بیماری هاشیماتو چیست: علائم،عوامل، تشخیص و درمان های طبیعی آن

بیماری هاشیماتو چیست: علائم،عوامل، تشخیص و درمان های طبیعی آن بیماری هاشیموتو که به آن «تیروئیدیت لنفوسیتی مزمن» یا به طور ساده «هاشیموتو» گفته می شود، یک اختلال خود ایمنی است و با کم کاری تیروئید تفاوت دارد. خستگی، افزایش وزن، افسردگی برخی از علائم آن است. هاشیموتو قابل درمان است.

آیا تیروئیدیت هاشیموتو یک بیماری جدی است؟ بله، کاملا جدی است، زیرا اگر درمان نشود، بیماری تیروئیدیت هاشیموتو به پیشرفت خود ادامه می دهد و می تواند باعث یک آسیب مزمن تیروئید شود. این امر منجر به کاهش هورمون های مهم تیروئید می شود، که می تواند موجی از بیماری های دیگر مانند مشکلات روانی و سلامت قلبی را به همراه داشته باشد.

آیا می توان بیماری تیروئیدیت هاشیموتو را درمان کرد؟ بله، با درمان صحیح، عملکرد صحیح تیروئید باز می گردد. در این مقاله، می خواهم مهمترین اقداماتی که برای غلبه بر بیماری تیروئیدیت هاشیموتو لازم است انجام دهید را با شما به اشتراک بگذارم. به علائم اصلی بیماری تیروئیدیت هاشیموتو، علائم شایع بیماری، نحوه تبعیت از رژیم درمان کننده بیماری هاشیموتو یا کم کاری تیروئید، مکمل های مفید و سایر درمان های طبیعی برای کمک به درمان این علائم می پردازم.

بیماری تیروئیدیت هاشیماتو چیست؟

بیماری هاشیموتو که به آن «تیروئیدیت لنفوسیتی مزمن» یا به طور ساده «هاشیموتو» گفته می شود، یک اختلال خود ایمنی است، به این معنی که سیستم ایمنی بدن در حال تولید آنتی بادی هایی است که به بافت سالم بدن خود حمله می کنند و در این فرآیند عملکردهای غده تیروئید را تحت تأثیر قرار می دهد. در کشورهای توسعه یافته، هاشیموتو شایع ترین علت بیماری کم کاری تیروئید است. یک حقیقت هشداردهنده: در کشورهای توسعه یافته ای مانند ایالات متحده، تخمین زده می شود که 90 تا 95 درصد از علل بیماری کم کاری تیروئید، در اثر هاشیموتو است!. در اکثر موارد کم کاری تیروئید، این مساله تنها یک مشکل غده تیروئید نیست، بلکه این بیماری ناشی از واکنش بیش از حد کل سیستم ایمنی بدن است.

بیماری تیروئیدیت هاشیموتو چیست؟

هورمون های اصلی تولید شده توسط تیروئید، T4 و T3 نامیده می شوند. تولید آنها بستگی به هیپوتالاموس مغز «مرکز کنترل مغز» دارد، که نیاز به هورمون بیشتر تیروئید در جریان خون را احساس می کند و به غده هیپوفیز سیگنال می دهد تا بیشتر آزاد شود. هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) معمولاً در پاسخ به تغییر سطح هورمون های تیروئید در جریان خون توسط غده هیپوفیز آزاد می شود، اما به دلیل بیماری هاشیموتو و کم کاری تیروئید، این سیستم دچار اختلال می شود. میزان بسیار کمی T4 وجود دارد که به T3 تبدیل می شود، هیپوتالاموس به درستی به غده هیپوفیز علامت نمی دهد و یا غده هیپوفیز بعد از اینکه به او علامت داده شد، هورمون تحریک کننده تیروئید آزاد نمی کند.

ممکن است هنوز هم برای شما سوال باشد که تفاوت بین بیماری هاشیماتو و کم کاری تیروئید چیست؟ این دو بیماری یکی نیستند، حتی با وجود اینکه هر دو این بیماری ها در اثر کم کاری تیروئید ایجاد شده اند. هاشیموتو یک بیماری خود ایمنی است که آنتی بادی ها در آن بر خلاف غده تیروئید واکنش نشان می دهند که باعث از بین رفتن تدریجی غده تیروئید می شود، که در نتیجه باعث تولید هورمون تیروئید کمتری می شود. کم کاری تیروئید، اختلالی است که در آن غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نمی کند. بیماری هاشیموتو، شایع ترین علت کم کاری تیروئید است.

تفاوت بین بیماری هاشیموتو و کم کاری تیروئید چیست؟

علائم و نشانه های بیماری هاشیماتو

برخی از شایع ترین علائم هشدار دهنده بیماری هاشیموتو به شرح زیر است:

  • خستگی
  • افسردگی و اضطراب
  • افزایش وزن
  • ناباروری
  • به راحتی احساس سرما کردن، به خصوص هنگامی که اشخاص دیگر این حس را ندارند
  • مشکلات هضم مانند یبوست و نفخ
  • درد و حساسیت عضلات
  • تورم صورت و چشم و شکم
  • سفتی و تورم در مفاصل
  • ریزش مو، تغییر در بافت مو یا نازک شدن مو
  • پوست زبر یا ترک خورده
  • مشکل تنفسی
  • تکرر ادرار و تشنگی بیش از حد
  • میل جنسی کم یا اختلال در عملکرد جنسی
  • تغییر در دوره های قاعدگی از جمله قطع دوره قاعدگی یا دوره های قاعدگی نامنظم و مشکلات مربوط به ناباروری
  • سرما خوردگی، عفونت و یا بیماری های بیشتر مربوط به عملکرد پایین سیستم ایمنی

علائم و نشانه های بیماری هاشیموتو

علاوه بر علائم قابل توجه بیماری هاشیموتو یا کم کاری تیروئید، این اختلالات خطر ابتلا به عوارض طولانی مدت را نیز افزایش می دهد. مطالعات نشان می دهند که افرادی که مبتلا به اختلالات تیروئید یا بیماری خودایمنی درمان نشده هستند، می توانند به بیماری های زیر دچار شوند: 

  • ناباروری، نارسایی تخمدان، عوارض بارداری یا تولد و بیماری مادرزادی
  • گواتر تیروئید، که در اثر بزرگ شدن غده تیروئید رخ می دهد و می تواند در تنفس یا بلع طبیعی مشکل ایجاد کند.
  • بیماری آدیسون یا بیماری گریوز (سایر اختلالات تیروئید)
  • دیابت نوع 2
  • سطح کلسترول بالا و افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی
  • اختلالات روانی از جمله افسردگی
  • مشکلات مغز و کلیه
  • آسیب مغزی
  • عفونت های جدی

بیماری های ناشی از هاشیموتو

علل بیماری هاشیموتو و عوامل خطر

علت بیماری هاشیموتو چیست؟ تحقیقات نشان می دهند که پیشرفت اختلالات خودایمنی به چندین عامل بستگی دارد. ژنتیک، رژیم غذایی، تاثیرات محیطی، استرس، سطح هورمون و فاکتورهای ایمن شناسی بدن همه در این بیماری دخیل هستند. آنچه ممکن است اکثر پزشکان به شما نگویند این است که علت اصلی بیماری هاشیموتو (و بنابراین کم کاری تیروئید) می تواند یکی از عوامل زیر باشد:

  • واکنش های بیماری های خودایمنی که می توانند به کل بافت بدن از جمله غده تیروئید حمله کنند.
  • سندرم روده چکه کن و مشکلات عملکردهای هضم طبیعی
  • آلرژن های شایع مانند غذاهای التهابی مثل گلوتن و لبنیات
  • سایر غذاهای پر مصرف که باعث ایجاد حساسیت و عدم تحمل می شوند از جمله دانه ها و بسیاری از مواد افزودنی غذایی.
  • استرس عاطفی
  • کمبود مواد غذایی (سوء تغذیه)

علل بیماری هاشیموتو

چندین عامل خطر، احتمال ابتلا به بیماری هاشیموتو را در بعضی از مراحل زندگی بیشتر می کند. این موارد عبارتند از: 

  • زن بودن: بسیاری از زنان بیشتر از مردان به بیماری هاشیموتو دچار می شوند، و دلیل آن دقیقا مشخص نیست. یکی از دلایلی که زنان ممکن است نسبت به این بیماری آسیب پذیرتر باشند، این است که بیشتر تحت تاثیر استرس و اضطراب قرار دارند که می تواند عوارض جدی برای هورمون های زنانه داشته باشد.
  • میان سالی: اکثر مبتلایان به بیماری هاشیموتو در سنین 20 تا 60 سالگی هستند. بیشترین خطر برای افراد بالای 50 سال وجود دارد و محققان معتقدند که خطر ابتلا به این بیماری تنها با افزایش سن، بیشتر می شود. بسیاری از زنان بالای 60 سال از بیماری کم کاری تیوئید رنج می برند (نخمین زده می شود که 20 درصد یا بیشتر است)، اما اختلالات تیروئید ممکن است در زنان مسن تر تشخیص داده نشود، زیرا این علائم بسیار شبیه به علائم یائسگی هستند.
  • سابقه داشتن اختلالات خود ایمنی: اگر یکی از اعضاء خانواده شما به بیماری هاشیموتو یا کم کاری تیروئید دچار است، یا در گذشته به سایر بیماری های خودایمنی دچار بوده اید، با احتمال بیشتری به این بیماری دچار می شوید.
  • اخیرا تجربه تروما داشته اید یا میزان بالای استرس را تجربه می کنید: استرس در عدم تعادل هورمونی مانند نارسایی آدرنال نقش دارد که باعث تغییر در تبدیل هورمون های تیروئید T4 به T3 می شود و سیستم دفاعی بدن را ضعیف می کند.
  • حاملگی و بعد از زایمان: بارداری از جهاتی بر هورمون های تیروئید تاثیر می گذارد و این احتمال وجود دارد که برخی از زنان در دوران بارداری یا بعد از بارداری، آنتی بادی هایی برای تیروئید خود تولید کنند. به این سندرم تیروئید خود ایمنی پس از زایمان یا تیروئیدیت پس از زایمان گفته می شود و گفته می شود شایعترین بیماری تیروئید در دوره پس از زایمان با احتمال ابتلا 5 نفر از هر 9 نفر است.
  • سیگار کشیدن
  • داشتن سابقه اختلال غذا خوردن یا اعتیاد به ورزش: هر دو باعث کمتر غذا خوردن (سوء تغذیه) می شوند و ورزش بیش از حد عملکرد تیروئید را کاهش می دهد و در عدم تعادل هورمونی نقش دارد.

عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به هاشیموتو

سندرم روده چکه کن و اختلالات خودایمنی

اگر مشکل تیروئید دارید، احتمالا بخش بزرگی از پیشرفت بیماری مربوط به روده شما بوده است. اختلال خود ایمنی معمول به مشکلی به نام سندرم روده چکه کن مربوط می شود. این سخن بقراط معروف است که می گوید: «همه بیماری ها از روده شروع می شود»- و بسیاری از تحقیقات علمی ما نشان می دهند که حق با او بوده است. اگر می خواهید مشکل تیروئید خود را برطرف کنید، ابتدا باید سندرم روده چکه کن خود را درمان کنید! همانطور که در ادامه اطلاعات بیشتری کسب خواهید کرد، می توانید این کار را با تنظیم رژیم غذایی، استفاده از مکمل های خاص، کاهش استرس و از بین بردن سموم بدن انجام دهید.

هنگامی که به سندرم روده چکه کن مبتلا هستید، سوراخ ها در دیواره روده شما بزرگ تر می شوند، و ذراتی مانند گلوتن می توانند از این دهانه های کوچک عبور کرده و وارد جریان خون شوند. به همین دلیل است که بسیاری از مبتلایان به مشکلات تیروئید، در صورتی که رژیم غذایی ضد التهابی و فاقد گلوتن مصرف کنند، از نظر عملکرد بهتر تیروئید و کاهش علائم، تقریباً نتایج فوری را مشاهده خواهند کرد. در بخش های بعدی، به جزئیات بیشتری در مورد درمان خواهیم پرداخت. برای الان، تنها به خاطر داشته باشید: رژیم غذایی است، اولین کاری که باید انجام دهید، حذف چیزهایی از رژیم غذایی تان است که باعث التهاب در روده و واکنش خود ایمنی در بدن می شود.

سندرم روده چکه کن و اختلالات خودایمنی

چگونه بیماری هاشیموتو تشخیص داده می شود؟

تشخیص بیماری هاشیموتو بر اساس هر گونه علائم و نشانه هایی است که شما دارید، به علاوه نتیجه آزمایش خون نیز این مساله را مشخص می کند. از یک آزمایش خون تحریک تیروئید (TSH) برای شناسایی هاشیموتو یا کم کاری تیروئید استفاده می شود، زیرا سطح هورمون تیروئید یا TSH را اندازه گیری می کند. پزشک احتمال دارد که یک آزمایش آنتی بادی انجام دهد تا ببیند که آیا شما آنتی بادی های تیروئید را که معمولا با هاشیموتو وجود دارند، در بدن خود دارید. برخی از علائم هاشیموتو در طول سونوگرافی قابل تشخیص است.

اختلاف نظرهای غیر قابل پایانی در مورد سطح طبیعی و غیر طبیعی آن وجود دارد، به علاوه اینکه در مراحل اولیه اختلالات تیروئیدی، آزمایش خون ممکن است مشخص نکند که مشکلی وجود دارد، زیرا سطح هورمون تیروئید (T3 و T4) طبیعی به نظر می رسند. این حالتی است که نظر بیشتر از یک متخصص را پرسیدن می تواند کمک کننده باشد.

چگونه بیماری هاشیموتو تشخیص داده می شود؟

درمان های معمول بیماری هاشیموتو

آیا درمانی برای بیماری هاشیموتو وجود دارد؟ مطمئنا هاشیموتو قابل درمان است. بهترین درمان برای بیماری هاشیموتو چیست؟ این جواب بستگی به این مساله دارد که از چه کسی این سوال را بپرسید.

روش های رایج برای درمان اختلالات خودایمنی از جمله بیماری هاشیموتو، معمولا شامل «تماشا کردن و منتظر ماندن» و مصرف داروهایی مانند هورمون مصنوعی تیروئید به نام لووتیروکسین (نام های تجاری Levoxyl ،Synthroid و غیره) است. اگر بیماری به اندازه کافی پیشرفته باشد، گاهی اوقات جراحی نیز احتیاج می شود. متاسفانه، این درمان ها، مشکل اصلی که در وهله اول باعث بروز واکنش خودایمنی شده اند را درمان نمی کند. این داروها معمولا به طور کامل شما را درمان نمی کنند و اگر از داروهای تیروئید مانند هورمون های مصنوعی یا استروئیدها استفاده می کنید، این احتمال وجود دارد که برای بقیه عمر خود نیز به مصرف این داروها نیاز داشته باشید. برخی از بیماران هنگام مصرف داروهای تیروئید می توانند به میزان قابل توجهی بهبود پیدا کنند، زیرا هورمون های مصنوعی، مشابه با هورمون های طبیعی تولید شده توسط غده تیروئید هستند و اثرات مشابهی دارند، اما هنوز هم این مشکلی که سیستم ایمنی بدن به خودش حمله می کند را حل نمی کند.

درمان های معمول بیماری هاشیموتو

گزینه های طبیعی درمان هاشیموتو

درمان موثر بیماری هاشیموتو شامل ایجاد تغییرات در رژیم غذایی و سبک زندگی است:

1. غذاهایی که باعث واکنش ایمنی بدن می شوند را از رژیم غذایی خود حذف کنید

اگر می خواهید سیستم ایمنی بدن و عمکلرد غده تیروئید شما عادی شود، باید به سیستم ایمنی بدن خود استراحت دهید و روده خود را درمان کنید. در این قسمت، مهم ترین اقدامات برای کنترل بیماری هاشیموتو با استفاده از رژیم غذایی ذکر شده است:

  • گلوتن را حذف کنید: اگر به بیماری کم کاری تیروئید یا هاشیموتو مبتلا هستید، برای شروع گلوتن را از رژیم غذایی خود حذف کنید. این کار ممکن است سخت، خسته کننده و مانند یک تغییر بزرگ نسبت به آنچه قبلا مصرف می کردید، باشد؛ اما بسیار مهم است. من توصیه می کنم که یک رژیم غذایی فاقد گلوتن و به طور کلی بدون دانه ها، برای یک دوره- در کل حدود 90 روز- و پس از آن یک برنامه رژیم بدون گلوتن طولانی مدت داشته باشید.
  • رژیم غذایی بدون مصرف دانه ها را در نظر بگیرید: گلوتن یکی از مهم ترین دلایل بیماری های خود ایمنی و آلرژن است، اما تنها عامل نیست. به دنبال غذاهای دیگری باشید که می توانند مانند گلوتن در بدن شما عمل کرده و منجر به التهاب روده شوند. محصولات لبنی پاستوریزه شده و هموژنیزه شده به علاوه دانه های اصلاح شده دو نمونه دیگر از این گروه غذایی هستند. در قرن های گذشته، لبنیات به صورت خام مصرف می شدند و دانه های قدیمی به صورت راحت تری هضم می شدند و مواد مغذی قابل هضم بیشتری را فراهم می کردند، زیرا آنها خیس می شدند، جوانه می زدند و تخمیر می شدند. امروزه این اقدامات دیگر صورت نمی گیرد، و آرادهای تصفیه شده یا سفید شده در مقادیر بالاتری نسبت به گذشته مصرف می شوند.
  • از مصرف غذاهای فست فود و غذاهایی که بیش از حد شکر به آنها افزوده شده، اجتناب کنید: شکر زیاد در رژیم غذایی بدون شک باعث التهاب روده می شود، ناگفته نماند که باعث نوسانات قند خون، افزایش وزن، عصبی شدن و سایر مشکلات می شود. فست فود و غذاهای آماده از روغن های تصفیه شده تهیه شده اند (از جمله روغن هایی مانند گلرنگ، گل آفتاب گردان، روغن کانولا و روغن ذرت)، که باعث التهاب شده و مواد مغذی کمی دارند.

درمان های خانگی هاشیموتو

2. غذاهای درمان کننده روده

اگر به بیماری کم کاری تیروئید یا هاشیموتو مبتلا هستید، بهترین رژیم غذایی که می توانید داشته باشید، رژیم غذایی با سبزیجات و میوه ها و همچنین غذاهای پر از مواد مغذی مانند خوراک قلم و گوشت های ارگانیک است. اینها غذاهایی هستند که هضم آنها برای بدن راحت تر است و با احتمال کمتری باعث بروز آلرژی یا واکنش های خودایمنی می شود.

در نهایت، نوع رژیم غذایی شما باید مشابه برنامه و پروتکل های رژیم غذایی GAPS باشد. این یک رژیم غذایی قدیمی پر از میوه ها و سبزیجات و گوشت های ارگانیک است که به نظر می رسد برای بسیاری از افراد مبتلا به بیماری های التهابی روده (IBD) و اختلالات خود ایمنی موثر است. خوردن چیزهایی مانند سوپ خوراک قلم و همچنین خوردن غذاهای سرشار از پروبیوتیک (مانند ماست که به مدت 24 ساعت تخمیر شود و همچنین محصولات لبنی تخمیر شده مانند کفیر) فوق العاده است.

در این قسمت، برخی از بهترین غذاها برای رژیم غذایی کم کاری تیروئید جهت شروع روند بهبودی ذکر شده است:

  • سبزی ها و میوه های تازه: این مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند. فیبر به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند، سلامت قلب را بهبود بخشیده، سطح قند خون بدن را متعادل کرده و وزن سالم را حفظ می کند. آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی با التهاب مبارزه می کنند و از کمبودها جلوگیری می کنند.

بهترین غذاها برای رژیم غذایی کم کاری تیروئید

  • ماهی های وحشی صید شده: این مواد، اسیدهای چرب امگا 3 ضد التهابی EPA/DHA را فراهم می کنند که برای تعادل هورمونی و عملکرد غده تیروئید ضروری است.
  • روغن نارگیل: اسیدهای چرب با زنجیره متوسط به شکل اسید کاپریلیک، اسید لوریک و اسید کاپریک فراهم می کند که از یک متابولیسم سالم حمایت کرده، انرژی را افزایش می دهند، روده را تقویت کرده و با خستگی مبارزه می کنند.
  • جلبک دریایی: یک منبع طبیعی ید که این کمبود را که در اختلال عملکرد تیروئید نقش دارد، برطرف می کند.
  • غذاهای غنی از پروبیوتیک: کفیر، شیر ارگانیک بز، کیمچی، کامبوچا، ناتو، کلم ترش و سایر سبزیجات تخمیر شده فوق العاده بوده و نمونه هایی سالم از غذاهای پروبیوتیک هستند. پروبیوتیک ها باعث افزایش تکثیر باکتری های مفید روده می شوند و واقعا می توانند به بهبود روده و سیستم ایمنی بدن کمک کنند.
  • دانه های جوانه زده یا بنشن و حبوبات: دانه های کتان، شاهدانه، دانه های چیا، آلفا لینولنیک اسید را فراهم کرده که نوعی چربی امگا 3 متعادل کننده هورمونی هستند. و همچنین بنشن و حبوبات سرشار از فیبر و مواد معدنی هستند.
  • خوراک قلم: با فراهم کردن کلاژن، آمینواسید ال-پرولین و ال-گلیسین، و مواد مغذی مانند کلسیم، منیزیم، فسفر و سیلیکون، به بهبود دیواره لثه کمک می کند. سعی کنید کمی خوراک قلم خانگی تهیه کنید تا از آن در سوپ و آبگوشت استفاده کنید یا تنها از آن به عنوان میان وعده سرشار از مواد مغذی بخورید.

غذاهای درمان کننده روده

3. مکمل ها

دومین قدم جهت کمک به درمان و بهبود تیروئید، مصرف مواد مغذی خاص و مکمل هایی است که باعث کاهش واکنش ایمنی بدن می شود، به بدن کمک می کند تا بهتر استرس بدن خود را کنترل کنند و فعالیت های سیستم ایمنی را منظم کنند. این مواد شامل: سلنیوم، پروبیوتیک ها، ویتامین D، آشوآگاندا، و سایر «گیاهان آداپتوژن» است.

سلنیوم

سلنیوم به تیروئید سود می رساند، زیرا مشخص شده که T3 و T4 را تنظیم می کند. سلنیوم می تواند خطر تیروئیدیت را در دوران بارداری (تیروئیدیت پس از زایمان) و پس از آن کاهش دهد. یک رژیم غذایی با میزان کم ید و سلنیوم می تواند خطر ابتلا به تیروئیدیت خودایمنی را افزایش دهد، زیرا غده تیروئید برای تولید مقدار کافی هورمون تیروئید، به هر دو ید و سلنیوم نیاز خواهد داشت. مطالعه ای منتشر شده در مجله درون ریز شناسی بالینی و متابولیسم، نشان داد بیمارانی که کمبود سلنیوم خود را از طریق مکمل ها درمان کرده اند، 40 درصد کاهش آنتی بادی های تیروئید را تجربه کرده اند.

مکمل های درمان کننده بیماری هاشیموتو

پروبیوتیک

پروبیوتیک با متعادل کردن میکرو فلورا در دستگاه گوارش، به سلامت روده و سیستم ایمنی قوی تر کمک می کند. با ترمیم دیواره روده، میزان التهاب ها کاهش پیدا می کند که به تیروئید شما نیز کمک می کند.

ویتامین D

برخی از تحقیقات نشان داده اند که بیش از 90 درصد بیماران مبتلا به اختلالات تیروئید، کمبود ویتامین D دارند! ویتامین D به تنظیم سیستم ایمنی بدن کمک کرده و به روش های مختلفی مانند هورمون عمل می کند. بهترین راه برای داشتن ویتامین D کافی، این است که روزانه 15 تا 20 دقیقه بیرون بمانید تا پوست بدون لباس شما در معرض نور خورشید قرار بگیرد (کلسترول موجود در پوست، «پری ویتامین D» را به ویتامین ارزشمند D3 تبدیل می کند). مصرف مکمل هایی با 500 تا 600 واحد بین المللی روزانه از ویتامین D نیز در صورت امکان، می تواند مفید باشد.

گیاهان آداپتوژن

ثابت شده است که گیاهان آداپتوژن با تقویت توانایی شما در مقابله با استرس و تعادل هورمون ها، به کاهش مشکلات تیروئید و آدرنال کمک می کند. تحقیقات پزشکی نشان می دهد که همچنین هورمون تیروئید T4 را متعادل می کند که برای غلبه بر بیماری کم کاری تیروئید یا بیماری هاشیموتو ضروری است. سایر گیاهان آداپتوژن که به طریق مشابه ای عمل می کنند، شامل رودیولا، جینسنگ، ماکا و قارچ جان افزا است.

کاهش مشکل هاشیموتو با گیاهان آداپتوژن

ویتامین B

ویتامین B به ویژه ویتامین B12 برای حفظ انرژی مفید هستند و برای بسیاری از عملکردهای سلولی و متابولیک مهم است. ویتامین B12 به عنوان «ویتامین انرژی» شناخته می شود و عملکردهای سلولی که با خستگی مبارزه می کنند را تقویت می کند. در یک مطالعه بالینی که در مجله «پزشکی مکمل و جایگزین» منتشر شده است، به اکثر بیماران مبتلا به هاشمیتو 600 میلی گرم در روز تیامین تجویز شد، طی چند ساعت تا چند روز میزان کاهش خستگی را تجربه کرده اند!

4. بهبود توانایی بدن برای سم زدایی

سم زدایی و پاکسازی به طور منظم، برای غده تیروئید جهت کاهش التهاب مفید است. دقیقا منظور از سم زدایی چیست؟ این کار به معنای کاهش قرار گرفتن در معرض اخلالگرهای هورمونی در محیط، مواد شیمیایی موجود در خانه و فلزات سنگین است. روش های دیگر سم زدایی به شرح زیر است:

  • اگر به طور مرتب قرص ها یا داروهای ضد بارداری را مصرف می کنید، سعی کنید به یک روش طبیعی جلوگیری از بارداری فکر کرده و یا برای کاهش دوز مصرفی داروها با پزشک خود صحبت کنید.
  • اگر با آمالگام دندان های خود را پر کرده اید،  به دنبال دندان پزشکان با مدرک سد دندانی باشید که دندان های شما را از این ماده خالی کرده و با جیوه پر کنند.
  • به نوع مراقبت های بهداشتی و تمیز کننده ای که در خانه استفاده می کنید، توجه کنید. در نظر بگیرید که مواد مصنوعی را با مواد طبیعی مانند مواد حاوی روغن های اسانس مانند لیمو، نعناع و اسطوخودوس جایگزین کنید.
  • مواد غذایی را به جای ظروف پلاستیکی یا آلومینیومی، در ظروف شیشه ای یا سرامیکی جایگزین کنید.
  • ترک سیگار، استفاده از داروهای تفریحی و نوشیدن الکل بیش از حد.

بهبود توانایی بدن برای سم زدایی از درمان های طبیعی هاشیموتو

5. استرس را کم کرده و کنترل کنید

بر اساس تحقیقات مربوط به استرس و خودایمنی که توسط کلینیک ایمن شناسی و آلرژی در ایالات متحده منتشر شد، مداخلات کاهش استرس می تواند در بیماران مبتلا به خودایمنی، اثر درمانی مثبت داشته باشند. مطالعات نشان داده اند که درصد بالایی از بیماران با علائم خودایمنی (تا حدود 80 درصد قبل از شروع بیماری)، استرس های غیر عادی عاطفی را گزارش دادند.

استرس می تواند باعث تغییر در تولید هورمون های نورواندوکرین شده و با افزایش تولید سیتوکین در عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش دارد. پزشکان اکنون به بیماران هشدار می دهند که کنترل استرس باید در تمام روش های درمانی چندبعدی جهت برطرف کردن علل اساسی بیماری هاشیموتو و سایر اختلالات (مانند اختلالات تیروئید و رماتیسم مفصلی) اعمال شود.

وقتی صحبت از کاهش استرس می شود، روش های مختلف برای افراد مختلف موثر است. حمام سم زدایی با نمک اپسوم، انجام منظم ورزش های تطبیقی (مانند باراسل، یوگا، پیلاتس و تمرین وزنه برداری)، مطالعه کتاب هایی که باعث رشد معنوی شخص می شود، زمان صرف کردن در بیرون از خانه، و تقویت روابط خوب همه از داروهای تسکین دهنده طبیعی استرس محسوب می شوند.

کاهش استرس از درمان های طبیعی بیماری هاشیموتو

اقدامات احتیاطی درباره بیماری هاشیموتو

بسیار مهم است که علائم بیماری تیروئید مانند بیماری هاشیموتو را بدون کنترل و معاینه پزشکی رها نکنید. اگر شک دارید که تیروئید شما با مشکل مواجه شده، باید به محض امکان، آزمایشات لازم را انجام دهید. گاهی اوقات برای اطمینان از تشخیص صحیح، نظر پزشک دوم نیز می تواند کمک کننده باشد.

نکته کلیدی در مورد بیماری هاشمیوتو

نکته کلیدی این است که به خاطر داشته باشید این روش های طبیعی برای کمک به غلبه بر بیماری هاشیمیتو و بازگرداندن بدن به حالت عادی به شکل زیر است:

  • حذف غذاهایی از رژیم غذایی که باعث واکنش سیستم ایمنی بدن می شوند: گلوتن و سایر مواد غذایی که باعث حساسیت می شوند و ...
  • مصرف غذاهای تقویت کننده روده مانند خوراک قلم.
  • مکمل با مواد مغذی مفید، گیاهان و پروبیوتیک ها
  • تقویت توانایی بدن جهت سم زدایی
  • کاهش و مدیریت طولانی مدت استرس

منبع: draxe

از
1
رای