بسیاری از بیماری ها از جمله ورم کف پا و تاندونیت آشی باعث درد پاشنه می شوند. ما در این مقاله از سلام دنیا، در مورد درد پشت پاشنه پا نشانه چیست؛ درد پاشنه چقدر شایع است، علت درد پاشنه پا، درمان پاشنه پا صحبت کردیم. با ما همراه باشید.
بسیاری از بیماری ها، از جمله ورم کف پا و تاندونیت آشیل، باعث درد پاشنه می شوند. پاشنه درد یک بیماری شایع پا و مچ پا است. استراحت، ارتز و کشش به مرور زمان درد را کاهش می دهد. اگر درد پاشنه پا را نادیده بگیرید و آن را درمان نکنید، ممکن است دچار مشکلات مزمنی شوید که به بهبودی طولانیتری نیاز دارند. درد پاشنه به ندرت نیاز به جراحی دارد.
درد پاشنه چیست؟
درد پاشنه پا یک مشکل شایع پا و مچ پا است. درد ممکن است در زیر پاشنه یا پشت آن ایجاد شود. بسیاری از شرایط می توانند باعث درد در پاشنه پا شوند، از جمله:
- فاشیای کف پا.
- تاندونیت یا تاندونوز آشیل یا فلکسور.
- خارهای استخوانی
- بیماری سیور (بیشتر در کودکان 8-14 ساله).
- بورسیت
- شکستگی
- تاندون ملتهب.
انجام یک معاینه پزشکی برای کمک به شما در تعیین علت دقیق درد پاشنه پا بسیار مهم است تا رژیم درمانی مناسب شروع شود. درد پاشنه پا می تواند راه رفتن و شرکت در فعالیت های روزانه را دشوار کند. بیشتر شرایط دردناک پاشنه پا با درمانهای غیرجراحی بهبود مییابد، اما بدن شما برای بهبودی نیاز به زمان دارد.
حتما بخوانید: علائم خار پاشنه چیست
درد پاشنه پا چقدر شایع است؟
سالانه بیش از 2 میلیون آمریکایی درد پاشنه پا را تجربه می کنند. این مشکل افراد در هر سن و جنسیت را تحت تاثیر قرار می دهد.
درد پاشنه کجا ایجاد می شود؟
ممکن است در هر جایی از پاشنه پا احساس درد، درد یا حساسیت داشته باشید. شما معمولاً درد پاشنه پا را احساس می کنید:
- پشت پاشنه.
- زیر پاشنه.
- درون خود استخوان پاشنه.
علت درد پشت پاشنه پا چیست؟
مشکلات متعددی می تواند باعث ایجاد درد در پشت پاشنه پا شود:
- تاندونیت آشیل: تاندون آشیل یک بافت فیبری است که ماهیچه ساق پا را به استخوان پاشنه متصل می کند. این طولانی ترین و قوی ترین تاندون بدن است. دوندگان و بسکتبالیست ها بیشتر مستعد ابتلا به تاندونیت آشیل هستند. این آسیب استفاده بیش از حد تاندون را ملتهب می کند. تاندونیت باعث درد، تورم و سفتی در پشت پاشنه پا می شود.
- بورسیت: بورسیت زمانی رخ می دهد که کیسه های پر از مایع به نام بورسا (جمع بورسا) متورم شوند. این کیسه ها به حرکت مایع اجازه می دهند. ممکن است یک احساس کبودی مانند در پشت پاشنه پا داشته باشید. بورسیت معمولاً پس از سپری کردن زمان زیادی روی پاهای خود رخ می دهد.
- تغییر شکل برجستگی پاشنه پا: التهاب و تحریک مزمن می تواند باعث ایجاد یک برآمدگی استخوانی بزرگ شده در پشت پاشنه پا شود. کفش هایی با پاشنه بلندتر می توانند برآمدگی و درد را بدتر کنند.
- بیماری سیور (آپوفیزیت پاشنه ای): بیماری سیور یکی از علل شایع درد پاشنه در کودکان فعال بین 8 تا 14 سال است. افزایش فعالیت ورزشی باعث تحریک صفحه رشد در پشت پاشنه پا می شود.
علت درد زیر پاشنه چیست؟
مشکلاتی که باعث درد در زیر پاشنه پا می شوند عبارتند از:
- کبودی استخوان (کوفتگی): پا گذاشتن روی یک جسم سخت و تیز می تواند باعث کبودی لایه چربی زیر پاشنه پا شود. ممکن است تغییر رنگ نبینید، اما هنگام راه رفتن پاشنه پای شما حساس می شود. شکستگی ناشی از استرس و همچنین بیماری سیور ممکن است باعث ایجاد درد در تمام پشت پاشنه در پایین، کنار و پشت پاشنه شود.
- فاشیای کف پا: فاشیای کف پا تا حد زیادی علت اصلی درد پاشنه پا است. زمانی رخ می دهد که فاسیا، بافت همبند که در امتداد پایین (سطح کف پا) پا قرار دارد، پاره شود یا کشیده شود. افرادی که زیاد می دوند و می پرند بیشتر احتمال دارد به این وضعیت دردناک مبتلا شوند. تردمیل و سطوح سخت (مانند بتن) برای ورزش یا کار از عوامل تحریک کننده رایج هستند.
- خار پاشنه: التهاب مزمن کف پا می تواند باعث ایجاد رشد استخوانی (خار پاشنه) روی استخوان پاشنه شود. خار پاشنه معمولاً دردناک نیست، اگرچه برخی افراد درد دارند.
حتما بخوانید: خواص و مضرات گیاه عاقرقرحا برای درمان خار پاشنه
عوامل خطر برای درد پاشنه چیست؟
هر چیزی که فشار زیادی به پای شما وارد کند می تواند باعث درد پاشنه شود. نحوه راه رفتن (مکانیک پا) و شکل پا (ساختار پا) نیز از عوامل هستند.
در صورتی که:
- اضافه وزن دارند ( چاق هستند).
- مبتلا به آرتروز پا و مچ پا ، صافی کف پا یا قوس کف پا هستید.
- در ورزش یا برای ورزش زیاد بدوید یا بپرید.
- زمان زیادی را در حالت ایستاده بگذرانید، به خصوص روی کف های بتنی.
- کفشهای نامناسب بدون پشتیبان قوس یا بالشتک بپوشید.
علائم درد پاشنه چیست؟
علائم درد پاشنه پا بسته به علت آن متفاوت است. علاوه بر درد، ممکن است موارد زیر را نیز تجربه کنید:
- رشد استخوان در پاشنه پا.
- تغییر رنگ (کبودی یا قرمزی).
- سفتی، سختی.
- تورم.
- درد بعد از ایستادن از حالت استراحت یا نشستن.
درد پاشنه پا چگونه تشخیص داده می شود؟
ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما علائم شما را ارزیابی می کند و یک معاینه فیزیکی انجام می دهد. همچنین ممکن است برای بررسی ورم مفاصل ، شکستگی استخوان ، تراز استخوانی و آسیب مفاصل از اشعه ایکس عکس بگیرید.
- به ندرت ممکن است نیاز به MRI یا سونوگرافی داشته باشید . اینها می توانند مشکلات بافت نرم را نشان دهند که اشعه ایکس آنها را آشکار نمی کند.
درد پاشنه چه عوارضی دارد؟
درد پاشنه می تواند در توانایی شما برای دور زدن، کار، ورزش و انجام کارهای روزانه اختلال ایجاد کند. وقتی حرکت کردن برایتان دردناک است، می توانید کم تحرک شوید. سبک زندگی غیر فعال می تواند منجر به افزایش وزن شود. همچنین ممکن است افسرده شوید زیرا نمی توانید کارهایی را که دوست دارید انجام دهید.
تاندونیت آشیل درمان نشده می تواند باعث از بین رفتن تاندون (تاندینوز) شود. با گذشت زمان، تاندون آشیل ممکن است پاره شود. این مشکل ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد.
درد پاشنه چگونه مدیریت یا درمان می شود؟
اکثر مشکلاتی که باعث درد پاشنه پا می شوند به مرور زمان با درمان های غیر جراحی بهبود می یابند. درمان ها بر کاهش درد و التهاب، بهبود انعطاف پذیری پا و به حداقل رساندن استرس و فشار روی پاشنه تمرکز دارند. این درمان ها عبارتند از:
درمان درد پاشنه
- تزریق: تزریق استروئید می تواند درد و تورم را کاهش دهد. تزریق استروئید به ندرت باید برای مشکل تاندون انجام شود، اما مطمئناً ممکن است برای التهاب کف پا و بورسیت مفید باشد.
- دستگاه های ارتز: کفش های بدون نسخه یا سفارشی می توانند فشار را از پاشنه پا کم کنند. برخی از افراد با بستن آتل در شب تسکین می یابند، به خصوص اگر درد صبحگاهی داشته باشند. کفش پیاده روی ممکن است برای علائم شدیدتر لازم باشد. همچنین ممکن است برای پوشیدن و ورزش روزانه نیاز به کفش های حمایتی بیشتری داشته باشید.
- مسکنها: داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) همراه با کمپرس یخ درد و تورم را کاهش میدهند.
- فیزیوتراپی: ماساژ، فیزیوتراپی و اولتراسوند درمانی می توانند چسبندگی بافت نرم را بشکنند. این درمان ها ممکن است درد و التهاب را کاهش دهند.
- تمرینات کششی: ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی می تواند به شما نشان دهد که چگونه تمرینات کششی پاشنه پا را برای تاندون ها و عضلات سفت انجام دهید.
- نوار چسب : می توانید از نوارهای ورزشی یا پزشکی برای حمایت از قوس پا یا پاشنه استفاده کنید.
به ندرت نیاز به جراحی برای درمان بیشتر علل درد پاشنه پا وجود دارد.
چگونه می توانم از درد پاشنه پا جلوگیری کنم؟
برای جلوگیری از درد پاشنه یا جلوگیری از بازگشت درد، مهم است که پا و تاندون های پاشنه خود را انعطاف پذیر نگه دارید. شما باید به طور منظم کشش دهید و کفش های مناسب بپوشید. دوندگان به خصوص مستعد درد پاشنه هستند. شما می توانید با طی کردن مایل های کمتر و دویدن روی سطوح نرم تر از صدمات ناشی از دویدن جلوگیری کنید.
حتما بخوانید: علت ترک پاشنه پا و درمان خانگی آن
پیش آگهی (چشم انداز) برای افرادی که درد پاشنه پا دارند چیست؟
درد پاشنه معمولاً با درمانهای غیرجراحی از بین میرود، اما بهبودی به زمان نیاز دارد. شما باید صبور باشید و به بدن خود فرصت دهید تا بهبود یابد. اگر خیلی سریع به فعالیت های معمول خود بازگردید، می تواند بهبودی شما را به تاخیر بیندازد. در شرایط نادر ممکن است نیاز به جراحی داشته باشید.
کی باید با دکتر تماس بگیرم؟
اگر تجربه کردید باید با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید:
- دردی که در عرض چند هفته با استراحت یا مسکن ها بهبود نمی یابد.
- دردی که راه رفتن یا حرکت را دشوار می کند.
- تورم شدید پا یا پاشنه پا، التهاب یا سفتی.
- چه سوالاتی باید از پزشکم بپرسم؟
ممکن است بخواهید از ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود بپرسید: - علت درد پاشنه پا چیست؟
- بهترین درمان برای من چیست؟
- برای کاهش خطر دوباره درد پاشنه چه کاری می توانم انجام دهم؟
- چه نوع علائمی نیاز به ارزیابی فوری دارند؟
سخن آخر
درد پاشنه اغلب به مرور زمان با درمان های غیر جراحی بهبود می یابد. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما می تواند تعیین کند که چه چیزی باعث درد می شود. ارائه دهنده شما همچنین می تواند تمرینات کششی را به شما بدهد و در صورت نیاز ارتز و سایر روش ها را توصیه کند. بسیاری از افراد سعی می کنند درد پاشنه پا را نادیده بگیرند و به فعالیت هایی ادامه دهند که مشکل را بدتر می کند. اما ضروری است که به بدن خود زمان دهید تا بهبود یابد. در غیر این صورت، ممکن است دچار درد مزمن پاشنه پا شوید که شما را برای مدت طولانی اذیت کند. هر چه مدت طولانیتر درد پاشنه پا داشته باشید، درمان مؤثر آن دشوارتر است، بنابراین مراجعه به پزشک و معاینه مهم است.