک بکارید.

قلمه زدن گل محمدی در بهار

همانطور که گفته ساده ترین روش برای تکثیر گل محمدی قلم زدن است.می توانید قلمه های نوک ساقه چوب نرم در اوایل تا اواسط بهار برای انتخاب کنید. قلمه های شاخه های امسال را بردارید و در گلدان بکارید، جایی که باید در حدود دو ماه یا بیشتر ریشه بزنند. گیاهان جدید پس از یک سال آماده پیوند به باغ خواهند بود.


حتما بخوانید:روش نگهداری گل قاشقی و راه های تکثیر آن


تکثیر گل محمدی در آب

  •  برای شروع قلمه ها را در محیطی با نور کم بگذارید و اجازه دهید که انتهای قلمه پینه ببندد.
  •  مقداری آب را به به مدت 24 ساعت در یک محیط نگهداری کنید،این کار به ته نشین شدن کلر و املاح آب و شفاف شدنش کمک می کند.
  • برای تکثیر گل محمدی در آب، یک ظرفی شفاف انتخاب کنید، تا در صورت کثیف شدن آب قلمه،متوجه شوید. یک سوم از ظرف شیشه‌ای را با آب بدون کلر پر کنید و بعد قلمه را در ان قرار دهید.باید بصورت مرتب آب ظرف قلمه را بررسی کنید،تا هر موقع که آب قلمه کدر شد آب آن را عوض کنید.
  • بعد از اینکه ریشه‌های 2 الی 3 سانتی متری در انتهای قلمه مشاهده کردید، حالا زمان آن است که قلمه را از گلدان بیرن بیاورید و با احتیاط آن را در بستر خاک بکارید.

تکثیر گل محمدی در آب

تکثیر گل محمدی با سیب زمینی

بهترین زمان قلمه زدن گل محمدی با سیب زمینی، فصل بهار است.اگرچه این روش سخت و مشکل ساز است اما نتیجه آن بسیار مطلوب است.

  •  ابتدا با کمک یک چاقو تیز و استرلیزه شده، یک حفره درون سیب زمینی ایجاد کنید.
  •  شاخه گل محمدی که از قبل جدا کردید را می‌توانید برای دستیابی به نتیجه بهتر به هورمون ریشه‌زا آغشته کنید.
  • ساقه را درون حفره سیب زمینی قرار دهید.
  • مقداری از گلدان را با خاک بپوشانید، حالا سیب زمینی را به همراه ریشه در خاک بگذارید.
  • قسمت های خالی گلدان را با خاک بپوشانید.

برای تامین رطوبت جهت ریشه زدن گل محمدی از یک بطری استفاده کنید.در انتهای بطری یک برش ایجاد کنید و روی قلمه قرار دهید و اطراف آن را آبیاری کنید.با گذشت یک هفته گیاه رشد را آغاز می‌کند.

تکثیر گل محمدی با بذر

انواع گل محمدی خودرو و وحشی در زادگاه طبیعی خود، اغلب به روش بذر تکثیر می‌شوند.زمانی که میوه‌های رسیده باز می‌شوند،دانه‌ها به اطراف پخش شده و رشد می‌کنند. در این زمان می‌توان بذرها را به روش دستی جمع کرد و در خاک کاشت و یا برای سال آینده نگهداری کرد.توجه داشته باشید که پیش از کاشت بذر آنها را به مدت 30 دقیقه در اسیدسولفوریک 70 تا 80 درصد قرار می دهند و بعد با مقدار زیادی آب شسته شود این کار باعث شکستن خواب بذر می شود.علاوه بر این باید برای آماده سازی بذرها به منظور کاشت باید یک دوره سرمادهی را پشت سر بگذارند.البته از آنجایی که این روش تغییراتی در میزان گلدهی و میزان اسانس گیاه گل محمدی ایجاد می کند خیلی رایج نیست.معمولا برای کاشت گل محمدی در باغچه از روش تکثیر با بذر استفاده میشود. کاشت گل محمدی در باغچه به دو صورت مستقیم با بذر و به صورت غیر مستقیم (نشاء کردن بذر) انجام می شود.

کاشت بذر گل محمدی در باغچه به طور مستقیم

قبل از هر کار باید بذر را آماده کنید و بعد باغچه و خاکش را شخم زده و درعمق 15 تا 20 سانتیمتری کاشت عمل کوددهی را انجام دهید و خوب خاک را زیر و رو کنید تا مخلوط شود.در این مرحله باید به آرامی کار آبیاری خاک و کود را انجام دهید و بذرها را بکارید و آبیاری را تا مرطوب بودن سطح خاک ادامه دهید.بعد از آن باید منتظر سبز شدن جوانه ها از سطح خاک شوید.

تکثیر گل محمدی با بذر

 کاشت  نشاء گل محمدی در باغچه به طور غیرمستقیم

در زمان کاشت گل محمدی با بذر، باید فصل مناسب کاشت گل محمدی را در نظر بگیرید.اگر در فصل گرم سال قرار دارید می توانید به راحتی به طور مستقیم بذر گل محمدی را در محیط باغچه و فضای باز بکارید، اما اگر فصل سرد سال است، بهتر است بذر را ابتدا در محیط گرم و پر نور مانند گلخانه پرورش دهید و بعد از پایان فصل سرما آن را در محیط باغچه و فضای باز بکارید.البته نشاء کردن بذر مزایای بیشتری نسبت به کاشت مستقیم بهمراه دارد.برای نشاء کردن بذرهای گل محمدی،از لیوان یکبار مصرف یا سینی نشاء و یا در شانه تخم مرغ استفاده کنید. نشاء کردن بذر گل محمدی در شانه تخم مرغ می تواند به حفظ رطوبت در خاک کمک کند.


حتما بخوانید: روش کاشت و نگهداری گل همیشه بهار


ایا قلمه گل محمدی در آب ریشه میزند

بله همانطور که در قسمت بالا توضیح داده ایم قرار دادن قلمه های گل محدی در ظرف آب باعث ریشه زدن آنها و در ادامه کاشت آنها در خاک می شود.

سخن پایانی:

گل محمدی گلی بسیار زیبا با اسانس مطبوع است که می توان آن را به روش های مختلف در باغ، باغچه و یا گلدان کاشت و از زیبایی ان لذت برد.در این مطلب علاوه بر روش های کاشت درباره شرایط نگهداری و پروش گل محمدی نیز صحبت کردیم.


مطالب مرتبط:

راهنمای کامل پرورش درخت بونسای برای مبتدیان

شرایط نگهداری و روش تکثیر گیاه برگ انجیری

شرایط نگهداری از گل سانسوریا یا زبان مادر شوهر در خانه



از
10
رای