50 واقعیت و حقایق جالب که دید شما به جهان را تغییر می دهد

50 واقعیت و حقایق جالب که دید شما به جهان را تغییر می دهد نگرش بد شرایط را هر چقدر هم خوب باشد برای شما سخت و دشوار و تحمل ناپذیر می سازد. آیا از حقایق جالب روانشناسی که موجب تغییر دید شما نسبت به جهان می شود را می دانید؟ این 50 واقعیت روانشناسی را در سلام دنیا بخوانید.
دیدگاه ها

آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا ما اغلب اینقدر غیر منطقی رفتار می کنیم؟ روانشناسان نیز این کار را، که منجر به تحقیقات بی شماری در مورد طبیعت انسان می شود انجام می دهند. اگرچه هنوز بسیاری از سوالات بی پاسخ وجود دارد که باید مسیری طولانی طی شود تا پاسخ قطعی را پیدا کنیم، به عنوان مثال چرا عاشق یک فرد خاص می شویم، اما با تشکر از آنها، ما در مورد احساس، تفکر و رفتار خود بسیار بیشتر می دانیم. در این مقاله وب سایت سلام دنیا، ما 50 واقعیت روانشناسی اثبات شده که در مورد طبیعت انسان چیزهای زیادی را توضیح می دهد و نحوه مشاهده جهان را که کاملاً تغییر می دهد را گردآوری کرده ایم تا از آن برای تغییر فکر و نگرش نسبت به زندگی استفاده کنید.

50 واقعیت روانشناسی و حقایق جالب که باعث تغییر دید در جهان می شود

1. از حقایق جالب روانشناسی: رابطه اولیه ما با مادر ما عواقب ماندگاری دارد

دلیلی وجود دارد که روانشناسان از شما درباره مادرتان سوال میپرسند. یکی از قوی ترین یافته های روانشناسی به ما نشان می دهد که،  مهم نیست که در کجا متولد شده ایم، روابط گذشته ای که با مراقب اصلی خود داشته ایم، بر روابط صمیمی بزرگسالی ما، نحوه برخورد با چالش های استرس زا یا رفتار ما نسبت به سلامتی خود تأثیر بسزایی دارد.

2. از حقایق جالب روانشناسی: یک زندگی خوب لزوماً یک زندگی سالم نیست

طبق مطالعاتی که به سرپرستی باربارا فردیکسون، انجام شده است، همه ما می خواهیم که خوشحال باشیم، اما اگر به دنبال سلامتی هستیم، باید به دنبال کارهای معنادار باشیم. در این مطالعات، آنها به بررسی الگوی ژن افرادی که مشغول فعالیت های زیادی مثل (بیرون رفت و تفریح زیاد) که حس خوبی به آنها می دهد ولی فاقد معنا هستند، پرداختند. نتایج تکان دهنده بود!!!

نتیجه بدست آمده نشان می داد که الگوی ژن این افراد شبیه به ژن آدمهایی که در معرض مشکلات مزمن هستند، بود. از این رو این محققان پیشنهاد دادند که بعد از شادی و تفریح به  مدتی صبر کنید و بدنبال کارهای معنادار باشید.


حتما بخوانید:  شخصیت شناسی از روی ژست عکس


3. استرس می تواند برای ما مفید باشد

برخلاف تصور عمومی، استرس همیشه چیز بدی نیست، بلکه در واقع می تواند برای شما مفید نیز باشد. مدت هاست که روانشناسان مشاهده کرده اند که استرس به شما کمک می کند تا کار را با کارآیی بیشتری انجام دهید و نیز استرس می تواند به شما انگیزه رسیدن به اهداف خود را دهد. با این حال، مهم است که روش های خوبی برای پاسخگویی به آن، و امکان بهبودی از آن وجود داشته باشد - بدون آنها ، این امر ناسالم می شود و زندگی ما را تباه و سیاه می کند.

4. صحبت به زبان خارجی تصمیمات شما را تغییر می دهد

شما چنین نمی اندیشید، اما ممکن است هنگام صحبت با زبان دوم خود تصمیمات متفاوتی بگیرید. طبق تحقیقی که در دانشگاه شیکاگو انجام شد، دانشجویانی که از یک زبان خارجی استفاده می کردند کمتر احساسی و منطقی تصمیم می گرفتند. این نشان می دهد هنگام صحبت با زبان دیگر، ممکن است اطلاعات را به گونه ای دیگر پردازش کنیم.

5. برخی احساسات جهانی هستند

مهم نیست که در کجای دنیا باشید، اگر دارای چهره ای غمگین، خوشحال، منزجر، ترسان، تعجب کرده یا عصبانی باشید، مردم آن را تشخیص خواهند داد. به همین دلیل، این احساسات، احساسات جهانی نامیده می شوند و در سراسر فرهنگ ها و در سنین بسیار کمی شناخته می شوند.

6. روابط اجتماعی ممکن است برای ما از غذا مهمتر باشند

سلسله مراتب مازلو (یک نظریه انگیزشی در روانشناسی است که شامل یک مدل پنج لایه ای از نیازهای انسان است) احتمالاً اشتباه و نادرست است. زیرا سلسله مراتب او در مورد نیازهای انسانی که در سطح پایه توسط غرایز اساسی فیزیولوژیکی برای زنده ماندن هدایت می شویم و تنها پس از برآورده سازی این نیازها می توانیم به سمت نیازهای دیگر مانند ارتباطات اجتماعی و خود واقعی سازی حرکت کنیم می گوید. اما تحقیقات فعلی چیز دیگری را می گوید، زیرا نشان می دهد اساسی ترین نیاز ما تعلق و ارتباط ما با انسان های دیگر است. این همان چیزیست که ما را وادار به انجام فعالیت هایی که منجر به حفظ خود یا خودشکوفا شدن می شود، می کند.

7. بعضی از ما میتوانیم بوی رنگ را استشمام کنیم

تعداد کمی از ما می توانیم شکل احساسات را ببینیم، رنگ ها را بو کنیم، یا اشکال را بشنویم. این پدیده جالب عصب روانشناختی سینوستزی نامیده می شود و زمانی اتفاق می افتد که ذهن ما بی اختیار و به طور غیر ارادی احساساتی را که معمولاً جداگانه تجربه می شوند را، با هم مخلوط می کند. افرادی که آن را تجربه می کنند، انگار که با این مهارت اخت شده اند.

8. بوتاکس می تواند افسردگی را درمان کند

طبق گفته نظریه بازخورد صورت، حالات چهره ما بر احساسات ما تأثیر می گذارند. بنابراین دانشمندان با تزریق بوتاکس به طور موقت عضلات مورد نیاز حالت های غم انگیز و اخم کردن صورت را از کار می اندازند. این باعث می شود افراد تجربه های عاطفی منفی خود را از دست بدهند که این نیز علائم افسردگی را کاهش میدهد.


حتما بخوانید: شناخت شخصیت افراد از روی چهره و فرم صورت


9. چیزهایی که در اوایل بزرگسالی (بلوغ زودرس) برای ما اتفاق می افتد به طور طولانی مدت با ما همراه هستند

آیا تا به حال متوجه شده اید که مادر شما چگونه دوست دارد درباره چیزهایی که در اوایل بیست سالگی برای او اتفاق افتاده است، زیاد صحبت کند؟ ترجیح ما برای یادآوری خاطرات از بزرگسالی و اوایل بزرگسالی "دست انداز یادآوری" نامیده می شود، و این ممکن است به دلیل بسیاری از تغییراتی باشد که ما در آن زمان تجربه کرده ایم و ذهن ما تمایل به یادآوری تغییرات بیش از دوره های یکنواخت تر دارد.

10. گوش دادن به موسیقی کلاسیک برای حافظه شما مفید است

آیا می خواهید در یادگیری چیزی عملکرد بهتری داشته باشید؟ از آنجا که گوش دادن به موسیقی کلاسیک حتی باعث افزایش عملکرد حافظه افراد مسن تر می شود پس شاید وقت آن رسیده باشد که پوشه موسیقی کلاسیک خود را باز کنید. این یافته چنان قویست که نام خاص خود "اثر ویوالدی"را دارد.

11. دوستان ما آینده رابطه عاشقانه ما را بهتر از ما می دانند

طبق گفته تارا مکدونالد و مایکل راس، اگر عاشق هستید و دوست دارید بدانید که این رابطه دوام می آورد یا نه، فقط باید از مادر خود بپرسید. آنها گزارش دادند که زوج ها در قرار ملاقات خود خوش بین هستند، و طول عمر روابطشان را پیش بینی می کنند، بنابراین پرسیدن از دوستان و خانواده آنها پیشگویی های بهتری در مورد دوام این رابطه عاشقانه را مطرح میکند.

12. ما لهجه های خود را به محض رسیدن به 5 ماهگی انتخاب و برمیگزینیم

نوزادان با توانایی درک همه لهجه های موجود در دنیا متولد می شوند، اما از 5 ماهگی شروع به انتخاب و گوش دادن به لهجه مادر خود می کنند و از ارتباط با افراد با لهجه های دیگر خودداری می کنند.

13. کودکان مبتلا به نارساخوانی از نظر عاطفی پاسخگو هستند

گرچه بارها نارساخوانی فقط به عنوان یک مشکل دیده می شد، اما این می تواند نشانه عملکرد مغزی منحصر به فرد با نقاط قوت نیز باشد. به عنوان مثال، با تماشای همان فیلم ها، مشاهده شد كه كودكانی كه دچار نارسا خوانی هستند، نسبت به كودكان بدون آن بیماری، پاسخ های احساسی بیشتری نشان می دهند، كه این یك روش غیرمعمول و پیشرفته برای مشاهده و پردازش علائم عاطفی را نشان می دهد.


حتما بخوانید: 27 ویژگی یک همسر خوب از دیدگاه روانشناسی ازدواج


14. تجربه ها ما را از گرفتن هدایای مادی خوشحال تر می کنند

اگر می خواهید هدیه ای عالی ارائه دهید، به یاد داشته باشید که تحقیقات روانشناسی نشان می دهد که تجربه های خرید تأثیر مثبت بیشتری نسبت به اشیا مادی و نگاهی به گذشته بر روی خوشبختی افراد دارند، همچنین مردم معتقدند که پول خود را عاقلانه و خردمندانه تر خرج کرده اند. انزوا می تواند از نظر جسمی به ما آسیب برساند.

15. مادربزرگت را صدا کن و به آن زنگ بزن

منزوی بودن در جامعه و احساس تنها بودن، عواقب جدی را  برای ما به همراه دارد: آنها ما را در معرض ضعف سلامت روان قرار می دهند و می توانند منجر به نتایج جدی و نامطلوب قلب و عروق شوند.

16. افراد خودشیفته انگار بیشتر تمایل به درگیری و بودن در مسائل سیاسی را دارند

دانشمندان با تحقیق در مورد مشارکت در انتخابات و سایر فعالیت های سیاسی به یک نتیجه شگفت آور رسیده اند: افراد خودشیفته بیشتر می توانند در چنین فعالیت هایی مشارکت داشته باشند، که ممکن است این امر امضای دادخواست، کمک مالی یا تماس با سیاستمداران باشد. به این نتایج این ها هم اضافه کنید که افراد خودشیفته نیز منافع شخصی خود را به نیازهای اجتماعی ترجیح می دهند که ممکن است ریشه برخی از مشکلات فعلی خود را در آن ببینیم.

17. آلودگی هوا نه تنها به ریه ها بلکه به مغز ما نیز آسیب می رساند

محققان پس از تحقیق در مورد مغز زنان مسن مبتلا به آلزایمر، متوجه شده اند که مغز زنانی که در مناطقی که در معرض سطح بالاتری از آلودگی هوا هستند با حجم مغزی کمتری، در مقایسه با کسانی که این حجم از آلودگی را ندارند، زندگی می کنند. این نشان می دهد که هوای ناخوشایند می تواند به مغز ما آسیب برساند و ساختار آن را منفی کند.

18. غربی ها اضطراب بیشتری دارند

طبق گفته یک مطالعه، جمع آوری داده ها از 147261 بزرگسال 18 تا 99 ساله، اضطراب در کشورهایی با درآمد بالا شیوع بیشتری نسبت به کشورهایی با محیط اقتصادی-اجتماعی فقیرتر دارد. این مطالعه همچنین حاکی از آن است که فقیرترین افراد ساکن در کشورهای غربی مضطرب ترین جمعیت در جهان هستند.

19. آتئیست ها بهتر از کاتولیک ها می خوابند

در مقاله ای که در آكادمی طب خواب آمریكا منتشر شد ، محققان ادعا می كنند كه آتئیست ها و اگنوستیك ها به طور قابل توجهی خواب بهتری نسبت به كاتولیك ها و باپتیست ها دارند.

20. خوشبختی و همچنین غم مسری است

اساس این پدیده ممکن است تمایل طبیعی ما به تقلید از رفتارها و حالات چهره دیگران باشد. دانشمندان می گویند این همزمانی عاطفی ناخودآگاه اتفاق می افتد اما میزان آن به صمیمیتی که ما با شخص دیگر داریم بستگی دارد.

21. افرادی که اعتماد به نفس کمتری دارند، احتمال موفقیت بالاتری دارند

مردم معمولاً فکر می کنند که اعتماد به نفس بالا رمز موفقیت است، اما به گفته روانشناسان تجارت Tomas Chamorro-Premuzic، این درست نیست، زیرا او می گوید اعتماد به نفس "به اندازه کم" دید شما را در بازخورد و تغییرات رفتاری که منجر به نتایج بهتر در محل کار می شود بازتر میکند.


حتما بخوانید: 151 سوال روانشناسی برای شناخت بهتر نامزد یا همسرتان


22. ساعات خواب مناسب حافظه ما را به میزان قابل توجهی بهبود می بخشد

آیا می خواهید چیزی را به یاد بیاورید؟ یک خواب خوب را تجربه کنید.

23. نوشتن با دست بچه ها را باهوش تر می کند

اگرچه زندگی روز به روز دیجیتالی تر می شود، اما روانشناسان بر سر این موضوع بحث می کنند که دست نوشته بخشی از برنامه آموزشی ماست. به نظر می رسد بچه هایی که با دست می نویسند بیشتر از آنهایی که از صفحه کلید استفاده می کنند یاد می گیرند و به خاطر می سپارند. این ممکن است به این دلیل باشد که دست خط حواس بیشتری را که به ایجاد ارتباط بین قسمت های مختلف مغز کمک می کند فعال و جلب می کند.

24. خیال پردازان خلاقیت بیشتری دارند

فرهنگ ما تمایل دارد که خیال پردازی را چیزی بد بداند، اما در واقع، به گفته روانشناس، این فقط می تواند نشانه ای از هوشمند بودن و خلاقیت بیشتر باشد. آنچه که ما ابتدا می گوییم این است که دیگران چقدر از آن را اجرا میکنند و بهش میچسبند.

25. برداشت های اول مهمتر از آن است که فکر می کنید

دانشمندان این مورد را در بسیاری از بخشهای زندگی ما به ویژه هنگامی که دیگران را متقاعد می کنند مشاهده کردند، بنابراین نباید از صحبت کردن در ابتدا ترسید. مردم تمایل دارند اولین استدلال را مدت طولانی تری به خاطر بسپارند که این همچنین بر عقیده ما تأثیر بیشتری می گذارند.

26. حافظه کوتاه مدت ما کمتر از نیم دقیقه طول می کشد

در یک مطالعه کلاسیک روانشناسی شناختی، شرکت کنندگان، که باید 3 خط یک نامه را به خاطر میسپاردند، می توانستند 80٪ آنها را پس از 3 ثانیه به یاد بیاورند، اما پس از 18 ثانیه آنها فقط 10٪ را به یاد آوردند. این اثر به طور قابل توجه ای از همان زمان تکرار شده است، و این نشان می دهد که ممکن است برخی از حقایق را که در بالا خوانده اید را از قبل فراموش کرده باشید.

27. موسیقی غم انگیز ذهن ما را سرگردان و آشوب می کند

در یک مطالعه تصویربرداری از مغز، دانشمندان دریافته اند که گوش دادن به موسیقی غم انگیز به جای شاد، قدرت سرگردانی ذهن را افزایش می دهد. همچنین باعث شده است که افراد به درون خود بپردازند (در خود فرو روند) و به خودشان فکر کنند، در حالی که افرادی که به موسیقی شاد گوش می دهند بیشتر در مورد خود موسیقی و سایر افراد فکر می کنند.


حتما بخوانید: 21 تفاوت عشق و دوست داشتن از دیدگاه روانشناسی


28. افرادی که بی کفایت ترین افراد هستند، کمترین آگاهی از بی کفایتی خود دارند

یک اثر قابل اطمینان مشاهده شده وجود دارد، که از نام ناظر اصلی آن به عنوان اثر دونینگ-کروگر، گرفته شده است، و بیان می کند که سوگیری شناختی را که افرادی که توانایی کمی در انجام یک کار دارند، به احتمال زیاد عملکرد خود را بیش از حد ارزیابی می کنند را توصیف می کند نامگذاری شده است. این افراد به راحتی نمی توانند توانایی خود را که آنها را قادر به ارزیابی عینی صلاحیت خود میکند را تشخیص دهند.

29. کمک به دیگران به طور منظم ممکن است باعث شود ما عمر طولانی تری داشته باشیم

هنگام بازبینی کمک های داوطلبانه منظم، روانشناسان دریافتند که این امر ممکن است در مقایسه با افرادی که در چنین فعالیتهایی شرکت نمی کنند، میزان مرگ و میر زودرس را 22٪ کاهش دهد. کمک منظم همچنین علائم افسردگی را کاهش داده و احساس رضایت از زندگی و رفاه را افزایش می دهد.

30. افراد خصمانه تر و غیر دوستانه تر دارای سگ هایی با نژادهای تهاجمی تر هستند

شخصیت صاحبان نژادهای کلیشه ای پرخاشگر، مانند روتویلر یا ژرمن شپرد، با صاحبان نژادهای صلح طلب کلیشه ای مانند لبز ها و گلدن ریتریور مقایسه شد. نتیجه؟ مشخص شد که این افراد از نظر خشم، پرخاشگری و خصومت بالاتر هستند.

31. ورزش هفتگی می تواند از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کند

یک تحقیق منتشر شده در مجله Alzheimer’s Research and Therapy نشان داده است که وقتی بیماران با اختلال شناختی خفیف حداقل سه بار در هفته تمرین بدنی را شروع می کنند، خطر ابتلا به آلزایمر به طور قابل توجهی در آنها کاهش یافته است. پس وقت آن است که کفشهای دویدن و ورزشی خود را آماده کنیم.

32. دوره های خاصی از زندگی ما وجود دارد که الکل برای ما بسیار بد خواهد بود 

اگرچه سوء مصرف الکل همیشه برای سلامت مغز شما مضر است، اما به نظر می رسد 3 دوره حساس وجود دارد، که مصرف شدید الکل منجر به اثرات مخرب طولانی مدت روی مغز شما می شود: حاملگی (از زمان لقاح تا تولد)، دوره بلوغ (15 تا 19 سال) و بزرگسالی (بالای 65 سال).

33. طرد شدن به معنای واقعی کلمه به شما آسیب می رساند

آیا بعد از اینکه کسی شما را طرد کرد، احساس کرده اید که احساسات شما را جریحه دار کرده است؟ تعجبی نداره که طرد شدن به شدت به آدم آسیب و ضربه می زند. طبق گفته مطالعات تصویربرداری عصبی، همان مناطق مغزی که در طی تجارب دردناک اجتماعی و جسمی فعال می شوند، نتیجه این تجربه های بسیار آزار دهنده هستند.

34. استرس در دوران بارداری مغز ما را تغییر می دهد

مغز نوزادان ممکن است با توجه به تجربیات مادرشان در دوران بارداری شکل بگیرد. یک مطالعه جدید با ترکیب تصویربرداری عصبی و نمونه های هورمونی نشان داد که نوزادان زنانی که دچار استرس شده اند دارای ساختار مغزی متفاوتی به ویژه در مناطقی که در پاسخ های عاطفی مهم هستند و احتمال بروز مشکلات عاطفی در زندگی بعدی آنها را در مقایسه با افراد سالم هستند، بیشتر می کند،ما با شنیدن اینکه رفتارمان بد است رفتارمان را تغییر نمی دهیم.


حتما بخوانید: مفهوم "خود" از دیدگاه روانشناسی چیست


35. آیا می خواهید کسی را متقاعد کنید که دیگر کار آزاردهنده ای مانند زباله ریزی را انجام ندهد؟

روانشناسان به شما توصیه می کنند که با پیام خود بر نتیجه مثبت تمرکز کنید، مثلاً بگویید: "تقریباً همه کسانی که اینجا زندگی می کنند، آشغال خود را در زباله ها میاندازند". به این ترتیب رفتار مناسب به عنوان هنجار اجتماعی ارائه می شود و افراد ناخودآگاه تمایل به پیروی از آن دارند.

36. افراد از فرهنگ های مختلف به طور متفاوتی اطلاعات را پردازش می کنند

در مطالعات متعدد نشان داده شده است كه با مشاهده ی صحنه ای، بیشتر آمریكایی ها بر برجسته ترین شی بازیگری متمرکز می شوند اما بیشتر افراد آسیای شرقی بر زمینه و محتوا تمرکز می کنند. مغز پدرها به دختران و پسران متفاوت پاسخ می دهد. رفتار پدرها با دختران و پسران متفاوت است: آنها توجه و  پاسخ دهی بیشتری به نیازهای دختران می دهند، بیشتر برای آنها آواز می خوانند و درباره احساساتشان نسبت به آنها با صراحت بیشتری صحبت می کنند. مطالعه منتشر شده در Behavioral Neuroscience زمینه عصبی این رفتار را بررسی می کند: نشان دادن حالات شاد صورت دختران به پدران باعث می شود فعالیت در مناطق مغزی که درگیر پاداش، تنظیم عاطفی و پردازش صورت هستند، بیشتر شود.

37. پاداش ها همیشه موثر نیستند

طبق مطالعه ای که در هند و ایالات متحده انجام شد، پاداش های کلان فقط عملکرد کارگران را در موارد خاص افزایش می دهد: مثلا انجام کار مکانیکی. اما در صورت نیاز به استفاده از مهارت های شناختی، پاداش های بزرگ در عملکرد مضر و زیان آور است.

38. کسانی که شب ها بیدار هستند باهوش ترند

یک مطالعه نشان داده است که افرادی که دیر می خوابند و از خواب دیر بیدار می شوند باهوش ترند. این ممکن است به دلیل تمایل آنها به جدا شدن از فعالیت های معمول باشد، که در این مورد، عملکرد اجتماعی فعالیت روتین در طول روز است.

39. ما برای چیزهایی که به طور نامتناسبی توسط ما ساخته شده اند ارزش قائل هستیم

اگر ما در درست کردن چیزی نقش داشته باشیم، به آن چیز توجه بیشتر می کنیم، زیرا مردم می توانند در آنها خلاقیت را ببینند-حتی اگر کاری ساده و آماتور باشد- زیرا از نظر ارزش به خلاقیت متخصصان شباهت دارند. محققان این پدیده را اثر IKEA می نامند.

40. ما در پیش بینی واکنش های عاطفی خود بد عمل می کنیم

یک گروه تحقیقاتی زوج ها را مورد مطالعه قرار داده و از آنها خواسته است تا بعد از جدایی احتمالی آنها در آینده وضعیت احساسی خود را پیش بینی کنند. اگر واقعاً این جدایی اتفاق افتاد، پس از دیدن مجدد آنها چه نتیجه ای حاصل میشود؟ اکثر شرکت کنندگان سطح پریشانی را احساس می کردند که بسیار آن را بزرگ ارزیابی کردند که در زندگی واقعی خیلی کمتر آشفته شدند.

41. اینکه چه کسی را جذاب ببینیم به جذابیت خود ما بستگی دارد

با تجزیه و تحلیل یک وب سایت همسریابی مشخص شده است که افراد ترجیح می دهند که با افرادی با جذابیت های مشابه قرار بگذارند. این اثر بیشتر در زنان موجود است. در مقایسه با آنها، به نظر می رسد که مردان وقتی که میخواهند یک شخص برای قرار را انتخاب کنند، سایر ویژگی های خود را با شدت بیشتری در نظر می گیرند.


حتما بخوانید:10 نکته برای برخورد و کنار آمدن با والدین سمی، و معتاد


42. تصور اینکه در نهایت تنها خواهید شد، می تواند باعث کاهش تفکر هوشمندانه شود

شرکت کنندگان در تحقیقی که تصور می شد بعداً در زندگی تنها خواهند بود، پس از دریافت این اطلاعات کمتر عملکرد منطقی داشتند. سایر شرکت کنندگان، که پیش بینی های بدی از بدبختی های غیر اجتماعی دریافت کرده اند، با تأکید بر نقش تعلق اجتماعی در تفکر آگاهانه، کاهش شناختی را نشان نداده اند.

43. افسردگی ممکن است مغز شما را پیر کند

در تحقیقی که بر روی یک جامعه مسن انجام شد، محققان دریافتند که بدنبال افسردگی، مغز افراد شکل بدتری دارد. مغز به معنای واقعی کلمه در حجم خود کوچک شده است! سالمندان افسرده مشکلات حافظه بیشتری نسبت به همسالان خود نشان داده اند.

44. ما تقارن را جذاب می دانیم

افراد تقارن صورت و بدن را جذاب می دانند اما اگر صورت شما کاملاً قرینه نیست نگران نباشید. ثابت شده است که با افزودن جواهرات متقارن یا آرایش کردن چهره های نامتقارن، مردم نیز در نهایت آنها را ترجیح می دهند.

45. برخی از اندام افراد ذهن خود را دارند

سندرم دست بیگانه  (Alien Hand) معمولاً پس از سکته مغزی یا آسیب های مغزی دیگری، رخ می دهد. این افراد احساس می کنند که انگار دست آنها توسط شخص دیگری کنترل می شود. این می تواند کاملاً خارج از خواست خود شخص رفتار کند. حتی در برخی موارد گزارش شده بود که قصد دارد به صاحب دست آسیب برساند.

46. افرادی که از طنز تلخ استقبال می کنند ضریب هوشی بالاتری دارند

افراد بامزه و به ویژه کسانی که از شوخ طبعی تلخ لذت می برند، در مقایسه با هم سن و سال های کمتر بامزه خود باهوش ترند. هر دو هوش کلامی و غیر کلامی آنها بالاتر بوده و، علاوه بر این، افراد شوخ طبع نسبت به افرادی که شوخ طبعی را تحسین و درک نمی کنند، کمتر پرخاشگری می کنند.

47. ما تقریباً همیشه مدت زمان لازم برای اتمام یک کار را دست پایین می گیریم

مثلا دانش آموزان به طور متوسط، کارهای خود را 3 هفته بیشتر از "واقعی ترین" زمانی که و یک هفته دیرتر از "بدترین حالت" که تخمین کرده اند، به پایان می رسانند. این روش بیش از حد خوش بینانه، توسط روانشناسان "برنامه ریزی کاذب" نامیده می شود.


حتما بخوانید: روش ابراز علاقه به شخصی که دوستش داریم از طریق کلمات و رفتار


48. همه ما فکر می کنیم راننده هایی بهتر از سطح متوسط ​​هستیم

اگرچه، از نظر آماری چنین چیزی غیرممکن است، اما وقتی از افراد سوال می شود، بیشتر مردم پاسخ می دهند که آنها رانندگان بهتر از سطح متوسط ​​هستند. اگر به آنها گفته شود دیگران با حرفشان مخالف هستند، در پاسخ به راحتی استدلال می كنند كه سطح رانندگی دیگران به اندازه آنها دقیق و خوب نیست.

49. از هر صد نفر یک نفر به معنای واقعی کلمه درد دیگران را احساس می کند

متخصصان مغز و اعصاب کشف کرده اند که عبارت "من می دانم چه احساسی داری" به معنای واقعی کلمه برای برخی از ما درست است. این افراد وقتی می بینند دیگران متاثر شده اند، یا صدمه دیده اند، همان احساس را تجربه می کنند یا احساس می کنند صدمه دیده اند.

50. اگرچه این حقایق جالب، سرگرم کننده است و از طبیعت انسان چیزهای زیادی برای ما می گوید، اما هرگز فراموش نکنید که بیشتر آنها پس از تحقیق برو روی تعداد کمی از جمعیت خاص توصیف شده اند.

اما این یک واقعیت است که یک روش شگفت انگیز برای طرح سوال را فراهم کرده اند و شروع به کاوش در دنیای شگفت انگیز و عجیب و غریب تحقیقات روانشناسی کرده اند و در پایان نحوه مشاهده جهان را کاملاً تغییر داده اند.

سخن آخر

در این مقاله 50 واقعیت روانشناسی اثبات شده که در مورد طبیعت انسان را توضیح دادیم و نحوه مشاهده جهان را که کاملاً تغییر می دهد را گردآوری کرده ایم تا از آن برای تغییر فکر و نگرش نسبت به زندگی استفاده کنید.


مقالات مرتبط:

خوشبختی چیست و چگونه می توانیم خوشبخت باشیم؟

چگونه با تکنیک های ساده دیگران را عاشق و مجذوب خود کنیم؟

چگونه عشق خود را فراموش کنیم؟

با این 20 سوال، سر صحبت را با دختر مورد علاقه خود باز کنید

از
24
رای

دیدگاه ها