آموزش نکات و اصول اولیه نحوه رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک

آموزش نکات و اصول اولیه نحوه رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک نحوه رانندگی با ماشین دنده اتومات به چه صورت است؛ آموزش نکات رانندگی با انواع خودروهای اتوماتیک و اصول اولیه نحوه رانندگی با یک ماشین اتوماتیک و معرفی حروف دنده در سلام دنیا بیاموزید.

ظاهراً رانندگی با خودروی گیربکس اتوماتیک (AT) آسان‌تر از رانندگی با گیربکس دستی (MT) یا ماشین شیفت است. با این حال، فقدان تمرین یا تجربه رانندگی با خودروی اتوماتیک به این معنی است که راننده ممکن است اشتباه کند. این مورد به ویژه اگر آنها قبلاً به رانندگی با دنده عادت داشته باشند، صادق است. از آنجایی که حافظه عضلانی بدن باید با یک سیستم عامل جدید سازگار شود، عادت کردن به آن نیاز به کمی دارد. این بستگی به منطقه ای دارد که در آن زندگی می کنید، اما خودروهای اتوماتیک در حال تبدیل شدن به نوع گیربکس واقعی برای خودروهای جدید هستند. چه فقط با دنده رانندگی کرده باشید و یا چه قبلاً هرگز رانندگی نکرده اید، ما اصول اولیه نحوه رانندگی با یک ماشین اتوماتیک را در این مطلب از سلام دنیا به شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

نحوه رانندگی با ماشین دنده اتومات

1. قبل از اینکه حتی درب ماشین اتوماتیک خود را باز کنید، باید زمان بگذارید و دفترچه راهنمای آن را به دقت بخوانید

این به شما پیش زمینه ای در مورد عملکرد یک گیربکس اتوماتیک می دهد و به شما کمک می کند تا قبل از شروع به تمرین با تئوری آشنا شوید. نه تنها اطلاعات کلی در مورد نحوه رانندگی با AT در اختیار شما قرار می دهد، بلکه در مورد خودروی خاص به شما کمک می کند. سازنده همچنین ممکن است برای کنترل این مدل خاص کمک و راهنمایی خاصی ارائه دهد. انواع مختلفی از گیربکس اتوماتیک وجود دارد که دارای مشخصات هندلینگ هستند که باید با آنها سازگار شوید. این نه تنها برای توانایی شما در رانندگی با ماشین خودکار، بلکه برای کمک به افزایش عمر جاده ای خودرو است. مهمترین انواع خودروهای اتوماتیک عبارتند از:


حتما بخوانید: آموزش احیای باتری مرده ماشین با آسپرین، نمک اپسوم و آب مقطر


  • مبدل گشتاور اتوماتیک : در نظر گرفته شده ماشین انتقال اتوماتیک سنتی، مبدل گشتاور منبع قدرت را به بار متصل می کند. این همان چیزی است که به جای کلاچ در خودروهای دستی استفاده می شود.
  • گیربکس نیمه اتوماتیک : این از یک سیستم دنده کلاچ دستی استفاده می کند، اما دارای سنسورها و پردازنده های اضافی برای کمک به استفاده از دنده های تعویض دنده است.
  • گیربکس دو کلاچه : مانند جعبه دنده دستی، اما از دو پدال کلاچ، یکی برای فرد و دیگری برای اعداد زوج استفاده می کند. این اجازه می دهد تا تعویض دنده ها بدون درز انجام شود و اغلب از شیفترهای پدال روی ستون فرمان استفاده می شود.
  • گیربکس متغیر پیوسته : که به عنوان گیربکس بدون تعویض نیز شناخته می‌شود، به جای مقادیر ثابت دنده، دامنه پیوسته نسبت‌های دنده را ممکن می‌سازد. به طور کلی یکی از قابل اطمینان ترین انواع گیربکس است و معمولاً سواری نرم تری ارائه می دهد.

2. این بستگی به نوع ماشین اتوماتیک دارد، اما اکثریت آنها پدال کلاچ ندارند

 این به این دلیل است که از کلاچ برای تسهیل تعویض دنده دستی استفاده می شود، کاری که شما نیازی به انجام آن در اتوماتیک ندارید. اگر به رانندگی با گیربکس دستی عادت دارید، این می تواند از نظر ارگونومی مشکلاتی ایجاد کند . این به ویژه برای کسانی که چندین بار در روز رانندگی می کنند صادق است. ممکن است متوجه شوید که سعی می کنید پدالی را فشار دهید که وجود ندارد. به همین دلیل است که یک نکته مفید برای رانندگی با ماشین اتوماتیک این است که قبل از شروع حرکت راحت باشید.

دانستن نوع خودروی اتوماتیک مهم است. پای چپ خود را روی زیرپایی قرار دهید. اگر عادت به رانندگی دارید این کار از بی قراری آن جلوگیری می کند. اگرچه شما فقط دو پدال دارید ( گاز و ترمز )، اما با کلاچ آن را به طور مشابه رانندگی خواهید کرد. این بدان معناست که شما فقط از پای راست خود برای فشار دادن پدال ها استفاده می کنید. غیر ممکن است که شما نیاز به استفاده همزمان از این دو پدال داشته باشید. شما همچنین می خواهید از هرگونه متقاطع یا سردرگمی جلوگیری کنید. هنگام رانندگی با ماشین اتوماتیک، پای چپ راننده باید همیشه در حالت استراحت باشد. اگر با ماشین اتوماتیک خود مشکل دارید و متوجه می شوید که به طور مرتب دکه است ، ممکن است چیزی غیر از رانندگی شما باشد. اگر این اتفاق برای شما می افتد، می توانید نگاهی به مقاله ما در مورد علت توقف خودروی اتوماتیک خود بیندازید.

رانندگی با ماشین دنده اتومات 1

3. بسیاری از رانندگان خودروهای اتوماتیک برای اولین بار به سختی می توانند کنترلی را که هنگام رانندگی با گیربکس دستی احساس می کنند کنار بگذارند. 

یک گیربکس اتوماتیک می تواند به راننده این حس را بدهد که انگار ماشین خودران است و در نتیجه کنترل شما خارج است . رانندگانی که به رانندگی عادت دارند در ابتدا احساس یک خودکار را کاملاً آزاردهنده می دانند. به همین دلیل است که درک طرز فکر رانندگی خودکار و همچنین مسائل عملی مربوط به آن نیز مهم است. به عنوان مثال، هنگامی که از ترمز روی یک خودروی اتوماتیک استفاده می کنید، اساساً آن را مجبور می کنید تا دنده را پایین بیاورد.


حتما بخوانید: 21 روش برای تعمیر و نگهداری خودرو


ممکن است از کلاچ برای این کار استفاده نکنید، اما همان اصول اولیه در کار هستند. همچنین، خودروهای اتوماتیک در سازگاری با سبک های مختلف رانندگی بهتر هستند، زیرا این کار را به صورت خودکار انجام می دهند. یکی از بهترین راه‌ها برای وارد شدن به ذهنیت رانندگی با خودروی اتوماتیک، درک اصول اولیه آن است. خوشبختانه ما می توانیم با ارائه این مقاله در مورد نحوه درک دنده های اتوماتیک خودرو به شما کمک کنیم .

رانندگی با ماشین دنده اتومات 2

4. شرایط کشش کم شرایطی هستند که پایبندی به جاده را دشوار می کنند

 این می تواند زمانی باشد که جاده ها خیس، یخ زده، برفی یا حتی سنگریزه هستند. بسیاری از رانندگان تعویض دنده عادت دارند در چنین شرایط سختی از دنده خود برای کنترل خودرو استفاده کنند. در خودروهای اتوماتیک، آنها این سازگاری را نخواهند داشت، بنابراین ممکن است لازم باشد بیشتر مراقب باشید. خوشبختانه بسیاری از خودروهای اتوماتیک دارای حالت زمستانی یا سازگاری مشابه برای رانندگی در شرایط کم کشش هستند. اگر برای اولین بار در شرایط نامساعد جوی با خودروی اتوماتیک رانندگی می کنید، بیشتر مراقب باشید. اگر مجبور هستید آهسته تر رانندگی کنید و همیشه از دستورالعمل های ترافیکی پیروی کنید.

5. شاید دیده باشید که ماشین اتوماتیک شما دارای یک دسته تعویض دنده است

 این همان گیربکس استیک شیفت نیست، اما همچنان برای رانندگی خودروهای اتوماتیک ضروری است. انتخابگر دنده در خودروی اتوماتیک دارای موقعیت های زیر است:

  • D (رانندگی) : برای شروع و حرکت
  • P (پارک) : برای پارک ماشین
  • R (معکوس) : رانندگی معکوس
  • N (خنثی) : بدون دنده

حتما بخوانید: راه های رفع و جلوگیری از بخار گرفتگی شیشه ماشین در زمستان


ممکن است گزینه های دیگری روی اهرم انتخابگر دنده اتوماتیک خودروی خود داشته باشید که با علامت های 1، 2 و 3 مشخص می شوند . این گزینه ها برای استفاده به عنوان دنده های پایین برای موقعیت های خاص در نظر گرفته شده است. اینها شامل شیب های بسیار زیاد یا مواردی است که ممکن است به شتابی سریعتر از معمول نیاز داشته باشید. برای حرکت بین موقعیت های D و P نیازی به استفاده از آنها ندارید . به طور کلی، این گزینه ها در شرایط عادی رانندگی مورد نیاز نیستند. اکثر خودروهای اتوماتیک نیز اوردرایو دارند. 

رانندگی با ماشین دنده اتومات 3

6. برای راه اندازی یک ماشین اتوماتیک ، موقعیت اهرم باید در P نگه داشته شود

برخی از مدل ها حتی اگر انتخابگر دنده در این موقعیت قرار نگیرد، مکانیسم راه اندازی موتور موتور را مسدود می کنند. برای راه اندازی ماشین اتوماتیک باید قواعد زیر را اجرا کنید.

  • کلید را بردارید، آن را در موتور قرار دهید و آن را در موقعیت مناسب بچرخانید. همه خودروها از سیستم جرقه زنی کلیدی استفاده نمی کنند. بسیاری از مدل های جدیدتر به جای آن از اشتعال دکمه ای استفاده می کنند.
  • ترمز را فشار داده و انتخابگر دنده را روی D قرار دهید .
  • خیلی آرام پدال ترمز را رها کنید و حرکت دهید.

هنگام توقف کوتاه، مانند چراغ راهنمایی، به سادگی موقعیت اهرم را روی D و پدال شکستن را پایین نگه دارید. اگر باتری شما به طور ناگهانی در میانه راه متوقف شد، می خواهید بدانید که چگونه یک ماشین خودکار را به سرعت روشن کنید.

سخن آخر

اینها ابتدایی ترین نکات ما در مورد نحوه رانندگی ماشین اتوماتیک هستند. البته بهترین راه برای یادگیری رانندگی با هر نوع ماشینی تمرین دقیق است. قبل از اینکه این نکات در مورد رانندگی ماشین اتوماتیک مفید باشد، به درس نیاز خواهید داشت و قبولی در آزمون رانندگی خود را. امیدواریم این مقاله از سلام دنیا به شما در درک اصول اولیه خودروهای AT کمک کرده باشد، به خصوص اگر در حال تغییر از خودروی دستی به خودکار هستید. در صورت مفید بودن مقاله، لطفاً آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. امیدواریم این روش ها به شما در حل و یادگیری مطلب سرچ شده کمک کرده باشند.


مطالب مرتبط:

براق کردن رینگ و لاستیک اتومبیل با تکنیکی ساده، ارزان و خانگی

چگونه در برف و یخ رانندگی کنیم: روش آماده سازی خودرو

واکس خانگی ارزان و مؤثر برای تمیز کردن داشبورد اتومبیل



از
1
رای