چگونه یک فرد معتاد را ترک دهیم + رفتار و روش های ترک اعتیاد

چگونه یک فرد معتاد را ترک دهیم + رفتار و روش های ترک اعتیاد اعتیاد چیست؛ چگونه یک فرد معتاد را ترک دهیم و اصول مهم رفتار با افراد معتاد چیست و بهترین روش های ترک اعتیاد بدون دارو و با دارو و روش ترک اعتیاد سنتی را در سلام دنیا بخوانید.

اعتیاد، حالتی است که در آن شخص به دلایل مختلف از جمله مصرف مواد مخدر یا به علت روانی، به ضعف اراده در کنترل کردن تکرار اعمال و رفتار خود دچار می شود.قبل از اینکه فرد معتادی را تشویق به ترک کردن کنیم باید با چند اصل مهم که برای کمک به افراد معتاد آشنا شوید. ما در این مقاله سلام دنیا، ما سعی داریم تا شما را با اصول و روش های ترک اعتیاد و اینکه با فرد معتاد چگونه باید رفتار کرد آشنا نماییم. با ما همراه باشید.

اعتیاد چیست

اعتیاد، حالتی است که در آن شخص به دلایل مختلف از جمله مصرف مواد مخدر یا به علت روانی، به ضعف اراده در کنترل کردن تکرار اعمال و رفتار خود دچار می شود. امروزه اعتیاد از دیدگاه های مختلف علوم پزشکی، روان شناسی، فلسفه، اخلاق و مذهب مورد بررسی قرار می گیرد. 

چگونه یک فرد معتاد را ترک دهیم؟

ترک کردن اعتیاد و یا کمک کردن به فرد معتاد برای رها شدن از دام اعتیاد نیاز به زمان و صبر دارد.


حتما بخوانید: علائم اعتیاد و مصرف مواد مخدر چیست


با فرد معتاد چگونه باید رفتار کرد

اصول مهم برای کمک به افراد معتاد

قبل از اینکه فرد معتادی را تشویق به ترک کردن کنیم باید با چند اصل مهم که برای کمک به افراد معتاد آشنا شوید.

1. شما تا زمانی که فرد معتاد مشکل و بیماری خود را قبول نکند و خودش از شما درخواست کمک نکند؛ نمی توانید برای او کاری انجام دهید.

چگونه یک فرد معتاد را ترک دهیم

2. هیچ وقت از فرد معتادی که از شما کمک نخواسته، حمایت نکنید به دلیل اینکه این کار باعث ایجاد مشکلات و ناراحتی می شود؛ همچنین تلاش برای ایجاد محدودیت یا یاری در انجام کار او نکنید.

3. هرگز اجازه ندهید مشکلات یک معتاد باعث ایجاد اختلال در زندگی شما شود. کار و روابط خود را برای اینکه از او مراقبت کنید، از دست ندهید. شما برای اینکه در کمک کردن به او موفق شوید باید از حمایت و نیروهای دیگران نیز استفاده کنید.

حمایت از فرد معتاد برای ترک

4. با نشان دادن حمایت و تشویق خود و یادآوری اعتقادات و توانایی او، اراده و اعتماد به نفس وی را تقویت نمایید.

5. هیچ وقت شکایت و عیب جویی نکنید و سعی در نابود کردن موادی که شخص معتاد پنهان کرده است نکنید زیرا با اینکار باعث صدمه زدن به رابطه که بسیار آسیب پذیر است می نمایید.


حتما بخوانید: بهترین راه های ساده ترک اعتیاد به شیشه در خانه


6. هیچ وقت راه حل های جایگزین که از نظر شما بدون خطر هستند به او پیشنهاد ندهید زیرا این کار می تواند باعث ایجاد مشکلات جدید برای او شود.

اعتیاد، روش جایگزین

7. به فرد معتاد کمک کنید اما او را وابسته به خود نکنید به دلیل اینکه شخص معتاد برای موفقیت نیاز به این دارد که خودش نیروی از دست رفته خود را بازیابی نماید.

8. هرگز فرد معتاد را در مصرف مواد همراهی نکنید و به خودتان مسلط شوید و اجازه ندهید مغلوب وسوسه شوید و فرد معتاد به شما نشان دهد که رفتارش غلط نیست.

9. تا حد ممکن از برنامه های بازپروری فشرده استفاده نکنید. برنامه های مثل بازپروری 30 روزه؛ زیرا طبق اعلام موسسه ی ملی سوء مصرف مواد مخدر، برنامه های طولانی مثلا 3 ماهه و حتی بیشتر از آن برای درمان معتادان موثر تر است.


حتما بخوانید: علائم اعتیاد به شیشه چیست


10. تا زمانی که فرد به طور کامل درمان شود، وی را تنها نگذارید. فرد معتاد حتی بعد از ترک نیز به راهنمایی و حمایت شما نیاز دارد تا بتواند زندگی جدیدی را برای خود شروع کند؛ پس تا زمانی که به زندگی طبیعی برگردد به حمایت خود ادامه دهید.

حمایت از فرد معتاد تا بهبودی کامل

باید این مسئله را پذیرفت که معتاد یک بیمار است نه یک مجرم. و نباید با رفتارهای اشتباه اجتماعی و برخوردهای نامناسب به جای کمک به درمان بیماری، او را به مسیری خلاف هدایت کرد.

روش های ترک اعتیاد

روش های مختلفی برای ترک اعتیاد وجود دارد ما در اینجا سه روش ترک اعتیاد را برای شما بیان کرده ایم.

1. روش ترک اعتیاد با قطع کردن فوری مصرف مواد مخدر بدون استفاده از دارو

در این روش ترک؛ شخص معتاد یا بیمار مصرف مواد مخدر را به صورت ناگهانی قطع می کند بدون اینکه دارو یا یک ترکیب خاصی را جایگزین آن کند. این روش ترک اعتیاد را سقوط آزاد می نامند و نام دیگر آن ترک یابویی است دلیل این نام گذاری این است که تحمل کردن دردهایی که به خاطر قطع ناگهانی مواد به وجود می آید نیازمند قدرت حیوانی مانند یابو می باشد.

در این روش ترک به دلیل اینکه واکنشهای ظاهری و آشکار که به مدت 1 تا 2 هفته به طول می انجامد خیلی سخت و طاقت فرسا است. ایرادی که این روش ترک دارد این است که بیمار دچار یک شوک مخرب جسمی و روحی می شود. به دلیل اینکه تولید موادی نظیر تریاک در مغز  ده ماه طول می کشد؛ فرد بیمار بعد از عبور از سختی های دو هفته اول دچار مشکلاتی مانند افسردگی، کم حوصلگی، بی خوابی، گریه کردن، عدم تمایل به زندگی می شوند و همچنین انگیره ای برای کار کردن ندارند. برای همین اغلب تجویز می کنند که تا گذشت این دوره ده ماهه شخص را تنها گذاشته و تختخواب او را جدا کنند.

به دلیل اینکه این روش ترک باعث ورود شوک مخرب به بدن بیمار می شود؛ طبق تایید پرفسور آرتور گایتون برخی از بخش های تولید کننده مواد شبه افیونی مغز هرگز فعال نمی شود و همین امر باعث می شود که درصد اندکی از افرادی که از این روش استفاده کردند به مرحله تعادل پایدار و ثابت برسند.


حتما بخوانید: علائم و نشانه های اعتیاد در نوجوانان و جوانان


2. روش ترک اعتیاد با قطع کردن فوری مصرف مواد مخدر و استفاده کردن از دارو جایگزین

نام این روش ترک "شبه سقوط آزاد" است. که یک روش رایج بین المللی است و در ایران نیز از این روش استفاده می شود. در این روش ترک، بعد از قطع کردن سریع مصرف مواد مخدر به مدت یک هفته برای اینکه دردهای بیمار و عوارض ترک کمتر شود، از دارو استفاده می کنند. به خاطر اینکه در این روش زمان ترمیم سیستم های تولید مواد شبه افیونی توسط مغز نادیده گرفته  می شود؛ می توان گفت این روش نیز مشابه همان روش سقوط آزاد است.

این روش ترک برای افرادی که تازه دچار اعتیاد شدند و به صورت تفریحی از مواد مخدر استفاده می کنند یک روش عالی می باشد. ولی برای افراد شاغل به دلیل اینکه تا 10 ماه نمی توانند عملکرد خوبی داشته باشند مناسب نیست.

3. روش ترک اعتیاد سنتی با کم کردن تدریجی و ذره ذره مصرف مواد مخدر

در این روش ترک؛ فرد بیمار به کم کردن تدریجی مصرف مواد مخدر روی می آورد. به این روش "ترک سنتی" نیز گفته می شود زیرا از زمان های گذشته تا به امروز استفاده می شده است. در این روش، هر روز یک مقدار از میزان مصرف مواد را کم می کنند تا به صفر برسد. به عنوان مثال در این روش یک مقدار شیره یا تریاک را در یک ظرف اب حل می کنند و روزانه چند پیمانه مشخص به بیمار می دهند و به اندازه ای که استفاده شده باشد به باقی مانده آن آب اضافه می کنند تا شربت رقیق شود.

باید مقدار مواد مخدر که در شربت استفاده می شود متناسب باشد مثلا اگر این مواد طوری باشد که طی 15 روز به اتمام برسد، آنگاه این روش نیز مشابه روش سقوط آزاد خواهد بود؛ اما اگر میزان حجم آن طوری انتخاب شود که تمام شدن آن به مدت 40 روز طول بکشد در این صورت یک نتیجه بهتر بدست می آید و همچنین عوارض کمتری باقی می مانند.

روش ترک سنتی اعتیاد

روشی که برای ترک دادن افراد معتاد مناسب است ترک اعتیاد به صورت درازمدت می باشد؛ زیرا این روش با کاهش ضایعات روانی و جسمی، باعث هدایت فرد معتاد به سمت یک ترک همیشگی شده به طوری که آخر دوره خود بیمار نوعی زدگی نسبت به مواد مخدر پیدا می کند.

از نظر جامعه شناسان بزرگترین کمکی که می توان به افراد معتاد کرد این است که در او یک ذهنیت قوی و مثبت که جامعه خواهان کمک به تو است ایجاد کنیم تا انگیزه ترک برای وی به وجود آید.


حتما بخوانید: خواص گل ساعتی برای ترک اعتیاد


موثرترین و قدرتمندترین انگیزه ای که یک فرد معتاد برای ترک و برگشتن نیاز دارد پذیرا بودن اجتماع است تا بداند که نه تنها جامعه او را طرد نکرده بلکه او را می خواهد و قبول می کند. زیرا معتاد باید احساس کند که در اجتماع تنها نیست و همه می خواهند به او کمک کنند تا انتخاب درستی برای بهبود و درمان خود داشته باشد. این اجتماع می تواند از دایره ی کوچک خانواده شروع شود و به گروه های بزرگتر مثل گروه های دوستی، کار و حتی تحصیلی برسد.

روش ترک اعتیاد

سخن آخر

اعتیاد، وابستگی به هر نوع مواد مخدر است که باعث ضعف اراده و عدم کنترل اعمال شخص معتاد می شود. ترک اعتیاد نیاز به صبر دارد. روش های مختلفی برای کمک به فرد معتاد وجود دارد مثل روش سقوط آزاد و ترک سنتی. ما در این مطلب سلام دنیا، درباره اینکه چگونه یک فرد معتاد را ترک دهیم و اصول رفتار با افراد معتاد و بهترین روش های ترک اعتیاد صحبت کردیم. امیدوارم این مطلب برایتان مفید بوده باشد. می توانید این پست را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.


مقالات مرتبط:

جملات انگیزشی و مثبت برای ترک اعتیاد تاثیرگذار

بهترین دمنوش برای سم زدایی بدن از مواد مخدر (داروی گیاهی و خانگی)
 



از
19
رای