آمپول مانجارو به عنوان مکمل رژیم غذایی در کنار ورزش برای بهبود کنترل قند خون در بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع 2 مورد استفاده قرار گرفته است.اگر اطلاعات زیادی درباره این دارو ندارید به خواندن این مطلب سلام دنیا ادامه دهید. ما در این مطلب اطلاعات کاملی درباره آمپول مانجارو چیست، موارد استفاده، آمپول مانجارو برای لاغری و کاهش وزن، طریقه مصرف و عوارض جانبی mounjaro در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.
آمپول مانجارو چیست
مونجارو Mounjaro یک داروی تزریقی است که همراه با رژیم غذایی و ورزش برای بهبود قند خون (گلوکز) در بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع 2 استفاده می شود. البته این دارو تزریقی برای اثربخشی باید همراه با رژیم غذایی و ورزش استفاده شود. آمپول مونجارو همچنین در آزمایشات بالینی نشان داده است که برای کاهش وزن هم مفید است، اما در حال حاضر یک داروی کاهش وزن مورد تایید سازمان غذا و دارو FDA نیست.
حتما بخوانید: درمان خانگی دیابت نوع دو با بهترین داروهای گیاهی و طبیعی
مونجارو با افزایش تولید انسولین و همچنین کاهش میزان قند تولید شده توسط کبد، سطح قند خون را کاهش می دهد. همچنین سرعت عبور غذا از بدن شما را کاهش می دهد که باعث می شود مدت طولانی تری احساس سیری کنید.آمپول مانجارو را می توان به عنوان یک درمان تک یا با سایر داروهای دیابت از جمله متفورمین، سولفونیل اوره یا مهارکننده های SGLT2 استفاده کرد. البته مشخص نیست که آیا آمپول مونجارو می تواند در افرادی که پانکراتیت داشته اند استفاده شود یا خیر. مونجارو برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 استفاده نمی شود.و هنوز مشخص نیست که آیا آمپول مونجارو برای استفاده در کودکان زیر 18 سال ایمن و موثر است یا خیر.
موارد استفاده از آمپول مانجارو
همانطور که گفته شد آمپول مانجارو یک داروی دیابت است که همراه با رژیم غذایی و ورزش برای درمان بزرگسالانی که دیابت نوع 2 مورد استفاده قرار می گیرد.
آمپول مانجارو برای لاغری و کاهش وزن
نتایج برخی تحقیقات نشان داده است که آمپول مانجارو به کاهش وزن در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 دارای اضافه وزن کمک می کند.این دارو در حال حاضر در فاز 3 کارآزمایی بالینی برای کاهش وزن در بزرگسالان دارای اضافه وزن، چاق یا مشکلات سلامت مرتبط با وزن قرار دارد.اگرچه در کارآزمایی بالینی، میانگین کاهش وزن پس از 72 هفته 15 درصد برای دوز 5 میلی گرم، 19.5 درصد برای دوز 10 میلی گرم و 20.9 درصد برای دوز 15 میلی گرم آمپول مانجارو بود،اما آمپول مانجارو به عنوان یک داروی کاهش وزن مورد تایید سازمان غذا و دارو FDA نیست.این محصول ممکن است در کنار رژیم غذایی و ورزش به کاهش وزن افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کند.
طریقه مصرف آمپول مانجارو
- دستورالعملهای استفاده همراه آمپول مانجارو را بخوانید.
- از آمپول مانجارو دقیقاً همانطور که پزشک شما می گوید استفاده کنید.
- آمپول مانجارو زیر پوست (زیر جلدی) معده (شکم)، ران یا بازو تزریق می شود.
- از آمپول مانجارو 1 بار در هفته و در هر زمانی از روز استفاده کنید.
- انسولین و آمپول مانجارو را در یک تزریق با هم مخلوط نکنید.
- ممکن است آمپول مانجارو و انسولین را در همان ناحیه بدن (مانند ناحیه معده) تزریق کنید، اما نه دقیقاً در کنار یکدیگر.
- با هر تزریق هفتگی محل تزریق خود را تغییر دهید (چرخش دهید). برای هر تزریق از یک محل استفاده نکنید.
- اگر بیش از حد آمپول مانجارو را تزریق کردید، با پزشک خود تماس بگیرید یا فوراً به دنبال مشاوره پزشکی باشید.
حتما بخوانید: آمپول اوزمپیک (سماگلوتید) برای چیست
برای تزریق آمپول مانجارو مراحل زیر را دنبال کنید:
1 محل تزریق خود را انتخاب کنید.پزشک می تواند به شما کمک کند تا بهترین محل تزریق را انتخاب کنید. شما یا شخص دیگری می توانید دارو را در شکم، ران ها یا پشت بازوهای خود تزریق کنید. فرد دیگری باید تزریق را در پشت بازو انجام دهد.
2. درپوش پایه آمپول را بردارید.
3. پایه را صاف روی پوست خود قرار دهید، بعد قفل را باز کنید.
4. دکمه را تا 10 ثانیه فشار داده و نگه دارید. به اولین کلیک گوش کنید. یعنی تزریق شروع شده است. کلیک دوم به این معنی است که تزریق کامل شده است.
هشدار درباره آمپول مانجارو
- اگر شما یا هر یک از اعضای خانواده تان تا به حال به نوعی سرطان تیروئید به نام کارسینوم مدولاری تیروئید (MTC) مبتلا بوده اید، از مونجارو استفاده نکنید.
- اگر مبتلا به سندرم نئوپلازی غدد درون ریز متعدد نوع 2 (MEN 2) هستید، از آمپول مانجارو استفاده نکنید.
- اگر به آن یا هر یک از ترکیبات موجود در مونجارو حساسیت دارید، از مونجارو استفاده نکنید.
عوارض آمپول مانجارو
عوارض جانبی هرکسی میتواند متفاوتی باشد، اما در اینجا شایعترین عوارض جانبی که در بیمارانی که آمپول مونجارو تزریق میکنند، آورده شده است:
شایع ترین عوارض آمپول مانجارو
- حالت تهوع
حتما بخوانید: برای حالت تهوع چی بخوریم
- اسهال
- کاهش اشتها
- استفراغ
- یبوست
- سوء هاضمه
- دل درد
در مطالعات، بیشتر موارد تهوع، استفراغ و اسهال زمانی رخ داد که دوز آمپول مونجارو در حال افزایش بود. و این اتفاقات به مرور زمان کاهش یافت.در مطالعات، عوارض جانبی در افرادی که آمپول مونجارو تزریق میکردند نسبت به افرادی که دارونما مصرف میکردند، شایعتر بود، و افرادی که آمپول مونجارو تزریق میکردند به دلیل عوارض احتمال بیشتری که داشت درمان را متوقف کردند.
عوارض جانبی جدی آمپول مانجارو
آمپول مونجارو ممکن است عوارض جانبی جدی ایجاد کند، از جمله:
التهاب پانکراس (پانکراتیت). اگر درد شدیدی در ناحیه معده (شکم) دارید که با یا بدون استفراغ از بین نمیرود، استفاده از مونجارو را متوقف کنید و فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. ممکن است درد را از شکم تا کمر احساس کنید.
قند خون پایین (هیپوگلیسمی). در صورت استفاده از مونجارو با داروی دیگری که می تواند باعث کاهش قند خون شود، مانند سولفونیل اوره یا انسولین، خطر ابتلا به قند خون پایین ممکن است بیشتر باشد. علائم و نشانه های قند خون پایین ممکن است شامل سرگیجه یا سبکی سر، عرق کردن، گیجی یا خواب آلودگی، سردرد، تاری دید، اختلال در گفتار، لرزش، ضربان قلب سریع، اضطراب، تحریک پذیری، یا تغییرات خلقی، گرسنگی، ضعف و احساس عصبانیت باشد.
حتما بخوانید: شایعترین علت هیپوگلیسمی و درمان آن
واکنش های آلرژیک جدی. در صورت داشتن علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو، مشکلات تنفسی یا بلع، بثورات شدید یا خارش، غش یا احساس سرگیجه، و ضربان قلب بسیار سریع، استفاده از مونجارو را متوقف کنید و فوراً از پزشک کمک بگیرید.
مشکلات کلیوی (نارسایی کلیه). در افرادی که مشکلات کلیوی دارند، اسهال، تهوع و استفراغ ممکن است باعث از دست دادن مایعات (کم آبی) شود که ممکن است باعث بدتر شدن مشکلات کلیوی شود. نوشیدن مایعات برای کمک به کاهش احتمال کم آبی بدن برای شما مهم است.
مشکلات شدید معده. مشکلات معده که گاهی اوقات شدید است، در افرادی که از مونجارو استفاده می کنند، گزارش شده است. اگر مشکلات معده دارید که شدید هستند یا از بین نمی روند،مورد را به پزشک خود اطلاع دهید.
تغییرات در بینایی. اگر در طول درمان با مونجارو تغییراتی در بینایی داشتید به پزشک خود اطلاع دهید.
مشکلات کیسه صفرا. مشکلات کیسه صفرا در برخی از افرادی که از مونجارو استفاده می کنند اتفاق افتاده است. در صورت مشاهده علائم مشکلات کیسه صفرا، که ممکن است شامل درد در قسمت فوقانی معده (شکم)، تب، زردی پوست یا چشم ها (یرقان)، و مدفوع به رنگ روشن و اصطلاحاً خاک رسی (clay- colored )باشد، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.
سخن پایانی:
این مطلب اطلاعات اولیه در مورد آمپول مونجارو ارائه می دهد، اما هنوز اطلاعات بیشتری وجود دارد که درباره این محصول بایددریافت شود.بنابراین قبل از تزریق این دارو با پزشک خود مشورت کنید.
مقالات مرتبط:
آیا مصرف سیاه دانه به درمان دیابت و کنترل قند خون کمکی می کند؟
رژیم غذایی افراد دیابتی؛ غذاهای مفید برای دیابت نوع 1، 2 و بارداری
بهترین ورزش ها برای دیابتی ها و کاهش قند خون