خواص قهوه برای زنان و مردان، سلامت کبد و لاغری

خواص قهوه برای زنان و مردان، سلامت کبد و لاغری خواص قهوه چیست ؛ خواص قهوه برای زنان و مردان ؛ خواص قهوه تلخ برای کبد و لاغری و درمان بیماری ها ؛ چطور نوشیدن قهوه به سلامتی ما کمک می کند در سلام دنیا بخوانید.

قهوه یک نوشیدنی پرطرفدار در بین نوشیدنی هاست و فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد. این نوشیدنی به دلیل وجود مقادیر بالای آنتی اکسیدان و ویتامین های گروه "B"، منگنز و پتاسیم نقش های زیادی را در تامین مواد مغذی و سلامتی بدن ایفا می کنند.

قهوه چیست

قهوه عربی شدهٔ واژهٔ کفا یا کافا است که در اصل نام منطقه و شهری در جنوب غربی اتیوپی است که گیاه قهوه در ابتدا در آنجا یافت شده‌ است. قهوه در زمان صفویه جای خود را در میان نوشیدنی‌های روزانه ایرانی‌ها باز کرد.

دین اسلام نوشیدنی‌های الکلی را حرام به‌ شمار می‌آورد و نوشیدنی قهوه به عنوان جایگزینی برای نوشیدنی‌های الکلی استفاده می‌شد. این نوشیدنی از قرن 13 میلادی بسیار محبوب و مقبول شد و تا اوایل قرن 15 میلادی در مصر، شام و عثمانی بسیار مصرف می‌گردید و در همهٔ این شهرها قهوه‌خانه‌هایی برپا شد.


حتما بخوانید: خواص قهوه ترک برای مردان و زنان


قَهوه از دانه‌های بوداده و آسیاب‌شدهٔ گیاه قهوه تهیه می شود. ارتفاع درخت قهوه 3 تا 10 متر است و بعد از کاشت نهال 3 تا 5 سال زمان می برد تا این درخت به بار بنشیند و محصول بدهد. این گیاه گل هایی به رنگ سفید معطر و خوشبو دارد، میوه های آن تخم مرغی شکل و به صورت خوشه آویزان است. بین 6 تا 9 ماه زمان لازم است تا میوهٔ قهوه از رنگ سبز به زرد و بعد قرمز یا بنفش بدل شود. بعد از رسیدن کامل میوه ها آن ها را می چینند و بعد از شستن معمولا آن ها را زیر نور خورشید خشک می کنند.

میوه های قهوه بر روی شاخه

آشنایی با خواص قهوه برای سلامتی زنان و مردان

همیشه می گویند؛ همه چیز های خوشمزه و دل چسب ضرر دارند و مواد غذایی مفید خوشمزه نیستند، اما قهوه از آن دسته نوشیدنی های پرخاصیت است که اتفاقا طرفداران زیادی در دنیا دارد و مصرف قهوه، برای سلامتی مفید است. برای بررسی فواید قهوه، با ما همراه باشید تا از این به بعد از نوشیدن قهوه لذت بیشتری ببرید.

1. افزایش انرژی بدن

قهوه به خاطر وجود کافئین زیاد شهرت دارد. کافئین یک مادهٔ شیمیایی و خوردنی است که در گیاهان مختلفی از جمله قهوه، کاکایو، کولا و چای یافت می‌شود و نوعی داروی محرک است که می‌تواند از خوابیدن جلوگیری کند. این ماده با تاثیر روی سلول های مغز و غیر فعال کردن آدنوزین (عامل خستگی و خواب آلودگی) از خوابیدن جلوگیری می کند.

در نمودار زیر میزان کافئین چند ماده غذایی با هم مقایسه شده است.

نمودار کافیین قهوه

کافئین سبب افزایش تولید و ترشح نوراپی‌نفرین و دوپامین می‌شود. نوراپی‌نفرین برای حفظ دقت، کنترل احساسات، یادگیری و ادراک ضروری است و دوپامین عامل توانایی، انرژی و لذت است و به این ترتیب با ورود کافئین به جریان خون فرد احساس شادی و سرزندگی می کند.

2. خواص قهوه برای لاغری و چربی سوزی 

یکی دیگر از خواص کافئین خاصیت چربی سوزی آن به دلیل افزایش سوخت و ساز بدن است، تقریبا در تمام مکمل ها ی چربی سوز کافئین وجود دارد زیرا عملکرد این ماده در چربی سوزی ثابت شده است. این اثر در افراد چاق و لاغر به یک نسبت نیست به طوری که قدرت چربی سوزی کافئین در افراد لاغر 29 درصد و در افراد چاق 10 درصد محاسبه شده است. البته ممکن است در اثر مصرف طولانی مدت قهوه اثرات چربی سوزی آن کاهش یابد

خواص قهوه برای لاغری

این خصوصیت در قهوه سبز بیشتر دیده می شود زیرا دارای کلروژنیک اسید است این اسید در قهوه سبز می تواند با کاهش قند خون و جلوگیری از افزایش سنتز چربی باعث کاهش وزن شود، همچنین اعتقاد بر این است که اسید کلروژنیک جذب چربی از غذا را کاهش می دهد و متابولیسم چربی سوزی را فعال می کند.

3 . افزایش عملکرد فیزیکی بدن

نوشیدن یک فنجان قهوه قبل از تمرینات ورزشی عملکرد فیزیکی بدن را 11 تا 12 درصد بهبود می بخشد.

کافئین موجود در قهوه باعث بالا رفتن سطح آدرنالین خون می شود و همین موضوع باعث می شود بدن آمادگی بیشتری برای فعالیت های ورزشی پیدا کند.

اثر چربی سوزی قهوه

4 . تامین کننده مواد مغذی بدن

در دانه قهوه مواد مغذی وجود دارد که برای بدن ضروری هستند البته این مواد در مواد غذایی دیگر هم وجود دارد ولی آن دسته از مواد غذایی به میزان کمی در وعده غذایی مردم جا دارند و کم تر مورد استفاده قرار می گیرند و این مواد مغذی موجود در دانه قهوه، طی فرایند آماده سازی قهوه در آن حفظ می شوند.

یک فنجان قهوه حاوی مواد مغذی زیر است:

  •  ریبوفلاوین (ویتامین ب2): تامین‌کننده‌ی 11 درصد از میزان توصیه شده‌ی روزانه
  •  پانتوتنیک اسید (ویتامین ب5): تامین‌کننده‌ی 6 درصد از میزان توصیه شده‌ی روزانه
  •  منگنز و پتاسیم: تامین‌کننده‌ی 3 درصد از میزان توصیه شده‌ی روزانه
  •  منیزیوم و نیاسین (ویتامین ‌ب3): تامین‌کننده‌ی 2 درصد از میزان توصیه‌ شده‌ی روزانه

5 . خواص قهوه تلخ برای کبد و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2

خواص قهوه

دیابت نوع دو در افرادی که زمینه ژنتیکی این بیماری را دارند ایجاد می شود و چاق شدن و نداشتن تحرک و ورزش این بیماری را شدت می بخشد. در این بیماری انسولین به مقدار مناسب در بدن تولید می شود ولی گیرنده های انسولین در سطح سلول ها به اندازه کافی نیست در نتیجه انسولین موجود در خون قادر به کاهش قند خون نیست و میزان قند خون افزایش می یابد.

تحقیقات انجام شده در این ضمینه نشان می دهد که میزان ابتلا به دیابت نوع 2 در کسانی‌ که قهوه مصرف می‌کنند، به طور چشمگیری پایین است. طبق بررسی‌های‌ گسترده‌‌ از داده‌های 18 تحقیق روی مجموع 457922 نفر، نوشیدن روزانه یک فنجان قهوه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 7 درصد کاهش می‌دهد.

6 . ضد افسردگی و شادی آور

افسردگی یک حالت خلقی شامل بی‌ حوصلگی و گریز از فعالیت یا بی‌علاقگی و بی میلی است و می تواند بر روی افکار، رفتار، احساسات و خوشی و تندرستی یک فرد تاثیر بگذارد. ممکن است آن‌ها اشتیاق خود در انجام فعالیت‌هایی که زمانی برایشان لذت‌ بخش بوده از دست بدهند. کافئین موجود در قهوه در فرآیند های زیستی شرکت می کند که در نهایت باعث تولید هورمون های شادی و لذت در فرد می شود.

طبق مطالعه‌‌ای که از سوی دانشگاه هاروارد انجام شد و در سال 2011 به چاپ رسید، زنانی که هر روز 4 فنجان یا بیشتر قهوه می‌خوردند، 20 درصد کمتر دچار افسردگی می‌شدند.

7 . قهوه باعث افزایش طول عمر می شود

قهوه به خاطر فوایدی که برای سلامتی دارد از بروز برخی بیماری ها جلوگیری می کند و بدیهی است که انسان هر چقدر کم تر دچار بیماری شود بدن توان بیشتری در زنده بودن پیدا می کند و همچنین قهوه دارای مواد آنتی اکسیدان است که از آسیب های بافتی در بدن جلوگیری می کند و با این کار باعث افزایش طول عمر اندام های بدن می شود.

این اثر به ویژه در مبتلایان به دیابت نوع 2 بیشتر است. در یک مطالعه‌ی 20 ساله روی بیماران دیابتی که قهوه می‌خوردند، مشاهده شد که میزان مرگ و میر در آنها، کاهش 30 درصدی داشت.

8 . کاهش ابتلا به سرطان

coffee benefits

رادیکال های آزاد موجود در هوا به دلیل آلودگی های شیمیایی و رادیکال های آزاد موجود در غذا هایی که با فرآیند های سالم طبخ نشده اند و تششعات مضر و ... باعث ایجاد سرطان در انسان می شود و یکی از راه های جلوگیری از سرطان مبارزه با رادیکال های آزاد است. این رادیکال های آزاد با مواد آنتی اکسیدان خنثی می شوند و قهوه هم سرشار از مواد آنتی اکسیدان است و با اثر خنثی سازی رادیکال های آزاد (عامل پیری و سرطان در بدن) باعث جلوگیری از ایجاد سرطان در بدن می شود.

9 . کاهش خطر ابتلا به آلزایمر

بیماری آلزایمر به دلیل آسیب سلول های مغزی ایجاد می شوند به طوری که سلول های مغزی که مسیول ثبت وقایع هستند دچار زوال و نابودی می شوند. جلوگیری از فرایند تخریب سلول های مغزی بسیار کار مشکلی است و درمان هایی که تا به امروز برای آن کشف شده است فقط می توانند این فرایند را به تاخیر بیاندازند و نوشیدن قهوه یک راه جلوگیری از این بیماری است. قهوه به خاطر وجود مواد مغذی مفید از سلول های عصبی در مقابل آسیب ها محافظت می کند.

10 . کاهش خطر ابتلا به ام اس و پارکینسون

کاهش خطر با پارکینسون با قهوه

بیماری های ام اس و پارکینسون هم مانند آلزایمر از بیماری های ناشی از آسیب های بافت عصبی هستند. در این بیماری ها عصب های کنترل کننده حرکات بدن دچار اختلال می شوند و فرد نمی تواند حرکات عضلات ارادی بدن خود را تحت کنترل داشته باشد.

مصرف قهوه و موادی که دارای مواد مغذی مفید و آنتی اکسیدان های فراوان در ترکیب خود هستند به پیشگیری از این بیماری ها کمک زیادی می کنند. احتمال ابتلای قهوه‌خورها به پارکینسون، از دیگر انواع بیماری زوال سلول‌های عصبی، حدود 32 تا 60 درصد کم‌تر از دیگران است.


مقالات مرتبط:

بهترین زمان نوشیدن قهوه برای دریافت تمام فواید سلامتی آن

از
6
رای