انواع سوختگی در کودکان چیست + علت و درمان خانگی سوختگی کودکان

انواع سوختگی در کودکان چیست + علت و درمان خانگی سوختگی کودکان انواع سوختگی در کودکان ؛ علت و درمان های خانگی برای سوختگی در کودکان و اقدامات لازم و احتیاطی برای درمان سوختگی درجه یک، دو و درجه سه در کودکان در خانه را در سلام دنیا بخوانید.

کودک پس از چند ماه اول که به عنوان یک نوزاد شناخته می شود، به موجودی فعال تر و مستقل تر تبدیل می شود. درست است که روند بزرگ شدن کودک برای والدین تسکین دهنده و لذت بخش می باشد، اما خب این نکته را در هم نظر داشته باشید که برخی از جنبه های منفی هم نیز در رشد کودک - همانند افزایش احتمال وقوع حوادث - خود را جای داده اند. مهم نیست که چقدر خوب از کودک خود مراقبت می کنید، مطمئناً او در یک مقطع زمانی در معرض آسیب های فیزیکی قرار می گیرد. چنین حوادثی در نتیجه ی کنجکاوی ذاتی کودک و میل او به کشف دنیای اطراف با انرژی ای جدید اتفاق می افتد. افتادن کودک و کبودی بر روی بدن او یا حادثه جدی تری همانند سوختگی می توانند مثال هایی در زمینه کنجکاوی کودک شما باشند. در این مطلب سلام دنیا، ما به انواع سوختگی در کودکان ؛ علت و درمان های خانگی برای سوختگی در کودکان و اقدامات لازم و احتیاطی برای درمان سوختگی درجه یک، دو و درجه سه در کودکان در خانه پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

سوختگی در کودکان

سوختگی و تاول در نتیجه ی تماس پوست کودک با یک ماده با دمای بالا رخ می دهد. سوختگی ناشی از گرمای خشک و تاول ناشی از تماس مواد داغ و مرطوب با پوست می باشد. کودک به طور فزاینده ای مستعد سوختگی است، چرا که پوست او هنوز ظریف و نازک می باشد و به سختی پوست بزرگسالان نشده است. پس به این نکته توجه داشته باشید که اگر دمای چیزی برای شما مناسب است به این معنی نیست که برای پوست کودک شما هم نیز مناسب باشد.

علل شایع سوختگی در کودکان

1. علل شایع سوختگی در کودکان: تاول

تاول در کودکان شایع‌تر از سوختگی می باشد. تاول می تواند به دلیل ریختن فنجان‌های قهوه و مایعات داغ بر روی پوست، بخار یا حتی سوختگی از طریق آب داغ در نوزادان ایجاد شود.

2. علل شایع سوختگی در کودکان: سوختگی خشک

سوختگی های خشک در صورتی امکان پذیر می شوند که نوزاد بیش از حد به اجسام داغ ، مانند شومینه یا اتو و ... نزدیک شود.

سوختگی در کودکان

3. علل شایع سوختگی در کودکان: سوختگی شیمیایی

سوختگی های شیمیایی در مورد کودکان نیز امکان دارد. این نوع از سوختگی به دلیل قورت دادن مواد شیمیایی ای مانند محلول چاه بازکن، باتری ساعت یا ریختن سفید کننده بر روی پوست توسط کودک ایجاد می شود.

4. علل شایع سوختگی در کودکان: سوختگی الکتریکی 

سوختگی الکتریکی می تواند در نتیجه تماس کودک با اجسامی مانند پریز برق یا سیم لخت اتفاق بیفتد.

5. علل شایع سوختگی در کودکان: آفتاب سوختگی

قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید نیز می تواند باعث سوختگی در کودکان شود.


حتما بخوانید: راه های جلوگیری و درمان آفتاب سوختگی کودک


 علت سوختگی در کودکان

انواع سوختگی

سوختگی را می توان به سه نوع، بسته به درجه و میزان تأثیر آن بر ناحیه تماس دسته بندی کرد.

1. انواع سوختگی: سوختگی درجه اول

سوختگی درجه یک خفیف ترین نوع سوختگی می باشد که بیشتر در کودکان رخ می دهد. در این نوع از سوختگی پوست قرمز و گاهی کمی متورم  - به دلیل تحریک اعصاب زیر پوست - به نظر می رسد. در سوختگی درجه یک تنها لایه بیرونی پوست آسیب می بیند. این نوع سوختگی می تواند ظاهری شبیه به آفتاب سوختگی داشته باشد.

2. انواع سوختگی: سوختگی درجه دوم

سوختگی درجه دو جدی‌تر از سوختگی درجه اول می باشد، چرا که این نوع سوختگی لایه‌های زیر اپیدرم هم نیز تحت تأثیر قرار می دهد. تاول و تورم در این نوع سوختگی شایع و این تجربه برای کودکان بسیار دردناک است.

3. انواع سوختگی: سوختگی درجه سوم

جدی ترین نوع سوختگی، سوختگی درجه سوم می باشد. درجه حرارت بالا باعث می شود که آسیب به عمق بسیار زیاد از زیر پوست برود و لایه های زیادی را تحت تاثیر قرار دهد. این نوع سوختگی به عنوان یک فوریت اورژانسی طبقه بندی می شود و نیاز به توجه فوری متخصصان پزشکی دارد. در این درجه از سوختگی پوست سوخته و سفید رنگ به نظر می رسد و نواحی اطراف سوختگی به شدت آسیب می ببینند. توجه داشته باشید که خود منطقه آسیب دیده می تواند - به این دلیل این که اعصاب زیرین به دلیل دمای بالا آسیب دیده اند - زیاد آسیب نبیند.

انواع سوختگی

نحوه درمان سوختگی در کودکان

  • مهمترین گام در درمان سوختگی کودک خود این است که او را در اسرع وقت از منبع گرما دور کنید.
  • در صورتی که سوختگی به دلیل آتش گرفتن قسمت هایی از کودک شما ایجاد شده است، او را در پتو بپیچید یا با بدن خود آتش را خفه کنید. سپس او را روی زمین بغلتانید تا شعله های آتش هرچه سریعتر خاموش شوند.
  • در صورت سوختگی شیمیایی، قبل از درآوردن لباس، باید مطمئن شوید که ماده شیمیایی به طور کامل از بدن خارج شده است. برای این کار شما باید ناحیه آسیب دیده را حداقل به مدت ده دقیقه زیر آب خنک قرار دهید. سوختگی های الکتریکی مستلزم این هستند که نوزاد را با استفاده از یک جسم غیر فلزی از منبع شوک دور کنید. هرگز به سمت او آب نپاچید، چرا که این کار فقط می تواند وضعیت کودک را بدتر کند. روش‌های درمان سوختگی نوزاد بسته به درجه سوختگی متفاوت می باشند.

حتما بخوانید: درمان سوختگی در خانه برای انواع سوختگی درجه یک و دو


1. نحوه درمان سوختگی در کودکان: درمان سوختگی درجه یک

به یاد داشته باشید که قبل از شستن لباس با آب، لباس را از ناحیه آسیب دیده درآورید (سوختگی شیمیایی یک استثنا است). آب سرد باید حداقل به مدت پنج دقیقه بر روی ناحیه آسیب دیده - تا زمانی که فکر کنید درد کاهش یافته است - جریان داشته داشته باشد. از طرف دیگر، شما می توانید یک پارچه خنک و مرطوب را بر روی آن ناحیه نیز بمالید. توجه داشته باشید که یخ، کره یا هر نوع پودری را بر روی منطقه آسیب دیده نمالید. شما باید همیشه هر گونه علائم عفونت در ناحیه آسیب دیده را بررسی کنید.

2. نحوه درمان سوختگی در کودکان: درمان سوختگی درجه دوم

شما باید همان مراحل بالا را  - در صورتی که سوختگی درجه دو نسبتا زیاد نباشد - دنبال کنید تا اثرات آسیب ناشی از سوختگی کاهش یابد. مراقب باشید که تاول ها تراکنده نشوند چرا که می توانند باعث عفونت در ناحیه مورد نظر شوند. پس از مشورت با پزشک شما می توانید مسکن هایی مانند استامینوفن را به کودک خود بدهید. پزشک همچنین می تواند پمادهای موضعی ای مانند سیلوادین را برای استفاده در ناحیه آسیب دیده برای کودک تجویز کند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز باید تا زمان بهبودی سوختگی محدود شود.

3. نحوه درمان سوختگی در کودکان: درمان سوختگی درجه سوم

سوختگی های درجه دو و درجه سه باید به طور مشابه درمان شوند. این دو نوع سوختگی به عنوان فوریت های اورژانسی طبقه بندی شده اند. وقتی می‌خواهید لباس را دربیاورید حتماً مطمئن شوید که به پوست نچسبند. در صورت امکان یک پارچه خنک و مرطوب را روی آن ناحیه قرار دهید. پس از این کار، شما می توانید ناحیه آسیب دیده را با استفاده از پارچه استریل پس از خشک کردن ناحیه مورد نظر بپوشانید. شما باید از استفاده از یخ، کره یا خمیر دندان خودداری کنید، زیرا می تواند میزان آسیب را تشدید کند. در این زمینه حتماً فوراً به یک پزشک مراجعه کنید.

نحوه درمان سوختگی در کودکان

اقدامات احتیاطی در خانه

  • ناحیه آسیب دیده را با آب خنک خیس کنید (هرگز از یخ استفاده نکنید).
  • هر لباسی را در اطراف ناحیه آسیب دیده، اگر که به پوست نچسبیده است، در آورید.
  • ناحیه آسیب دیده را با استفاده از یک پارچه استریل مانند گاز بپوشانید.
  • تاولی که ممکن است ظاهر شده باشد را نترکانید.
  • به شرطی که از دارو و دوز آن مطمئن هستید به کودک آن را بدهید.
  • با پزشک مشورت کنید.

حتما بخوانید: درمان خانگی سوختگی با عسل و داروهای گیاهی


درمان های خانگی برای سوختگی در کودکان

  • آب سرد: باید بلافاصله قبل از انجام هر کاری برای کاهش درد آب سرد را بر روی ناحیه آسیب دیده اعمال کنید.
  • آلوئه ورا: استفاده از آلوئه ورا با استفاده از یک گاز مرطوب می‌تواند به توقف التهاب کمک کند و تورم و درد را در ناحیه کاهش دهد.
  • کرم سیلورکس: از این کرم به عنوان دارویی برای درمان سوختگی های خفیف بر روی پوست و جلوگیری از بروز عفونت در آن ناحیه استفاده می شود. این کرم باید دو بار در روز و در روزهای اولیه استفاده شود.
  • چای کیسه‌ ای: چای کیسه‌ ای حاوی اسید تانیکی می باشد که در تسکین درد و از بین بردن گرمای سوختگی بسیار موثر عمل می کند. مجموعه ای از چای کیسه ای خنک و مرطوب را برای حدود نیم ساعت بر روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید.
  • روغن نارگیل: روغن نارگیل نه تنها برای از بین بردن گرمای سوختگی کودکان عالی عمل می کند، بلکه دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی ای است که می تواند از بروز عفونت در ناحیه آسیب دیده جلوگیری کند.
  • شیر: چربی و پروتئین موجود در شیر سوختگی را آرام می کند و به التیام سوختگی در نوزاد کمک می کند.

درمان های خانگی برای سوختگی در کودکان

چه زمانی باید به دنبال کمک پزشکی باشید

  • اگر سوختگی جز سوختگی درجه یک جزئیست و یا اگر اندازه سوختگی بیش از دو اینچ قطر دارد، باید کودک خود را نزد پزشک ببرید.
  • در صورتی که سوختگی نواحی ای مانند دست، صورت یا اندام تناسلی را تحت تاثیر قرار داده و یا اگر علت آن برق گرفتگی باشد، بهتر است فورا به پزشک مراجعه کنید.
سخن آخر

سوختگی در میان کودکان امری بسیاری رایج است، زیرا آنها همیشه ناآگاهانه همه چیز اطراف خود را لمس می کنند. با این حال، در بیشتر موارد، نتیجه چیزی جزئی مانند تاول‌های سوختگی نوزاد بر روی انگشتان یا آثار سوختگی کوچک بر روی بدن می باشد. احتمال بروز سوختگی های درجه بالاتر نیز وجود دارد - بنابراین، مطمئن شوید که مراحل درست را دنبال کرده و اگر احساس می کنید سوختگی جدی است، به پزشک مراجعه کنید.


مقالات مرتبط:

درمان سوختگی پای نوزاد با 10 روش خانگی

10 اشتباه رایج که انجام آنها آفتاب سوختگی را وخیم تر می کند



از
1
رای