گوشت اضافه مقعدی چیست؛ علائم و درمان بيرون زدگي گوشت اضافه مقعدی

گوشت اضافه مقعدی چیست؛ علائم و درمان بيرون زدگي گوشت اضافه مقعدی گوشت اضافه مقعدی چیست؛ علائم گوشت اضافه مقعدی در مردان، زنان، بارداری، زایمان، درمان زانده گوشتی مقعد و پماد برای درمان گوشت اضافه مقعدی و بیرون زدگی آن در سلام دنیا بخوانید.

گوشت اضافه مقعدی نوعی بیماری مقعدی است و ممکن است همه افراد در زندگی خود آن را تجربه کنند.این اختلال ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد، اما اصلی ترین دلایل بروز آن شامل بیماری بواسیر یا هموروئید، زخم یا شقاق مقعدی، زگیل تناسلی، سرطان رکتوم و بارداری هستند. در ادامه این مطلب سلام دنیا قصد داریم تا اطلاعات بیشتری درباره درمان گوشت اضافه مقعدی در زنان، مردان، بارداری و بعد از زایمان در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

گوشت اضافه مقعدی چیست

گوشت اضافه مقعدی نوعی برجستگی کوچک به رنگ پوست می باشد که که در داخل یا دهانه مقعد ایجاد می شود.علت بروز این عارضه غیر طبیعی می تواند ابتلا به بیماری خاصی نظیر هموروئید، زگیل مقعدی، شقاق یا بیماری های دیگر باشد.این زائده به گونه ای برجسته است که با دست زدن قابل لمس خواهد بود.ابتلا به گوشت اضافه مقعدی می تواند در فعالیت روزانه فرد از جمله نشستن، راه رفتن و…اختلال ایجاد کند.از علائم رایج گوشت اضافه مقعدی می توان به التهاب و خارش اشاره کرد.


حتما بخوانید: فیشر چیست، درمان شقاق مقعدی و روش جلوگیری از آن


علائم گوشت اضافه مقعدی

گوشت اضافه مقعدی معمولا در اثر تماس با دست قابل لمس هستند و افراد مبتلا به این عارضه می تواند به راحتی آن را مشاهده کنند. با این حال مشاهده به معنای تشخیص دقیق بیماری نیست،زیرا فرد تنها متوجه وجود این زائده خواهد شد.از اصلی ترین علائم گوشت اضافه مقعدی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گوشت های اضافه و نرم
  • احساس گرفتگی مقعد
  • تیره تر شدن رنگ گوشت اضافه و زائده ها
  • بافت نرم که با لمس دست احساس می شودو
  • درد در ناحیه مقعد
  • خروج ترشح مقعدی (در صورت وجود عارضه داخلی یا بیماری پیش زمینه ای)
  • اندازه آن معمولا چند میلی متر بوده و معمولا افزایش پیدا نمی کند.

علائم گوشت اضافه مقعدی

گوشت اضافه مقعدی در مردان

ریشه بروز برآمدگی و بيرون زدگی گوشت اضافه مقعدی در زنان و مردان ابتلا به بیماری های مقعدی، گوارشی یا روده بوده و میزان شیوع در همه افزاد مشابه است.ابتلا به بواسیر، شقاق، آبسه و حتی زگیل تناسلی در زنان و مردان میتواند عامل بروز این عارضه باشند.


حتما بخوانید: علت زگیل تناسلی در مردان و درمان آن


در صورت بروز این وضعیت فرد بیمار باید برای تشخیص و درمان صحیح به پزشک مراجعه کند.در اکثر موارد برای درمان گوشت اضافه مقعدی جراحی نیاز نیست.در حال حاضر استفاده از لیزر می تواند بصورت سرپایی و بدون بیهوشی و تنها با بی حسی موضعی به رفع این عارضه کمک کند.

گوشت اضافه مقعدی در مردان

گوشت اضافه مقعدی در زنان

همانطور که در قسمت های بالاتر نیز اشاره شد عواملی مانند ابتلا به یبوست های مزمن در طولانی مدت و سابقه بیماری شقاق، هموروئید یا بواسیر، بارداری و زایمان می تواند باعث بروز گوشت اضافه مقعدی در زنان شود. درمان این زائده در زنان نیز مانند مردان یکسان است و فقط بعد از معاینه پزشک می توان درمان صحیح را برای آن مشخص کرد. توجه داشته باشید که استفاده از درمان های خانگی با مواد طبیعی در خانه تنها می تواند به کاهش علائم در مراحل اولیه کمک کنند. در صورتی که وضعیت بیمار حاد باشد درمان های خودسرانه می تواند باعث بدتر شدن وضعیت بیمار شود. در حال حاضر روشهای مختلفی چون لیزر، عمل جراحی برای درمان گوشت اضافه مقعدی در زنان توصیه می شوند.


حتما بخوانید: بهترین درمان های خانگی بواسیر یا همورئید با گیاهان دارویی


گوشت اضافه مقعدی در بارداری

همانطور که گفته شد بارداری هم یکی از عوامل بروز بيرون آمدن گوشت اضافه مقعدی در زنان است که خانمهای باردار آن را تجربه می کنند.یکی از علت های بروز این عارضه،فشاری است که جنین به اعضای داخلی بدن مانند رحم و روده های مادر وارد می کند، این فشار در نهایت می تواند موجب گوشت اضافه مقعدی در دوران بارداری شود.

علاوه بر این ابتلا به عارضه های شقاق و بواسیر می تواند باعث بیرون زدگی گوشت اضافه مقعدی در بارداری شود.در صورتی که به یبوست مبتلا باشید،گوشت اضافه مقعدی در بارداری با علائمی مانند درد و سوزش همراه خواهد بود.برای درمان گوشت اضافه مقعدی در بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

گوشت اضافه مقعدی در بارداری

گوشت اضافه مقعدی بعد از زایمان

همانطور که گفته شد زایمان هم یکی دیکر از علت های اصلی بیرون زدگی گوشت اضافه مقعدی در زنان است.در صورتی که این زائده با درد و سوزش همراه باشد باید توسط پزشکی مانند جراح عمومی معاینه شود تا بر اساس معاینه او درمان مشخص شود. پزشک بعد از معاینه مشخص می کند که به مصرف دارو یا جراحی نیاز دارید.


حتما بخوانید: درمان خانگی سوزش و خارش مقعدی


زائده گوشتی مقعدی طب سنتی

در مورد زائده گوشتی مقعدی باید به این نکته توجه داشته باشید که زائده گوشتی از مقعد شما آویزان شده و استفاده از درمان های توصیه شده در طب سنتی مانند عسل، سیر و سرکه و...باعث از بین بردن این زائده نخواهند شد. حتی در برخی موارد ممکن است استفاده از این روش ها وضعیت زائده و زخم را بدتر کند و فرد خارش یا سوزش را تجربه کند. به همین خاطر توصیه می شود بدون مشورت با پزشک متخصص از درمان های دارویی دیگر استفاده نکنید.

خطرات درمان خانگی گوشت اضافه مقعدی

همانطور که در قسمت بالا هم توضیح داده شد استفاده از روش های طبیعی به خصوص در خانه نمی توانند به از بین بردن و درمان گوشت اضافه مقعدی کمک کنند. برای از بین بردن این زائده باید به پزشک مراجعه کنید و این کار توسط پزشک صورت گیرد.در برخی موارد خفیف استفاده از روش های خانگی می تواند تنها به کاهش علائم در مراحل اولیه کمک کنند. همانطور که پیشتر نیز توصیه شد از درمان خودسرانه گوشت اضافه مقعدی در خانه پرهیز کنید زیرا درمان و دست کاری این زائده باعث ایجاد عفونت در نواحی اطراف مقعد می شود و بریدگی در این نواحی باعث خون‌ریزی می شود و بندآوردن این خونریزی می تواند دشوار باشد.بنابراین با مراجعه به پزشک و معاینه دقیق توسط او درمان مناسب این وضعیت را پیدا کنید.

درمان خانگی گوشت اضافه مقعدی

آیا درمان گیاهی برای گوشت اضافه مقعدی وجود دارد 

خیر ، زیرا درمان گوشت اضافه مقعدی کار دشواری است و علاوه بر این به دلیل اینکه نواحی مقعدی مستعد عفونت هستند نباید این زائده را در خانه و با روش های گیاهی درمان کنید. بهترین راه برای درمان گوشت اضافه مقعدی مراجعه به پزشک است.


حتما بخوانید: پماد لیدوکائین برای چیست


پماد برای درمان گوشت اضافه مقعدی

استفاده از پماد یا ژل لیدوکائین با تجویز پزشک می تواند به کاهش علائم گوشت اضافه مقعدی کمک کند.توجه داشته باشید که هیچ پمادی برای از بین بردن و درمان گوشت اضافه مقعدی وجود ندارد.

درمان زائده گوشتی مقعدی 

در حال حاضر برای درمان گوشت اضافه مقعدی زنان و مردان بهترین روش استفاده از لیزر یا جراحی می باشد که توسط متخصص انجام می شود

برای گوشت اضافه مقعدی به چه دکتری مراجعه کنیم

شاید این سوال برای شما پیش بیایید که برای درمان گوشت اضافه مقعدی باید به چه دکتری مراجعه کنیم،برای درمان این وضعیت باید به پزشک متخصص گوارش یا جراح عمومی مراجعه کنید، این افراد با معاینه و مشاهده شدت بیماری و تجویز آزمایشات مورد نیاز درمان مناسب را برای شما تجویز می کنند.

برای گوشت اضافه مقعدی به چه دکتری مراجعه کنیم

سخن پایانی:

گوشت اضافه مقعدی اغلب به دلیل درمان نکردن یک بیماری مقعدی مانند هموروئید و شقاق و به خصوص هموروئید ترومبوزه تخلیه نشده ایجاد می شود.روش های جراحی و لیزر در حال حاضر می توانند به درمان این زائده کمک کند.برای جلوگیری از بروز عفونت و یا بریدگی در نواحی مقعد توصیه می کنیم از درمان خودسرانه گوشت اضافه مقعدی در خانه خودداری کنید.


مقالات مرتبط:

بهترین غذاهای فیبردار برای درمان یبوست

شیاف مقعدی مزالازین (Mesalamine) برای چیست



از
4
رای