خواص و مضرات زالزالک [ولیک] برای سلامتی و لاغری + طرز تهیه دمنوش آن

خواص و مضرات زالزالک [ولیک] برای سلامتی و لاغری + طرز تهیه دمنوش آن خواص زالزالک (ولیک) چیست ؛ خواص و مضرات زالزالک برای کلیه، دیابت، قلب، سرفه، سرماخوردگی، معده، لاغری، بارداری، اسپرم، پوست و فواید و طرز تهیه دمنوش برگ زالزالک را در سلام دنیا بخوانید.

اگر چیزی وجود داشته باشید که به صورت جادویی به شما در روند کاهش وزنتان کمک کند، چه می گویید؟ و یا اگر همان چیز بتواند به شما کمک کند تا کلسترول خون را کاهش داده و از بروز سرطان جلوگیری نمایید، چطور؟ تعجب می کنید درباره چه حرف می زنیم؟ بسیار خوب، آن چیز زالزالک یا ولیک می باشد. این میوه علاوه بر آنچه در بالا بیان کردیم، مزایای فراوان دیگری نیز برای سلامتی داشته و کاربردهای فراوانی نیز دارد! می خواهید آنها را بدانید؟ پس این مطلب سلام دنیا را که درباره خواص و مضرات زالزالک برای کلیه، دیابت، قلب، سرفه، سرماخوردگی، معده، لاغری، بارداری، اسپرم، پوست، فشار خون، سرطان و خواص دمنوش برگ زالزالک را بخوانید.

فواید زالزالک (ولیک) برای سلامتی چیست

استفاده از زالزالک به عنوان داروی سنتی به قرن اول باز می گردد. این میوه دارای مواد دارویی گیاهی مانند آنتوسیانیدینز و پروآنتوسیانیدینز می باشد. زالزالک دارای آنتی اکسیدان هایی که دیواره رگ های خونی را تقویت کرده و همچنین اثرات درمانی نیز دارند. برگ ها و شکوفه ها دارای انواع خاصی از ترکیبات می باشند که با کلسترول مبارزه کرده و علائم درد سینه را تسکین می دهند. این امر باعث می شود شما کمتر در معرض حملات قلبی و بیماری های قلبی و عروقی قرار بگیرید. زالزالک همچنین برای بیمارانی که در معرض استرس یا اضطراب قرار دارند نیز مفید می باشد. زالزالک به کمک می کند تا شب بهتر بخوابید و از صدمه به کلیه ها جلوگیری می کند. زالزالک برای بالغین بی خطر می باشد و عوارض جانبی آن بسیار نادر است. 

کاربردها و موارد استفاده از زالزالک

خواص زالزالک برای سلامتی و پوست

1. خواص زالزالک برای لاغری

کاهش وزن امروزه دغدغه بسیاری از افراد می باشد. خوراک مناسب و خوب به نظر رسیدن بسیار مهم است و همزمان با این مسائل، فرد باید تنها غذاهایی را مصرف کند که کالری کمی داشته یا ذاتی ارگانیک داشته باشند. یک گزینه سالم در این زمینه می تواند زالزالک باشد. زالزالک روند کاهش وزن را تقویت کرده و به شما کمک می کند تا وزن اضافی خود را در دوره ای کوتاه کم نمایید.


حتما بخوانید: خواص و مضرات آقطی سیاه [انگور کولی] برای لاغری و سلامتی


2. خواص زالزالک برای مبارزه با کلسترول

یک مزیت دیگر زالزالک، توانایی آن برای حذف کلسترول بد و تقویت کلسترول خوب می باشد. زالزالک دارای فلاونوئیدهایی می باشد که از قلب محافظت کرده و وضعیت هایی مانند درد سینه و سرخرگ های مسدود شده را درمان می کنند.

خواص زالزالک

3. خواص زالزالک؛ آنتی اکسیدان ها

زالزالک منبعی فوق العاده از آنتی اکسیدان ها می باشد. این میوه از بروز بیماری های خطرناک با خنثی کردن رادیکال های آزاد جلوگیری می کند. با کمک زالزالک می توانید درخشش پوست خود را حفظ کرده و زیبا باقی بمانید. به عبارت دیگر، زالزالک دارای خصوصیات ضد سالخوردگی است که نشانه های سالمندی مانند چین و چروک، لکه های تیره و ... را کنترل می نماید.

4. خواص زالزالک برای تقویت متابولیسم

زالزالک همچنین می تواند به سوزاندن چربی بدنی کمک کند. این ماده متابولیسم را تقویت کرده و سطح آن را بالا ببرید. این ماده همچنین به بدن کمک می کند تا در حال فعالیت بدنی کالری بیشتری بسوزانید. اگر می خواهید بدن شما سریعتر بهبود پیدا کند، بایستی بیشتر زالزالک مصرف کنید.

مزایای درمانی زالزالک برای بدن

5. خواص زالزالک برای تقویت سیستم هاضمه

زالزالک برای سیستم هاضمه نیز بسیار مفید است. این ماده می تواند یبوست و نفخ را کنترل کرده و حرکت مناسب مدفوع در روده ها را تضمین نماید.

6. خواص زالزالک برای کلیه

زالزالک یک میوه فوق العاده برای کاهش احتباس آب اضافی و تقویت عملکرد کلیه‌ها شناخته شده است. هزاران سال است که مردم نپال و تبت از زالزالک به عنوان یک دارو گیاهی مهم و پرخاصیت در بهبود عملکرد کلیه ها استفاده می کنند.

7. خواص زالزالک برای دیابت

نتایج برخی تحقیقات حیوانی مشخص کرده است که زالزالک از خواص ضد التهابی قوی برخوردار است،به همین دلیل باعث کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت نوع 2، آسم و برخی از سرطان ها می شوند. از طرف دیگر مصرف زالزالک فوایدی برای مبتلایان به دیابت دارد،زیرا این میوه می تواند سطح گلوکز و کلسترول در این افراد را کاهش دهد.

8. خواص زالزالک برای سرفه

زالزالک این میوه پاییزی خوشرنگ سرشار از ویتامین B، C، کلسیم و آهن است.از این رو دمنوش این میوه خوش طعم با داشتن این ترکیبات مهم می تواند یک درمان خانگی و طبیعی برای رفع بسیاری از عفونت‌ها به‌خصوص مکشلات تنفسی و علائم سرماخوردگی مانند سرفه باشد.

9. خواص زالزالک برای سرماخوردگی

زالزالک منبع غنی از ویتامین C است به همین دلیل می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود.بنابراین برای درمان و پیشگیری از بروز سرماخوردگی بسیار مفید است.در زمان ابتلا به سرماخوردگی نوشیدن این دمنوش گیاهی به همراه عسل می تواند به درمان ان کمک کند.


حتما بخوانید: برای درمان سرماخوردگی چی بخوریم


10. خواص زالزالک برای معده

در طب سنتی مصرف زالزالک برای درمان سوءهاضمه و معده درد مفید عنوان شده است. علاوه براین زالزالک حاوی فیبر است است که با ایجاد نقشی مانند پریبیوتیک‌ها از بروز یبوست پیشگیری کرده و باعث حفظ سلامت دستگاه گوارش و هضم غذا می‌شود. یکی دیگر از خواص مهم زالزالک برای معده می توان به درمان زخم معده اشاره کرد.

11. خواص زالزالک برای زنان

مصرف زالزالک به دلیل وجود ترکیبات مهم می تواند علائم ناشی از یائسگی در زنان از جمله گرگرفتگی، عرق کردن بیش از حد و ... را تسکین دهد.علاوه براین مصرف این میوه پاییزی در دوران بارداری برای زنان باردار خواص سلامتی بهراه دارد.

12. خواص زالزالک در بارداری

در مورد مصرف زالزالک در بارداری در بین پزشکان اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد،با این حال مصرف این میوه خوش رنگ پاییزی می تواند این خواص را در پی داشته باشد:

  • افزایش سطح ایمنی بدن باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرماخوردگی می شود.
  •  از عفونت ادراری پیشگیری و به درمان ان کمک می کند.
  •  کیفیت و کمیت خواب در زنان باردار را بهبود می بخشد.
  • عملکرد سیستم گوارشی را بهبود و شدت نفخ را کاهش می دهد.
  •  بی قراری، تحریک پذیری و استرس های دوران بارداری را درمان می کند.
  •  شدت کم خونی و مشکلات ناشی از بارداری مانند خستگی، ضعف، ناتوانی و ریزش مو را کاهش می دهد.
  • عملکرد قلب زنان باردار را بهبود می بخشد.

13. خواص زالزالک برای مردان

مصرف زالزالک در مردان موجب تقویت اسپرم می شود.

14. خواص زالزالک برای اسپرم

زالزالک از زمان طب باستان به جادوگر کوچک معروف بوده است. این میوه پاییزی به دلیل ترکیبات مهم و قوی می تواند به حفظ درجه حرارت کیسه بیضه در سطح مطلوب کمک کند،کیسه ای که باعث تولید اسپرم در مردان می شود. زیرا دمای بالا کیسه اسپرم با بروز مشکلاتی مانند جلوگیری از تولید مطلوب اسپرم و انزال زودرس در مردان همراه است.

15. خواص زالزالک برای پوست

1. درمان جوش

 زالزالک از خواص ضد التهابی و ضد میکروبی قوی برخوردار است به همین دلیل برای پیشگیری و درمان آکنه و جوش صورت مفید عنوان شده است.

خواص زالزالک برای پوست

2. جوانسازی پوست

زالزالک ها سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند بنابراین با خنثی کردن رادیکالهای آزاد از بروز چین و چروک، لکه ها و سایر نشانه های پیری پیشگیری کرده و باعث جوانسازی پوست می شود.


حتما بخوانید: برای زیبایی پوست چی بخوریم


16. خواص زالزالک برای قلب و عروق 

زالزالک حاوی فلاونوئیدهایی است که از قلب مراقبت کرده و به طور قابل توجهی سلامت قلبی و عروقی را بهبود می بخشد. آنها همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی می باشد که دارای خصوصیات ضد التهابی می باشند. زالزالک همچنین می تواند از بروز لخته در شریان ها جلوگیری نماید. زالزالک اساساً برای تاثیر خوب آن بر قلب شناخته می شود. به عنوان یک داروی گیاهی قلبی، زالزالک نشان داده است که می تواند برای درمان انواع مختلف مشکلات قلبی مفید باشد. این مشکلات عبارتند از نارسایی قلبی، آنژین صدری، تغییر در ریتم قلبی و آترواسکلروز. بر اساس تحقیق منتشر شده در سال 2016 در ژورنال شیمی پزشکی، مزایای قدرتمند زالزالک برای قلب از محتوای بالای پلی فنولیک آن سرچشمه می گیرد.

تا به امروز تحقیقات نشان داده اند که زالزالک می تواند تاثیر زیادی بر نارسایی احتقانی قلب (CHF) داشته باشد. چندین تحقیق نشان داده اند که مکمل های زالزالک باعث بهبود عملکرد قلبی بر اساس چندین پارامتر شده اند. این پارامترها عبارتند از: فشار خون، ضربان قلب، خروجی قلبی و تحمل فعالیت ورزشی.

در یک آزمایش به 78 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی NYHA کلاس II نوعی دمنوش تجاری از برگها و گل ها زالزالک داده شد. بعد از 2 ماه، بیمارانی که 200 میلی گرم زالزالک را سه بار در روز مصرف می کردند، ظرفیت قلبی بهتری داشته و علائم بیماری نیز در آنان کاهش یافته بود. زالزالک همچنین نشان داده شده است که می تواند فشار سیستولی قلب را در طول فعالیت بدنی کاهش دهد. یک تحقیق آلمانی دیگر نشان داده است که یک عصاره زالزالک (LI132 Faros) عملکردی بسیار مشابه داروی قلبی کاپتوپریل داشته است اما عوارض جانبی بسیار کمتری نسبت به آن دارو دارد.

یک تحقیق دیگر بر روی 952 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی (NYHA II) از بعضی از افراد تحقیق خواسته بود تا یک عصاره ویژه زالزالک (Crataegus) را به تنهایی یا به عنوان یک افزودنی به درمان های مرسوم استفاده نمایند. بعد از دو سال، خستگی، تنگی نفس و تپش قلب (سه علامت اصلی نارسایی قلبی) همگی به طور قابل ملاحظه ای در گروهی که عصاره را مصرف نموده بودند در مقایسه با گروه دیگر کاهش یافته بودند.

خواص زالزالک برای قلب و بیماری های قلبی

17. خواص زالزالک برای جلوگیری از سرطان

شما همچنین می توانید از بیماری های خطرناکی مانند سرطان نیز با کمک زالزالک جلوگیری نمایید. این میوه حاوی آنتی اکسیدان ها قدرتمندی است که با تمام سرطان هایی که باعث تولید رادیکال ها در بدن می شوند، مبارزه می کنند. این مواد همچنین خون را سم زدایی کرده و سموم را از سیستم بدنی خارج می نمایند.

18. خواص زالزالک برای درمان فشار خون بالا

زالزالک همچنین فشار خون بالا را درمان می کند. چندین مزیت قلبی عروقی نیز در این میوه وجود دارد. افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند بهتر است چای زالزالک را امتحان نمایند. این چای نتایج بسیار خوبی در این زمینه داشته است.


حتما بخوانید: درمان قطعی فشار خون بالا با عرقیات گیاهی، دمنوش و طب سنتی


بسیاری از متخصصین داروهای گیاهی زالزالک، گل ها و برگ های آن را به عنوان یک کاهش دهنده طبیعی فشار خون توصیه می نمایند. یک تحقیق چاپ شده در ژورنال تجربیات عمومی انگلستان از 79 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 خواسته بود تا یا 1200 میلی گرم عصاره زالزالک را به صورت روزانه و یا یک دارونما را برای مدت 16 هفته مصرف نمایند. آنها به چه نتیجه ای رسیدند؟ گروهی که زالزالک مصرف کرده بودند کاهش بسیار بیشتری را در فشار خون دیاستولی تجربه نموده بودند. اما تفاوت چندانی در فشار سیستولی بین دو گروه مشاهده نگردید. خوشبختانه تحقیقات بیشتری در زمینه تاثیرات مصرف زالزالک بر کاهش فشار خون در حال انجام می باشند.

مزیت زالزالک (ولیک) در کاهش فشارخون بالا

19. خواص زالزالک برای درمان بی خوابی

زالزالک معمولاً توسط پزشکان برای افرادی که از بی خوابی رنج می برند توصیه می شود. این میوه برنامه های خواب شما را بهبود بخشیده و تضمین می نماید که شما در طول شب چندین بار از خواب بیدار نشوید. اگر این موارد در مورد شما صادق هستند، هرچه سریعتر به سراغ مصرف زالزالک بروید.

20. خواص زالزالک برای بهبود دید

زالزالک برای چشم ها نیز بسیار مفید می باشند. آنها دارای ویتامین A که سلامت بینایی را حفظ کرده و از پیشرفت آب مروارید جلوگیری می کند. ویتامین A همچنین از رشد سلول ها نیز حمایت می کند.

فواید بینظیر زالزالک برای چشم

21. خواص زالزالک برای بهبود دهنده سلامت کلی

تحقیقی که در سال 2008 انجام شد نشان داد که عصاره زالزالک بسیار در کاهش التهاب موثر می باشد. این امر برای سلامت بسیار مهم می باشد چون می دانیم که التهاب ریشه بسیاری از بیماری ها می باشد. این تحقیق همچنین نشان داد که عصاره زالزالک خورنده رادیکال های آزاد می باشد. این مساله بخصوص برای سلامت انسان مهم می باشد چون رادیکال های آزاد می تواند باعث تخریب سلول ها (شامل تخریب DNA) از طریق به سرقت بردن الکترون ها از طریق فرآیندی با نام اکسیداسیون شوند. تحقیق 2008 بر روی حیوانات همچنین نشان داد که چگونه عصاره زالزالک اثرات محافظتی برای سیستم هاضمه داشته و به نظر می رسد می تواند با موفقیت انواع مختلفی از باکتری های ناخواسته در این سیستم را از بین ببرد.

22. خواص زالزالک برای  درد سینه (آنژین) و بیماری قلبی

کاهش جریان خون به قلب باعث بروز قفسه سینه یا آنژین می شود. گاهی اوقات این درد با سو هاضمه اشتباه گرفته می شود اما آنژین واقعی می تواند نشانه ای دال بر بیماری کرونر قلب باشد. تاکنون تحقیقات نشان داده اند که زالزالک ممکن است یک مسکن طبیعی برای پرهیز از بروز یا درمان آنژین صدری باشد.


حتما بخوانید: برای تقویت قلب چه بخوریم


بر اساس یک مقاله علمی که در ژورنال داروهای گیاهی و سم شناسی منتشر شده است، بیوفلاونوئیدهای موجود در زالزالک به باز کردن شریان های جانبی و کرونری قلب کمک می نماید. این امر می تواند جریان خون به قلب را بهبود بخشیده و زالزالک را برای آنژین بسیار موثر نماید. پروانتوسیانیدین های زالزالک نیز به نظر می رسد می تواند کشیدگی دیواره های رگهای خونی را کاهش دهند و این مساله نیز می تواند برای تسکین آنژین صدری مفید باشد.

درمان بیماری آنژین صدری با زالزالک

23. خواص زالزالک در طب سنتی

زالزالک از نظر طب سنتی طبع سرد و خشک دارد.

  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • بهبود مهارت های حافظه و تفکر
  • آرامش بخش
  • درمان اختلالات خواب و به ویژه بی خوابی
  • کاهش فشار خون بالا
  • کاهش سطح اضطراب و استرس
  • کاهش علائم ناشی از اختلالات گوارشی و سوءهاضمه
  •  مقوی معده
  • درمان یبوست
  •  کمک به لاغری
  • تسکین تب (تب بر)
  •  انرژی بخش
  • افزایش جریان ادرار (مدر) و در نتیجه کمک به درمان انواع عفونت های ادراری
  • جلوگیری از ریزش مو
  •  تسکین خارش بدن
  • کمک به درمان بیماری های چشمی
  • بهبود کیفیت و کمیت شیر مادران

24. خواص زالزالک وحشی زرد

زالزالک وحشی زرد که کویج نام دارد،از دسته گیاهان و میوه های پاییزی است که در رفع نارسایی های قلبی، کاهش فشار خون، بهبود مشکلات گوارشی و درمان دیابت مفید و موثر عنوان شده است.

25. خواص زالزالک وحشی سیاه

زالزالک وحشی سیاه یا ولیک میوه ای وحشی است که در جنگل های شمال ایران یافت می شود.میوه زالزالک جنگلی (ولیک سیاه) طبیعت سرد و خشک دارد و سرشار از ویتامین C است.این میوه ملین، مقوی معده، بازکننده گرفتگی ها و محرک،آرامبخش - ضد اضطراب،کاهش دهنده فشار خون، ضد نارسائی قلبی و تنگی نفس شناخته شده است.

خواص زالزالک وحشی سیاه

26. خواص زالزالک قرمز کوهی

  • رفع بی خوابی
  • رفع انقباضات عضلانی
  • بهبود عملکرد دستگاه گوارش
  • تنظیم میزان کلسترول خون
  • درمان اسهال
  • رفع تنش های روحی
  • بهبود عملکرد قلب

حتما بخوانید: درمان خانگی دل پیچه و اسهال با 5 روش سریع و ساده 


27. خواص زالزالک خشک شده

خواص زالزالک خشک شده مشابه زالزالک تازه است اما همانطور که می دانید میوه های تازه ویتامین بیشتری نسبت به نوع خشک شده خود دارند.

28. خواص دمنوش برگ زالزالک

دمنوش برگ زالزالک به دلیل وجود خواص آنتی اکسیدانی برای سلامتی بدن مفید است.خواص این دمنوش گیاهی شامل:

  • تقویت دیواره رگ های خونی
  •  درمان نارسایی قلبی
  • درمان بیماری عروق کرونر
  • درمان فشار خون بالا
  • بهبود بیماری های گوارشی 
  • درمان بیماری های کلیوی
  • تسکین گلو درد
  •  درمان اضطراب
  • رفع بی خوابی
  • تقویت معده

خواص دمنوش برگ زالزالک

مضرات زالزالک

مصرف متعادل زالزالک برای بدن خواص و فواید فراوانی زیادی دارد،اما مصرف بیش از حد این  میوه، دمنوش یا عصاره با بروز علائم و نشانه‌هایی مانند تپش قلب، لکه‌های پوستی خفیف، سردرد، میگرن، خستگی، تهوع، علائم بیماری‌های روده و معده‌ای و خواب آلودگی و غیره همراه است.مصرف بیش از حد زالزالک برای خانم‌های باردار و مادران شیرده خطرناک است.در صورتی که به بیماری قلبی مبتلا هستید و دارو مصرف می کنید باید قبل از مصرف زالزالک با پزشک خود مشورت کنید زیرا ممکن است با دارو‌های قلبی تداخل ایجاد کند و باعث بروز مشکلاتی شود.

طرز تهیه چای زالزالک

مواد لازم:
  • زالزالک
  • آب
  • ماهی تابه
طرز تهیه:
  • آب را برای مدت دو دقیقه بر روی اجاق بجوشانید.
  • اکنون 3 یا 4 عدد زالزالک را درون آب بیندازید.
  • پس از پایان جوشیدن آب، برای 8 تا 10 دقیقه بگذارید تا کمی خنک شود.
  • سپس زالزالک ها را با کمک یک قاشق خارج نمایید.
  • چای را در داخل یک فنجان ریخته و میل کنید.
  • اگر مایلید می توانید چای را برای استفاده در دفعات بعدی نیز دخیره نمایید اما این کار را برای مدت بیش از سه روز انجام ندهید.

طرز تهیه چای زالزالک

سخن پایانی:

از مهمترین خواص سلامتی زالزالک می توان به تقویت بینایی، جلوگیری از سرطان، بهبود سیستم گوارش، تنظیم سطح کلسترول خون، حفظ سلامت قلب، درمان فشار خون بالا، حفظ سلامت معده و کمک به کاهش وزن اشاره کرد. امروز مصرف زالزالک را شروع کنید و از مزایای آن برای سلامتی بهره مند شوید. آیا قبلاً چیزی درباره این میوه شنیده بودید؟ اگر جواب مثبت است، آیا از آن استفاده کرده بودید؟ تجربیات خود را در این زمینه در کادر نظرات زیر با ما در میان گذارید.

منبع: stylecraze


مقالات مرتبط:

خواص و مضرات ویچ هازل برای پوست، مو و سلامتی

خواص دمنوش انار سیاه برای سلامتی، سرفه و بارداری



از
11
رای