آموزش کاشت لوبیا در گلدان برای مدرسه مرحله به مرحله

آموزش کاشت لوبیا در گلدان برای مدرسه مرحله به مرحله اگر قصد کاشتن لوبیا را دارید باید این کار را در فصل گرم انجام دهید، این گیاه به سرما حساس است. پس بهتر از بعد از پایان زمستان اقدام به این کار کنید. آموزش کاشت لوبیا در گلدان برای مدرسه یا در خانه را در سلام دنیا بخوانید.

لوبیا یک نوع دانه خوراکی است که انواع مختلفی دارد و در تهیه بسیاری از غذا به کار می رود. همه انواع آن دارای ارزش غذایی بالایی بوده به خصوص مقدار زیادی پروتئین دارند. شما می توانید به سادگی این گونه از حبوبات را در باغچه منزل خود یا گلدان پرورش دهید. رشد لوبیا به صورت بالا رونده است به همین خاطر مساحت زیادی لازم ندارد. در این مقاله از بخش خانه داری سلام دنیا، آموزش مرحله به مرحله کاشت لوبیا و نکات لازم برای پرورش آن را گردآوری کرده ایم. می توانید کاشت لوبیا برای مدرسه را نیز با توجه به این مراحل انجام دهید.

اگر قصد کاشتن لوبیا را دارید باید این کار را در فصل گرم انجام دهید، این گیاه به سرما حساس است. پس بهتر از بعد از پایان زمستان اقدام به این کار کنید. بخاطر آسان بودن کاشت لوبیا، افراد زیادی تمایل به پرورش آن در منزل دارند. شما همچنین می توانید تعداد محدودی لوبیا را در گلدان بکارید، تا فرزندان خود را با مراحل رشد یک گیاه آشنا کنید.

مراحل کاشت لوبیا در گلدان در منزل

آموزش مرحله به مرحله کاشت لوبیا

1. اولین قدم در کاشت لوبیا انتخاب بذر است

اینکه انواع پایه کوتاه را انتخاب کنید یا پایه بلند و رونده را بستگی به فضای نگه داری شما دارد. لوبیاهای زودرس که پایه کوتاهی دارند پس از گذشت حدود 50 روز از کاشت، شروع به محصول دهی می کنند. برای اینکه دانه های لوبیا تشکیل و خشک شود  تقریباً 80 روز زمان می برد. گونه های دیرس و رونده پس از 70 روز به محصول می نشینند و برداشت دانه های لوبیا نزدیک به 100 روز زمان می برد.


حتما بخوانید: آموزش کاشت زعفران در گلدان


2. دومین مرحله در کاشت لوبیا انتخاب بستر و محیط مناسب

دومین مرحله در کاشت لوبیا انتخاب محیط مناسب است. اگر قصد کاشت لوبیا در باغچه را دارید باید بعد از فصل زمستان زمین را آماده کنید، اما کاشت در گلدان در هر فصلی امکان پذیر است، به شرطی که دمای محیط و خاک گلدان مناسب باشد. خاکی که برای کاشت لوبیا لازم است باید حاصلخیز، نیمه سبک و دارای اسیدیته بالاتر از 6 باشد.

کاشت در گلدان نیاز به حداقل 20 سانتی متر خاک دارد. پس بهتر است یک گلدان با عمق 30 سانتی متر یا بیشتر تهیه کنید. گلدانی که انتخاب می کنید باید امکان زهکشی مناسب را داشته باشد. این گیاه نیاز به کودهی ندارد اما می توانید برای محصول دهی بهتر به خاک کمپوست اضافه کنید.

خاک مناسب کاشت لوبیا در گلدان

3. دما و نور مناسب کاشت لوبیا در گلدان

دمای مناسب برای جوانه زنی لوبیا بین 16 تا 25 درجه سانتیگراد است، البته تا 35 درجه نیز جوانه زنی انجام می شود. لوبیا برای رشد نیاز به هوای گرم و آفتابی دارد، قرار گرفتن در سایه و هوای خنک پروسه رشد و گلدهی را کند می کند.

4. کاشت لوبیا

پس از فراهم کردن خاک و دمای مناسب نوبت کاشت لوبیا است. برای جوانه زنی آسانتر، خوب است که لوبیاها را قبل از کاشت در آب قرار دهید. در حدود 3 تا 5 ساعت لوبیا را خیس کنید و دقت کنید بیشتر از این زمان نشود.


حتما بخوانید: مراحل کاشت و پرورش لوبیا چیتی در خانه


سپس آنها را در یک دستمال مرطوب بگذارید و در محیطی گرم به دور از نور خورشید قرار دهید. پس از چند روز لوبیا جوانه زده و گیاهک با شکافتن پوسته خارج می شود، حالا می توانید آن ها در خاک قرار دهید. شما همچنین می توانید لوبیاها را صورت خشک هم در عمق 4 سانتی متری خاک بگذارید، آن را آبیاری کنید و گلدان را در نقطه آفتاب گیر قرار دهید تا شروع به جوانه زنی کند.

5. آبیاری

جوانه های لوبیای شما باید به طور مرتب آبیاری شوند تا پای گیاه هیچوقت خشک نشود. زمانیکه بوته های لوبیا شروع به گلدهی کرد باید آبیاری را بیشتر کنید تا از خشک شدن آن جلوگیری کنید. دقت کنید که خاک را مرطوب کنید و از غرقابی کردن آن خودداری کنید. بهترین زمان برای آبیاری لوبیا در هنگام صبح است.

6. زمان برداشت لوبیا 

شما می توانید لوبیاهای کاشته شده را پس از 50 تا 70 روز برداشت کنید، البته زمان دقیق آن بستگی به لوبیایی دارد که انتخاب کرده اید. بهتر است پیش از چیدن، غلاف های لوبیا را بررسی کنید، لوبیاهای برآمده قابل برداشت محصول هستند.

مراحل رشد گیاه به ترتیب

نکات مفید برای کاشت لوبیا

  • در کاشت دانه های لوبیا فاصله های 10 تا 20 سانتی را رعایت کنید تا بوته های برای هم مزاحمتی نداشته باشند.
  • اگر از گونه های رونده انتخاب کرده اید باید داربستی در خاک قرار دهید تا گیاه پس از رشد بتواند به دور آن بپیچد و بالا برود. برای این منظور می توانید از یک میله در کنار هر بوته استفاده کنید.
  • عدم آبیاری مرتب دانه های کاشته شده باعث توقف گلدهی گیاه خواهد شد.
سخن آخر

پرورش لوبیا به دلیل ساده بودن میتواند گیاه مناسبی برای کسانی باشد که علاقه به پرورش گیاه در منزل خود دارند.همچنین یکی از ساده ترین آزمایشات علوم دبستان نیز پرورش لوبیا است که کودکان با نحوه رشد گیاهان آشنا بشوند. اگر این مطلب مورد رضایت شما واقع شده میتوانید با دوستانتان در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. آیا شما تجربه پرورش لوبیا در منزل را دارید؟ میتوانید در قسمت نظرات با ما در ارتباط باشید.


مطالب مرتبط

آموزش روش کاشت و پرورش بادام زمینی داخل گلدان در منزل

روش آسان کاشت بلوبری در گلدان؛ نکات کلیدی برای پرورش و نگهداری آن

از
101
رای