درمان قطعی و صبحانه افراد پیش دیابت + زمان تبدیل پیش دیابت به دیابت

درمان قطعی و صبحانه افراد پیش دیابت + زمان تبدیل پیش دیابت به دیابت علائم آزمایشگاهی پیش دیابت چیست، سوالات در مورد پیش دیابت، پیش دیابتی ها چه بخورند، صبحانه و درمان قطعی پیش دیابت در طب سنتی و چه مدت طول می کشد پیش دیابت به دیابت تبدیل شود در سلام دنیا.

زمانی که قند خون بالاتر از حدنرمال باشد به این حالت پیش دیابت می گویند، اما این بالا بودن قندخون به حدی نیست که فرد را مبتلا به دیابت بدانیم. عواملی زیادی از جمله سبک زندگی، تغذیه سالم، فعالیت بدنی روزانه، حفظ وزن سالم همگی تاثیر چشمگیری در بهبود این وضعیت دارند. با ایجاد این تغییرات در سبک زندگی خود می توانید قند خون را به محدوده طبیعی برگردانید و از تبدیل پیش دیابت به دیابت نوع دو پیشگیری کرد. در این مطلب سلام دنیا شما را بیشتر با بیماری پیش دیابت از جمله: علائم آزمایشگاهی پیش دیابت چیست، سوالات در مورد پیش دیابت، پیش دیابتی ها چه بخورند، صبحانه و درمان قطعی پیش دیابت در طب سنتی و چه مدت طول می کشد پیش دیابت به دیابت تبدیل شود آشنا خواهیم کرد.

علائم آزمایشگاهی پیش دیابت

پیش دیابت معمولا باعث بروز علائمی نمی شود اما انجام آزمایشات مرتبط با دیابت و تست قند خون، اطلاعات کافی درباره وضعیت قند خون شما در اختیار پزشک متخصص قرار می دهد. با بررسی فاکتورها، پزشک تشخیص می دهد آیا دچار پیش دیابت و یکی از انواع آن هستید یا خیر. درصورتی که تفسیر آزمایش قند خون علائم ابتلا به دیابت را نشان دهد، یعنی فرد در معرض ابتلا به این عارضه قرار دارد و باید نسبت به علائم هوشیار باشد. توجه داشته باشید در صورتی که میزان نرمال قند خون ناشتا یا FBS در آزمایش خون بین عدد 100 تا 125 میلی‌گرم در دسی لیتر باشد، فرد مبتلا به پیش دیابت تشخیص داده می شود.

علائم آزمایشگاهی پیش دیابت

پیش دیابت و تکرر ادرار

انسولین با جذب گلوکز یا قند درون سلول ها، از انها به عنوان انرژی استفاده میکند. این می تواند باعث به بالا رفتن قند خون شود. افزایش قند خون کلیه ها، که نقش پردازش قند را برعهده دارند را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد، هنگامی که در عملکرد کلیه ها اختلال ایجاد شود و آنها فعالیت طبیعی خود را انجام ندهند، بدن مقدار زیادی گلوکز را از طریق ادرار از دست می دهد، علاوه بر دفع گلوکز مایعات آبرسان با ارزش هم از بدن خارج می شوند، در نتیجه فرد مبتلا به دیابت دچار تکرر ادرار و کم آبی می شود. احتمالا در مراحل اولیه حتی متوجه تکرر ادرار نمی شوید. با این حال بیدار شدن مداوم برای دفع ادرار و کاهش سطح انرژی علائم هشداردهنده مهمی هستند که باید به آنها توجه کنید.


حتما بخوانید: علائم پیش دیابت چیست


پیش دیابت و روزه

افراد مبتلا به پیش دیابت که با افزایش قند خون مواجه هستند باید بیشتر مراقب تغذیه خود باشند. چرا که این افراد مستعد ابتلا به دیابت نوع 2 هستند. از آنجایی که تاثیر روزه داری در افراد مبتلا به پیش دیابت بطور کامل و دقیق بررسی نشده است؛ پس نمی‌توان با قاطعیت درباره مفید یا مضر بودن روزه داری برای این افراد نظری داد. بهتر است افراد مبتلا به پیش دیابت برای روزه گرفتن ابتدا با پزشک متخصص خود مشورت کنند، احتمالا پزشک روزه گرفتن به شرط مصرف غذاهای سالم، داشتن تحرک کافی و کنترل میزان قند خون را توصیه می کند.

صبحانه افراد پیش دیابت

آل بوچی می‌گوید: «صبحانه افراد مبتلا به پیش دیابت بهتر است  شامل کربوهیدرات‌ها، پروتئین و چربی‌های سالم در نسبت‌های مناسب باشد تا به حفظ تعادل قند خون کمک کند.» به گفته او یک بشقاب تخم مرغ و آووکادو روی نان تست غلات کامل یک صبحانه ساده و مناسب برای افراد مبتلا به پیش دیابت است. مطالعه ای در سال 2018 انجام شد، مشخص کرد که مصرف منظم تخم مرغ می تواند باعث بهبود گلوکز خون ناشتا در مبتلایان به پیش دیابت یا دیابت نوع 2 شود. محققان توصیه می کنند که خوردن روزانه یک  می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت در افراد شود.

صبحانه افراد پیش دیابت

پیش دیابت و متفورمین

بعد از بررسی علائم و تشخیص پزشک، مبتلایان به پیش دیابت در این شرایط باید متفورمین با دوزهای مشخص مصرف کنند. زیرا متفورمین تنها دارویی است که می‌تواند مانع از ابتلا این افراد به دیابت نوع 2 شود. متفورمین با متوقف کردن تولید مازاد گلوکز توسط کبد، به حفظ سطح گلوکز خون را در حد نرمال کمک می‌کند. با این وجود مبتلایان پیش دیابت باید در زمان مصرف متفورمین هر چند وقت به پزشک مراجعه کند، تست قند خون و آزمایش خون را انجام بدهد. علاوه براین، این افراد در کنار مصرف متفورمین باید به یک رژیم غذایی و ورزش خاصی هم پایبند باشند.


حتما بخوانید: قرص متفورمین برای چیست


پیش دیابتی ها چه بخورند

همانطور که گفته شد تغییر در سبک زندگی و برنامه رژیم غذایی دو عامل مهم در حفظ سلامت مبتلایان به دیابت و کنترل قند خون در آنها هستند. چراکه رژیم غذایی سالم نقش موثری در بازگرداندن قند خون را به حالت طبیعی دارد و از تبدیل پیش دیابت به دیابت نوع 1 یا 2 جلوگیری می کند. مبتلایان پیش دیابت می توانند از رژیم های غذایی مختلفی استفاده کنند اما بهتر است که غذاهای حاوی چربی کم، کالری کم و فیبر زیاد را در برنامه غذایی خود قرار دهند. از این رو بهتر این افراد میوه، سبزیجات، گوشت‌های بدون چربی، حبوبات سرشار از پروتئین و غلات کامل مصرف کنند. مصرف مقادیر زیاد  سبزیجات و میوه‌ها به کنترل سریعتر قند خون کمک می کند. برای کنترل قند خون بهتر است افراد مبتلا به پیش دیابت مواد غذایی با شاخص گلایسمی پایین را مصرف کنند.

رژیم غذایی پیش دیابت

متخصصان تغذیه معتقدند رژیم غذایی حاوی کربوهیدرات کم می‌تواند برای مبتلایان به پیش دیابت انتخاب مناسبی باشد؛ البته بهتر است قبل از ایجاد هرگونه تغییر در برنامه غذایی خود ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. بااین حال افراد مبتلا به پیش دیابت بهتر است این مواد غذایی را بیشتر در رژیم غذایی خود مصرف کنند.

  • ماهی با امگا-3 بالا مثل سالمون و ماهی تنپ
  • سبزیجات
  • میوه‌ها
  • غذاهای با فیبر بالا

رژیم غذایی پیش دیابت

آیا پیش دیابت درمان قطعی دارد

پاسخ این سوال مثبت است، اگر پیش دیابت به موقع تشخیص داده شود در مقایسه با دیابت نوع 1 و 2 می‌توان آن را درمان کرد. پیش دیابت با رعایت چند نکته نظیر تغییر در سبک زندگی، رژیم غذایی با شاخص گلیسمی پایین، دوری از عوامل استرس زا، داشتن فعالیت بدنی منظم، کنترل منظم قند خون و مصرف مرتب و به موقع داروهای تجویزشده قابل درمان خواهد بود.


حتما بخوانید: بهترین ورزش ها برای دیابتی ها


درمان پیش دیابت در طب سنتی

  • تا حد امکان از قرار گرفتن در معرض هوای آلوده اجتناب کنند.
  • از مصرف غذاهای سنگین در یک وعده غذایی خودداری کنند زیرا وعده غذایی سنگین موجب افزایش قند خون می شود.
  • از گرسنه ماندن برای مدت طولانی خودداری کنند.
  • زرشک، سرکه، آبلیمو یا آبغوره کم نمک را در کنار غذاهای خود قرار دهند.
  • مصرف منظم انار یا آب انار را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
  • برای درمان ضعف آب و عسل را جایگزین شیرینی های ساده کنند.

داروی پیش دیابت

پزشک بعد از تشخیص پیش دیابت نوع درمان را مشخص می کند. در بسیاری از موارد امکان کنترل قند خون در سطح نرمال وجود دارد و پزشک رژیم غذایی سالم و حذف عادت‌های غلط از سبک زندگی را توصیه می کند. اما درصورتی که فرد بیمار در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 قرار داشته باشد، پزشک برای کنترل سطح قند خون متفورمین و سایر داروها را تجویز می‌کند. با این حال دوز مصرفی دارو در مرحله پیش دیابت در مقایسه با دوز داروها در دیابت نوع 2 بسیار کمتر خواهد بود.

داروی پیش دیابت

چه مدت طول می کشد پیش دیابت به دیابت تبدیل شود

مدت زمان تبدیل پیش دیابت به دیابت نوع 2 به عادت و سبک زندگی فرد بیمار بستگی دارد، که سرعت تبدیل به دیابت نوع 2 را افزایش یا کاهش می دهد. اگر بعد از انجام آزمایش قند خون و تست قند خون مشخص شود که سطح قند خون شما بالاتر ار حد طبیعی آن است و فرد توصیه های پزشک برای تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی را رعایت نکند در این شرایط احتمال تبدیل پیش دیابت به دیابت نوع 2 بیشتر خواهد بود.

سخن پایانی:

پیش دیابت وضعیتی است که سطح قندخون بالاتر از حد نرمال باشد، اگر پزشک تشخیص دهد قند خون در سطح قابل کنترل قرار دارد به شما تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی را توصیه می کند، اما گاهی اوقات بالا بودن قند خون باید با تجویز داروها کنترل شود که در این شرایط پزشک داروی متفورمین را تجویز می کند. اما بطور کلی پیش دیابت با رعایت برخی نکات ساده قابل درمان است.


مقالات مرتبط:

درمان خانگی دیابت نوع دو با بهترین داروهای گیاهی

7 تا از بهترین دمنوش های گیاهی برای افراد مبتلا به دیابت



از
4
رای