علت جوش واژن چیست؛ علائم، تشخیص و درمان جوش ناحیه تناسلی

علت جوش واژن چیست؛ علائم، تشخیص و درمان جوش ناحیه تناسلی جوش واژن چیست؛ علت جوش های واژینال؛ علائم برجستگی و جوش واژن؛ تشخیص و درمان جوش های واژن با آنتی بیوتیک، پماد و درمان خانگی جوش واژن و پیشگیری از جوش ناحیه تناسلی در سلام دنیا بخوانید.

جوش های واژن و سایر برجستگی ها اغلب می توانند در اطراف قسمت بیرونی اندام تناسلی زنانه ظاهر شوند. آنها می توانند در اثر موهای رشد کرده، فولیکول های موی عفونی، کیست ها، برخی از عفونت های مقاربتی و سایر شرایط سلامتی ایجاد شوند. برخی از جوش های واژن را می توان با درمان های خانگی و اقدامات بهداشتی خوب درمان کرد، در حالی که برخی دیگر ممکن است به درمان پزشکی نیاز داشته باشند. در این مطلب از سلام دنیا، ما به علت مختلف برآمدگی های واژن، از جمله جوش های واژن، و نحوه تشخیص، درمان جوش واژن با آنتی بیوتیک، پماد و درمان خانگی و پیشگیری از جوش زدن ناحیه تناسلی زنان پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

علت جوش های واژن

جوش ها زمانی ایجاد می شوند که منافذ پوست مسدود می شوند. این می تواند ناشی از تغییرات هورمونی باشد. همچنین می تواند توسط عوامل خارجی ایجاد شود. جوش‌های واژن زمانی ایجاد می‌شوند که کثیفی، عرق و یا باکتری‌ها در داخل منافذ جمع شده و باعث التهاب می‌شوند. بهداشت ضعیف (حتی پوشیدن لباس های عرق کرده بعد از تمرین) می تواند خطر جوش های واژن را افزایش دهد. همچنین تحریک ناشی از روان کننده یا سایر مایعات بدن می تواند.جوش های واژن واقعی مانند جوش های هر جای دیگر بدن هستند. آنها معمولاً برآمدگی های کوچک و قرمز رنگ هستند که اغلب  یک نقطه سفید در نوک آنها وجود دارد. گاهی اوقات ممکن است  نوک آنها تیره یا تا آخر قرمز باشند. برخی از جوش های واژن ممکن است پر از چرک یا متورم و دردناک باشند. 


حتما بخوانید: علت برجستگی جوش مانند در ناحیه تناسلی زنان


از علل های دیگر برآمدگی های واژن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

چندین بیماری دیگر باعث ایجاد برجستگی یا ضایعات در نزدیکی اندام تناسلی می شود که به راحتی می تواند با جوش اشتباه گرفته شود. آنها همیشه دردناک نیستند، اما این بدان معنا نیست که نباید آنها را جدی گرفت. در برخی موارد، برآمدگی‌های جوش مانند ناشی از عفونت‌هایی هستند که در صورت عدم درمان می‌توانند به افراد دیگر سرایت کنند. آنها همچنین می توانند نشانگر وضعیت دیگری باشند که به مراقبت پزشکی نیاز دارد. بهتر است با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید تا ببینید آیا برجستگی های جدیدی که دارید جوش است یا نوع دیگری از عفونت است.

1. علت جوش های واژن: موهای رشد کرده

تراشیدن، اپیلاسیون و کندن موهای ناحیه تناسلی یکی از دلایل رایج موهای زائد است. در واقع، یک مطالعه گزارش داد که 32.7٪ از زنانی که موهای ناحیه تناسلی خود را برداشتند،جوش زدنند. زمانی که فولیکول مو به سمت پایین خم می‌شود، موی رشد می‌کند و نوک مو را مجبور می‌کند تا به داخل پوست بپیچد. این منجر به "واکنش بدن خارجی" می شود که با التهاب، خارش پاپول ها و پوسچول ها و هایپرپیگمانتاسیون (تیره شدن پوست) مشخص می شود. جدا از نحوه تمیز کردن موهایتان، برخی عوامل ژنتیکی ممکن است شما را مستعدتر کند. افرادی که موهای ضخیم دارند بیشتر مستعد ایجاد موهای زیر پوستی هستند.

هنگامی که یک مو رشد کرده، اولین کاری که باید انجام دهید این است که اصلاح را متوقف کنید. معمولاً این کار ظرف چند روز باعث رفع سوزش می شود. اگر اینطور نیست، ممکن است لازم باشد به یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی، متخصص زنان یا متخصص پوست مراجعه کنید. آنها ممکن است یک آنتی بیوتیک موضعی یا خوراکی را برای تسکین التهاب و جلوگیری از عفونت توصیه کنند. در صورت عدم درمان، موهای رشد کرده مکرر می توانند مزمن شوند (طولانی مدت) و تبدیل به عفونت فولیکول های مو به نام فولیکولیت شوند. علائم اغلب شبیه سایر جوش ها هستند و به طور مشابه درمان می شوند. فولیکولیت همچنین می تواند به دلیل لباس های تنگ یا تحریک عرق ایجاد شود. 

2. علت جوش های واژن: کیست ها

کیست ها ساختارهای پاکتی مانند پر از مایع هستند که تقریباً در هر نقطه از بدن می توانند رشد کنند. اکثر کیست ها دلیلی برای نگرانی نیستند، اما گاهی اوقات می توانند سرطانی یا پیش سرطانی باشند. همیشه ایده خوبی است که آنها را توسط یک متخصص پزشکی بررسی کنید. کیست های غده بارتولینتوده های غیر سرطانی هستند که در دو طرف لابیا ایجاد می شوند. تخمین زده می شود که 2٪ از زنان حداقل یک مورد در طول زندگی خود ایجاد می کنند. آنها بیشتر در بین زنان 20 ساله شایع هستند. این نوع کیست زمانی رخ می دهد که غده بارتولین - که مسئول روانکاری جنسی است - مسدود شود. این اغلب در نتیجه آسیب یا عفونت E.coli است.

از آنجایی که آنها بسیار آهسته رشد می کنند و اغلب بدون درد هستند، ممکن است تا چندین سال متوجه ابتلا به کیست بارتولین نشوید. برخی از زنان گزارش می دهند که ناراحتی خفیف یا مشکل در ادرار کردن را تجربه می کنند. بسته به میزان پیشرفت کیست، طیف وسیعی از گزینه های درمانی در دسترس هستند. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است آنتی بیوتیک برای کیست های کوچکتر تجویز کند. کیست های بزرگتر ممکن است نیاز به تخلیه جراحی داشته باشند. گاهی اوقات ممکن است برای جلوگیری از رشد مجدد کیست به برداشتن کامل غده یا برداشتن جراحی نیاز باشد.  سایر کیست های غیر سرطانی رایج که می توانند روی فرج ایجاد شوند عبارتند از: 

  • میلیا: کیست های کوچک و بی ضرری که شبیه جوش های سرسفید هستند و به خودی خود بهبود می یابند
  • کیست اپیدرموئید: کیست های سخت، بدون درد و با رشد آهسته که به نام چربی نیز شناخته می شوند.یا کیست کراتینه
  • لیپوم: کیست های بدون درد و با رشد آهسته که در لمس نرم هستند
  • گرانولوم پیوژنیک: یک پاپول قرمز که به سرعت رشد می کند، به راحتی خونریزی می کند و ممکن است صاف باشد.

حتما بخوانید: علائم زگیل تناسلی زنانه چیست


3. علت جوش های واژن: کیست های واژن

از هر 200 نفر حداقل یک نفر در مقطعی از زندگی خود دچار کیست واژن می شود. با این حال، تعداد واقعی بیشتر است، زیرا بسیاری از کیست‌های واژن گزارش نشده‌اند. کیست ها می توانند در نتیجه آسیب به دیواره های واژن در هنگام زایمان یا جراحی ایجاد شوند. آنها همچنین می توانند از غده ای که مسدود شده یا یک تومور غیر سرطانی در پوشش واژن ایجاد شوند. گاهی اوقات نمی توان علت را مشخص کرد.  حدود 10 درصد از کیست های خوش خیم واژن، کیست مجرای گارتنر هستند. این یک کیست مادرزادی است (که در بدو تولد وجود دارد) که معمولاً تا اواخر زندگی شناسایی نمی شود. معمولاً هنگامی که برای معاینه معمول به یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا متخصص زنان مراجعه می کنید، کشف می شود. منشأ این کیست ها در رشد جنینی است. سایر کیست های غیر سرطانی واژن عبارتند از:

  • کیست مولر: کیست مولر ناشی از باقیمانده مواد جنینی است که می‌تواند بدون علامت باشد اما می‌تواند منجر به خونریزی واژینال یا مشکل ادراری در مراحل بعدی زندگی شود.
  • کیست اینکلوژن: کیست‌های کوچک و بدون درد که در پشت دیواره واژن ایجاد می‌شوند و معمولاً در اثر آسیب به پوشش داخلی در حین جراحی یا زایمان ایجاد می‌شوند.

اکثر کیست های مجرای گارتنر، کیست های مولر و کیست های اینکلوژن کوچک و بدون درد باقی می مانند و نیازی به درمان ندارند.  اگر کیست در طول معاینه لگن تشخیص داده شود ، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است سونوگرافی یا MRI را برای تشخیص آن تجویز کند. همچنین ممکن است برای رد کردن سرطان، بیوپسی تجویز شود. هرگز سعی نکنید کیست را به تنهایی تخلیه کنید. انجام این کار می تواند منجر به عفونت و زخم شود. برای تسکین کیست در خانه، سعی کنید چند بار در هفته حمام سیتز (آب گرم) را به مدت 10 تا 15 دقیقه انجام دهید.افزودن 1/4 فنجان نمک اپسوم ممکن است تسکین درمانی بیشتری ایجاد کند.

علل جوش های واژن

4. علت جوش های واژن: مولوسکوم کانتاژیوزوم (Molluscum Contagiosum)

Molluscum contagiosum(MC) یک عفونت ویروسی است که می تواند باعث رشد پاپول های کوچک و برجسته در هر نقطه از بدن شود. ممکن است فقط یک یا یک خوشه وجود داشته باشد. در حالی که آنها معمولا بدون درد هستند، ممکن است خارش داشته باشند.  پاپول های MC معمولا صاف و سفت با گودی در مرکز هستند. از نظر ظاهری می توانند صورتی، سفید یا گوشتی باشند. عفونت از طریق تماس جنسی یا غیر جنسی پوست به پوست گسترش می یابد. این بیماری بیشتر در کودکان، بزرگسالان فعال جنسی و افرادی که دارای نقص ایمنی هستند دیده می شود . خوشبختانه، عفونت های MC معمولا در عرض شش تا نه ماه برطرف می شود. چندین گزینه درمانی برای کمک به روند بهبودی وجود دارد:

  • کرایوتراپی شامل درمان پاپول های MC با سرمای شدید است. یک مطالعه نشان داد که کرایوتراپی هفتگی در 70 درصد بیماران پس از سه هفته و 100 درصد از بیماران پس از 16 هفته پاپول ها را پاک می کند. با این حال، به دلیل خطر تاول، اسکار یا هیپرپیگمانتاسیون (تیره شدن پوست) انتقاداتی را دریافت کرده است.
  • کاتریج، نوعی خراش دادن غیرتهاجمی و جراحی، نیز در از بین بردن فیزیکی پاپول ها موثر است. با این حال، این ممکن است باعث ایجاد اسکار نیز شود.
  • درمان های موضعی برای MC اغلب شامل موادی مانند کانتاریدین استهیدروکسید پتاسیم، ایمیکیمود، ید و اسید سالیسیلیک .
  • درمان‌های تعدیل‌کننده ایمنی برای تقویت سیستم ایمنی و درمان‌های ضد ویروسی برای مبارزه با عفونت ویروسی نیز ممکن است در نظر گرفته شوند. مثل همیشه، درمان باید توسط یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی هدایت شود.

حتما بخوانید: درمان خانگی عفونت قارچی واژن


5. علت جوش های واژن: رگهای واریسی

واریس یک بیماری شایع در بزرگسالان است. آنها معمولاً وریدهای سطحی (نزدیک سطح پوست) در اندام تحتانی بدن را تحت تأثیر قرار می دهند.  این وضعیت زمانی رخ می دهد که فشار خون در یک ورید ضعیف یا آسیب دیده افزایش یابد. این باعث می شود رگ پیچ خورده و بزرگ شود و از پوست برآمده شود. وریدهای واریسی بیشتر در زنان باردار و پس از زایمان شایع است. تخمین زده می شود که 18 تا 22 درصد از زنان باردار به آن مبتلا هستند. با تجمع خون در وریدهای واژن، برجستگی هایی در سطح خارجی لابیا ایجاد می شود. وریدهای واریسی گاهی به اشتباه به عنوان کیست غده بارتولین یا فتق تشخیص داده می شوند. در حالی که برخی از زنان علائمی را تجربه نمی کنند، برخی دیگر گزارش می دهند: 

  • تورم لابیاها
  • فشار در ناحیه واژن
  • خستگی
  • احساس درد، سوزش یا خارش

بارداری باعث افزایش جریان خون در لگن و اندام تناسلی می شود که به طور کلی پس از زایمان کاهش می یابد. در عرض شش هفته، وریدهای واریسی نیز معمولاً از بین می‌روند، اما اگر اینطور نباشد (یا به رشد خود ادامه دهند)، می‌توان آن‌ها را با جراحی درمان کرد.  رایج ترین روش آمبولیزاسیون کم تهاجمی است که در آن ورید واریسی مسدود می شود تا از احتقان بیشتر جلوگیری شود. گزینه دیگر اسکلروتراپی است. این روش شامل تزریق محلولی به ورید برای بستن آن است. این باعث می شود که خون به وریدهای دیگر هدایت شود.

علل جوش های واژن

6. علت جوش های واژن: زگیل ناحیه تناسلی

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) شایع ترین عفونت مقاربتی (STI) در ایالات متحده است که سالانه ده ها میلیون نفر را مبتلا می کند. حداقل 100 نوع مختلف HPV وجود دارد. اکثر آنها نسبتاً بی ضرر در نظر گرفته می شوند. برخی دیگر می توانند مشکلات سلامتی جدی تری مانند سرطان دهانه رحم یا زگیل تناسلی ایجاد کنند. اولین واکسن HPV در سال 2006 توسط FDA تایید شد. در سال 2014، نسخه جدیدتر این واکسن، Gardasil 9، برای استفاده در مردان و زنان تایید شد. نشان داده است که 88 درصد در محافظت در برابر 9 سویه HPV عامل سرطان موثر است. سویه های 6 و 11 HPV خطر بالایی برای سرطان دهانه رحم ندارند. با این حال، آنها مسئول 85 تا 95 درصد زگیل های تناسلی مرتبط با HPV هستند.


حتما بخوانید: علائم زگیل تناسلی زنانه چیست


واکسن HPV در محافظت در برابر هر دوی این سویه ها بسیار موثر است. در میان افرادی که برای HPV واکسینه نشده اند ، تنها 10 درصد به زگیل تناسلی مبتلا می شوند. اگر به سویه ای از HPV آلوده شده اید که باعث ایجاد آنها می شود، زگیل ممکن است تا چند ماه ایجاد نشود. در برخی موارد، سال ها بعد رشد می کنند. هنگامی که آنها رشد می کنند، گاهی اوقات مورد توجه قرار نمی گیرند. آنها می توانند در داخل یا اطراف واژن یا دهانه رحم تشکیل شوند.  زگیل تناسلی می تواند از نظر ظاهری بسیار متفاوت باشد. آنها می توانند برجسته یا مسطح، صاف یا مانند گل کلم باشند. آنها می توانند گوشتی یا روشن تر، بنفش تیره یا قهوه ای باشند. ممکن است فقط یک یا ممکن است یک خوشه وجود داشته باشد. در حالی که برخی افراد اصلاً هیچ علامتی را تجربه نمی کنند، برخی دیگر ممکن است زگیل هایی داشته باشند که خارش یا خونریزی دارند.  در بیشتر موارد، زگیل تناسلی در نهایت خود به خود برطرف می شود. گزینه های درمانی موجود عبارتند از: 

  • کرایوتراپی ، روشی که از سرمای شدید برای از بین بردن زگیل استفاده می کند
  • برداشتن زگیل با جراحی با برش مماسی با قیچی، برش مماسی شیو، کورتاژ، لیزر یا الکتروسرجری
  • آنتیمیتوتیک ها (پودوفیلوکس) ، محلول یا ژلی که به صورت موضعی برای از بین بردن زگیل استفاده می شود
  • کرم ایمیکیمود (3.7%) ، یک درمان موضعی قبل از خواب تا هشت هفته استفاده می شود.
  • اینها ممکن است آن را کاهش دهند، اما درمان نمی تواند HPV را در بدن از بین ببرد. فقط زمان می تواند HPV را به طور کامل برطرف کند.

علل جوش های واژن: زگیل ناحیه تناسلی

7. علت جوش های واژن: تب خال ناحیه تناسلی

دو نوع ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) وجود دارد که به عنوان HSV نوع 1 و HSV نوع 2 شناخته می شود. در سال 2016، 47.8 درصد از افراد بین 14 تا 49 سال با HSV نوع 1 در ایالات متحده زندگی می کردند. در آن سال، 11.9 درصد از افراد مبتلا به HSV نوع 2 بودند که تبخال تناسلی را به یکی از شایع ترین عفونت های مقاربتی تبدیل کرد. HSV یک عفونت مادام العمر و بدون درمان شناخته شده است. تعداد زنان در حال افزایش است و زنان بیشتر از مردان مبتلا می شوند. HSV نوع 1 معمولاً از طریق تماس دهان به دهان (زخم های سرد) منتقل می شود، اگرچه انتقال از دهان به تناسلی در حال افزایش است. تبخال تناسلی بیشتر توسط HSV نوع 2 ایجاد می شود و از طریق رابطه جنسی نفوذی منتقل می شود. این نوع با زخم های تبخال عود کننده مشخص می شود که در محل عفونت می آیند و می روند و همیشه علامت دار نیستند.


حتما بخوانید: درمان خانگی تبخال ناحیه تناسلی با گیاهان دارویی


بنابراین، عفونت می تواند به راحتی بین دو شریک جنسی سرایت کند بدون اینکه هیچ یک از طرفین متوجه شوند.  زنان ممکن است دچار بثورات تبخال تناسلی در ناحیه فرج، داخل واژن یا دهانه رحم شوند. زخم ها کوچک، شفاف، پر از مایع هستند و با پوست قرمز و تحریک شده احاطه شده اند. آنها ممکن است با ترشحات سبز یا زرد تراوش کنند و دردناک و خارش دار باشند، همراه با احساس سوزش در هنگام ادرار کردن.  اگر بثورات داخل واژن یا دهانه رحم ایجاد شود، ممکن است به اشتباه به عنوان بیماری التهابی لگن یا عفونت دستگاه ادراری تشخیص داده شود. تقریباً 70 درصد از زنان نیز تب، سردرد و کسالت (احساس ناخوشی) را در طول شیوع گزارش می کنند.  طبق گفته CDC، اگر علائمی دارید که می تواند مربوط به تبخال باشد، باید آزمایش خون برای تبخال تناسلی بدهید. همچنین اگر با فردی مبتلا به تبخال تناسلی رابطه جنسی داشته اید، باید آزمایش شوید. اگر چندین شریک جنسی داشته اید و می خواهید یک معاینه کامل STD داشته باشید، ممکن است یک آزمایش مفید باشد.

علل جوش های واژن

8. علت جوش های واژن: بیماری فاکس-فوردایس

بیماری فاکس-فوردایس یک اختلال غیر معمول است که باعث التهاب مزمن غدد عرق آپوکرین می شود. این غدد در نواحی با فولیکول‌های موی فراوان، به ویژه کشاله ران، زیر بغل و اطراف نوک سینه‌ها یافت می‌شوند. در طی شعله ور شدن، غدد آپوکرین بزرگ شده و با پاپول های خارش شدیدی ملتهب می شوند. زنان مبتلا به این عارضه اغلب پاپول های متعدد، کوچک، سفت و گوشتی رنگ روی لابیای خود ایجاد می کنند. خاراندن آنها می تواند منجر به عفونت ثانویه فولیکول های مو شود.

بیش از 90 درصد مبتلایان به بیماری فاکس-فوردایس زن هستند. محققان مطمئن نیستند که چه چیزی باعث این وضعیت می شود. با این حال، واضح است که هورمون ها و ژنتیک در رشد آن نقش دارند. از آنجایی که غدد آپوکرین مسئول تولید تعریق مرتبط با استرس هستند، شعله ور شدن آن می تواند ناشی از استرس عاطفی و در نتیجه تغییرات هورمونی باشد. تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که لیزر موهای زائد ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد این بیماری شود.  گزینه های درمانی در دسترس هستند، اما موفقیت آنها می تواند محدود باشد، زیرا آنها از استرس یا تعریق جلوگیری نمی کنند. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است توصیه کند: 

  • یک درمان موضعی کورتیکواستروئید یا رتینوئید
  • کلیندامایسین موضعی یا بنزوئیل پراکسید
  • یک رتینوئید خوراکی، آنتی بیوتیک یا ضد بارداری
  • برداشتن جراحی غدد آپوکرین آسیب دیده

حتما بخوانید: نقطه جی اسپات در زنان کجاست؟


9. علت جوش های واژن: اسکین تگ یا منگوله پوستی 

برچسب های پوستی (یا "پولیپ") زائده های بدون درد هستند که می توانند در هر نقطه از پوست ایجاد شوند. آنها معمولاً خوش خیم هستند، اگرچه زنان یائسه در معرض خطر بیشتری برای ایجاد پولیپ های بدخیم (سرطانی) هستند. در زنان، پولیپ تناسلی می تواند در رحم (پولیپ آندومتر)، روی دهانه رحم یا کمتر در واژن ایجاد شود. عوامل مختلفی ممکن است در توسعه آنها نقش داشته باشد. آنها عبارتند از: 

  • چاقی
  • دیابت
  • فشار خون
  • سن
  • تغییرات در هورمون های جنسی استروئیدی

ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی یا متخصص زنان ممکن است پولیپ را تشخیص ندهند مگر اینکه سونوگرافی یا هیستروسکوپی تجویز شود. ظاهر آنها متفاوت است. رنگ پولیپ ها از بنفش مایل به قرمز تا خاکستری یا سفید متغیر است. اندازه رشد نیز متفاوت است. آنها تمایل دارند مانند یک ساقه با یک پیاز در انتهای آن به نظر برسند. طیف وسیعی از علائم گزارش شده است، مانند ترشحات واژن و خونریزی بین قاعدگی یا بعد از رابطه جنسی.  برای پولیپ هایی که کوچک هستند یا علائمی ایجاد نمی کنند، ممکن است نیازی به درمان نباشد. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است برداشتن پولیپ های بزرگتر یا بدخیم را با جراحی توصیه کند.  پولیپ های کوچک را می توان در مطب با استفاده از نیتروژن مایع برداشت. پولیپ های بزرگتر ممکن است به جراحی هیستروسکوپی نیاز داشته باشند - روشی که مستلزم بیهوشی است. 

علل جوش های واژن

تشخیص جوش های واژن

برای تشخیص جوش های واژن، پزشک شما احتمالاً می خواهد این جوش ها را بررسی کند. آنها ممکن است بتوانند آن را بر اساس ظاهرشان تشخیص دهند. همچنین باید به ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود اطلاع دهید: 

  • وقتی متوجه جوش (های) شدید
  • اگر جوش ها ترشحاتی ایجاد کرده باشند
  • اگر شیوع بیماری در طول زمان تغییر کرده باشد
  • این که آیا جوش ها دردناک هستند یا خارش دارند

اگر به نظر می رسد برجستگی های نزدیک واژن شما جوش نیست، پزشک ممکن است از شما در مورد تماس های جنسی اخیر نیز سوال کند. بیشتر تشخیص ها را می توان بر اساس شرح حال و معاینه فیزیکی انجام داد. با این حال، بسته به علت احتمالی، ارائه‌دهنده مراقبت‌ های بهداشتی شما ممکن است آزمایش‌های اضافی (مانند آزمایش HPV) را برای تأیید تشخیص انجام دهد.


حتما بخوانید: علائم عفونت قارچی واژن چیست؟


درمان جوش های واژن

اگر پزشک شما تایید کرده است که جوش های واژن شما جوش هستند، شما چند گزینه برای درمان دارید. بیشتر، شما می خواهید روی بهداشت خوب و تمیز نگه داشتن پوست خود تمرکز کنید. اگر برآمدگی های واژن به دلیل شرایط دیگری ایجاد شده باشد، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما در مورد انواع درمان در دسترس صحبت خواهد کرد.

1. درمان جوش های واژن از طریق دارو

پوست ناحیه تناسلی شما نسبت به پوست سایر نقاط بدن حساس تر است، بنابراین همیشه باید قبل از شروع درمان، گزینه های خود را با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی در میان بگذارید. شرایط مختلف نیاز به درمان‌های متفاوتی دارد که می‌تواند از داروهای موضعی تا خوراکی، داروهای زیر جلدی (تزریق شده به پوست) یا برداشتن جراحی باشد.

  • آنتی بیوتیک های خوراکی: برای موهای رشد کرده، بیماری فاکس-فوردایس یا کیست های غده بارتولین
  • داروهای ضد ویروسی خوراکی: برای بیماری های مقاربتی مانند MC، زگیل تناسلی HPV یا تبخال تناسلی
  • کرم ایمیکیمود: برای تبخال تناسلی، زگیل تناسلی HPV یا عفونت هایی مانند MC
  • داروهای ضد بارداری خوراکی: برای بیماری فاکس-فوردایس یا آکنه بیش از حد

 درمان جوش های واژن

2. درمان جوش های واژن از طریق: کمپرس گرم یا سرد

کمپرس گرم برای تسکین موهای زائد و یا کیست های دردناک مفید است. کمپرس خنک برای خارش بهتر است. اگر بیماری شما مسری است یا مشکوک هستید که ممکن است مسری باشد، استفاده از کمپرس برای تسکین ناراحتی خوب است. با این حال، باید مراقب باشید که هر بار از یک حوله تمیز استفاده کنید. به این ترتیب شما عفونت را پخش نمی کنید. برای تسکین رگ های واریسی، از کمپرس خنک استفاده کنید، زیرا گرما جریان خون را افزایش می دهد و باعث گشاد شدن رگ ها می شود. کمپرس خنک همچنین ممکن است برای شرایطی که باعث ضایعات خارش‌دار می‌شوند، مانند بیماری MC یا فاکس-فوردایس، درمان بیشتری داشته باشند. فقط مطمئن شوید که بعد از آن پوست را خشک کنید.


حتما بخوانید: ترشحات اسیدی واژن نشانه چیست


3. درمان جوش های واژن از طریق: درمان های موضعی

ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما همچنین ممکن است یک درمان موضعی را برای کمک به جوش های شما توصیه کند. این ممکن است یک آنتی بیوتیک، یک آنتی هیستامین یا حتی یک داروی آکنه باشد. درک ماهیت بیماری شما برای درمان صحیح آن ضروری است. به عنوان مثال، استفاده از آنتی بیوتیک ها علاوه بر باکتری های بد، «باکتری های خوب» پوست را نیز از بین می برد. به همین دلیل، تنها زمانی باید از درمان‌های موضعی آنتی‌ بیوتیک استفاده کنید که ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی به شما توصیه کرده است که این کار را انجام دهید.

این درمان ها برای تگ های پوستی یا واریس مفید نیستند.  همیشه قبل از استفاده از داروهای آکنه بدون نسخه برای درمان جوش های واژن با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید. اگر می گویند استفاده از بنزوئیل پراکسید اشکالی ندارد، غلظت های پایین را انتخاب کنید و از این کرم ها فقط روی پوست خارجی استفاده کنید. از کرم های آکنه بر روی فرج، لابیا یا سایر نواحی حساس که مستعد تحریک هستند استفاده نکنید، مگر اینکه توسط ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما توصیه شده باشد.

 پیشگیری از جوش های واژن 

برخی از مواردی که ممکن است به جلوگیری از عود جوش های واژن کمک کند عبارتند از: 

  • پوشیدن لباس زیر تمیز و نخی
  • از لباس هایی که خیلی تنگ هستند یا به ناحیه تناسلی شما ساییده می شوند، خودداری کنید
  • رعایت بهداشت خوب، از جمله دوش گرفتن بعد از ورزش و تعویض لباس های ورزشی عرق کرده
  • هنگامی که پریود می شوید نوار بهداشتی قاعدگی خود را مرتباً عوض کنید
  • کوتاه کردن موهای ناحیه تناسلی به جای اصلاح (اگر جوش ها برآمدگی تیغ هستند )
  • اگر بعد از تغییر نوع صابون یا مواد شوینده، جوش های شما ظاهر شد، سعی کنید از محصول قبلی خود استفاده کنید. ممکن است پوست شما محصول جدید را تحریک‌ کننده ببیند و با ترکیدن به آن واکنش نشان دهد.

حتما بخوانید: درمان خانگی قارچ آلت تناسلی مردان


عفونت های مقاربتی

اگر از نظر جنسی فعال هستید، می توانید خطر عفونت را از طریق راه حل های زیر کاهش دهید:

  • آموزش استفاده صحیح از کاندوم لاتکس و استفاده هر بار از آن
  • انجام پاپ اسمیر و تست HPV طبق برنامه توصیه شده توسط ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی 
  • داشتن یک رابطه متقابل تک همسری با شریک جنسی خود و درخواست از آنها برای انجام آزمایش
  • هر زمان که یک شریک جنسی جدید دارید، آزمایش STI را انجام دهید. 

فراموش نکنید که بیماری های مقاربتی حتی زمانی که علائمی ندارید قابل انتقال هستند. برای بیماری های مادام العمر مانند تبخال تناسلی، با شریک زندگی خود صحبت کنید و به او بگویید که آیا تبخال دارید یا خیر. در مورد خطرات موجود بحث کنید و با هم برنامه ای برای داشتن رابطه جنسی ایمن تر ارائه دهید. مطمئن شوید که ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود را در جریان وضعیت خود قرار دهید. اگر مطمئن نیستید که آیا فعالیت جنسی برای شما بی خطر است یا خیر، همیشه می توانید با آنها مشورت کنید.

سخن آخر

برآمدگی های واژن می تواند جوش باشد یا ممکن است ناشی از یک بیماری دیگر باشد. جوش های واژن زمانی ایجاد می شوند که منافذ فرج شما مسدود می شوند. سایر بیماری هایی که می توانند باعث ایجاد برآمدگی های واژن شوند عبارتند از: موهای رشد کرده، کیست فرج، وریدهای واریسی و زگیل تناسلی.  ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما معمولاً می‌تواند بر اساس ظاهر آن تشخیص دهد که آیا برآمدگی یک جوش است یا چیز دیگری. برای کمک به جلوگیری از جوش، بهداشت را رعایت کنید و از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید. با استفاده از کاندوم و انجام منظم پاپ اسمیر و تست HPV از برجستگی های ناشی از بیماری های مقاربتی جلوگیری کنید.


مطالب مرتبط:

درمان زگیل تناسلی با روش های خانگی

عوارض جانبی متداول واکسن گارداسیل اچ پی وی



از
1
رای