مه مغزی (Brain Fog) یک اصطلاح علمی یا پزشکی نیست. زمانی که افراد، افکارشان مبهم و نامشخص است از اصطلاح مه مغزی برای توصیف و بیان احساسات خود استفاده میکنند. در این مطلب سلام دنیا، ما به بررسی مه مغزی چیست، و برای درمان مه مغزی چه بخوریم؛ روش های رفع (Brain Fog) و تقویت قوای شناختی، تقویت حافظه و محافظت در برابر بیماری های عصبی با این نوع از مواد غذایی قدرتمند برای محافظت از مغز پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
مه مغزی چیست
مه مغزی یک اصطلاح پزشکی یا علمی نیست. زمانی که افراد، افکارشان مبهم و نامشخص است از اصطلاح مه مغزی برای توصیف و بیان احساسات خود استفاده میکنند. به گفته کاترین لاوید استاد علوم اعصاب شناختی در دانشگاه وست مینستر لندن، اصطلاح مه مغزی که در زبان عامیانه به کار می رود را «عملکرد شناختی ضعیف» می نامد.
درمان مه مغزی با 15 ماده غذایی و درمان گیاهی
1. درمان مه مغزی از طریق مصرف کاکائو
کاکائو سرشار از فلاوانول ها، آنتی اکسیدان هایی است که نشان داده شده است به افزایش یادگیری، بهبود حافظه و افزایش قدرت کلی مغز کمک می کند. برخی از مطالعات نشان میدهند که این تأثیر زمانی که با ورزش ترکیب میشود، بسیار افزایش مییابد. از دیگر منابع خوب فلاوانول ها می توان به چای و شراب قرمز اشاره کرد. این را امتحان کنید: یک مشت کاکائو خام را به اسموتی ها اضافه کنید. پودر کاکائو تیره را در قهوه صبح خود هم بزنید.ترافل های شکلات تلخ را روی یک کاسه تمشک تازه بپاشید.
2. درمان مه مغزی از طریق مصرف مخمر تغذیه ای
مخمر تغذیه ای سرشار از فولات است، یک ویتامین B که با رشد سالم مغز جنین و بهبود کلی شناختی مرتبط است. کمبودها می تواند منجر به اختلالات عصبی مانند افسردگی، زوال شناختی و زوال عقل شود. علاوه بر این، مخمر تغذیه ای منبع عالی ویتامین های B6 و B12 است که هر دو برای سلامت مغز و عملکرد حافظه مهم هستند. این را امتحان کنید: پوره کره بادام هندی، مخمر مغذی و آب برای یک سس خامه ای "پنیر". با پاستا پخته شده و روغن زیتون مخلوط کنید؛ روی کلم بروکلی بخارپز شده با روغن زیتون بپاشید.
حتما بخوانید: علائم سکته مغزی چیست
3. درمان مه مغزی از طریق مصرف زردچوبه
زردچوبه حاوی کورکومین است، یک آنتی اکسیدان که ممکن است از ایجاد و تجمع پلاک های مرتبط با آلزایمر جلوگیری کند. مطالعات نشان میدهد که کورکومین میتواند از زوال شناختی محافظت کند و آسیبدیدگی مغزی را کاهش دهد و حتی ممکن است تولید سلولهای مغزی جدید را تحریک کند. این را امتحان کنید: برای یک نوشیدنی سنتی آیورودا با شیر گرم و عسل ترکیب کنید. نخود گرم را با زردچوبه، روغن نارگیل و گوجه فرنگی خرد شده بریزید. ریشه زردچوبه تازه رنده شده را به سیر و کلم پیچ تفت داده شده اضافه کنید.
4. درمان مه مغزی از طریق مصرف اسفناج
اسفناج سرشار از لوتئین است، آنتی اکسیدانی که از مغز در برابر آسیب رادیکال های آزاد و التهاب محافظت می کند. نشان داده شده است که افراد مبتلا به اختلال شناختی خفیف وضعیت لوتئین را کاهش می دهند و افزایش سطح لوتئین باعث افزایش یادگیری و حافظه می شود. سایر منابع خوب لوتئین عبارتند از کلم پیچ، شاتوت و زرده تخم مرغ. این را امتحان کنید: اسفناج را ریز خرد کرده و با سس پاستا مخلوط کنید. پوره با لوبیا سفید، سیر و روغن زیتون برای یک غوطه وری سریع؛ یک مشت به اسموتی های صبحانه اضافه کنید.
5. درمان مه مغزی از طریق مصرف آووکادو
آووکادو سرشار از ویتامین E است که نشان داده شده است که زوال شناختی را در افراد مسن کند می کند. همچنین حاوی چربیهای تک غیراشباع است که به بهبود جذب ویتامینهای محلول در چربی از غذاهایی مانند اسفناج، کلم پیچ و سایر سبزیجات برگدار کمک میکند. این را امتحان کنید: آووکادو را با سیب زمینی پخته یا گل کلم درست قبل از سرو له کنید. پوره با روغن زیتون و سرکه سیب برای یک سس خامه ای؛ آووکادو را از طول نصف کنید، روغن زیتون بمالید و گریل کنید.
حتما بخوانید: علت آنوریسم مغزی چیست
6. درمان مه مغزی از طریق مصرف تخم مرغ
تخم مرغ مملو از کولین است، نوعی ویتامین B که می تواند حافظه و شناخت را تقویت کند. این جزئی از فسفاتیدیل کولین است، بخش مهمی از غشای سلولی، به ویژه سلول های مغز. گوشت گاو، ماهی، مارچوبه، سبزی کولارد و کلم بروکسل منابع خوب دیگر هستند. این را امتحان کنید: تخم مرغ درست کنید، اما زرده ها را با آووکادو به جای سس مایونز له کنید. تخم مرغ را با سس تیکا ماسالا مخلوط کنید تا یک کاری تخم مرغ سریع تهیه کنید. تخم مرغ ها و سبزیجات چرخ شده را در رامکین بپزید، سپس پنیر ریش ریش شده را روی آن قرار دهید.
7. درمان مه مغزی از طریق مصرف کرفس
کرفس حاوی لوتئولین، یک آنتی اکسیدان فلاونوئیدی است که از مغز در برابر التهاب، پیری شناختی و بیماری های عصبی محافظت می کند و می تواند حافظه، یادگیری و آگاهی فضایی را تا حد زیادی تقویت کند. منابع دیگر عبارتند از رادیکیو، فلفل، جعفری، کنگر فرنگی، توت عرعر و مریم گلی. این را امتحان کنید: ساقه های کرفس را با کره بادام پر کنید و روی آن کرن بری خشک کنید. آب آن را با هویج و زنجبیل بنوشید؛ کرفس ورقه شده را با سیر و روغن زیتون بریزید و تفت دهید تا طلایی شود.
8. درمان مه مغزی از طریق مصرف رزماری
رزماری سرشار از اسید کارنوزیک است، یک ماده شیمیایی گیاهی که یادگیری و حافظه فضایی را تقویت می کند، استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد و از آسیب نورون ها جلوگیری می کند. مطالعات نشان می دهد که می تواند در برابر آلزایمر و سایر بیماری های عصبی محافظت کند. اسید کارنوزیک نیز در مریم گلی و به مقدار کم در سایر غذاها یافت می شود. این را امتحان کنید: در طول پخت، شاخه های رزماری کامل را به سوپ اضافه کنید.رزماری را چرخ کرده و به خمیر نان اضافه کنید. از شاخه های رزماری به عنوان سیخ برای کباب کردن سبزیجات استفاده کنید.
حتما بخوانید: برای درمان سردرد چی بخوریم
9. درمان مه مغزی از طریق مصرف ماست
ماست حاوی پروبیوتیک ها، باکتری های مفیدی است که دستگاه گوارش را سالم نگه می دارد. از آنجایی که حدود 90 درصد از سروتونین بدن - یک انتقال دهنده عصبی که خلق و خو و رفتار را تنظیم می کند - در روده ساخته می شود، حفظ سلامت پوشش روده بسیار مهم است. مطالعات همچنین نشان می دهد که مصرف مکمل های پروبیوتیک ممکن است دیدگاه ذهنی را بهبود بخشد و سطح استرس و اضطراب را کاهش دهد. این را امتحان کنید:انبه را با عسل هم بزنید و روی هلوهای کبابی بپاشید. با سبزیجات خرد شده مخلوط کنید تا یک سس خامه ای و سالم درست کنید.
10. درمان مه مغزی از طریق مصرف ماهی سالمون
ماهی سالمون سرشار از چربی های امگا 3 است که بسیاری از مطالعات آن را با کاهش زوال شناختی مرتبط با افزایش سن، محافظت در برابر آلزایمر و بهبود کلی در شناخت و خلق و خوی مرتبط دانسته اند. اگر ماهی نمی خورید، گردو، کتان و چیا سرشار از اسید آلفا لینولنیک هستند، یک اسید چرب که می تواند توسط بدن به اسیدهای چرب امگا 3 تبدیل شود. این را امتحان کنید: مارچوبه را در ماهی آزاد دودی بریزید. ماهی قزل آلا پخته شده خرد شده را به تخم مرغ های همزده اضافه کنید. با پاستا، روغن زیتون و پیازچه چرخ کرده مخلوط کنید.
11. درمان مه مغزی از طریق مصرف ویتامین های ب کمپلکس و ویتامین C
مطالعهای که در سال 2010 در Psychopharmacology منتشر شد نشان میدهد که دوز بالای ویتامینهای B کمپلکس که همراه با ویتامین C مصرف میشوند برای سلامت مغز حیاتی هستند و به طور مستقیم با بهبود خلق و خوی مرتبط هستند. نویسندگان مطالعه خاطرنشان کردند: «ویتامین C رایجترین آنتیاکسیدان مغز است و با بیشترین غلظت آن در نواحی غنی از نورون یافت میشود».
حتما بخوانید: قرص ویتامین ب کمپلکس برای چیست
12. درمان مه مغزی از طریق مصرف فلز روی
مطالعات نشان داده اند که روی با جلوگیری از ایجاد پلاک های بتا آمیلوئید (انباشته شدن این پلاک ها می تواند منجر به آلزایمر شود) به پیشگیری از بیماری آلزایمر و زوال عقل کمک می کند.
13. درمان مه مغزی از طریق مصرف ویتامین D و امگا 3
برای کسانی که سروتونین پایینی دارند، ویتامین D به عنوان هورمونی عمل می کند و به ترشح انتقال دهنده های عصبی بیشتر مانند سروتونین کمک می کند، که ممکن است به بهبود خلق و خو و دفع افسردگی کمک کند. با جفت کردن ویتامین D با امگا 3 ، غلظت سروتونین در مغز را بهینه کنید . این ترکیب ممکن است به پیشگیری و تعدیل اختلالات عصبی کمک کند و به بهبود عملکرد شناختی کمک کند.
14. درمان مه مغزی از طریق مصرف گیاهان باکوپا و مریم گلی
اینها از نظر علمی ثابت شده اند که حافظه را تقویت می کنند و هر دو ممکن است قدرت محافظتی در برابر آلزایمر داشته باشند.
15. درمان مه مغزی از طریق مصرف کوگنیزین
کوگنیزین، شکلی از سیتیکولین، ماده طبیعی موجود در هر سلول بدن که برای سلامت مغز حیاتی است و به تمرکز، یادآوری و فرآیندهای کلی تفکر کمک می کند.
سخن آخر
مه مغزی به عبارتی احساس خستگی ذهنی، گیجی، فراموشی، عدم تمرکز و وضوح ذهنی است که ممکن است ناشی از استرس، تغییرات خواب، مصرف دارو و عوامل دیگر باشد. برای درمان مه مغزی، رعایت چند روش خانگی میتواند مفید باشد، از جمله: خواب کافی، کاهش استرس، ورزش منظم، رژیم غذایی سالم و مصرف مایعات کافی. امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم با معرفی مواد غذایی سالم به شما کمک کرده باشیم.
مطالب مرتبط:
هیدروسفالی یا آب آوردن مغز چیست
علت آنسفالیت مغزی در کودکان و روش درمان آن