مکمل کراتین بدنسازی چیست و چه عوارضی برای سلامتی دارد

مکمل کراتین بدنسازی چیست و چه عوارضی برای سلامتی دارد مکمل کراتین بدنسازی چیست ؛ مضرات و عوارض استفاده از مکمل کراتین بدنسازی و چه افرادی نباید از مکمل های کراتین استفاده کنند و عوارض جدی مصرف مکمل های کراتین برای ورزشکاران چیست در سلام دنیا بخوانید.

کراتین یک ماده شیمیایی طبیعی است که بدن می تواند تولید کند. برخی افراد، بخصوص ورزشکاران نیاز به مقدار بیشتری کراتین دارند. این مکمل ممکن است باعث احساس کاهش اشتها، اسهال، تهوع و استفراغ شود. در این مقاله سلام دنیا ، درباره اینکه مکمل کراتین چیست و چه عوارضی برای سلامتی خانم ها و مردان دارد. و چه افرادی نباید از مکمل کراتین استفاده کنند. با ما همراه باشید.

مکمل کراتین چیست 

مکمل های کراتین، مکمل های رژیم غذایی هستند که اغلب برای بهبود توانایی ورزشی و افزایش توده عضلانی مصرف می شوند. کراتین یک ماده شیمیایی طبیعی است که بدن می تواند تولید کند. برخی افراد، بخصوص ورزشکاران نیاز به مقدار بیشتری کراتین دارند تا عملکرد فیزیکی خود را بهبود دهند. با این حال، مانند بیشتر مکمل های غذایی، مکمل های کراتین نیز می تواند عوارض متعدد و خطرناکی ایجاد کنند.

مضرات و عوارض استفاده از مکمل کراتین بدنسازی

1. عوارض مکمل کراتین: ناراحتی گوارشی

مشکلات گوارشی یکی از عوارض جانبی شایع استفاده از مکمل های کراتین است. این مکمل ممکن است باعث احساس کاهش اشتها، اسهال، تهوع و استفراغ شود. این عوارض اغلب موقتی یا بسته به دوز مصرفی تغییر می کنند. اگر هر یک از علائم برای مدت بیشتری باقی ماند با پزشک مشورت کنید.


حتما بخوانید: بهترین مکمل عضله سازی و چربی سوزی


2. عوارض مکمل کراتین: افزایش وزن 

اگر تصمیم گرفته اید که مکمل های خاصی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، ممکن است دچار افزایش وزن ناخواسته بشوید. این افزایش وزن بخاطر نگهداری آب در ماهیچه ها است. مکمل های کراتین ممکن است سطح کراتین موجود در بافت ماهیچه را افزایش بدهد، که این باعث افزایش میزان آب ذخیره شده در ماهیچه هایتان می شود. ورزش منظم می تواند به مقابله با این عوارض جانبی کراتین کمک کند.

عوارض جانبی مکمل های کراتین

3. عوارض مکمل کراتین: آسیب عضلانی

ورزشکارانی که از مکمل ها استفاده می کنند تجربه گرفتگی شدید عضلات و ناراحتی ناشی از آن را دارند. مکمل های کراتین ممکن است احتمال کشیدگی و درد ناشی از افزایش برنامه های تمرینی را افزایش دهد. بنابراین، پس از مصرف کراتین، بطور ناگهانی برنامه ورزشی خود را اضافه نکنید. در عوض به آرامی برنامه را تغییر دهید تا از آسیب به عضله جلوگیری شود.

4. عوارض مکمل کراتین: آسیب کلیه

نارسایی حاد کلیه یک خطر جدی مرتبط با استفاده از مکمل های کراتین است. دوز بالای کراتین، بیش از 10 گرم در هر روز، می تواند باعث آسیب سریع به عضلات شود. آسیب عضلات مواد شیمیایی و پروتئین ها را آزاد می کند که می تواند برای کلیه خطرناک باشد. نارسایی حاد کلیه یک مشکل اورژانسی است که ممکن است نیاز به دیالیز داشته باشد. بدون درمان به موقع، نارسایی کلیه می تواند منجر به مرگ فرد شود.

5. عوارض مکمل کراتین: کم آبی

سطوح بالای کراتین در عضلات ماهیچه ها را وادار به جذب آبی می کند که به طور طبیعی توسط دیگر قسمت های بدن استفاده می شود. این افزایش جذب همراه با تمرین شدیدتر اغلب منجر به کم آبی متوسط تا شدید بدن می شود. این از دست رفتن آب بدن می تواند علائم خفیف مانند تشنگی و خستگی را افزایش دهد، همچنین ممکن است عوارض خطرناک تر مانند رفتن به کما و مرگ را به دنبال داشته باشد. اگر مکمل های کراتین را مصرف می کنید، مقدار آبی که می نوشید را افزایش دهید و از ورزش کردن در هوای گرم اجتناب کنید. قبل از استفاده از مکمل های کراتین با پزشک مشورت کنید.

مضرات و خطرات مصرف مکمل های کراتین برای بدن

چه افرادی نباید از مکمل های کراتین استفاده کنند

اگر از آسم رنج می برید، مکمل های کراتین ممکن است انتخاب خوبی برای شما نباشند، برای اینکه ممکن است علائم بیماری را بدتر کنند. برخی افراد ممکن است به کراتین حساسیت داشته باشند، مسئله ای که می تواند باعث خارش، جوش یا تنگی نفس بشود. اگر باردار هستید یا به کودکتان شیر می دهید نیز نباید از کراتین استفاده کنید، زیرا بی خطر بودن آن برای این شرایط تأیید نشده است.  

سخن آخر

مشکلات گوارشی یکی از عوارض جانبی شایع استفاده از مکمل های کراتین است. همچنین برخی افراد ممکن است به کراتین حساسیت داشته باشند، مسئله ای که می تواند باعث خارش، جوش یا تنگی نفس بشود.


مقالات مرتبط:

بهترین زمان برای مصرف همزمان مکمل های کراتین و پروتئین، چه زمانی است؟
 

از
5
رای