زالو درمانی چیست؛ فواید و عوارض زالو درمانی صورت، پا، رحم و پوست

زالو درمانی چیست؛ فواید و عوارض زالو درمانی صورت، پا، رحم و پوست زالو درمانی چیست؛ چه کسانی نباید زالو درمانی کنند؛ فواید و عوارض زالو درمانی جوش و لک صورت، پشت گوش، رحم و تخمدان، واریس پا، افسردگی، سینوزیت، دیسک کمر، و قیمت آن در سلام دنیا بخوانید.

زالو درمانی  از درمان های سنتی که در طب سنتی نیز به آن اشاره شده می باشد، در این مطلب از سلام دنیا درباره زالو درمانی چیست و فواید و مضرات زالودرمانی کدام است؟ انواع آن، خواص زالو درمانی برای پا، واریس، پوست، جوش صورت، لک صورت، افسردگی، سینوزیت، دیسک کمر، پشت گوش، رحم، عوارض احتمالی و قیمت زالو درمانی صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

زالو درمانی چیست

بدعت زالو درمانی به 1500 سال قبل از میلاد مسیح می رسد، اولین بار در مصر از این نوع روش درمانی استفاده شد و بعدها به کشورهای مختلف از جمله ایران آورده شد. برای این منظور ابتدا باید با فصد و مسهل خون را پاکیزه کرد و سپس از زالوهایی که دو نوار سبز زیتونی تا سبز لجنی بر پشت خود دارند استفاده کرد.

از زمان مصر باستان، زالو در پزشکی برای درمان ناراحتی های عصبی، مشکلات دندان، بیماری های پوستی و عفونت استفاده شده است. امروزه از زالو بیشتر در عمل جراحی پلاستیک و سایر ریزجراحی ها (Microsurgery) استفاده می شود. دلیل این کار این است که زالوها پپتیدها و پروتئین هایی ترشح می کنند که برای جلوگیری از لخته شدن خون کاربرد دارند. این ترشحات به عنوان ضد انعقاد شناخته شده اند. این امر با ادامه جریان خون به التیام زخم کمک می کند. در حال حاضر، زالو درمانی به دلیل سادگی و ارزانی برای پیشگیری از عوارض، دوباره احیا شده و رواج پیدا کرده است.

زالو درمانی چگونه عمل می کند؟

زالوهای درمانی دارای سه فک با ردیف دندان های کوچک هستند. آنها پوست را با دندان های خود سوراخ می کنند و از طریق بزاق خود ماده ضد انعقاد تزریق می کنند. سپس زالو ها اجازه دارند برای مدت 20 تا 45 دقیقه در هر فرد تحت درمان خون استخراج کنند. این به استخراج مقدار نسبتا کمی خون چیزی حدود 15 میلی لیتر برای هر زالو منتج می شود. زالوهای درمانی اغلب از مجارستان یا سوئد می آیند.

زالو درمانی در موقعیت های مختلفی استفاده می شود. افرادی که از این درمان سود می برند شامل افراد قطع عضو ناشی از دیابت، بیماران قلبی و افرادی که تحت جراحی زیبایی قرار می گیرند (در معرض از دست دادن بخشی از بافت نرم خود قرار دارند) می باشند. همچنین این درمان برای لخته خون و واریس نیز زالو درمانی توصیه می شود.


حتما بخوانید: فواید جادویی حجامت برای پوست و درمان بیماری ها


چه کسانی نباید زالو درمانی کنند

افراد مبتلا به کم خونی، شرایط لخته شدن خون و یا شریان های آسیب دیده کاندیدای مناسبی برای زالو درمانی نیستند. برای کودکان زیر 18 سال و زنان باردار نیز معمولا زالو درمانی منع شده است.

استفاده از روش زالودرمانی برای این افراد نیز ممنوع می باشد: 

  • افرادی دارای بیماریهای خونی از قبیل: هموفیلی.
  • افراد دارای مشکلات گوارشی چون: نفخ معده، یبوست و امثال آن.
  • افراد سرد مزاج که در مقابل هوا،‌ آب و خوراکی سرد بدنی ضعیف دارند.
  • افراد کم سن و سال و زیر 18 سال
  • زنان باردار

انواع زالو درمانی

برای استفاده از خاصیت درمانی زالو از زالوی پزشکی با (نام علمی: Hirudo medicinalis) استفاده می شود که از گروه خونخواران می باشد. این زالو به اندازه 5 تا 12 سانتیمتر طول دارد که البته زالوهایی با 25 سانتیمتر طول نیز وجود دارد اما خیلی کم ، آنها به رنگ زیتونی سیاه یا قهوه‌ای یا حنایی مایل به سیاه هستند و که برای درمان با نام های زالوی لار، کبریتی، آرایشی، طبی و مولد شناخته شده اند.

انواع زالو درمانی

امکانات لازم برای زالو درمانی

در طول یک جلسه، اجازه دهید زالو زنده، خود را به منطقه هدف متصل کند و خون را بمکد. آنها پروتئین ها و پپتیدهایی  آزاد می کنند که خون را رقیق کرده و مانع از لخته شدن خون می شود. این امر گردش خون را بهبود می بخشد و از مرگ بافت جلوگیری می کند. زالو ها زخم Y شکلی روی پوست به جا می گذارند که بدون باقی گذاشتن اثری، جای زخم خوب می شود.

زالوها در افزایش گردش خون و شکستن لخته های خون موثر هستند. نباید تعجب کنید که آنها می توانند برای درمان اختلالات گردش خون و بیماری های قلبی و عروقی مورد استفاده قرار گیرند. مواد شیمیایی مشتق شده از بزاق زالو برای داروهایی استفاده می شود که در درمان موارد زیر شرکت دارند:

  • فشار خون
  • رگهای واریسی
  • بواسیر
  • مشکلات پوستی
  • آرتروز

آزمایشات بالینی نشان می دهد که زالو درمانی یک درمان مناسب برای استئوآرتریت (بیماری مفصلی) است. خواص ضد التهابی و بیهوشی در بزاق زالو باعث کاهش درد و حساسیت در محل مفصل آسیب دیده می شود.

فواید زالو درمانی

از فواید استفاده از این روش درمانی می توان به درمان دیابت، کاهش بیماری ها و ناراحتی‌های قلبی، برطرف کردن مشکلات انعقاد خون، واریس و بیماری های پوستی استفاده می شود.

فواید زالو درمانی پا

استفاده از زالو در پا گاها مفیدتر از روش های جراحی می باشد، در این روش فوایدی دارد از قبیل: کمک به گردش خون، ایمن بودن در درمان (یا حداقل کم‌خطر بودن)، جلوگیری از عارضه‌ای نادر بعد از جراحی، کمک به جریان خون بیشتر در رگ، ناپدید شدن رگ‌های پا.

زالو درمانی برای واریس

برای از بین بردن واریس از دیدگاه طب سنتی می توان از زالو استفاده کرد، ابتدا سودای موجود در بدن را توسط رژیم غذایی درست مانند استفاده از سرکه و زنجبیل یا ماساژ روغن‌ سیاه‌دانه از بین برده و سپس از زالو برای درمان واریس استفاده کنید. البته آمده است که این روش بطور مقطعی واریس را درمان می کند.


حتما بخوانید: درمان واریس با روغن سیاه دانه، سرکه سیب و روش خانگی


زالو درمانی برای واریس

زالو درمانی برای پوست

استفاده از زالو درمانی جهت افزایش تعداد این سلول‌های پوست و تقویت در توانایی آنها مفید می باشد، به این روش نوعی هیدروتراپی نیز گفته می شود که با اثر جوان‌کنندگی، شفاف‌کنندگی و براق‌کنندگی پوست بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

زالو درمانی برای جوش صورت

جوش ها در زمانی که بر روی صورت نمایان می شوند آزار دهند خواهند بود، زالوهای طبی می توانند با خارج کردن خون کثیف از بدن در زمینه درمان لک‌ها و جوش و شفافیت پوست صورت بسیار مفید عمل کنند، محققان از اثر زالو درمانی در رفع جوش، لک، آکنه و چین و چروک پوستی به خوبی عنوان کرده اند .

زالو درمانی برای لک صورت

لک های صورت در اثر نرسیدن اکسیژن کافی و مواد غذایی مفید از طریق خون‌ بوجود می آیند، زالوها با حرکت و مکش خون بر روی پوست می توانند به حرکت خون در رگها سرعت بخشند و اکسیزن را به پوست برسانند در این صورت دک های بوجود آمده در پوست صورت کاهش و یا از بین می روند.

زالو درمانی برای لک صورت

زالو درمانی برای افسردگی

از بیماری های شایع مخصوصا در فصول سرد سال افسردگی می باشد. استفاده از داروهای ضدافسردگی نیز منجر به اعتیاد فرد به آنها می شود، طب سنتی اعتقاد دارد که وجود سودا در بدن باعث بروز افسردگی می شود و برای درمان این مشکل رعایت علاوه بر رژیم غذایی مناسب ، حجامت و زالو درمانی نیز توصیه شده است. زالوهای طبی با مکش خون آلوده به جریان خون در فرد افسرده کمک می کند و سموم را از بدنش خارج نموده، با این روش اکسیژن بیشتری به مغز فرد رسیده و مغز او طبع گرمتری پیدا خواهد کرد به همین دلیل علائم افسردگی در او کاهش خواهد یافت.

زالو درمانی برای سینوزیت

افراد دارای سینوزیت دائم از سردرد و التهاب در سینوس های خود رنج می برند، زالودرمانی برای سینوزیت نیز نوعی روش درمان توصیه شده توسط اطبای سنتی است که می تواند با احیای کل بدن سینوزیت را نیز درمان کند. برای انجام این روش ابتدا باید مزاج فرد شناخته شود و تغذیه او بهبود یابد، سپس با استفاده از زالو خون کثیف از بدن بیمار خارج شده و آنزیم‌های موجود در بزاق زالو وارد بدن انسان شده تا به  تسریع گردش خون کمک کند، این امر موجب باز شدن گرفتگی رگ‌ها و تصفیه خون می‌شود.


حتما بخوانید: درمان خانگی سینوزیت با 8 روش ساده


زالو درمانی برای دیسک کمر

بیمار دچار دیسک کمر می تواند برای بهبود وضعیت تود از زاولو درمانی بهره ببرد، به این شکل که پس از انجام مراحل مهم قبل از زالو اندازی، 8 تا 12 عدد زالوی طبی را در قسمت ساکرال قرار داده با این کار خشکی مفاصل و دیسک ها از بین رفته و آنزیم های بزاق زالو با مزاج سرد و تری که دارند، رطوبت را برای بازسازی دیسک ها مهیا می کنند. این روش بهتر است هر 25 روز تا چهار مرحله انجام شود. که در هر مرحله توسط پزشک محل قرارگیری زالوها متفاوت خواهد بود. برای این کار حتما در محلی معتبر از نظر بهداشت و تخصص حضور پیدا کنید و خود را به دست پزشک متخصص طب سنتی بسپارید. بعد از انجام این روش مراقبت هایی وجود دارد که فرد با انجام پرهیزات غذایی، بهبود در استراحت، تناسب اندام، تغییر در فعالیت شغلی، انجام درمان های مکمل به بهبودی خود کمک خواهد کرد.

زالو درمانی برای دیسک کمر

زالو درمانی برای پشت گوش

با افزایش فشار مایع درونی گوش داخلی که منیر نامیده می شود فرد دچار مشکلاتی از قبیل کاهش کاهش شنوایی و یا برهم توردن تعادل خواهد شد، علاوه بر پرهیزات غذایی به همراه درمان دارویی، ماساژ با روغن های گیاهی و زالو درمانی پشت گوش نیز موثر خواهد بود. البته انجام زالو درمانی پشت گوش می تواند بیماری های دیگری که بطور مستقیم و یا غیر مستقیم با مغز سر و کار دارند، را نیز بهبود بخشد زیرا قسمت پشت گوش بهترین محل برای خارج کردن سودای اضافی قرار گرفته در مغز و سر می باشد.

زالو درمانی برای پشت گوش

زالو درمانی برای رحم

از فواید زالو درمانی برای رحم می توان به درمان چسبندگی رحم، التهاب مزمن، از بین بردن کیست ها، افزایش تخمک، تقویت پوشش داخلی رحم، اندومتریوز اشاره کرد. این روش می تواند در باروری زنان نیز کمک کند.


حتما بخوانید: برای درمان چسبندگی رحم چی بخوریم


زالودرمانی در مبتلایان به بیماری قلبی

افراد مبتلا به بیماری قلبی با توجه به پتانسیل بالقوه زالو درمانی برای بهبود التهاب و جریان خون می توانند از این درمان استفاده می کنند. در چند سال گذشته، زالو درمانی به عنوان جایگزین مناسب برای افراد مبتلا به بیماری و اختلالات عروقی تبدیل شده است.

زالو درمانی

زالودرمانی در مبتلایان به سرطان

زالو درمانی برای درمان های سرطان گسترش یافته زیرا مهارکننده های پلاکتی و آنزیم های خاصی در بزاق زالو موجود می باشند. در حالی که این درمان به افراد مبتلا به سرطان های خون توصیه نمی شود، نشان داده شده است که اثرات سرطان ریه را کند می کند. تست حیوانی همچنین نشان می دهد که تزریق مستقیم بزاق زالو به موش باعث جلوگیری از تشکیل کلونی سلول های سرطانی می شود.

آیا زالو درمانی به دیابت کمکی می کند؟

پیشرفت دیابت می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند. این مشکلات می تواند به بیماری های عروقی منتهی شود که باعث محدود شدن یا جلوگیری از دسترسی خون به انگشتان دست و پا می شود. هنگامی که جریان خون شدیدا محدود می شود، بافت آسیب دیده از بین می رود. این علت اصلی قطع عضو در افراد مبتلا به دیابت است. از بین رفتن یک اندام به علت عوارض دیابت، نگرانی عمده برای میلیون ها نفر در سراسر جهان است.
موثر ترین راه برای متوقف کردن این روند افزایش گردش خون به بافت های آسیب دیده بدون خطر لخته شدن خون است. تحقیقات نشان داده اند که زالو درمانی می تواند نقش مهمی ایفا کند.

ماده هیرودین در بزاق زالو خون را رقیق می کند و از لخته شدن آن جلوگیری می کند. از آنجایی که افراد مبتلا به دیابت عمدتا خون غلیظی دارند، هیرودین می تواند به کاهش فشار روی قلب و سیستم قلبی و عروق کمک کند. محققان نتایج مثبتی در استفاده از هیرودین یافته اند.
مطالعه اخیرنشان داد که داروهای سنتی یونانی، که شامل زالو درمانی هستند، توانسته اند از قطع شدن پای زن 60 ساله مبتلا به دیابت جلوگیری کنند. اشکال مصنوعی بزاق زالو در حال حاضر وجود دارد، اما محققان کشف کرده اند که با استفاده ازحداکثر چهار زالو در یک جلسه می تواند به کاهش خطر قطع عضو کمک کند.

فواید و مضرات زالو درمانی

زالو درمانی برای جراحی زیبایی

زالو شهرت زیادی درحفظ بافت نرم و بهبود بعد از عمل جراحی زیبایی دارد. در هر دو مورد مطالعات قبلی و اخیر، زالو درمانی نشان دهنده افزایش احتمال نتایج مثبت در جراحی های زیر است:

  • بینی
  • پیشانی
  • سینه
  • گونه
  • انگشتان

زالو درمانی روی لخته شدن خون در طول جراحی و بعد از جراحی اثر دارد و به بدن کمک می کند به طور طبیعی خود را بازسازی کند. مزایای زالو درمانی برای گردش خون موجب شده است برخی از افراد برای درمان طاسی و ریزش مو از این درمان روی پوست سر خود استفاده کنند.

عوارض جانبی زالو درمانی چیست؟

زالو درمانی هم آسان است و هم کمترین عوارض جانبی را نسبت به بقیه درمان ها دارا می باشد. با این حال، برخی از خطرات وجود دارد. خطر ابتلا به عفونت باکتریایی وجود دارد، گاهی اوقات ایجاد باکتری مقاوم به دارو می کند، بنابراین از عدم استفاده زالو در خارج از محیط مشخص شده اطمینان حاصل شود. به همین علت، افرادی که از بیماری های خود ایمنی رنج می برند، کاندید خوبی برای زالو درمانی نیستند.


حتما بخوانید: بیماری خود ایمنی چیست و انواع آن


اگر بعد از یک دوره درمان زالو به مشکلی برخوردید، خون از ناحیه که تحت درمان جاری می شود و محل نیش زالو بسته نمی شود. گاهی اوقات افرادی نسبت به بزاق زالو واکنش آلرژیک دارند. اگر چنین شرایطی پیش آمد زالو درمانی برای شما مناسب نخواهد بود.

هر چند که این نوع درمان در صورت استفاده از زالوهای مناسب و طبی و محل درمان دارای مجوز از عوارض بسیار کمی برخوردار خواهد بود اما احتمال بروز برخی از عوارض بعد از انجام درمان با زالو وجود خواهد داشت از قبیل:

  • خونریزی زیاد از محل گزش، هر چه تعداد استفاده شده از زالوها بیشتر باشد خونریزی نیز بیشتر خواهد بود.
  • انتقال بیماری باکتری و یا سم به بدن درصورت مراجعه به مراکز بدون مجود و افراد غیرمتخصص و استفاده از زالوهای رشد یافته در محیط آلوده.

عوارض احتمالی زالو درمانی

قیمت زالو درمانی

قیمت زالودرمانی در هر نقطه از بدن مانند پشت گوش، اندام تناسلی، صورت، قلب، دست، تخمدان، پا و یا کمر متفاوت خواهد بود و این قیمت ها در نیمه دوم سال بیشتر از ماه های دیگر سال می باشد. اما به طور معمول در استفاده از روش زالو درمانی به ازای دو زالو مبلغی حدود 90000 تومان و به ازای هر زالو اضافه 25000 تومان دریافت می شود.

سخن آخر

برای انتخاب این نوع درمان حتما از پزشک متخصص مشورت بگیرید و آن را در مکانی بهداشتی و تحت نظر متخصص این کار انجام دهید. امیدواریم که از این مطلب استفاده و لذت برده باشید.


مقالات مرتبط:

بهترین دمنوش و چای های گیاهی برای رشد مو و جلوگیری از ریزش مو

درمان خانگی دیابت نوع دو با بهترین داروهای گیاهی و طبیعی



از
6
رای