علت سرفه های خشک طولانی مدت و مداوم چیست و چگونه درمان میشود

علت سرفه های خشک طولانی مدت و مداوم چیست و چگونه درمان میشود علت سرفه خشک طولانی و مداوم چیست ؛ درمان رفلاکس معده و سرفه ؛ علت سرفه های مداوم چیست و چگونه درمان می شود؛ درمان سرفه های خشک طولانی مدت در سلام دنیا بخوانید.

تجربه سرفه هایی خشک و طولانی و مداوم پس از ابتلا به عفونت دستگاه تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا موردی بسیار شایع است. این نوع سرفه ها معمولا خود به خود از بین می روند. سرفه خشکی که ادامه پیدا می کند می تواند یک علت زمینه ای داشته باشد. این نوع از سرفه نیاز به درمانی بیشتر توسط ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما دارد. اگر که سرفه شما به سرفه ای مداوم که بیش از 8 هفته به طول انجامیده و یا با تب، تنگی نفس یا درد قفسه سینه همراه است تبدیل شده است، باید فوراً با پزشک خود، تماس بگیرید. در این مطلب سلام دنیا ، درباره علت سرفه های خشک طولانی مدت و مداوم و روش درمان سرفه های مداوم صحبت کردیم. با ما همراه باشید.

سرفه های مداوم یکی از رایج ترین دلایلی است که افراد به یک ارائه دهنده خدمات بهداشتی مراجعه می کنند. این نوع سرفه ها همیشه دلیلی برای نگرانی نیستند. سرفه یک نوع رفلکس طبیعی برای کمک به پاکسازی راه هوایی که می تواند عمل محافظت کننده هم داشته باشد، است. این نوع سرفه ها معمولاً به خودی خود از بین می روند. گاهی اوقات سرفه می تواند چند هفته پس از عفونت مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا به طول بی انجامد. چه زمانی سرفه های آزاردهنده فقط بقایایی از سرماخوردگی می باشند و چه زمانی باید کاری را برای متوقف کردن آن انجام داد؟

علت سرفه مداوم چیست؟

سرفه مداوم سرفه ای است که بیش از 3 هفته به طول می انجامد. داشتن سرفه ای مداوم که تا 3 هفته پس از بهبودی عفونت دستگاه تنفسی فوقانی طول می کشد، معمول است. گاهی اوقات، سرفه خشک طولانی، خود به خود از بین می رود. اگر به عفونت تنفسی فوقانی مبتلا شده بودید و اکنون سرفه‌های مولد مداوم را تجربه میکنید باید به پزشک خود اطلاع دهید. این نوع سرفه گاهی اوقات می تواند نشانه ای از عفونتی که نیاز به درمان دارد باشد.


حتما بخوانید: برای درمان سرفه چی بخوریم


شایع ترین علت سرفه های مداوم چه چیزهایی می باشد؟

دلایل زیادی برای سرفه های طولانی مدت وجود دارد که اکثریت آنها خیلی هم جدی نیستند. خبر خوب اینجاست که با سنجش مناسب سرفه های شما معمولاً یک ارائه دهنده خدمات پزشکی می تواند آن را درمان کند. در ادامه مطلب پنج تا از موارد رایج و دلایلی که ممکن است سرفه مداوم داشته باشید آورده شده است.

علت سرفه خشک طولانی چیست

1. علت سرفه خشک طولانی: التهاب راه های هوایی انفعالی پس از عفونت تنفسی فوقانی

گاهی اوقات راه های هوایی شما میتوانند پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی ملتهب شوند. این التهاب خود می تواند راه های هوایی شما را حساس و بیش فعال کند. این خود باعث رخ دادن سرفه در شما می شود. هنوز که هنوزه هم مشخص نیست که چرا این اتفاق می افتد. این عملکرد می تواند به دلیل اعصاب راه‌های هوایی یا حساس‌تر شدن خود راه‌های هوایی باشد و یا حتی ممکن است که ناشی از افزایش تولید مخاط در بدن باشد.

نتیجه تمام عکس‌ برداری‌ها و آزمایش‌ ها در بیشتر مواردی که راه‌های هوایی انفعالی علت این سرفه ها باشند. نرمال خواهد بود. این نوع سرفه های مداوم معمولاً خود به خود برطرف می شوند. مصرف دارو برای کاهش سرفه، التهاب و مخاط میتواند برای تسکین علائم شما مفید واقع شوند.

2. علت سرفه خشک طولانی: آبریزش بینی

آبریزش بینی، یا سندرم سرفه راه هوایی فوقانی، می تواند هر زمان که بینی یا سینوس ها تحریک یا ملتهب شوند رخ دهد. این عمل خود منجر به تخلیه مخاط از گلو که باعث سرفه می شود، میشود. علت زیادی برای آبریزش بینی، از جمله سرماخوردگی، عفونت سینوسی، و آلرژی مانند تب یونجه وجود دارد. نتیجه تمام موارد فوق سرفه ای خشک که ممکن است با مقداری مخاط همراه باشد، است.

علت سرفه مداوم چیست؟

علائمی که نشان می دهند آبریزش بینی می تواند دلیل سرفه های مداوم شما باشد عبارتند از:

  • احساس ریخته شدن مایعی در پشت گلو
  • صاف کردن دائمی گلو
  • سرفه های شبانه
  • صدای گرفته
  • ترشحات بینی

حتما بخوانید: برای آبریزش بینی چی خوبه


آب ریزش بینی میتواند به خودی خود بهبود پیدا کند. ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما میتواند درمان‌هایی مانند آنتی‌هیستامین‌ها، اسپری‌های بینی استروئیدی یا سایر اسپری‌های بینی بدون نسخه (OTC) را توصیه کند. در برخی از موارد، داروهای تجویزی هم میتوانند مفید واقع شوند.

3. علت سرفه خشک طولانی: آسم همراه با سرفه

آسم به طور معمول شامل علائمی مانند خس خس سینه، مشکل در تنفس و درد در قفسه سینه میشود. اما این را هم باید بگویم که گاهی تنها علامت آن سرفه میباشد. در این مواقع، سرفه ی شما به طور معمول در شب بدتر می شود.

سرفه‌های مرتبط با آسم میتوانند به دنبال یک نوع عفونت دستگاه تنفسی فوقانی ایجاد شوند. اگر در معرض دمای سرد یا برخی آلرژن‌ها مانند گرد و غبار یا دود قرار بگیرید این سرفه ها میتوانند بدتر شوند. همچنین آنها می توانند با خنده و یا ورزش کردن تحریک شوند.

سرفه همراه با آسم با داروهای OTC بهتر نمی شود. معمولاً این نوع از سرفه ها با داروهای استنشاقی که به کنترل سرفه کمک می‌کنند تجویز می‌شوند.

علت سرفه خشک طولانی

اگر سرفه هایی بدون هیچ نوع علائم دیگری را دارید، میتوانید به یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مراجعه کنید و از نظر آسم معاینه شوید.

درمان رفلاکس معده و سرفه

4. علت سرفه خشک طولانی: رفلاکس اسید معده و بیماری رفلاکس معده به مری 

رفلاکس اسید معده و نیز بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) از دیگر دلایل برای سرفه های خشک مداوم به شمار می آیند. هنوز که هنوزه مشخص نیست که چرا رفلاکس معده به مری میتواند باعث سرفه در شما شود. کارشناسان فکر می کنند که سرفه میتواند به آسپیراسیون مربوط باشد. رفلاکس معده به مری زمانی رخ میدهد که غذا یا اسید از معده به حلق برسد و وارد مجاری تنفسی شود. سرفه میتواند یک نوع نوع واکنش برای کمک به جلوگیری از ورود غذا و اسید به ریه شما باشد. برای فهمیدن این نوع از رابطه به تحقیقات بیشتری نیاز داریم.


حتما بخوانید: درمان خانگی رفلاکس معده با عسل


برای برخی از افراد، سرفه ناشی از رفلاکس اسید معده با علائم معمولی همچون سوزش سر دل یا طعم ترشی در دهان همراه است. مصرف نوعی از مهارکننده ها به نام پمپ پروتون (PPI)، دارویی که برای درمان رفلاکس معده به مری استفاده می شود، اغلب در این موارد به بیمار توصیه می شود. ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی میتواند به شما به مدت 2 تا 8 هفته مصرف PPI را  که به کاهش میزان اسید در معده‌تان کمک می‌کند توصیه کند. او با این کار میخواهد بفهمد که آیا سرفه‌تان از بین می‌رود یا نه. داروهایی که معمولا برای رفلاکس معده به مری توصیه می شوند عبارتند از:

  • لانزوپرازول (Prevacid)
  • پانتوپرازول (پروتونیکس)
  • امپرازول (پریلوسک)
  • اسومپرازول (نکسیوم)

5. علت سرفه خشک طولانی: عوارض جانبی دارویی

گاهی اوقات داروها می توانند باعث سرفه های خشک مداوم در شما شوند. یک نوع مثال کلاسیک شامل دسته ای از داروها به نام مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) میشود. از این دارو ها معمولاً در افرادی که فشار خون بالا، بیماری قلبی و دیابت دارند استفاده میشود. به این نکته توجه داشته باشید که سرفه های ناشی از مهارکننده های ACE در 20 درصد از افرادی که از این دسته از دارو ها استفاده کرده اند گزارش و مشاهده شده است.

درمان رفلاکس معده و سرفه

مهارکننده های معروف ACE شامل موارد زیر میشوند:

  • لیزینوپریل
  • بنازپریل
  • کاپتوپریل
  • انالاپریل

برخی دیگر از داروها هم نیز میتوانند باعث سرفه های مداوم در شما شوند. رایج ترین این نوع دارو ها شامل گزینه های زیر میشوند:

  • سیتاگلیپتین (برای کمک به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت استفاده میشود )
  • مسدود کننده های کانال کلسیم (برای کنترل فشار خون بالا استفاده می شود)
  • نیترات (بیشتر برای درمان درد در قفسه سینه استفاده می شود)
  • لاتانوپروست (قطره چشمی که برای درمان گلوکوم استفاده می شود)

اگر فکر می کنید دارویی که مصرف میکنید دلیل سرفه های شما است، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی می تواند به شما در تعیین اینکه آیا نیاز به عوض کردن دارو دارید یا نه کمک کند. ادامه دادن به خوردن داروهای خود تا زمانی که ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی به شما بگوید که می توانید با خیال راحت آن ها را قطع کنید لازم است. سرفه پس از قطع مصرف دارو اگر که دارو خود باعث آن شده باشد، ظرف چند هفته از بین میرود.

چه زمانی باید نگران سرفه های مداوم خود باشیم؟

در موارد نادر، میتواند علت سرفه های شما امری جدی باشد. اگر سرفه های مداوم شما همراه با هر یک از علائم زیر باشد، باید فوراً به پزشک خود مراجعه کنید:

  • تب
  • عرق شبانه
  • خون سرفه کردن 
  • تنگی نفس (سختی در تنفس)
  • درد در قفسه سینه
  • ضعف
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • کاهش وزن
خلاصه

سرفه های خشک و مداوم می توانند آزاردهنده باشند و زندگی روزمره شما را مختل کنند. این نوع سرفه ها معمولاً جایی از نگرانی برای فرد نمیگذارند و خود به خود از بین می روند. اگر سرفه ی شما بیش از 3 هفته به طول انجامید و یا با علائمی همچون تب، تنگی نفس یا وجود خون در مخاط همراه بود، باید با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا هرچه زودتر دلیل سرفه های خود و گزینه های درمانی مناسب را پیدا کنید.


مقالات مرتبط:

خواص و مضرات شکر تیغال برای سرفه و کرونا

درمان سرفه های خشک با روش خانگی و گیاهی



از
6
رای