سفر به مکان های تفریحی مانند پارک ناتز و بازی هیجان انگیز انتقام مونتزوما، دهلی، ترکیه و کازابلانکا. با شنیدن اسم این مکان های هیجان انگیز ممکن است هشدار دادن درباره اسهال مسافرتی ایده خوبی باشد تا از خراب کردن تعطیلات گران قیمت شما جلوگیری کند. برای آگاهی بیشتر از عامل و علت اسهال مسافرتی چیست ؛ روش های جلوگیری و درمان های خانگی اسهال مسافرتی تا پایان این مقاله سلام دنیا همراه ما باشید.
عامل و علت اسهال مسافرتی چیست
زمانی اعتقاد بر این بود که علت بروز اسهال مسافرتی تغییر آب، مصرف بیش از حد غذاهای تند یا قرار گرفتن زیاد در زیر آفتاب است. اما دیگر اینطور نیست. محققان باکتری های خاصی را مقصر بروز این بیماری می دانند. این موجودات ریز در قسمت فوقانی روده ساکن می شوند و سمومی تولید می کنند که باعث می شود مایعات و الکترولیت ها (مواد معدنی مانند سدیم و پتاسیم که به تنظیم بسیاری از عملکردهای بدن کمک می کنند) در مدفوع آبکی دفع شوند.
اگر به یکی از کشورهای در حال توسعه ای در آمریکای لاتین، آفریقا یا آسیا بازدید می کنید، 30 تا 50 درصد احتمال ابتلا به اسهال مسافرتی را دارید. مکان هایی مانند جنوب اسپانیا و ایتالیا، یونان، ترکیه و اسرائیل که حدود 10 تا 20 درصد از گردشگران در آنجا دچار اسهال مسافرتی می شوند، خطر شیوع کمتری دارند. کانادا و شمال اروپا کمترین خطر را دارند. با این حال، اقدامات شما می تواند خطر ابتلا به اسهال مسافرتی را تحت تأثیر قرار دهد. اگر واقعاً می خواهید غذای یک فروشنده خیابانی محلی را امتحان کنید یا اصرار دارید که آب لوله کشی بنوشید، خطر احتمال ابتلا به اسهال مسافرتی را افزایش می دهید.
علائم اسهال مسافرتی چیست
درصورت ابتلا به اسهال مسافرتی، بهبودی شما احتمالاً دو تا چهار روز طول می کشد، اگرچه حدود 10 درصد موارد ممکن است بیش از یک هفته طول بکشد. و همچنین ممکن است علاوه بر اسهال علائمی مانند درد شکم، گرفتگی عضلات، گاز، حالت تهوع، خستگی، از دست دادن اشتها، سردرد، استفراغ، تب و مدفوع خونی را نیز تجربه کنید. شایع ترین آن اسهال آبکی است که گاهی با استفراغ و تب زیر 101 درجه فارنهایت همراه است. اگر واقعاً به اسهال خونی باسیلاری (ناشی از باکتری شیگلا) مبتلا شوید، تب بیش از 101 درجه فارنهایت، درد و گرفتگی شکم بسیار بیشتر و اغلب، خون در مدفوع خواهید داشت.
حتما بخوانید: برای درمان اسهال چه بخوریم
17 درمان خانگی و روش های پیشگیری از اسهال مسافرتی (اسهال در سفر)
1. برای پیشگیری از اسهال مسافرتی: قالب یخ را فراموش کنید
این یخ ها با آب لوله کشی تهیه می شوند و علیرغم اعتقاد برخی افراد، انجماد باکتری ها را از بین نمی برد. این قالب ها در یک نوشیدنی الکلی شناور نمی شوند و الکل آنقدر قوی نیست که باکتری ها را از بین ببرد.
2. برای پیشگیری از اسهال مسافرتی: آب معدنی بنوشید
آبی که در لیوان در رستوران به شما می دهند را ننوشید و مستقیماً از شیر، آب ننوشید.اگر ظاهر آب داخل بطری خوشایند نیست، آن را ننوشید.
3. برای پیشگیری از اسهال مسافرتی: درب بطری ها را خودتان باز کنید
چه آب، نوشابه یا آب میوه، خودتان در بطری ها را باز کنید. به این ترتیب مطمئن خواهید شد که چیزی به آن اضافه نشده است یا دهانه بطری توسط دست های کثیف لمس نشده است.
4. برای پیشگیری از اسهال مسافرتی: در مصرف سایر نوشیدنی ها احتیاط کنید
لیموناد تازه ممکن است جذاب به نظر برسد، اما شما منبع تهیه آب را نمی دانید. چای و قهوه از آنجایی که با آب جوشیده تهیه می شوند، به احتمال زیاد بی خطر هستند، اما فقط در صورتی که آب کاملاً جوشانده شده باشد.
5. برای پیشگیری از اسهال مسافرتی: لبنیات پاستوریزه مصرف کنید
از مصرف شیر و لبنیات غیر پاستوریزه خودداری کنید.
حتما بخوانید: خواص عالی پروبیوتیک برای درمان اسهال
6. برای پیشگیری از اسهال مسافرتی: غذاهای پخته مصرف کنید
مصرف غذاهای خام مانند صدف در زمان اسهال اصلا خوب نیست. شما باید از مصرف سالاد سبز را نیز خووداری کنید. اجتناب از مصرف سبزیجات خام یکی از مهمترین کارهایی است که می توانید در زمان ابتلا به اسهال انجام دهید.غذاهای پخته شده را در حالی که داغ هستند بخورید. اگر زمان برای نشستن و خنک شدن غذا صرف کنید، مگس های حامل باکتری زمان دارند تا قبل از خوردن غذای شما انها را آلوده کنند.
7. برای پیشگیری از اسهال مسافرتی: میوه ها را خودتان پوست بگیرید
همین توصیه در مورد تخم مرغ آب پز نیز صدق می کند. گاهی اوقات باکتری درون غذا نیست، بلکه روی غذا است، و به طور ناخواسته توسط دستان شسته نشده که با مهربانی پوست پرتقال را برای شما گرفته باکتری را وارد غذا یا میوه شما کرده است.
8. برای پیشگیری از اسهال مسافرتی: خودتان مراقب باشید
گرانولا بار، غلات و سایر مواد غذایی را خوب بسته بندی کنید. برای مثال، اگر آب لوله کشی محلی که سکونت دارید را کاملا بجوشانید، می توانید خودتان چای درست کنید. گاهی اوقات معده شما نمی تواند از بروز اسهال جلوگیری کند.
اگر با وجود رعایت تمام اقدامات احتیاطی، باز هم بیمار شدید، ناامید نشوید. به سادگی همان درمان های خانگی که در خانه برای اسهال دنبال می کرده اید را در مسافرت هم انجام دهید.
9. برای پیشگیری از اسهال مسافرتی: مراقب کم آبی شدن باشید
اسهال با خطر از دست دادن مایعات و الکترولیت های بدن همراه است. بنابراین هنگامی که به اسهال مبتلا شدید، باید شروع به جایگزینی مایعات از دست رفته کنید. در واقع صبر نکنید تا آب بدنتان کم شود و بعد آنها را جبران کنید.
10. برای درمان اسهال مسافرتی: درمان آبرسانی (او آر اس) را امتحان کنید
اکثر داروخانه ها در کشورهای خارجی بسته های پودری را عرضه می کنند که شما آن را با آب مخلوط می کنید و برای آبرسانی بدن آن را می نوشید. از بهترین آب موجود برای تهیه این محلول استفاده کنید. دریافت مایعات برای اسهال مهم است.
11. برای درمان اسهال مسافرتی: محلول آبرسانی (او آر اس) خود را بسازید
اگر نمی توانید به داروخانه بروید، می توانید از مواد معمول در آشپزخانه برای تهیه نوشیدنی او آر اس خود استفاده کنید. چهار قاشق غذاخوری شکر، 1/2 قاشق چایخوری نمک و 1/2 قاشق چایخوری جوش شیرین را در یک لیتر آب مخلوط کنید.
حتما بخوانید: قرص ضد اسهال تراولن (Travelan) چیست
12. برای درمان اسهال مسافرتی: ترکیبی از مایعات را بنوشید
به خاطر داشته باشید، بزرگترین خطر اسهال، کم آبی بدن است. شما همچنین در حال از دست دادن الکترولیت هستید، بنابراین علاوه بر آب، ترکیبی از مایعات مانند چای کم رنگ با شکر، آب گوشت شفاف؛ مقدار متوسط آب میوه (مراقب باشید،زیرا برخی از آنها اثر ملین دارند) نوشابه معمولی (غیر رژیمی)، بدون کافئین یا یک نوشیدنی ورزشی، مانند Gatorade بنوشید.
13. برای درمان اسهال مسافرتی: مایعات را جرعه جرعه بنوشید
سعی کنید به طور مکرر مقدار کمی نوشیدنی بخورید، زیرا خوردن یکباره مقدار زیادی مایعات برای روده شما تحریک کننده است.
14. برای درمان اسهال مسافرتی: یک رژیم غذایی ملایم داشته باشید
از مصرف غذاهایی تند مانند انچیلادا و سالسا یا هر چیز دیگری که ممکن است دستگاه گوارش شما را تحریک کند خودداری کنید.در این زمان بهتر است غذاهای ملایمی مانند نان تست، برنج، رشته فرنگی، موز، ژلاتین، سوپ، سیب زمینی آب پز، هویج پخته و کراکر نوشابه میل کنید.
15. برای درمان اسهال مسافرتی: مصرف دارو پپتو بیسمول
برای درمان اسهال مسافرتی قطعا اولین انتخاب دارو پپتو بیسمول است.
16. برای درمان اسهال مسافرتی: داروهای بدون نسخه که موجب کاهش تحرک می شوند را مصرف نکنید
از مصرف داروهایی مانند ایمودیوم و کائوپکتات که باعث کاهش تحرک (کاهش حرکت) روده می شوند، خودداری کنید، زیرا می تواند عواقب جدی داشته باشد، به خصوص اگر اسهال خونی دارید. به خاطر داشته باشید: شما دچار اسهال هستید زیرا بدن شما در تلاش است تا یک حشره مضر را از بین ببرد، بنابراین مصرف دارویی برای مقابله با این پاکسازی طبیعی فقط کمک بدی برای بدن است. (اگر اسهال شما به قدری شدید است که هر چقدر هم که مایعات بنوشید نمی توانید هیدراته بمانید، به مراقبت های پزشکی فوری و حرفه ای نیاز دارید).
17. برای درمان اسهال مسافرتی: در صورت لزوم یک آنتی بیوتیک همراه داشته باشید
قبل از رفتن به تعطیلات به پزشک مراجعه کنید و یک آنتی بیوتیک تجویزی مانند داکسی سایکلین، سولفامتوکسازول یا کینولون دریافت کنید که می توانید آنها را با اولین نشانه اسهال مسافرتی مصرف کنید. شروع درمان به محض ظاهر شدن علائم ممکن است دوره بیماری را از چهار یا پنج روز به یک یا دو روز کوتاه کند. شما و پزشکتان می توانید این درمان را انتخاب کنید، به خصوص اگر به یک منطقه دورافتاده سفر می کنید که در آن درمان پزشکی ایمن و قابل اطمینان در دسترس نیست.
سخن پایانی:
کاملاً واضح است که اسهال مسافرتی اصلا وضعیت خوشایندی نیست. اما با پیروی از درمان های خانگی ذکر شده در این مقاله، می توانید از این ناراحتی معده جلوگیری کنید یا حداقل یاد بگیرید که چگونه با آن کنار بیایید.
مقالات مرتبط:
درمان اسهال کودکان و نوزاد با 15 روش خانگی
درمان خانگی و داروی گیاهی برای درمان دل پیچه و اسهال