بیماری پوست مرغی چیست و علت و درمان کراتوز پیلاریس

بیماری پوست مرغی چیست و علت و درمان کراتوز پیلاریس کراتوز پیلاریس، که گاهی اوقات "پوست مرغی" نامیده می شود، یک بیماری شایع پوستی است که باعث ایجاد لکه هایی از برجستگی های خشن روی پوست می شود. علت و علائم بیماری پوست مرغی و درمان آن را در سلام دنیا بخوانید.

پوست مرغی، یک بیماری شایع پوستی است که باعث ایجاد لکه هایی از برجستگی های خشن روی پوست می شود. قابل توجه ترین علامت کراتوز پیلاریس ظهور آن است. برآمدگی های قابل مشاهده روی پوست شبیه لکه های پوست غاز یا پوست مرغ کنده شده است. در این مقاله از سلام دنیا، درباره اینکه علت بروز بیماری پوست مرغی چیست، چه کسانی به آن مبتلا می شود و درمان پوست مرغی را بیان کردیم. با ما همراه باشید.

پوست مرغی یا کراتوز پیلاریس چیست؟

کراتوز پیلاریس، که گاهی اوقات "پوست مرغ" نامیده می شود، یک بیماری شایع پوستی است که باعث ایجاد لکه هایی از برجستگی های خشن روی پوست می شود. این برجستگی ها یا جوش های کوچک در واقع سلول های مرده پوست هستند که فولیکول های مو را می بندند. گاهی اوقات رنگ آنها قرمز یا قهوه ای است.

کراتوز پیلاریس در بیشتر مواقع در بالای بازوها، ران ها، گونه ها یا باسن دیده می شود. این بیماری مسری نیست و این برجستگی ها معمولاً باعث ناراحتی یا خارش نمی شوند. این وضعیت در ماه های زمستان که خشک شدن پوست رایج تر است بدتر می شود و همچنین ممکن است در دوران بارداری بدتر شود.


حتما بخوانید: علل و درمان خشکی پوست بدن با روش های ساده 


هیچ درمانی برای این بیماری ژنتیکی بی خطر وجود ندارد، اما راه هایی برای درمان یا جلوگیری از بدتر شدن آن وجود دارد. کراتوز پیلاریس معمولاً در سن 30 سالگی به طور طبیعی برطرف می شود. برای یادگیری بیشتر خواندن را ادامه دهید.

علائم پوست مرغی چیست؟

قابل توجه ترین علامت کراتوز پیلاریس ظهور آن است. برآمدگی های قابل مشاهده روی پوست شبیه لکه های پوست غاز یا پوست مرغ کنده شده است. به همین دلیل ، معمولاً به عنوان "پوست مرغی" شناخته می شود.

برآمدگی ها می توانند در هر قسمتی از پوست که فولیکول های مو وجود دارد ظاهر شوند بنابراین هرگز در کف پا یا کف دست ظاهر نمی شوند. کراتوز پیلاریس معمولاً در قسمت فوقانی بازوها و ران ها مشاهده می شود. به علاوه می تواند تا ساعد و ساق پا نیز گسترش یابد.

سایر علائم مرتبط با پوست مرغی عبارتند از:

  • کمی صورتی یا قرمزی در اطراف برجستگی ها
  • خارش و تحریک پوست
  • پوست خشک
  • برجستگی هایی که شبیه کاغذ سنباده است
  • برآمدگی هایی که بسته به رنگ پوست (در رنگ گوشتی، سفید، قرمز، صورتی، قهوه ای یا سیاه) می توانند در رنگ های مختلف ظاهر شوند.

علائم پوست مرغی

علل بیماری پوست مرغی

این بیماری خوش خیم پوست نتیجه تجمع کراتین و پروتئین مو در منافذ پوست است. اگر دچار بیماری پوست مرغی هستید، کراتین موهای بدن شما در منافذ مسدود می شود و باز شدن فولیکول های مو در حال رشد را مسدود می کند. در نتیجه، برآمدگی کوچکی در جایی که مو باید باشد قرار می گیرد. اگر برآمدگی ها را با دقت نگاه کنید، ممکن است متوجه بیرون آمدن موهای کوچک بدن شوید. علت دقیق تجمع کراتین ناشناخته است، اما پزشکان تصور می کنند که ممکن است با بیماری های پوستی مانند درماتیت آتوپیک و بیماری های ژنتیکی مرتبط باشد.


حتما بخوانید: اگزما درماتیت آتوپیک چیست


چه کسی می تواند مبتلا به کراتوز پیلاریس شود؟

پوست مرغ در افراد زیر رایج است:

  • پوست خشک
  • اگزما
  • ایکتیوز
  • تب یونجه
  • چاقی
  • زنان
  • کودکان یا نوجوانان
  • اجداد سلتیک

هر کسی می تواند مستعد این بیماری پوستی باشد، اما بیشتر در کودکان و نوجوانان شایع است. کراتوز پیلاریس اغلب در اواخر دوران نوزادی یا در دوران نوجوانی شروع می شود. این بیماری معمولاً در اواسط 20 سالگی برطرف می شود و اکثر موارد تا سن 30 سالگی به طور کامل از بین می روند. تغییرات هورمونی می تواند در دوران بارداری برای زنان و در دوران بلوغ برای نوجوانان منجر به افزایش آن شود. کراتوز پیلاریس بیشتر در افراد با پوست روشن دیده می شود.

علت بیماری پوست مرغی

چگونه از شر کراتوز پیلاریس خلاص شویم (درمان پوست مرغی)

هیچ درمان شناخته شده ای برای کراتوز پیلاریس وجود ندارد. معمولاً با افزایش سن به خودی خود برطرف می شود. برخی از روش های درمانی وجود دارد که می توانید ظاهر آن را کاهش دهید ، اما کراتوز پیلاریس معمولاً در مقابل درمان مقاوم است. حتی در صورت امکان بهبود، درمان ممکن است ماه ها طول بکشد.

1. درمان های پوستی (پماد برای رفع پوست مرغی)

یک پزشک پوست یا متخصص پوست ممکن است یک مرطوب کننده را برای تسکین خارش ، خشکی پوست و بهبود ظاهر پوست از بثورات کراتوز توصیه کند. بسیاری از کرم های موضعی بدون نسخه و یا با نسخه می توانند سلول های مرده پوست را از بین ببرند یا از مسدود شدن فولیکول های مو جلوگیری کنند.

دو ترکیب رایج در مرطوب کننده اوره و اسید لاکتیک است. این مواد در کنار هم به شل شدن و حذف سلول های مرده پوست و نرم شدن خشکی پوست کمک می کند. سایر روشهای درمانی که ممکن است متخصص پوست شما پیشنهاد دهد عبارتند از:

  • میکرودرم ابریژن ، یک درمان لایه برداری شدید
  • لایه برداری شیمیایی
  • کرم های رتینول

حتما بخوانید: فواید میکرودرم چیست


در مورد مواد موجود در این کرم ها احتیاط کنید و قبل از استفاده از آنها با پزشک خود مشورت کنید. برخی از کرم های موضعی تجویز شده شامل اسیدهایی هستند که ممکن است عوارض جانبی منفی ایجاد کنند، از جمله:

  • سرخی
  • سوزش
  • تحریک
  • خشکی

همچنین برخی از گزینه های درمانی تجربی مانند درمان فوتو پنوماتیک و لیزر عروقی وجود دارد.

درمان های خانگی پوست مرغی

اگر از ظاهر کراتوز پیلاریس خوشتان نمی آید، تکنیک هایی وجود دارد که می توانید آن را در خانه درمان کنید. اگرچه این بیماری قابل درمان نیست، درمان های خود مراقبتی می تواند برآمدگی ها، خارش و سوزش را به حداقل برساند.

1. حمام گرم بگیرید

حمام کوتاه و گرم می تواند به رفع انسداد و شل شدن منافذ پوست کمک کند. پوست خود را با یک برس سفت بمالید تا برآمدگی ها برطرف شوند. مهم است که زمان خود را در حمام محدود کنید ، زیرا زمان طولانی شستشو می تواند روغن های طبیعی بدن را از بین ببرد.

درمان خانگی پوست مرغی

2. لایه برداری

لایه برداری روزانه می تواند به بهبود ظاهر پوست کمک کند. متخصصان پوست توصیه می کنند که پوست مرده را به آرامی با یک لیف یا سنگ پا از بین ببرید.

3. از لوسیون آبرسان استفاده کنید

لوسیون هایی با آلفا هیدروکسی اسید (AHA) مانند اسید لاکتیک می تواند پوست خشک را هیدراته کرده و تقسیمات سلول را تشویق کند. برخی از متخصصین پوست محصولاتی مانند Eucerin Professional Repair و AmLactin را توصیه می کنند. گلیسیرین، که در اکثر فروشگاه های لوازم آرایشی یافت می شود ، می تواند برجستگی ها را نرم کند، در حالی که گلاب می تواند التهاب پوست را تسکین دهد.

4. از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید

پوشیدن لباس های تنگ می تواند باعث اصطحکاک شود که باعث تحریک پوست می شود.

5. از دستگاه بخور استفاده کنید

دستگاه های مرطوب کننده رطوبت را به هوای اتاق اضافه می کنند که می تواند رطوبت پوست شما را حفظ کرده و از ایجاد خارش جلوگیری کند.

سخن آخر

کراتوز پیلاریس، که گاهی اوقات "پوست مرغی" نامیده می شود، یک بیماری شایع پوستی است که باعث ایجاد لکه هایی از برجستگی های خشن روی پوست می شود. هیچ درمان شناخته شده ای برای کراتوز پیلاریس وجود ندارد. معمولاً با افزایش سن به خودی خود برطرف می شود. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. میتوانید این مطلب را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.


مقالات مرتبط:

خواص مصرف مرهم سیاه برای درمان مشکلات پوستی و طرز تهیه آن

خواص پماد دایمتیکون برای پوست؛ روش مصرف و عوارض آن 

از
2
رای