نفازودون یک داروی ضد افسردگی است که ممکن است برای افرادی که به سایر داروی های ضد افسردگی پاسخ خوبی نداده اند، موثر باشد. این دارو عوارض جانبی نادر اما جدی به همراه دارد و آن، خطر آسیب کبدی است. بنابراین باید با دقت استفاده شود.
اطلاعات دارویی قرص ضد افسردگی نفازودون (Nefazodone)
بیایید در مورد عوارض جانبی و هشدارهای نفازودون و دوزهای موثر آن اطلاعات بیشتری کسب کنیم. نکته قابل توجه این است که فروش Serzone، داروی برند نفازودون در سال 2003 در ایالات متحده به دلیل احتمال آسیب کبدی، متوقف شد. اما فرمولاسیون های کلی نفازودون هنوز در دسترس هستند.
هشدار درباره نقص کبدی
در موارد نادر، افرادی که نفازودون استفاده می کنند، دچار نارسایی کبدی می شوند. در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:
- زرد شدن پوست یا زردی چشم
- ادراری که به شکل غیر معمول تیره است
- از دست دادن اشتها که چندین روز یا بیشتر طول بکشد
- حالت تهوع
- درد شکم (پایین معده)
- احساس ناخوش احوالی
افرادی که قبلاً مشکل کبدی داشته اند، نباید این دارو را مصرف کنند. پزشکان مرتباً آزمایش خون کبد شما را در طول مصرف نفازودون بررسی می کنند.
هشدارها درباره خطر خودکشی
مانند همه داروهای ضد افسردگی، در مورد نفازودون نیز هشدارهایی در مورد خودکشی داده می شود. به پزشکانی که این دارو را تجویز می کنند توصیه می شود که مراقب بدتر شدن افسردگی یا افکار خودکشی در ابتدای درمان یا تغییر دوز در بیماران خود باشند.
مقدار مصرف قرص نفازودون
طبق گفته FDA مقدار توصیه شده تولید کننده، 200 میلی گرم در روز و در 2 دوز صبح و عصر می باشد. ممکن است میزان آن به تدریج افزایش یابد، منتظر بمانید تا عوارض جانبی قبل از رسیدن به یک سطح جدید کاهش یابد. در آزمایشات بالینی، دامنه موثر دوز به طور کلی 300 تا 600 میلی گرم در روز بود. برخی از بهبودها، به خصوص اضطراب و بی خوابی (در صورت وجود) باید در طی اولین یا دومین هفته توسط بیماری حس شود. اما می تواند چندین هفته تا چند ماه طول بکشد تا فواید کامل نفازودون تجربه شود.
تداخلات دارویی نفازودون
اگر شما هم از داروهای زیر استفاده می کنید، پیش از مصرف نفازودون با پزشک خود مشورت کنید زیرا ممکن است تداخلات دارویی جدی رخ بدهد:
- تگرتول (کاربامازپین): اغلب به عنوان یک تثبیت کننده خلقی برای اختلال دو قطبی تجویز می شود
- هیسمانال (استمیزول): یک داروی آلرژی است که در حال حاضر از بازار خارج شده است.
- اوراپ (پیموزید): داروی ضد روان پریشی
- پرپولسید (سیزاپراید): دارویی برای بیماری ریفلاکس اسید
- هر نوع ضد افسردگی مهارکنندههای مونوآمین اکسیداز
- هالکوین (تریازولام): داروی ضد اضطراب
- زاناکس (آلپرازولام) – داروی ضد اضطراب
بین زمان قطع مصرف ضد افسردگی مهارکنندههای مونوآمین اکسیداز و شروع مصرف نفازدون دو هفته فاصله بدهید، و یک هفته بین قطع نفازدون و شروع درمان با ضد افسردگی مهارکنندههای مونوآمین اکسیداز فاصله بیندازید. بسیاری از تداخلات دارویی دیگری نیز با نفازودون وجود دارد، بنابراین باید تمام هشدارهای دارو به طور کامل مطالعه شود. در صورت بروز هر گونه مشکل احتمالی به پزشک خود اطلاع بدهید. همچنین، سازنده دارو توصیه می کند که بیماران در صورت باردار بودن، به پزشک خود اطلاع دهند و همچنین افرادی که در طول مصرف دارو قصد دارند باردار شوند. همینطور در صورت شیردهی، بیمار باید پزشک خود را مطلع سازد.
عوارض جانبی نفازودون
نفازودون با مهار جذب مجدد سرتونین و نوراپی نفرین، که این ها مواد شیمیایی مغزی مرتبط با افسردگی هستند، عمل می کند. با این حال، بر خلاف داروی ضد افسردگی SSRI، نفازودون با افزایش حداقل وزن و عوارض جانبی جنسی حداقل همراه است. علاوه بر این، فعالسازی گزارش شده از مانیا یا هیپومانیا ممکن است با نفازدون کمتر باشد نسبت به سایر داروهای ضد افسردگی دیگر که برای بیماران دو قطبی تجویز می شود. گفته می شود، خطر برخی عوارض وجود دارد، پس بیمار باید هنگام شروع مصرف دارو تحت نظر پزشک باشد.
بیشترین عوارض جانبی شامل موارد زیر است:
در صورت تجویز نفازدون باید چه کنیم؟
اگر پزشک شما برای افسردگی داروی نفازدون را تجویز می کند، سعی کنید در طول مصرف دارو، تحت نظر او بمانید.
منبع: verywellmind