مزاج ها در بدن انسان بر چهار قسم به نام های گرم، سرد، تر و خشک که در این مطلب از سلام دنیا درباره موضوعات خصوصیات افراد سرد مزاج چیست؟ طبع سرد چیست، علائم طبع سرد، خصوصیات افراد سرد مزاج، مزاج سرد و خشک چه بخورند، رژیم لاغری برای افراد سرد مزاج، افراد سرد مزاج برای لاغری چه بخورند، دمنوش لاغری برای طبع سرد، بیماریهای طبع سرد، درمان طبع سرد، روش تغییر طبع سرد به گرم صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.
خصوصیات افراد سرد مزاج چیست (افراد سرد مزاج چه کسانی هستند)
گاهی مواقع از روی خصوصیات ظاهری افراد می توانند به شناخت مزاج خود پی ببرند، سرد مزاجان خشک اغلب افرادی که دارای هیکل ریز و پوست و استخوان می باشند و هیکل درشت و چربی نشاندهنده تری و سردی مزاج می باشد. کسانی که موهای کمپشت و نازک دارند سرد مزاج می باشند.
کسانی که مزاج سرد و خشک دارند پوست سبزه و تیره دارند در صورتی که پوست سفید از مزاج سرد و تر برمی آید. آنها اغلب احساس سرما میکنند و پوست، دستها و بدنشان اکثرا سرد است و مدام دچار تعریق می شوند و ادرار و مدفوع بدون بو دارند و زمان خوابشان زیاد می باشد البته خواب تکه تکه و ناآرام نیز مربوط به افراد مزاج سرد و خشک می باشد.
حتما بخوانید: درمان کبد سرد با طب سنتی و گیاهی
طبع سرد چیست
اصولا افرادی که طبعشان سرد است در برابر سرما مقاومت کمی دارند، رنگ پوستی روشن و کم انرژی می باشند، آنها مستعد بیماری نقرس، ام اس، پارکینسون و رماتیسم هستند و البته خیلی کم پیش می آید که عصبانی شوند به همین دلیل کارهایشان نیز به کندی پیش می رود.
علائم طبع سرد
طبع سرد با علائمی خاص در افراد خود را نشان می دهد، این افراد تحملشان کم است و مدام بیحوصله هستند، کم خونی از مشکلات آنها می باشد و رنگ پوستشان از سایر مزاجها تیره تر می باشد. تنبلی و کم انرژی بودن از خصوصیاتشان است و به همین دلیل مدام بی انرژی می باشند افسردگی بیشتر سراغ آنها را می گیرد، این افراد در فصول گرم سال نیز حس سرما در وجودشان است.
خصوصیات افراد سرد مزاج
با خصوصیات ظاهری افراد سرد مزاج آشنا شدیم خوب است که با دیگر خصوصیات آنها نیز آشنا شویم:
- مستعد بیماری های روحی چون؛ اضطراب، وسواس و افسردگی، اختلالات خواب و...
- اختلالات بیماری های پوست و مو مانند؛ اگزما و خشکی پوست یا لک های پوستی و ...
- بروز مشکلات گوارشی مانند؛ یبوست، هموروئید، شقاق مقعد و...
حتما بخوانید: رژیم لاغری برای بلغمی مزاجها در طب سنتی
مزاج سرد و خشک چه بخورند
حال این افراد بهتر است از چه موادی تغذیه کنند؟ آنها بهتر است گوشت کمتری مصرف کنند و اغلب سعی کنند از گوشت هایی با طبع گرم مانند: گوشت گوسفند، شتر، بوقلمون، کبوتر، گنجشک و سار میل کنند و غذاهایی چون؛ آبگوشت با گوشت گوسفند و استخوان و دنبه، بدون گوجهفرنگی و رب، سوپها و آشها، انواع خورشتها، غذاهای گیاهی مانند آلو اسفناج، کدو تنبل و سالادهای فصل همراه جوانهها بخصوص جوانه گندم برایشان بسیار عالی می باشد، عسل، حلیم، کاچی، نخودآب با گوشت ماکیان، شیربادام نیز برای آنها مفید می باشد.
رژیم لاغری برای افراد سرد مزاج
افرادی که قصد لاغری دارند اما مزاجی سرد دارند در رژیم غذایی خود از اضافه کردن غذاهایی با طبع سرد خودداری باید بکنند، این غذاها: ماکارونی و برنج و بادمجان و هندوانه و خیارو گوجه وسالاد می باشند. این افراد از خوردن آب بیش از حد نیز باید بپرهیزند زیرا که نتیجه ای عکس خواهند گرفت.
افراد سرد مزاج برای لاغری چه بخورند
افراد سرد مزاج می توانند از خوراکیهای اسیدی مانند مرکبات، آلوها، زرشک، تمبرهندی، انار و استفاده کنند و یا میوه هایی چون هندوانه، خیار و کدو را در رژیم غذایی خود بگنجانند. آنها می توانند چربیهای اشباع نشده طبیعی مانند روغن زیتون و روغن کنجد را به غذای خود اضافه کنند و سبزیجاتی چون سیبزمینی، کدو، بامیه، کدو حلوایی، نخود سبز، قارچ و پیاز را به صورت بخارپز استفاده کنند. از خواص حبوباتی چون ماش و عدس و آجیل خام نیز می توانند بهره بگیرند. اما به یاد داشته باشند که چربیهای اشباع شده ، خوراکیهای فریز شده، مواد غذایی فرآوری شده ، ماکارونی و انواع رشتهها و مواد غذایی حاوی قند و نمک اضافی، البته چای و قهوه و میوههایی چون موز، خربزه، طالبی و آناناس نیز برای این افراد پرضرر می باشد.
دمنوش لاغری برای طبع سرد
افرادی که مزاج سرد دارند در کنار رژیم غذایی مناسبشان می توانند از دمنوش های گیاهی نیز کمک بگیرند، دمنوشهایی با طعم ترش مثل دمنوش چای ترش می تواند متابولیسم بدنشان را بهبود بخشد، دمنوش های چربی سوز نیز در این امر با آنها کمک خواهد کرد، برخی از این دمنوش ها از این قبید می باشند؛
- به لیمو
- بهلیمو و آویشن
- بهارنارنج
- بادرنجبویه
- گلگاوزبان
- زنجبیل
- بابونه
بیماریهای طبع سرد
همانطور که پیشتر عنوان شد افرادی که طبع سرد دارند بیشتر در معرض برخی بیماری ها هستند، علاوه بر بیماری هایی که آوردیم بروز مشکلاتی مانند خوره، اسپلنگومالی، یبوست، بیاشتهایی، آرتروز، اختلالات عصبی عضلانی و روانپزشکی نیز در این افراد امکان پذیر است. که با درمان و تغییر مزاج خود به درمان آنها کمک می کنید.
حتما بخوانید: رژیم غذایی برای مزاج سوداوی (سرد و خشک)
درمان طبع سرد
ورزش کردن، انجام خواب طولانی و در مجاورت آب و هوای سرد و خشک قرار نگرفتن می تواند کمک کند تا طبع سرد در افراد درمان شود، همینطور آنها با خوردن انجیر، مویز، لوبیا، سیب، انار شیرین، زنجبیل و شلغم و نوشیدن حداقل 2 الی3 لیتر آب در روز می توانند این روند را سرعت ببخشند. البته از مصرف غذاهای مانده، خشک، حبوبات زیاد، آجیل های بوداده، غذاهای قابض، بادام زمینی، گوجه فرنگی، چای، قهوه و نوشیدنیهای حاوی اسانسهای مصنوعی نیز خودداری کنند.
روش تغییر طبع سرد به گرم
افراد با طبع سرد می توانند از برخی مواد غذایی و ادویه ها برای تغییر طبع خود کمک بگیرند، مانند:
روش تغییر طبع سرد به گرم با کباب
گوشت تازه گوسفند به صورت کباب شده به خاطر طبع گرمش بسیار می تواند به تغییر طبع سرد به گرم کمک کند.
روش تغییر طبع سرد به گرم با زنجبیل ، زردچوبه
زنجبیل و زردچوبه از ادویه های گرم مزاج می باشند که افزودن آنها به غذا می تواند به خوش طعم شدن غذا و اصلاح سردی آنها کمک کند.
روش تغییر طبع سرد به گرم با قهوه
نوشیدن قهوه با طبع گرمش سردی را از فرد دور می کند و استفاده منظمش به تغییر طبع او کمک کرده.
روش تغییر طبع سرد به گرم با فلفل
فلفل با طعم تندش مزاج انسان را گرم کرده و به تغییر ان کمک می کند.
روش تغییر طبع سرد به گرم با جگر سیاه گوسفند
جگر سیاه گوسفند دارای طبعی گرم است، اگر هفته ای یک بار مصرف کنید به تغییر مزاج خود کمک خواهید کرد.
روش تغییر طبع سرد به گرم با پونه، دارچین و آویشن
این سه ادویه خوش عطر و خوش طعم علاوه بر دادن طعم خوب به غذا مشکل سردی آن را نیز از بین می برد.
روش تغییر طبع سرد به گرم با میوه های انجیر تازه، گلابی، انگور و سیب
این میوه ها نیز طبعی گرم دارند و به اصلاح مزاج افراد سرد مزاج کمک می کند.
روش تغییر طبع سرد به گرم با سیر و پیاز
سیر و پیاز با خاصیت جادویی شان دوای اکثر بیماری ها می باشند ، این دو طبعی گرم دارند و در تغییر مزاج بسیار مفید هستند.
سخن آخر
اگر قصد تغییر مزاج خود را دارید بهترین کار این است که از متخصصان مزاج شناس کمک بگیرید تا در زمان کمتری مزاج خود را تغییر دهید.