خواص ریشه گیاه کنجک برای سلامتی، دیابت و لاغری؛ مضرات و روش مصرف

خواص ریشه گیاه کنجک برای سلامتی، دیابت و لاغری؛ مضرات و روش مصرف فواید ریشه گیاه کنجک چیست، خواص و مضرات گیاه کنجک برای سلامتی، دیابت، یبوست، کلسترول، پوست، لاغری و طب سنتی، طرز استفاده و کاربردهای گیاه کنجک در این مطلب سلام دنیا بخوانید.

گیاه کنجک یک ریشه نشاسته‌ای دارد که حاوی مقادیر زیادی فیبر خوراکی و گلوکومنان است. از این قسمت مفید گیاه برای تهیه مکمل‌های غذایی با فیبر بالا و انواع پودر‌ها استفاده می شود. در ادامه این مطلب سلام دنیا به بررسی خواص ریشه گیاه کنجک برای سلامتی، دیابت، لاغری، پوست، یبوست مضرات، طریقه استفاده و کاربردهای ریشه گیاه کنجک می پردازیم.

گیاه کنجک چیست 

کنجک گیاه بومی مناطق گرمسیری است که از ریشه ان در تهیه انواع غذاهای چینی و ژاپنی استفاده می شود. در حقیقت قسمت خوراکی گیاه کنجک ریشه ان است. گیاه کنجک به بصورت غده بیضی شکلی است که برای مصرف خوراکی ابتدا باید آن را خشک و بعد پودر کنید. در نهایت یک فیبر خوراکی به نام آرد کنجک دارید که به عنوان پودر گلوکومانان نیز شناخته می شود.این پودر خوش طعم را می توانید به انواع غذاهای خود اضافه کنید. گیاه کنجک علاوه بر مصارف آشپزی و خوراکی برای سلامت شما نیز مفید است.در ادامه شما را برخی خواص سلامتی گیاه کنجک آشنا خواهیم کرد.

گیاه کنجک برای چی خوبه

گیاه کنجک به جهت داشتن مقدار بالای گلوکومانان، فیبر خوراکی محلول از خواص سلامتی متعددی برخوردار است در طب سنتی از این گیاه برای درمان آسم، درد سینه، سرفه، فتق، سوختگی و اختلالات پوستی استفاده شده است. علاوه براین نتایج تحقیقات علمی نیز مشخص کرده اند که گیاه کنجک کلسترول پلاسما را به طرز قابل توجهی کاهش داده و موجب بهبود متابولیسم کربوهیدرات شده است. همچنین این گیاه دارویی به تحریک روده و حفظ سلامت کلون نیز کمک کرده است. اما خواص سلامتی گیاه کنجک به این موارد محدود می نمی شود،در بخش بعدی برخی خواص سلامتی گیاه کنجک را به شما معرفی خواهیم کرد.


حتما بخوانید: درمان خانگی فتق با دارو های گیاهی و بدون جراحی


خواص گیاه کنجک برای سلامتی

1. خواص گیاه کنجک برای دیابت

نتایج مطالعات انجام شده بروی گیاه کنجک نشان داد که مصرف این ماده خوراکی در برنامه افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می تواند باعث بهبود اثربخشی درمان های معمول انها شود.زیرا این گیاه سرشار فیبر است و ممکن است به بهبود کنترل قند خون، پروفایل چربی خون و همچنین فشار خون سیستولیک مبتلایان به دیابت کمک کند.محققان متوجه شدند که فیبر کنجک برای پیشگیری و درمان هیپرگلیسمی نیز بسیار موثر است،هیپرگلیسمی به شرایطی گفته می شود در ان مقدار قند در خون افزایش می یابد.

 دیابت :خواص گیاه کنجک برای سلامتی

2. خواص گیاه کنجک برای کاهش کلسترول

کلسترول بالا خطر ابتلا به بیماری قلبی یا سکته مغزی را افزایش می دهد. یک روش موثر برای کنترل کلسترول و وزن مصرف فیبر های محلول در آب هستند. مصرف گیاه کنجک نقش موثری بر کلسترول، LDL کلسترول، تری گلیسیرید، و همچنین وزن بدن و قند خون ناشتا دارد.البته هیچ تاثیری بر کلسترول HDL یا فشار خون ندارد.

3. خواص گیاه کنجک برای درمان یبوست

عواملی نظیر رژیم غذایی حاوی فیبر کم، کم آبی و عدم داشتن فعالیت بدنی می توانند باعث  بروز یبوست شوند.فیبر موجود در گیاه کنجک یک ملین طبیعی برای بدن است.به همین خاطر مصرف ان برای درمان و پیشگیری از یبوست مفید است.زیرا فیبر خوراکی محلول در این گیاه با افزایش تحرکات روده باعث بهبود سلامت روده و درمان یبوست می شود.


حتما بخوانید: برای درمان یبوست چه بخوریم


4. خواص گیاه کنجک برای بهبود سلامت پوست

نتایج بررسی ها نشان داده است که گیاه کنجک یک درمان موضعی برای اکنه است و می تواند به حفظ سلامت کلی پوست کمک کند.

5. خواص گیاه کنجک برای لاغری و کاهش وزن

همانطور که در قسمت بالا هم اشاره شد از گیاه کنجک آردی به نام گلوکومنان بدست می آید که برای کاهش وزن و لاغری نیز مفید است.نتایج تحقیقات در سال 2005 نشان داد مصرف مکمل فیبر خوراکی محلول تاثیر مثبتی در کاهش وزن دارد. زیرا فیبر موجود در ان با حجمی که پیدا می کند باعث پر شدن معده و ایجاد حس سیری طولانی مدت می و کاهش اشتها برای خوردن غذای بیشتر و تنقلات در طول روز می شود و از این طربق به کاهش وزن و لاغری کمک می کند.از طرف دیگر  این فیبر کالری محدودی دارد و مصرف ان برای افرادی که به دنبال کاهش وزن و لاغری هستند نگران کننده نیست.

خواص گیاه کنجک برای سلامتی: کاهش وزن

مضرات گیاه کنجک

  • مصرف مکمل کنجک با بروز عوارض جانبی زیاد همراه نیست، با این حال در زمان مصرف ان باید مراقب خطر خفگی باشید.زیرا ممکن است گلوکومانان قبل از رسیدن به معده حجم پیدا کند و باعث انسداد راه گلو، مری یا خفگی شود.بنابراین بعد از مصرف کمل حاوی گلوکومانان(گیاه کنجک) حتما باید 1 الی 2 لیوان آبا یا مایعات دیگر بنوشید.
  • گیاه کنجک به دلیل جذب زیاد آب بدن ممکن است باعث افزایش خطر ابتلا به کم خونی شود.
  • مصرف مکمل های کنجک ممکن است باعث کاهش قند خون شود بنابراین افراد مبتلا به دیابت باید قبل از مصرف ان با پزشک خود صحبت کنند.
  • برخی افراد ممکن است با مصرف مکمل‌های کنجک دچار اسهال شوند.

طریقه مصرف گیاه کنجک 

  • مکمل‌های غذایی گلوکومنان که از گیاه کنجک تهیه می شوند برای مصرف راحت در اکثر فروشگاهای مواد غذایی موجود هستند.
  • پودر ریشه کنجک می تواند یک غذای گیاهی به عنوان جایگزین غذاهای دریایی باشد.
  • گیاه کنجک برای تهیه ماسک زیبایی صورت هم به کار می رود،این ماسک پوستی زیبا و شفاف به شما می بخشد.
  • برخی محصولات گیاه کنجک شامل ژله میوه، آرد و رشته فرنگی هستند.

طریقه مصرف گیاه کنجک 

کاربردهای گیاه کنجک 

  • آراد کنجک: از گیاه کنجک پودر شده آرد بدست می آید که برای تهیه رشته های فرنگی کاربرد زیادی دارد.
  • ژله کنجک: از آرد کنجک برای تهیه ژله یا آدامس نیز استفاده می شود. این ماده جایگزین خوبی برای ژلاتین هایی است که در تهیه غذا بکار می روند.
  • فیبر محلول کنجک: تصفیه و خالص شدن ژله کنجک آن را به یک فیبر محلول تبدیل می کند و به عنوان یک مکمل غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.
سخن پایانی:

گیاه کنجک علاوه بر مصرف خوراکی از خواص سلامتی متعددی نیز برخوردار است. مکمل های خوراکی کنجک برای کاهش سطح قند خون و کلسترول مفید هستند و به بهبود سلامت پوست، روده، زخم پوست و کاهش وزن کمک می کنند. البته مصرف این گیاه با بروز عوارض جانبی جدی مانند خفگی همراه است بنابراین باید بعد از مصرف این مکمل ها 1 الی 2 لیوان آب بنوشید.


مقالات مرتبط:

خواص و مضرات نیشکر و آب نیشکر برای مردان و زنان، دیابت و پوست

خواص و مضرات دمنوش برگ انبه برای لاغری، دیابت و پوست

از
4
رای