خواص بامیه و طبع آن؛ فواید و مضرات بامیه خشک و تازه برای سلامتی

خواص بامیه و طبع آن؛ فواید و مضرات بامیه خشک و تازه برای سلامتی خواص بامیه و طبع آن؛ با فواید و مضرات بامیه خشک و تازه برای مردان، اسپرم، تیروئید، سنگ کلیه، دیابت، زانو درد، لاغری، کودکان، پوست و مو در طب اسلامی، خواص پودر بامیه در سلام دنیا بخوانید.

بامیه از گیاهانی است که اوایل مردم جنوب آن را استفاده می کردند اما سالهاست که به خاطر خواص متعددی که دارد مردم در هر جای کشور به طرق مختلف از این گیاه استفاده می کنند، در این مطلب از سلام دنیا درباره خواص بامیه و طبع آن، خواص بامیه برای مردان، خواص بامیه برای اسپرم، خواص بامیه برای تیروئید، خواص بامیه برای سنگ کلیه، خواص بامیه برای مو، خواص بامیه خشک برای دیابت، خواص بامیه برای زانو درد، خواص بامیه برای لاغری، خواص بامیه برای دیابت، خواص بامیه برای کودکان، خواص بامیه در طب اسلامی، خواص پودر بامیه، مضرات بامیه صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

بامیه چیست؟

بامیه (به انگلیسی: Okra) از سبزیجاتی است که با مناطق جنوبی ایالات متحده ارتباط دارد، هرچند که ریشه واقعی آن دور از این منطقه است. در حقیقت بامیه در مناطق غربی آفریقا یا اتیوپی نیز وجود داشته. بامیه رسیده بین 7-5 سانتی متر است که این زمان مناسب برای برداشت آنها و استفاده در غذاها می باشد.

خواص بامیه و طبع آن

بامیه طبعی سرد و تر دارد که خوردنش به افراد گرم مزاج توصیه می شود، البته دیگر افراد نیز می توانند بامیه را همراه با مصلحش یعنی ادویه جات گرم مانند فلفل، دارچین، زنجبیل، هل و سیر مصرف کنند. بامیه سرشار از ویتامین های B، A ، C، E و البته املاحی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و روی می باشد که در درمان بسیاری از بیماری ها از آن استفاده می شود، که در ادامه بیشتر درباره آن صحبت خواهیم کرد.

فواید بامیه برای سلامتی عبارتند از:

  • کاهش کلسترول
  • جلوگیری از میگرن

حتما بخوانید: برای درمان میگرن چی بخوریم


  • جلوگیری از یبوست
  • منبع خوب کلسیم غیر لبنی
  • حفظ سلامت چشم می باشد
  • کنترل دیابت
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ
  • بهبود متابولیسم
  • درمان زخم معده
  • محافظت از کبد
  • کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر

ارزش غذایی و کالری بامیه

اطلاعات مربوط به مواد مغذی (در هر 100 گرم،بامیه پخته شده)

بامیه جز سبزیجات فوق العاده ای است که حاوی مقداری کاملی از مواد مغذی بوده که در سبزیجات دیگر وجود ندارد.

  • کالری: 22
  • کربوهیدرات: 5 گرم
  • فیبر غذایی: 2/5 گرم
  • ویتامین آ: 283 IU
  • ویتامین سی: 16/5 میلی گرم
  • ویتامین کا: 40 میکروگرم
  • تیامین: 0/1 میلی گرم
  • ریبوفلاوین: 0/1 میلی گرم
  • نیاسین: 0/9 میلی گرم
  • ویتامین ب 6: 0/2 میلیگرم
  • اسید فولیک: 46 میکروگرم
  • کلسیم: 77 میلیگرم
  • آهن: 0/3 میلی گرم
  • منیزیم: 36 میلی گرم
  • فسفر: 32 میلی گرم
  • پتاسیم: 135 میلی گرم
  • روی: 0/4 میلی گرم
  • مس: 0/1 میلی گرم

خواص گیاه بامیه برای سلامتی و ارزش غذایی آن

خواص بامیه برای سلامتی مردان و زنان و درمان بیماری ها 

1. خواص بامیه برای کاهش سطح کلسترول

توانایی بامیه در کاهش کلسترول نکته مورد علاقه در میان بسیاری از فرهنگ های محلی است، و به نظر می رسد که این توانایی در واقع درست است. یکی از مکانیسم هایی که منجر به کاهش کلسترول می شود، به مقادیر بالای فیبر بامیه مربوط می شود که خاصیت کاهش صفرا می باشد. همان طور که صفرا کاهش می یابد، کلسترول جایگزین آنچه که از دست رفته است می شود. بنابراین کلسترول کاهش می یابد. این یک راه عالی و ایمن برای کاهش سطح کلسترول محسوب می شود.

2. خواص بامیه برای جلوگیری از میگرن

بامیه دارای مواد مغذی است که در هیچ سبزی دیگری یافت نمی شود. یکی از تکنیک های کنترل و مقابله با میگرن، افزایش مصرف منیزیم است که بسیاری از افراد دچار کمبود این ماده می باشند. با این حال، 100 گرم بامیه پخته شده تا حدود 9 درصد از میزان توصیه شده منیزیم را در اختیار شما قرار می دهد. عوامل دیگری مانند هیدراته باقی ماندن بدن نیز به جلوگیری از میگرن کمک می کند. فیبر موجود در بامیه می تواند در طول روز آب بدن را حفظ کند. 

خواص گیاه بامیه برای جلوگیری از میگرن

3. خواص بامیه برای جلوگیری از یبوست

بامیه منبع مغذی از فیبر است، زیرا حتی دانه های آن نیز خوراكی هستند. این مواد، فیبر مورد نیاز را برای بدن تأمین می کنند، که به جلوگیری از یبوست کمک می کند و باعث می شود که مواد زائد در تمام دستگاه گوارش جابجا و خارج شود.


حتما بخوانید: درمان خانگی یبوست با 8 دمنوش ملین


4. خواص بامیه برای  منبع خوبی از کلسیم

افراد گیاهخوار، یا افرادی که نارسایی لاکتوز دارند، در تأمین نیاز روزانه کلسیم دچار مشکل می شوند. با این حال، 100 گرم بامیه حدود 8 درصد از نیازهای روزانه کلسیم را تامین می کند که در صورت ترکیب با سایر غذاها می تواند به در دستیابی به هدف روزانه تان کمک کند. این کلسیم برای سلامتی عضلات و عصب، و همچنین در حفظ ساختار استخوان و جلوگیری از شرایطی مانند پوکی استخوان ضروری است. کلسیم همچنین در عملکرد قلب نیز نقش دارد تا بتواند الگوی ریتمیک و نیروی انقباضی آن را حفظ کند.

خواص گیاه بامیه برای یبوست و سرطان کولون

5. خواص بامیه برای سلامت چشم

اگرچه بامیه یک سبزی رنگارنگ نارنجی یا بنفش نیست، اما محتوای ویتامین A آن هنوز به مقدار مناسب است. محتوای ویتامین A آن باعث کاهش سرعت تغییرات مرتبط با سن در چشم شده، به حفظ سلامتی عصب بینایی کمک می کند و می تواند دید شبانه را بهبود بخشد. ویتامین A همچنین یک ویتامین قوی آنتی اکسیدانی است که نقش مهمی در کاهش اثر رادیکال های آزاد دارد و حتی با کاهش ابتلا به آب مروارید همراه است.

7. خواص بامیه برای کاهش خطر سرطان کولون

در حالی که اثر بامیه در کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان تأیید نشده است، این امر در پیشگیری از سرطان روده بزرگ نشان داده شده. سرطان کولون یکی از علل مرگبار سرطان است که میزان مرگ و میر ناشی از سرطان را بالا می برد، به همین دلیل اضافه کردن بامیه به رژیم غذایی ارزشمند است. بامیه می تواند یک ملین در نظر گرفته شود، و مواد مضر را به سرعت از بدن خارج می کند. این باعث می شود زمانی که سلول های کولون در تماس با این مواد سمی هستند کاهش یافته، سلامت دستگاه گوارش حفظ شود.


حتما بخوانید: علائم سرطان روده بزرگ چیست


8. خواص بامیه برای بهبود متابولیسم

در حالی که متابولیسم کلی بدن توسط یک رابطه پیچیده میان هورمون ها و آنزیم ها کنترل می شود، بامیه به بهینه سازی تولید ترکیب کوفاکتورها کمک می کند. کوفاکتورها در اکثر واکنش های بدن ضروری هستند و می توانند آنها را تجزیه و تحلیل کنند. به عنوان مثال، یک کوفاکتور می تواند میزان متابولیسم چربی را افزایش دهد، در حالی که دیگری ممکن است متابولیسم پروتئین عضله را افزایش دهد. منگنز ماده معدنی مهم در تولید بسیاری از کوفاکتورها است. بامیه منبع عالی منگنز است.

خواص گیاه بامیه برای متابولیسم بدن

9. خواص بامیه برای درمان زخم های معده

آب بامیه واقعا می تواند به بهبود زخم معده کمک کند. این براساس این واقعیت است که آب بامیه سطح باکتری های H-pylori را می پوشاند و باعث می شود که آنها به دیواره های معده متصل نشوند.

10. خواص بامیه برای محافظت از کبد

کبد ارگان ضروری بدن است که در طول سالهای زندگی و در معرض فعالیت رادیکال های آزاد قرار گرفتن به آن آسیب می رسد. این امر در موارد شدید می تواند آسیب کبدی را ایجاد کند. بامیه با پوشاندن سطح سلول های کبدی از این واقعه جلوگیری می کنند.

خواص بامیه برای سلامتی و کبد

11. خواص بامیه برای  کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر

مطالعات تأیید کرده اند که مصرف بامیه مواردی را که منجر به بیماری آلزایمر می شوند کاهش می دهد. این تغییرات منجر به تولید ترکیبات ضد التهابی و آنزیم ها شده و بدن را از عوارض جانبی اکسیداتیو حفظ می کند.

12. خواص بامیه برای مردان

مردان می توانند از بامیه برای تقویت غده پروستات استفاده کنند ، این گیاه همانطور که در برخی از کتب آمده اختلالات نعوظ را در مردان برطرف می کند و باعث می شود که میزان مایع منی در مردان افزایش پیدا کند.

13. خواص بامیه برای اسپرم

مردانی که مایع منی شان رقیق و کم می باشد و برای افزایش اسپرم خود دارو مصرف می کنند نباید بامیه مصرف کنند، اما در صورت عادی این گیاه می تواند مایع منی و تعداد اسپرم را افزایش دهد.

14. خواص بامیه برای تیروئید

افراد با تیروئید کم کار که دارو استفاده می کنند بهتر است از مصرف بامیه خودداری کنند زیرا این گیاه با داروهای تیروئید تداخل ایجاد می کند.

15. خواص بامیه برای سنگ کلیه

کسانی که از بیماریهای کلیوی رنج می برند برای درمان می توانند بامیه مصرف کنند اما اگر سنگ کلیه دارند از مصرف بیش از حد آن خودداری کنند.


حتما بخوانید: برای دفع سنگ کلیه چه بخوریم


16. خواص بامیه برای مو

اگر به دنبال نرم کننده ای طبیعی هستید بامیه سبز می تواند این عملکرد را داشته باشد، همچنین مرطوب کننده ای برای پوست سر و موهای خشک و آسیب دیده می باشد و به عنوان آبرسان شوره سر را نیز از بین می برد.

 بامیه برای مو

17. خواص بامیه برای زانو درد

بامیه به خاطر وجود کلسیم در آن به تقویت استخوان ها کمک کرده و از پوکی لستخوان جلوگیری می کند، همین طور با مصرف به اندازه بامیه دردهای مفاصلی مانند زانو درمان می شود.

18. خواص بامیه برای لاغری

فیبری که در بامیه وجود دارد مقدار فراوانی می باشد که مدت طولانی تری به سیر ماندن افراد کمک می کند، در نتیجه فرد دچار برخوری و ریزه خواری نمی شود، افراد برای لاغر شدن و کاهش وزن خود از بامیه تازه و بامیه خشک می توانند استفاده کنند.

19. خواص بامیه خشک برای دیابت

افراد دیابتی با خشک کردن بامیه و پودر کردن آن می توانند میزان قند خون خود را پایین بیاورند و به خاطر فیبر موجود در بامیه گلیسمی و حساسیت انسولینی خود را بهبود ببخشند.


حتما بخوانید: 7 تا از بهترین دمنوش های گیاهی برای افراد مبتلا به دیابت


20. خواص بامیه برای دیابت

همانطور که عنوان شد افراد دیابتی برای پایین آوردن قند خونشان بامیه را می توانند به صورت تازه و خشک شده استفاده کنند، بامیه علاوه بر سطح قند خون ، کلسترول بد و چربی خون را پایین می آورد. بهتر است که این افراد بامیه را بخارپز و یا با حرارت بسیار کم بپزند، البته سرخ کرده آن با روغن زیتون یا روغن های گیاهی نیز می تواند مفید باشد. در حالی که بامیه مانند بسیاری از سبزیجات دیگر حاوی کربوهیدرات کم و فیبر مناسب است، مطالعاتی در مورد اثرات هیپوگلیسمی در بامیه انجام شده است. به استثنای این یافته های علمی، نوشیدن آب بامیه خیس شده به مدت یک شب برای کنترل دیابت در طب سنتی بسیار رایج است.

خواص بامیه برای دیابت

21. خواص بامیه برای کودکان

کودکانی که دچار کم خونی هستند با مصرف بامیه می توانند به افزایش خون کمک کنند، همچنین ویتامین های بالای A، C، B، تیامین، نیاسین، فولات و E و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم، فسفر، آهن و روی به رشد کودک و تقویت استخوان های او کمک می کند. اگر دچار یبوست شده باشند نیز به کمک فیبر موجود در بامیه می توانند آن را برطرف کنند.

خواص بامیه در طب اسلامی

طب سنتی همیشه بهترین سفارشات را در خصوص مصرف گیاهان و میوه ها داشته است در خصوص بامیه نیز عنوان شده که افرادی که دچار سوزاک هستند بامیه را بصورت آبپز همراه با آب قبل از غذا میل کنند و یا کسانی که پوستشان زخم شده به صورت ضماد از آن استفاده کنند، همچنین مصرف لعاب بامیه برای درمان زخم اثنی عشر و ورم روده مفید بوده و خونریزی سینه را قطع می کند.

  • از جوشانده بامیه برای درمان سنگ مثانه استفاده می کنند و جوشانده ریشه بامیه هم برای بیماری سفلیس، جوشانده گل بامیه ضد سودا نیز می باشد. همچنین جوشانده تخم بامیه ضدتشنج است.
  • ید موجود در بامیه مخصوصا در برگ و ساقه آن برای بیماران گواتر بسیار مفید می باشد و البته بامیه ضدعفونی کننده می باشد بطوری که کرم معده و کرمک را دفع می کند.

خواص پودر بامیه

بامیه را می توان خشک کرد و به صورت پودر درآورد، زیرا پودر بامیه نیز خواص مختلفی دارد، از قبیل کنترل و کاهش عوارض دیابت، رفع یبوست به خاطر ملین بودن آن، تقویت کننده مغز و قلب، ضد فشار خون ، ضد پوکی استخوان ، سوخت و ساز بدن را تنظیم کرده و وزن را کنترل می کند، به خاطر وجود آهن و مس موجود در پودر بامیه از کم خونی جلوگیری کرده.

خواص پودر بامیه

مضرات بامیه

با تمام خاصیت مفید سبزی بامیه مضراتی نیز همراه او می باشد که به آنها اشاره خواهیم کرد:
• تداخل با داروی متفورمین برای افراد دیابتی
• مصرف بیش از حد بامیه ایجاد اسهال، گرفتگی و نفخ می کند .
• اگزالات فراوان در بامیه احتمال بروز سنگ کلیه را در افراد بالا می برد.
• همچنین اگزالات فراوان موجب بالا رفتن اسید اوریک خون می شود و بیماری نقرس را همراه می آورد.
• مصرف بامیه با داروهای تیروئید اخلال ایجاد می کند.
• بعلت وجود ویتامین K به مقدار فراوان در بامیه با دارو های ضد انعقاد خون مانند وارفارین و کومادین تداخل دارویی ایجاد می کند.

سخن آخر

مصرف بامیه برای همه توصیه می شود، زیرا واقعا دارای ارزش غذایی فوق العاده ای است و تأثیرات مثبت زیادی بر سلامتی دارد. بامیه بسیار کم کالری است، بنابراین موجب افزایش وزن نمی شود. ارزان بودن، در دسترس بودن و تعداد زیادی از راه های اضافه کردن آن به رژیم غذایی، موجب محبوبیت این ماده غذایی شده است. دقت داشته باشید که بامیه در تمامی طول سال یافت نمی شود، این گیاه سبز در اواسط بهار تا اوایل تابستان در بازار سبزیجات موجود می باشد.


مقالات مرتبط:

خواص پودر هویج برای چی خوبه

خواص و مضرات اسفرزه برای لاغری و سلامتی



از
4
رای