تقویت مهارت خودآگاهی در دانش آموزان و کودکان با بازی، فعالیت و تکنیک

تقویت مهارت خودآگاهی در دانش آموزان و کودکان با بازی، فعالیت و تکنیک فعالیت های خودآگاهی چیست؛ چرا فعالیت های خودآگاهی مهم هستند؛ 12 تمرین و فعالیت خودآگاهی برای کودکان و دانش آموزان جوان، بازیهای مهارت خودآگاهی و تکنیک های مثبت اندیشی کودکان در سلام دنیا بیاموزید.

آموزش خودآگاهی به کودکان و دانش آموزان خردسال امری ضروری است. خودآگاهی بخشی از یادگیری عاطفی اجتماعی (SEL) را تشکیل می‌دهد که به کودکان مهارت‌های مختلفی مانند کنترل کردن خود و مهارت‌های بین فردی را آموزش می‌دهد. چنین درس هایی آنها را برای موفقیت در زندگی، مدرسه، کار و فراتر از آن  آماده می کند. در این مطلب از سلام دنیا درباره فعالیت های خودآگاهی، اهمیت و 12 فعالیت خودآگاهی برای کودکان و دانش آموزان جوان صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

آموزش خودآگاهی به کودکان و دانش آموزان

تحقیقات در مورد SEL نشان داد که دانش آموزان تقریباً 50٪ درگیر پرخاشگری فیزیکی هستند، 13٪  در موفقیت تحصیلی وجود دارد ، و تقریبا 80٪ از کارفرمایان مهارت های SEL را به عنوان ضروری ترین مهارت برای موفقیت شغلی ارزیابی می کنند.

بنابراین از کدام فعالیت های خودآگاهی برای بچه ها می توانید برای آموزش این مهارت ضروری به آنها استفاده کنید؟ خوشبختانه برای شما، ما فهرستی از بهترین 12 فعالیت و تمرینی را که می توانید برای کودکان خردسال و دانش آموزان استفاده کنید، گردآوری کرده ایم تا آنها بتوانند یاد بگیرند که چگونه خودآگاه باشند. 

فعالیت های خودآگاهی چیست؟

فعالیت‌های خودآگاهی تمرین‌ها و فعالیت‌هایی هستند که شما و فرزندانتان می‌توانید برای مشارکت در آگاهی بازتابی و یادگیری در مورد خودآگاهی انجام دهید. وقتی خودآگاه می شوید، خود را می شناسید، آنچه را که می خواهید در زندگی به دست آورید، کشف می کنید و خود را برای موفقیت آماده می کنید.بیشتر در مورد خودتان یاد می‌گیرید تا بتوانید زندگی واقعی را همانطور که هستید زندگی کنید.


حتما بخوانید: خودآگاهی چیست و انواع خودآگاهی کدام است


خودآگاه بودن شما را راهنمایی می کند که چگونه رفتار می کنید. همانطور که فرآیندها و رفتارهای مخرب فکری، الگوهای ناسالم و محرک‌ها را کشف می‌کنید، می‌توانید از آگاهی خود از خود برای بهبود خود ، مثبت اندیشی و تبدیل شدن به یک نسخه سالم از خود - به تمام معانی کلمه استفاده کنید.

آموزش خودآگاهی به کودکان و دانش آموزان1

چرا فعالیت های خودآگاهی مهم هستند؟

آموزش خودآگاهی به کودکان ضروری است . به هر حال، این یکی از جنبه های اصلی یادگیری عاطفی اجتماعی است که بچه ها و دانش آموزان جوان باید از سنین جوانی بر آن مسلط شوند .

دلایل مختلفی برای انجام فعالیت های خودآگاهی با فرزندان عبارتند از:

  • این به آن‌ها کمک می‌کند تا زمانی که در مورد نقاط قوت، ضعف، احساسات، ارزش‌ها، چالش‌ها و امیدها و رویاهای خود می‌آموزند ، درک دقیقی از خود به دست آورند .
  • داشتن مهارت‌های خودآگاهی قوی، فرزند شما را برای موفقیت آماده می‌کند، زیرا می‌تواند خود را بازتاب دهد، از اشتباه خود آگاه باشد، تنظیم کند و بهبود یابد.
  • مهارت های خودآگاهی به کودک شما کمک می کند تا رفتارها و احساسات خود را مدیریت کند تا بتواند بهتر با دیگران ارتباط برقرار کند.
  • وقتی فرزندتان بداند که هدفش در زندگی به چه چیزی می رسد و امیدها و رویاهایش برای آینده‌اش چیست، می‌تواند اهداف SMART را تعیین کند .
  • آگاهی از خود، نوجوان شما را قادر می سازد تا از خود دفاع کند .
  • کودک شما می تواند راهبردهای مقابله ای را بیاموزد و زمانی که احساس ناامیدی و ناراحتی می کند، خود را آرام کند.
  • وقتی کودک شما آگاه‌تر باشد، می‌تواند خواسته‌ها ، نیازها و احساسات خود را واضح‌تر بیان کند.
  • کودکان همچنین زمانی که خودآگاه باشند  بهتر می توانند ایده ها را به اشتراک بگذارند و با همسالان خود و سایر افراد همکاری کنند .
  • آنها زمانی بهتر می توانند تعارض را حل کنند که بدانند اعمالشان چگونه بر افراد دیگر تأثیر می گذارد. 
  • درگیر شدن در خودآگاهی از سنین پایین تضمین می کند که کودکان مهارت های مهمی را که در بزرگسالی و بعد از آن به کار خواهند برد، یاد می گیرند. 
  • کودکان می توانند اعتماد به نفس و آگاهی عاطفی خود را ایجاد و بهبود بخشند ، شخصیت خود را توسعه دهند و ذهنیت رشد را در آغوش بگیرند. 
  • از دیگر مزایای ایجاد خودآگاهی می توان به کاهش استرس، بهبود مراقبت از خود ، افزایش انگیزه و بهره وری و شادی و رضایت بیشتر از زندگی اشاره کرد.

12 فعالیت خودآگاهی برای کودکان و دانش آموزان جوان

خودآگاه بودن یک مهارت است درست مثل نوشتن، خلق هنر، نواختن ساز و انجام ریاضی مهارت. به این ترتیب، شما باید خودآگاهی را به همین روش آموزش دهید: معنای خودآگاهی را الگوبرداری کنید، اطمینان حاصل کنید که فرزندتان فعالیت‌های مربوط به خودآگاهی را انجام می‌دهد و اجازه دهید تمرین کند . 

در اینجا 12 بهترین فعالیت خودآگاهی برای کودکان آورده شده است: 

1. از تکنیک های خودآگاهی برای کودکان: میزبان یک نمایش باشید

یک رویداد نمایش و گفتن به کودکان کمک می کند تا در مورد خود بیاموزند، که به آنها می آموزد چگونه خودآگاه باشند. میزبانی یک نمایش باید فضای امنی را برای اشتراک‌گذاری بچه‌ها ایجاد کند. نمایش و گفتن لازم نیست حضوری باشد . می‌توانید این رویدادها را از طریق ابزار کنفرانس ویدیویی مانند Zoom نیز میزبانی کنید.  

بچه ها نمایش و تعریف را دوست دارند زیرا روشی منحصر به فرد و تعاملی برای اشتراک گذاری به آنها ارائه می دهد. کودکان درونگرا ممکن است طرفدار این جلسات نباشند، بنابراین آنها را تشویق کنید تا به روش هایی که برای آنها مفید است - به اشتراک بگذارند - چه با ایجاد یک نمایش اسلاید یا چیز دیگری.  

فعالیت‌های خودآگاهی تمرین‌ها و فعالیت‌هایی هستند که شما و فرزندانتان می‌توانید برای مشارکت در آگاهی بازتابی و یادگیری در مورد خودآگاهی انجام دهید. می توانید تم های مختلفی برای هر نمایش ایجاد کنید و حتی بعد از آن یک جلسه خود انعکاسی داشته باشید. 


حتما بخوانید: 21 مهارت توسعه فردی برای زندگی بهتر


تم های نمایشی

نمونه هایی از تم های نمایش که می توانید در نظر بگیرید عبارتند از: 

  • فیلم ها ، کتاب ها، کمیک ها و برنامه های تلویزیونی مورد علاقه
  • هدیه مورد علاقه ای که برای تولد یا کریسمس دریافت کردند 
  • حیوان خانگی یا حیوان مورد علاقه آنها 
    یک زیورآلات خاص
  • حیوان عروسکی یا اسباب بازی مورد علاقه آنها
  • یک بازی رومیزی، آلات موسیقی یا تجهیزات ورزشی
  • پرچم کشور، غذا یا فرهنگ (به خصوص اگر دانش آموزانی از قومیت ها و فرهنگ های مختلف دارید)

نکته حرفه ای: نمایش را فراگیر کنید و به یاد داشته باشید که همه بچه های کلاس شما فرصت ها و دارایی های یکسانی ندارند. به کودکان یادآوری کنید که این یک جلسه فخرفروشی یا مسابقه نیست. این فضایی برای به اشتراک گذاشتن و یادگیری در مورد خود است. 

آموزش خودآگاهی به کودکان و دانش آموزان2

2. از تکنیک های خودآگاهی برای کودکان: روزنامه نگاری

ژورنال نویسی سرگرم کننده و ساده است و روشی بسیار مؤثر برای آموزش به بچه ها در مورد اینکه چه کسی هستند . این به آنها کمک می کند تا احساسات خود را پردازش کنند ، از افکار و احساسات آگاه شوند و ایده های خود را به اشتراک بگذارند.  

نوجوانان می توانند به طور مستقل در مورد هر چیزی که مورد علاقه آنهاست بنویسند ، اما دانش آموزان جوان و بزرگتر می توانند از درخواست های مجله بهره مند شوند. برای کوچک‌ترها، ژورنال‌نویسی می‌تواند شامل استفاده از مداد رنگی ، مداد، شکلک ، برچسب، هنر و یادگاری‌های بریده‌شده برای بیان نقاط قوت، ضعف، احساسات و موارد دیگر باشد.  

درخواست های ژورنالینگ که می توانید در نظر بگیرید عبارتند از: 

  • 5 تا از نقاط قوت خود را فهرست کنید. یکی را انتخاب کنید و بنویسید که به قدرت شما تبدیل می شود و اینکه چگونه داشتن آن قدرت به شما در زندگی کمک می کند.
  • به چه چیزی علاقه دارید ؟ 
  • چگونه بهتر یاد می گیرید ؟ 
  • بزرگسالان شما را چگونه توصیف می کنند؟ خودتان را چگونه توصیف می کنید ؟ (در مورد ویژگی های فیزیکی و ویژگی های شخصیتی صحبت کنید.)
  • چه زمانی احساس خوشبختی کردید ؟ غمگین ترین؟ عصبانی ترین ؟ مضطرب ترین یا نگران؟

سایر درخواست‌ها همچنین می‌تواند شامل صحنه‌ای از یک فیلم یا نمایش تلویزیونی باشد (باید مناسب سن باشد)، یک آهنگ یا بخشی از متن آهنگ، یک پوستر یا یک شی . سپس بچه‌ها باید در مورد درخواست بنویسند یا در مورد آن نقاشی بکشند - در مورد آن چه فکر می‌کنند، چه احساسی در آنها ایجاد کرده است، و غیره.

3. از تکنیک های خودآگاهی برای کودکان: فهرست امیدها و رویاها را تهیه کنید.

راه دیگری که کودکان در مورد خود می آموزند و در نتیجه خودآگاه می شوند، فهرست کردن امیدها و رویاهای خود است . حتی می توانید ترس ها را نیز در این لیست قرار دهید.  

بیشتر از تهیه یک لیست، بچه ها همچنین می توانند این اهداف و آرزوها را توضیح دهند و تصویری بصری ترسیم کنند. فکر کردن به امیدها و رویاهای خود همیشه آسان نیست، بنابراین ممکن است متوجه شوید که فرزندانتان باید تشویق شوند . شاید هفته ای یک بار فعالیت فهرست امیدها و رویاها را انجام دهید و از دستورات برای کمک به بچه ها برای کشف اینها استفاده کنید.  


حتما بخوانید: هوش هیجانی (هوش احساسی) چیست و چه رابطه ای با خودآگاهی دارد؟


برخی از امیدها و آرزوها عبارتند از: 

  • به نظر شما روزی  چه شغلی دارید؟
  • دوست دارید به کجا سفر کنید ؟ دوست دارید در آنجا چه چیزی را ببینید و تجربه کنید؟
  • تصور کنید 70 ساله هستید و به زندگی خود فکر می کنید. حالا با مقایسه رویاها و امیدهایتان، به عنوان پیرمرد 70 ساله چه کردید؟ چه کاری را انجام ندادند؟ اکنون در مورد اهدافی که می توانید برای خود ایجاد کنید تا به شما در رسیدن به رویاهای خود کمک کنید فکر کنید.
  • فکر می کنید خود 25 ساله شما  چه سرگرمی هایی دارد؟
  • چه چیزی را می خواهید در کالج بخوانید ؟ یا می خواهید یک سال مرخصی بگیرید ؟ شما چکار انجام خواهید داد؟

آموزش خودآگاهی به کودکان و دانش آموزان3

4. از تکنیک های خودآگاهی برای کودکان: چیز جدیدی را امتحان کنید.

در حالی که تصور می‌کنیم در راحتی خود گیر کرده‌ایم چه کسی هستیم، جایی که روال‌های یکسانی داریم و هر روز همان کار را انجام می‌دهیم، امتحان کردن چیز جدید به ما (و بچه‌ها ) می‌آموزد که از چه چیزی ساخته شده‌ایم. 

تجربیات جدید افق های ما را گسترش می دهد. آنها به ما آنچه را که استعداد یا اشتیاق داریم به ما می آموزند و حتی در مورد حفظ و ظرافت به شما یاد می دهند. به هر حال، اگر بچه‌های شما چیزهای جدید را امتحان نکنند،  چگونه می‌دانند در چه چیزی خوب هستند و چه چیزی را دوست دارند ؟

بازیهای مهارت خودآگاهی

برخی از فعالیت‌هایی که فرزندتان می‌تواند امتحان کند:  

  • تزیین کیک 
  • بازی والیبال، فوتبال، تنیس، بسکتبال، بدمینتون و غیره. 
  • نقاشی کشیدن
  • پرورش سبزیجات، گیاهان دارویی یا باغ میوه 
  • تماشای پرندگان 
  • پیاده روی 
  • انجام یوگا یا پیلاتس
  • عکس گرفتن از چیزهای جالب و منحصر به فرد 
  • کارهای چوبی 
  • ملیله کاری 
  • ژئوچینگ

نکته حرفه ای: وقتی فرزندتان در یک فعالیت خوب نیست یا واقعاً برای او مناسب نیست، از این به عنوان فرصتی استفاده کنید تا به او بیاموزید که شکست فرصتی برای یادگیری است ، نه اینکه همه چیزهایی را که اشتباه رخ داده است یا چقدر بد هستند به یاد بیاورید. 

5. از تکنیک های خودآگاهی برای کودکان: شکرگزاری را تمرین کنید

هنگامی که ما سپاسگزار هستیم، به خاطر داشته هایمان سپاسگزاریم و این چیزی است که روی آن تمرکز می کنیم. پس چگونه سپاسگزاری با خودآگاهی ارتباط دارد؟ خوب، ما اغلب (و به راحتی) روی چیزهایی که نداریم تمرکز می کنیم، اما وقتی از آنچه داریم آگاه می شویم و برای آن چیزها سپاسگزار هستیم، خودآگاه می شویم. 

خودآگاهی یکی از جنبه‌های اصلی یادگیری عاطفی اجتماعی است که کودکان و دانش‌آموزان جوان باید از سنین پایین بر آن مسلط شوند. یک مطالعه منتشر شده در مجله مطالعات شادی در سال 2019 نشان داد که وقتی کودکان از سنین پایین شروع به تمرین قدردانی می کنند، در بزرگسالی شادتر می شوند . و تنها زمانی می توانید واقعاً خوشحال باشید که خودآگاه باشید.  


حتما بخوانید: تقویت حافظه و بالا بردن تمرکز کودکان با 12 تکنیک و بازی ساده


شکرگزاری کودکان

چند فعالیتی که می توانید برای آموزش شکرگزاری به فرزندتان استفاده کنید عبارتند از: 

  • به آنها یاد دهید که بگویند "متشکرم" و آن را معنی کنند
  • انجام اعمال محبت آمیز تصادفی 
  • ساختن ظرف قدردانی که در آن کودک هر روز یک یادداشت برای 1 تا 5 موردی که بابت آنها سپاسگزار است اضافه می کند. 
  • ایجاد یک مراسم سپاسگزاری (نه فقط در روز شکرگزاری) برای هر روز صبح هنگام صبحانه، در ماشین سواری به مدرسه، یا هر جمعه بعد از ظهر 
  • نگه داشتن یک دفتر خاطرات سپاسگزاری

آموزش خودآگاهی به کودکان و دانش آموزان4

6. از تکنیک های خودآگاهی برای کودکان: جملات تاکیدی مثبت را تمرین کنید

همچنین می‌توانید زمانی که جملات تاکیدی مثبت را یاد می‌گیرند و تمرین می‌کنند، خودآگاهی را به کودکان آموزش دهید. 

نگاه مثبت به خود به مبارزه با افکار منفی خودکار ، افزایش عزت نفس، ترویج عشق به خود و مدیریت احساسات کمک می کند. 

تکنیک های مثبت اندیشی کودکان

برخی از این فعالیت ها را برای آموزش خودآگاهی و جملات تاکیدی مثبت به نوجوان خود امتحان کنید:

  • جملات تاکیدی مثبت را کامل بخوانید یا به اشتراک بگذارید و از فرزندتان بخواهید 5 یا 10 مورد مورد علاقه خود را انتخاب کند. سپس کودک شما می تواند این جملات تاکیدی را روی برگه بنویسد و آنها را به مکان هایی در خانه بچسباند. هنگامی که از آن نقطه عبور می کنند، باید بایستند و با بلند گفتن از جمله  تاکیدی استفاده کنند .
  • چند جمله تاکیدی مثبت روی توپ بنویسید . توپ را به عقب و جلو یا از بچه ای به بچه دیگر پرتاب کنید، و وقتی کودک توپ را می گیرد ، باید یکی از جملات تاکیدی را بخواند. برای کوچولوها می توانید روی زمین بنشینید و توپ را بغلتانید و به آنها در خواندن کمک کنید.
  • یا از تصاویری با عبارات "من هستم ..." استفاده کنید. افکار مثبت را تمرین کنید . هنگامی که کودک نفس می کشد، باید به یک فکر مثبت یا تایید فکر کند، 2 تا 3 ثانیه مکث کند و سپس نفس خود را بیرون دهد.

7. از تکنیک های خودآگاهی برای کودکان: در مورد خودآگاهی بخوانید.

شما همچنین می توانید خودآگاهی را از طریق خواندن به بچه ها آموزش دهید. مطالب مناسب سن را پیدا کنید و یا برای آنها بخوانید یا از آنها بخواهید خودشان بخوانند. سپس می توانید در مورد فصل، کتاب یا مقاله با آنها بحث کنید و آن را با اهداف خودآگاهی که می خواهید به آنها برسید پیوند دهید. 

کتاب های خودآگاهی برای کودکان

برخی از کتاب ها و وبلاگ های خودآگاهی که می توانید از آنها استفاده کنید عبارتند از: 

  • چرا من من هستم؟ توسط پیج بریت 
  • زرافه ها نمی توانند برقصند اثر Giles Andreae 
  • دانه بد اثر جوری جان 
  • گل داودی اثر کوین هنکس 
  • کیمیاگری 365: کتاب کار خودآگاهی اثر برندا لایت فیدر مارو
  • من باور دارم می توانم توسط گریس بایرز
  • شبیه من اثر والتر دین مایرز
  • درست همانطور که هستی: راهنمای نوجوانی برای پذیرش خود و عزت نفس پایدار (سریال راه حل های کمک فوری) نوشته میشل اسکین و کلی اسکین
  • متفاوت بودن اشکالی ندارد نوشته تاد پار
  • Little Big Feelings اثر دب میلز
  • هورا برای شما! جشن تو بودن اثر ماریان ریچموند

آموزش خودآگاهی به کودکان

8. از تکنیک های خودآگاهی برای کودکان: یک تابلو بسازید.

ساخت تابلو همچنین می تواند به کودکان کمک کند تا در مورد خودآگاهی بیاموزند . بعلاوه، ایجاد این تابلوهای بصری می تواند بسیار سرگرم کننده باشد زیرا کودکان خلاق می شوند. کلاژی که کودک شما می سازد می تواند شامل تصاویر ، نقاشی ها، کلمات ، نقل قول ها و هر چیز دیگری باشد که با موضوع مطابقت داشته باشد و نماد آرزوها ، اهداف و رویاهای او باشد. 

ایده برای فعال بودن کودکان

برخی از ایده ها برای فعالیت برای کودکان عبارتند از: 

  • چیزهای مورد علاقه شما چیست ؟ 
  • چه چیزی شما را خوشحال می کند ؟ 
  • بزرگترین رویاها و اهداف شما چیست ؟ 
  • شغل رویایی شما چیست ؟ 
  • برای چه چیزی در این دنیا بیشتر ارزش قائل هستید ؟

نکته حرفه ای: همچنین می توانید به کودک خود اجازه دهید مهارت های دیجیتالی خود را تمرین کند و تابلوی دید خود را روی رایانه یا تبلت ایجاد کند. Canva ، Gimp، Adobe Spark، Visme و Design Wizard را برای نرم افزار طراحی در نظر بگیرید . فرزند شما می‌تواند از Ivory Mix، Pexels ، Pixabay، و Unsplash برای تصاویر رایگان استفاده کند. 

آموزش خودآگاهی به کودکان و دانش آموزان5

9. از تکنیک های خودآگاهی برای کودکان: ایفای نقش

ایفای نقش فواید بسیاری دارد، از آموزش کودکان در مورد خود و دیگران گرفته تا پردازش اطلاعات جدید ، به دست آوردن درک بهتری از سناریوی ایفای نقش، و پرورش مهارت های تفکر درجه بالاتر مانند مقایسه، پیش بینی و تجزیه و تحلیل. جنبه های کلیدی ایفای نقش این است که آن را واقعی و واضح نگه دارید و اطمینان حاصل کنید که همه بچه ها «شغل» دارند – چه نقشی داشته باشند و چه ناظر در بین تماشاگران. 

در طول فعالیت ایفای نقش، از مخاطب بخواهید اعمال، کلمات و احساسات را تماشا کند . پس از بازی نقش، از بچه ها سؤالات خودآگاهی خاص بپرسید . حتی می‌توانید سناریوهای مختلفی را بررسی کنید - "اگر X اتفاق می‌افتد، چه می‌کردید؟"  هدف از ایفای نقش این است که بچه‌ها بتوانند ببینند که واکنش‌ها و اعمالشان چه تأثیری بر خودشان و دیگران می‌گذارد وقتی آنها موقعیتی را به نمایش می‌گذارند. 

نکته حرفه ای: اگر بچه ها برای ایفای نقش خیلی کوچک هستند، از عروسک استفاده کنید . یا نقش بازی با عروسک ها را مدل کنید و سپس اجازه دهید بچه ها تلاش کنند.  

10. تکنیک از های خودآگاهی برای کودکان: یک جعبه خودآگاهی ایجاد کنید

یک فعالیت جالب خودآگاهی برای بچه‌ها ایجاد یک جعبه خودآگاهی است (بله، مانند شیشه قسم، اما بهتر است). شما به یک جعبه، نشانگر و برگه نیاز دارید. و می توانید این فعالیت را روزانه ، هفتگی یا ماهانه انجام دهید . 

می‌توانید با دادن مضامین یا سؤال کردن (یا حتی هر دو) فرزندتان را راهنمایی کنید که چه چیزی روی یادداشت‌های چسبناک بنویسد . به عنوان مثال، در یک موضوع قوت و ضعف، از آنها بپرسید: "3 نقاط قوت را فهرست کنید"، "3 نقطه ضعف را فهرست کنید"، "در مورد نقطه ضعفی که دارید چه چیزی یاد گرفتید؟" و "کجا قدرت به شما کمک کرد در یک موقعیت چالش برانگیز کنار بیایید؟" 

برای هر سوال، کودک می‌تواند پاسخ‌ها یا کلمات کلیدی خود را روی یک یادداشت بنویسد و آن را به جعبه اضافه کند . یا می توانید به آنها اجازه دهید 3 تا 5 یادداشت چسبنده در هر موضوع اضافه کنند. در پایان هفته یا ماه، یادداشت ها را بردارید و در مورد آنچه فرزندتان نوشته است صحبت کنید .

11. از تکنیک های خودآگاهی برای کودکان: بررسی های احساسی انجام دهید

می توانید روز خود را با یک بررسی احساسی با فرزند یا کلاس دانش آموزان خود شروع کنید. این بررسی‌ها به بچه‌ها کمک می‌کند در مورد احساس خود فکر کنند . تنها زمانی که بفهمیم چه احساسی داریم می‌توانیم احساسات را به روشی سازنده بررسی کنیم. 

همچنین می‌توانید با یافتن مطالب مناسب سن، خودآگاهی را از طریق مطالعه به بچه‌ها بیاموزید و یا برای آنها بخوانید یا از آنها بخواهید خودشان بخوانند. با دانش‌آموزان جوان‌تر، می‌توانید به آنها کمک کنید و مهارت‌هایی را به آنها بیاموزید تا از طریق احساساتشان کار کنند . حتی دانش آموزان بزرگتر ممکن است به چنین حمایتی نیاز داشته باشند.  


حتما بخوانید: آموزش 15 مهارت اجتماعی مهم به کودکان که ضروری است


یک پوستر برای بررسی احساسی ایجاد کنید. شما می توانید با این کار خلاق باشید ، اما باید این 5 مرحله ساده را فهرست کنید : 

1. مکث کنید. نفس عمیق بکشید و بازدم کنید.

2. چه احساسی دارید؟ 

3. احساس خود را با صدای بلند بیان کنید یا آن احساس را روی یادداشتی  بنویسید .

4. چند دقیقه وقت بگذارید و به احساسات خود فکر کنید . فقط حس کن و نفس بکش 

5. چه چیزی نیاز دارید؟ نیازهای خود را با صدای بلند بیان کنید یا آنها را در سمت دیگر یادداشت پستی بنویسید تا به شما کمک کند ادامه دهید.

آموزش خودآگاهی به کودکان و دانش آموزان6

12. از تکنیک های خودآگاهی برای کودکان: ذهن آگاهی را تمرین کنید

ممکن است فکر کنید که خودآگاهی و ذهن آگاهی یکی هستند. این مفاهیم با هم مرتبط هستند اما با هم متفاوت هستند. آگاه بودن به شما کمک می کند بیشتر حضور داشته باشید ، در حالی که ذهن آگاهی نیاز به درون نگری و تعدیل فرآیند فکری زیادی دارد . 

بنابراین، می توانید از فعالیت های ذهن آگاهی برای آموزش خودآگاهی به کودکان استفاده کنید. 

مثال برای خودآگاهی

برخی از فعالیت های جالب توجه برای کودکان عبارتند از: 

  • ایجاد ماندالا 
  • تمرین یوگا 
  • استفاده از برنامه‌های تمرکز حواس مانند Smiling Mind، Headspace for Kids، و Sound Mind. 
  • انجام تمرینات تنفسی آگاهانه یا عمدی ، مانند تنفس جعبه ای 
  • انجام اسکن بدن 
  • یک کوزه آگاه ایجاد کنید 
  • انجام مدیتیشن های تمرکز حواس

آموزش خودآگاهی به کودکان و دانش آموزان7

آخرین سخن در مورد فعالیت های خودآگاهی برای کودکان

آموزش خودآگاهی به بچه‌ها می‌تواند تجربه‌ای چشم‌گشا، سرگرم‌کننده و رضایت‌بخش باشد ... به‌ویژه زمانی که از آموخته‌های خود برای تبدیل شدن به افراد بهتری استفاده کنند. از این گذشته، دیوید گوگینز به بهترین وجه این را گفت: « مهمترین گفتگوهایی که تا به حال خواهید داشت، آنهایی هستند که با خودتان خواهید داشت. این لحظات درون نگری اغلب همان هایی هستند که ما را به حرکت در مسیری متفاوت و بهبود زندگی مان ترغیب می کنند.


مقالات مرتبط:

14 نکته مهم برای تقویت و رشد هوش هیجانی در کودکان

6 دلیلی که بازی کردن در فضای بیرون برای کودکان مفید است



از
8
رای