اگر باردار هستید و در این دوران دچار تب شده اید است طبیعتا نگران نوزادتان خواهید بود. اما قبل از نگران شدن در این باره، نفس عمیق بکشید. با پزشک خود تماس بگیرید و بپرسید که آیا میتوانید برای پایین آوردن تب از استامینوفن (تایلانول) استفاده کنید یا خیر. قدم مهم بعدی فهمیدن علت تب است. تب در دوران بارداری اغلب علامت بیماری بنیادی است که میتواند برای کودک در حال رشد مضر باشد. در این مقاله سلام دنیا، به بررسی علت تب در بارداری چیست، علائم و روش تشخیص تب و لرز در دوران حاملگی پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
تب در دوران بارداری
چگونه تب بر کودک من تأثیر خواهد گذاشت؟ (اثرات تب و لرز بارداری روی جنین)
اگر دمای بدن مادر از 37 درجه بالاتر برود, این نشانه ی این است که او در حال مبارزه با یک عفونت است. در این شرایط باید فورا به دنبال معالجه باشد. یک مطالعه جدید که روی جنین حیوانات انجام شده است، ارتباط بین تب در اوایل بارداری و افزایش خطر ابتلا به ناهنجاری های قلبی و فک در هنگام تولد را نشان می دهد. تحقیقات بیش تری لازم است تا مشخص شود که آیا تب و نه عفونت ناشی از آن خطر ناهنجاری های مادرزادی را در انسان را افزایش می دهد یا خیر. اگر شما در سه ماهه اول بارداری خود هستید و تب بیش از 38.8 درجه دارید، باید سریعاً به دنبال معالجه باشید. این می تواند به جلوگیری از عوارض کوتاه مدت و طولانی مدت، به کودک در حال رشد شما کمک کند.
تب در بارداری نشانه چیست؟
تب اغلب از عفونت های دستگاه ادراری و ویروسهای تنفسی ناشی میشود, اما عفونت های دیگر نیز میتوانند در این امر نقش داشته باشند. دلایل رایج تب در دوران بارداری عبارتند از:
- آنفولانزا
- سینه پهلو
- ورم لوزه
- ویروس گاستروانتریت (ویروس معده)
- پیلونفریت (عفونت کلیه)
کدام علائم معمولا با تب بارداری همراه میشوند؟
اینکه مادران باید به پزشک خود توجه کنند و در مورد علائمی که همراه با تب همراه هستند, بگویند. این علائم شامل:
- تنگی نفس
حتما بخوانید: تنگی نفس در اوایل بارداری نشانه چیست
- کمر درد
- لرز داشتن
- درد شکمی
- سفتی گردن
آیا ممکن است تب در دوران بارداری به دلیل مسمومیت غذایی باشد؟
اگر شما تب دارید مسمومیت غذایی میتواند در این امر نقش داشته باشد. مسمومیت غذایی معمولاً در اثر ویروس ها، یا بعضا باکتری ها (یا سموم آن ها) ایجاد می شود. اگر دلیل تب شما ناشی از مسمومیت غذایی باشد، احتمالا درد شکمی، تهوع و استفراغ را نیز تجربه خواهید کرد. تهوع و استفراغ به خصوص در دوران بارداری مشکل ساز میشوند زیرا میتوانند باعث کمبود آب بدن، انقباضات رحمی و زایمان زودرس شوند. الکترولیت های حیاتی که در اثر استفراغ و اسهال در بارداری از بین رفته اند باید دوباره جایگزین شوند. در برخی موارد، کم شدن آب بدن میتواند به حدی شدید باشد که فشار خون ناپایدار می شود. در این شرایط بستری شدن در بیمارستان الزامی است.
حتما بخوانید: راه های پیشگیری از مسمومیت غذایی در دوران بارداری
اگر شما مشکوک به مسمومیت غذایی هستید با پزشک خود تماس بگیرید و از او بپرسید که چگونه می توانید این تب را کاهش دهید و درمان کنید و حتی اگر فکر می کنید که پس از پایین آمدن تب حال تان خوب است، همیشه بهتر است که جانب احتیاط را رعایت کنید و به هر حال پزشک خود را ببینید. تب در دوران بارداری هرگز عادی نیست, بنابراین انجام آزمایش همیشه توصیه میشود. خوشبختانه, اگر تب ناشی از یک بیماری ویروسی باشد, معمولا هیدراته شدن و داروی تایلنول(استامینوفن) برای بهبودی کافی هستند. اما اگر علت تب باکتری ها باشند، اغلب آنتیبیوتیک مورد نیاز است. زنان باردار نباید آسپرین یا ایبوپروفن را بخورند. در این شرایط مهمترین چیز این است که برای درمان مناسب به پزشک خود مراجعه کنید.
روش تشخیص تب در بارداری (آیا تب دارم؟)
برای بزرگسالان، دمای بیش از 38 درجه فارنهایت تب محسوب میشود. بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به تب، اغلب شستن دستها، برای محافظت از خود در برابر سرما خوردگی و یا آنفولانزا است که میتواند منجر به تب شود. در صورت امکان از افراد بیمار دور بمانید و یک واکسن آنفولانزا بزنید, مگر این که به پروتئین تخم مرغ آلرژی داشته باشید و یا در گذشته واکنش آلرژیک به واکسیناسیون آنفولانزا داشته اید. واکسن(مایع) اسپری بینی به عنوان منبع مورد اعتماد برای زنان باردار توصیه نمیشود.
سخن آخر
دوره بارداری، یک دوره حساس است و مراقبت های خاصی در این دوره نیاز است. گاهی اوقات ممکن است در این دوران مشکلاتی از قبیل سرماخوردگی و تب برای خانم های باردار به وجود بیاید.
منبع: healthline
مقالات مرتبط:
علت پایین بودن شکم و جنین در بارداری چیست
علائم فشار خون پایین در بارداری و درمان آن