چرا بعد از افطار سردرد میگیریم و درمان سردرد روزه داران ماه رمضان

چرا بعد از افطار سردرد میگیریم و درمان سردرد روزه داران ماه رمضان چرا بعد از افطار سردرد میگیریم؛ علت سردرد در ماه رمضان چیست و بهترین درمان سردرد میگرنی و شدید روزه داران در ماه رمضان با درمان خانگی، پزشکی و طب سنتی را در سلام دنیا بخوانید.

روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان آثار و برکات زیادی برای روزه دارن بهمراه دارد، با این حال گرسنه ماندن برای مدت طولانی برای برخی افراد باعث بروز مشکلاتی از قبیل سردرد می شود. اگر شما هم یا این عوارض بعد از روزه گرفتن مواجه هستید این مقاله سلام دنیا را تا انتها مطالعه کنید، در این مقاله مقصد داریم علت های سردرد بعد از افطار و درمان انواع سردرد میگرنی، شدید در ماه رمضان با درمان خانگی طب سنتی و پزشکی را بررسی کنیم.

چرا بعد از افطار سردرد میگیریم

1. کاهش مصرف مایعات

بروز سردرد به خصوص در روزهای اول ماه رمضان شایع است زیرا بدن در طول روز مایعات کافی دریافت نمی کند و کاهش حجم خونِ در گردش و تغییر در میزان خونرسانی به مغز را در پی دارد در نتیجه فرد روزه دار دچار سردرد می شود.


حتما بخوانید: نکات مهم برای روزه داری و کاهش خطر کم آبی بدن در ماه رمضان


2. عدم دریافت کافئین

برخی افرادی که به نوشیدن چای و قهوه عادت دارند، ممکن است به علت عدم دریافت کافئین در طول روز، به ویژه در روزهای ابتدایی ماه رمضان بعد از افطار دچار سردرد شوند.همانطور که در قسمت بالا هم گفته شد کاهش دریافت مایعات منجر به کاهش حجم خونِ در گردش و تغییر در میزان خونرسانی به مغز و به این ترتیب سردرد می شود.

چرا بعد از افطار سردرد میگیریم:عدم دریافت کافئین

3. گرسنگی طولانی مدت

گرسنگی طولانی مدت یکی دیگر از دلایل سردرد بعد از افطار می باشد.زیرا گرسنگی طولانی مدت سوخت ناقص چربی ها و ایجاد ترکیب های کتونی را در پی دارد.هر زمان که غلظت این ترکیب ها در خون افزایش پیدا می کند شاهد بروز علائمی مانند سردرد و بی حوصلگی در فرد خواهیم بود.

4. هیپوگلیسمی

هیپوگلیسمی یا قند خون پایین می‌تواند منجر به سردرد بسیاری از افراد ازجمله روزه داران بعد از افطار شود. مصرف یک وعده غذایی با محتوای قند بالا قبل از روزه گرفتن، احتمال ابتلا به این نوع سردرد را افزایش می دهد. از طرف دیگر مصرف غذاهایی با کربوهیدرات بالا نیز در ابتدا قند خون را افزایش داده و بعد منجر به افت سریع قند خون و سردرد می شود.

چرا بعد از افطار سردرد میگیریم:هیپوگلیسمی

علت سردرد در ماه رمضان

دلایلی مختلفی در ایجاد سردرد در ماه رمضان دخیل هستند. از جمله این دلایل می توان به کم‌آبی بدن، افت قند خون (پایین آمدن سطح قند خون)، عدم دریافت کافئین، تغییر چرخه‌ی خواب و کمبود خواب اشاره کرد. عواملی مانند هیپوگلیسمی، تغییر در الگوی خواب و استرس نیز از دلایل دیگر بروز سردرد در ماه رمضان هستند.


حتما بخوانید: شایعترین علت هیپوگلیسمی


درمان سردرد روزه داران در ماه رمضان

1. مصرف دارو کمکی

داروهای کمکی که می توانند مانع از بروز سردر شوند مانند قرص ناپروکسن به صورت یک دوز 500 میلی گرم باید قبل از روزه گرفتن مصرف شوند. البته باید توجه داشته باشید که قبل از مصرف دارو با پزشک خود صحبت کنید.

درمان سردرد روزه داران در ماه رمضان:مصرف دارو کمکی

2. کاهش هیستامین

هیستامین در بدن منجر به درد و خستگی می‌شود. به عبارت دیگر سردرد و خستگی نتیجه هیستامین در بدن هستند. به همین دلیل باید باید عوامل ایجاد سردرد نظیر احتباس مایعات، استرس، خستگی و کمبود خواب در ماه رمضان را تحت کنترل داشته باشید. انجام اقداماتی مانند استراحت و خواب کافی می توانند در درمان سردرد بعد از افطار موثر عمل کنند.

3. نوشیدن آب

کم آب شدن بدن نیز یکی از دلایل شایع سردرد روزه داران در ماه مبارک رمضان است. برای جلوگیری از بروز سردرد باید قبل از شروع روزه به میزان کافی مایعات مصرف کنید. همانطور که می دانید مغز حساسیت زیادی به میزان آب در اختیارش دارد بنابراین در شرایطی که متوجه کاهش آب می شود سعی می کند در مصرف آب صرفه جویی و آن را سهمیه بندی  ‌کند.

درمان سردرد روزه داران در ماه رمضان:نوشیدن آب

4. کاهش مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار

همانطور که گفته شد کاهش مصرف کافئین در ماه رمضان یکی  از دلایل اصلی سردرد است. بنابراین افراد مستعد این نوع سردرد باید چند هفته قبل از ماه رمضان مصرف کافئین را به تدریج کاهش دهند یا نوشیدنی کافئین دار خود را قبل از اذان صبح میل کنند. با این وجود بهتر است ازمصرف نوشیدنی کافئین‌دار هنگام سحر خودداری شود زیرا باعث کاهش آب بدن خواد شد.

5. مصرف وعده‌های غذایی با قند کم

هیپوگلیسمی یا قند خون پایین منجر به سردرد در بسیاری از افراد میشود، از این رو اگر قبل از شروع ماه رمضان مصرف وعده های غذایی با قند بالا را افزایش بدهید، این امر موجب افزایش سریع سطح قند خون می شود. اما در زمان روزه گرفتن دچار افت سریع قند خون و سردرد می شوید. به همین دلیل باید قبل از شروع روزه داری مصرف مواد غذایی با قند کم را در برنامه خود قرار دهید تا دچار سردرد نشوید.

مصرف وعده‌های غذایی با قند کم:درمان سردرد روزه داران در ماه رمضان

درمان سردرد میگرنی در ماه رمضان

1. آب بدن تان را تامین کنید

افرادی که سابقه سردردهای میگرنی دارند و می خواهند در ماه رمضان روزه بگیرید، باید آب به بدن را تامین کنند تا حملات میگرنی را کاهش دهند.برای این منظور نوشیدن 8 لیوان آب بعد از افطار ضروری است.اگر با  نوشیدن آب مشکل دارید دمنوش های مانند اسطوخودوس، بابونه و … را جایگزین کنید.در صورت نوشیدن چای باید چای کمرنگ بنوشید.روش دیگر برای تامین آب بدن مصرف میوه ها و سبزیجات است.


حتما بخوانید: درمان خانگی میگرن با 6 دمنوش خوشمزه


2.  قند خون تان را کنترل کنید

بهترین راه حل برای حفظ قند خون و جلوگیری از افت آن در طول روزه داری و در نتیجه جلوگیری از بروز میگرن، مصرف موادی پرحجم در وعده سحری و شام است. برای مثال گوشت های قرمز حاوی پروتئین هایی دیرهضم هستند بنابراین به بدن در ایجاد احساس گرسنگی کمتر کمک می کنند و با آزاد سازی  تدریجی قندخون، مانع از  افت آن می شوند.از طرف دیگر مصرف غلاتی مانند ماکارونی، برنج، نان ها به ویژه نان های سنگین نظیر سنگک و بربری نیز می توانند برای سحری انتخاب مناسبی باشند. از آنجایی که این مواد دیرهضم هستند می توانند افت قندخون را به تعویق بیاندازند.

درمان سردرد میگرنی در ماه رمضان:قند خون تان را کنترل کنید

3. داروهایتان را مصرف کنید

اگر پزشک برای درمان سردرد میگرنی تان دارو تجویز کرده است باید داروهای خودرا به موقع مصرف کنید.در صورتی که دوره درمان به اتمام رسیده و نیاز به مصرف دارو ندارید اما هر زمان که درد در چشم یا سر را احساس کردید حتما به پزشک خود مراجعه کنید و داروهای تجویز شده را مصرف نمایید.

4. خواب خود را تنظیم کنید

یکی از مهمترین اقدامات برای پیشگیری از بروز حملات میگرنی در ماه رمضان تنظیم خواب است. برای این منظور سعی کنید قبل از شروع ماه رمضان،زودتر بخوابید و صبح ها زودتر از خواب بیدار شوید تا در طول ماه رمضان با اختلالات خواب مواجه نشوید.در صورتی که به بی خوابی دچار هستید سعی کنید حتما خواب بعدازظهر را برای جبران خواب شبانه داشته باشید.

درمان سردرد میگرنی در ماه رمضان:خواب خود را تنظیم کنید

درمان سردرد در ماه رمضان در طب سنتی

در طب سنتی برای درمان سردرد روزه‌داران در رمضان استفاده از شربت سکنجبین، شربت ریواس، شربت زرشک، شربت آلو، شربت خاکشیر با گلاب توصیه شده است. این شربت‌ها علاوه بر درمان کم آبی بدن به پیشگیری در  درمان سردرد کمک نیز سودمند هستند.

در ادامه درمان انواع سردردهای در ماه رمضان در طب سنتی را توضیح خواهیم داد:

1. سردردهای میگرنی

معمولاً درد شقیقه از علائم سردردهای میگرنی است برای درمان  آن می توانید یک قاشق عسل را با یک لیوان آب جوش و لیمو ترش مخلوط و یک بار بعد از سحر و یک بار قبل از خواب میل کنید تا به بهبود سردرد کمک کند.


حتما بخوانید: خواص و مضرات عسل و آبلیمو برای سلامتی


2. سردرد ناشی از کم خونی

در طب سنتی برای درمان سردردهای ناشی از کم‌خونی می توانید عسل با آب‌جوش بدون لیموترش را مخلوط کنید و آن را یک بار قبل از خواب و یک بار بعد از صرف سحری میل کنند.

درمان سردرد در ماه رمضان در طب سنتی:سردرد ناشی از کم خونی

3. سردردهای سینوزیتی

برای رفع سردردهای سینوزیتی در طب سنتی توصیه شده است با بُخور مغز را پاکسازی وسینوس‌ها را تخلیه کنید.برای این منظور هر شب قبل ازخواب 3 قاشق غذاخوری از گیاهانی مانند آویشن، پونه، نعناع،اسطوخودوس را با هم مخلوط کنید و بخور دهید.بعد از اتمام بخور سر و صورت خود را بپوشانید و با روغن سیاه دانه یا کنجد نواحی بینی،پشت گوش،روی گونه ها و بینی را ماساژ دهید،این کار برای پاکسازی سینوس ها سودمند است.

درمان سردرد شدید در ماه رمضان

در صورتی که با سردردهای شدید در ماه رمضان مواجه هستید در حدی که بعد از صرف افطار نیز سردرهای شما ادامه پیدا کرد باید به پزشک خود مراجعه کنید تا بصورت کامل معاینه شوید. همیشه باید سردردهای شدید را جدی بگیرید و به دنبال درمان آن باشید.

نتیجه گیری:

در ماه مبارک رمضان برخی از روزه دارن به دلایل مختلفی با سردرد مواجه می شوند. از مهمترین دلایل بروز سردرد در ماه رمضان می توان به کم آبی بدن، عدم دریافت کافئین، کمبود خواب،افت قند خون و...اشاره کرد.برای درمان سردرد در این ماه می توان مصرف مایعات را افزایش داد و برنامه خواب را تنظیم کرد.


مقالات مرتبط:

فواید رژیم غذایی سالم و مناسب در ماه رمضان برای لاغری و سلامتی

بهترین نوشیدنی ماه رمضان برای رفع تشنگی



از
2
رای