هویج و دیابت؛ آیا دیابتی ها می توانند هویج بخورند؟

هویج و دیابت؛ آیا دیابتی ها می توانند هویج بخورند؟ هویج، همراه با دیگر سبزیجات غیر نشاسته ای، یک افزودنی فوق العاده به رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت است. هویج حاوی میزان زیادی مواد مغذی مانند ویتامین A و فیبر است که برای سطح قند خون مفید می باشد.

افراد مبتلا به دیابت ممکن است در حیرت باشند که بهترین رژیم غذایی پیشنهادی برای آنها چیست. یک سوال شایع که مطرح می شود، این است که:

آیا افراد مبتلا به دیابت می توانند هویج بخورند؟

جواب کوتاه و ساده «بله» است. هویج و سایر سبزیجات مانند کلم بروکلی و گل کلم از سبزیجات فاقد نشاسته محسوب می شوند. برای افراد مبتلا به دیابت (و هر شخص دیگری، که این مساله اهمیت دارد)، سبزیجات فاقد نشاسته بخش مهمی از رژیم غذایی سالم محسوب می شوند. در صورت داشتن دیابت، مهم است که به میزان کربوهیدرات های موجود در غذا توجه کنید. با این وجود، بسیاری از غذاهای حاوی کربوهیدرات همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین، مواد معدنی و حتی فیبر هستند. برخی از این غذاها، به خصوص سبزیجات غیر نشاسته ای، تاثیر کمتری بر سطح قند خون دارند. در این مقاله، چگونگی تاثیر هویج بر دیابت بررسی شده و اطلاعات مفیدی در مورد کربوهیدرات ها و دیابت ارائه می دهیم.

هویج و کربوهیدرات

حقیقتی در پشت این جمله وجود دارد: «همه رنگ میوه و سبزیجات بخور». میوه ها و سبزیجات رنگارنگ پر از مواد مغذی در یک رژیم غذایی سالم هستند. هویج به دلیل داشتن بتاکاروتن، ماده تشکیل دهنده ویتامین A بسیار شناخته شده است. هویج همچنین حاوی آنتی اکسیدان، فیبر و سایر مواد مغذی است. یک هویج با اندازه متوسط، تنها حاوی 4 گرم کربوهیدرات خالص (قابل هضم) است و یک ماده غذایی با شاخص گلیسمی کم محسوب می شود. غذاهایی با کربوهیدرات کم و شاخص گلیسمی پایین، تاثیر زیادی بر سطح قند خون ندارند. تحقیقات همچنین نشان می دهد که مواد مغذی موجود در هویج برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.

چگونگی تاثیر هویج بر دیابت

مواد مغذی موجود در هویج

  • ویتامین A: در یک مطالعه قابل اعتماد بر روی حیوانات، محققان اهمیت ویتامین A را در کنترل قند خون بررسی کردند. در این مطالعه مشخص شد که موش هایی با کمبود ویتامین A، دچار اختلال عملکرد در سلول های بتا پانکراس هستند. همچنین متوجه کاهش ترشح انسولین و در نتیجه، هایپرگلیسمی شدند. این نتایج نشان می دهد که ویتامین A ممکن است در کنترل قند خون برای مبتلایان به دیابت نقش داشته باشد.
  • ویتامین B-6: ویتامین B در بسیاری از زمینه های مربوط به متابولسیم نقش مهمی دارد. یک مطالعه نشان داد که کمبود ویتامین B-1 و B-6 در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شایع است. علاوه بر این، در صورت داشتن سطح ویتامین B-6 کم، پیشرفت اولیه نفروپاتی دیابتی شایع تر است. این تحقیق نشان می دهد که مقادیر کم ویتامین B-6 ممکن است بر نتایج دیابت تأثیر منفی بگذارد.
  • فیبر: دریافت فیبر غذایی، نقش مهمی در کنترل قند خون در دیابت ایفا می کند. یک منبع معتبر اخیر از 16 متاآنالیز شواهد محکم نشان داد که مصرف فیبر در رژیم غذایی ممکن است به کاهش شیوع دیابت نوع 2 کمک کند. علاوه بر این، در مبتلایان به دیابت، مصرف فیبر می تواند به کاهش سطح قند خون در طولانی مدت و در صورت روزه گرفتن کمک کند.

مواد مغذی موجود در هویج و خواص آن برای دیابتی ها

یک رژیم غذایی سالم برای افراد مبتلا به دیابت

برای مبتلایان به دیابت، پیروی از یک رژیم غذایی سالم در کنترل دیابت بسیار مهم است. انستیتوی ملی بهداشت (NIH) تأکید می کند که سالم ترین رژیم غذایی برای مبتلایان به دیابت، رژیمی با غذاهایی از همه گروه های غذایی است. این موارد به شرح زیر است:

  • سبزیجات
  • میوه ها
  • دانه ها
  • پروتئین
  • لبنیات فاقد چربی یا کم چرب

طبق اعلام انجمن دیابت آمریکا (ADA)، بهترین راه برای بهبود سطح قند خون، از طریق رژیم غذایی و ورزش است. داشتن یک رژیم غذایی سالم به کاهش وزن نیز می تواند کمک کند. حتی کاهش 5 درصدی در وزن بدن می تواند به بهبود سطح قند خون کمک کند. برای توسعه توصیه های انستیتو ملی بهداشت، انجمن دیابت ایالات متحده نکات زیر را برای تغذیه سالم با دیابت توصیه می کند.

  • مقدار زیادی سبزیجات فاقد نشاسته، مانند هویج، کلم بروکلی و کدو سبز بخورید. حداقل نیمی از بشقابتان باید با این سبزیجات مغذی پر شود.
  • بهترین نوع پروتئین برای رژیم غذایی سالم پروتئین بدون چربی است. تقریبا یک چهارم بشقابتان را یک منبع پروتئین لین مانند مرغ یا ماهی تشکیل دهد. از سرخ کردن زیاد یا نیم سوز کردن پروتئین اجتناب کرده و در عوض آن را پخته یا کباب کنید.
  • مصرف کربوهیدرات خود را در هر وعده غذایی به یک پیمانه یا کمتر محدود کنید. سعی کنید تا کربوهیدرات هایی با فیبر زیاد بخورید، زیرا فیبر به بهبود قند خون کمک می کند. منابع عالی کربوهیدرات های پر فیبر شامل لوبیا، نان سبوس دار، برنج قهوه ای و سایر محصولات غذایی سبوس دار هستند.
  • میوه ها و لبنیات کم چرب می توانند یک افزودنی فوق العاده به یک وعده غذایی سالم باشند. مراقب باشید که بیش از حد از آنها مصرف نکنید. یک مشت کوچک از توت های تازه یا نصف لیوان شیر کم چرب می تواند یک وعده غذایی خوب بعد از شام باشد. مصرف میوه های خشک و آبمیوه را محدود کنید، زیرا غلظت کربوهیدرات آنها بیشتر است.

گاهی اوقات ممکن است خوردن یک چیزی را هوس کنید، و خوردن گاه به گاه شیرینی ها مشکلی ایجاد نمی کند. با این وجود، مهم است که به آنچه که می خورید و میزان غذایی که می خورید، توجه کنید. مصرف بیش از حد غذاهای فرآوری شده و غذاهای حاوی قند می تواند بر روی قند خون تاثیر منفی داشته باشد. این غذاها همچنین ممکن است باعث افزایش وزن شوند و می تواند تاثیر بدی بر سلامت شما داشته باشد. انتخاب غذاهایی با کربوهیدرات کم در مقادیر اندک و فقط گاهی اوقات، بهترین راه برای درمان است.

سالم ترین رژیم غذایی برای مبتلایان به دیابت

آیا غذاهایی با کربوهیدرات های کم برای دیابتی ها بهترین هستند؟

در سال های اخیر، رژیم های غذایی با کربوهیدرات های کم یک رژیم غذایی محبوب است. در انجمن سلامت و تندرستی، یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات برای دیابت توصیه می شود. چندین حقیقت در مورد این پیشنهاد وجود دارد. گزارش اجماع سال 2018 از انجمن دیابت ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای مطالعه دیابت (EASD) می گوید که تعداد معدودی از رژیم های غذایی - کم کربوهیدرات - مزایایی را برای مبتلایان به دیابت نشان می دهند.

بر اساس یک تحقیق انجام شده، یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات (کمتر از 26 درصد کل انرژی) کاهش قابل توجهی در میزان HbA1c در 3 و 6 ماه نشان می دهد و اثرات آن در 12 و 24 ماه کاهش می یابد. این بدان معناست که رژیم های غذایی شدیدتر (مانند رژیم کتوژنیک، که معمولاً کل کربوهیدراتهای مصرفی را تنها به میزان 5 درصد محدود می کند)، برای کسب فواید سلامتی لازم نیست. علاوه بر این، کاهش بیش از حد کربوهیدرات می تواند باعث شود بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر مهم از رژیم غذایی تان حذف شود.

در نهایت، یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات ممکن است برای برخی از افراد مبتلا به دیابت موثر باشد، اما برای همه این گونه نیست. هم انجمن دیابت ایالات متحده و هم اتحادیه اروپا برای مطالعه دیابت توصیه می کنند که درمان های کنترل گلیسمی، از جمله مداخلات رژیم غذایی، همیشه باید برای فرد مشخصی تخصیص داده شود.

آیا غذاهایی با کربوهیدرات های کم برای دیابتی ها بهترین هستند؟

شمارش کربوهیدرات

مبتلایان به دیابت که نیاز به مصرف انسولین همراه با غذا دارند نیز باید میزان کربوهیدرات های مصرفی خود را بشمارند. این کار برای تنظیم میزان کربوهیدرات موجود در وعده غذایی با میزان انسولین تزریقی انجام می شود. انجام این کار به شما در حفظ سطح قند خون کمک می کند. افراد دیگری نیز ممکن است میزان کربوهیدرات های مصرفی خود را اندازه گیری کرده تا کنترل بیشتری بر میزان کربوهیدرات های مصرفی خود داشته باشند. در هنگام شمارش کربوهیدرات، یادگیری خواندن برچسب درج شده در مواد غذایی ضروری است. یادآوری این نکته حائز اهمیت است که همه کربوهیدرات ها روی سطح قند خون تأثیر یکسانی ندارند. بنابراین، محاسبه کربوهیدرات های خالص راهی برای شمارش میزان کربوهیدرات های مصرفی است. برای یافتن کربوهیدرات خالص یک ماده غذایی، به راحتی مقدار فیبر را از کل محتوای کربوهیدرات کم کنید. اگر علاقه مند به شمارش کربوهیدرات برای کنترل سطح قند خون هستید، یک متخصص تغذیه یا مربی دیابت می تواند به شما آموزش دهد که چگونه این کار را انجام دهید.

باورهای غلط در رژیم غذایی اشخاص مبتلا به دیابت

دو مورد از باورهای غلط رژیم غذایی اشخاص مبتلا به دیابت این است که آنها هیچ قندی مصرف نکنند و باید یک رژیم غذایی با میزان کربوهیدرات بسیار کم داشته باشند. همانطور که مشخص است، این توصیه منسوخ و غیر واقعی است. قند به عنوان یک واژه پیچیده چیزی بیش از شیرینی و محصولات کشاورزی پخته شده است. میوه ها، سبزیجات، و غلات سبوس دار که کاملا از «قند» هستند. بنابراین، این باور غلط که افراد مبتلا به دیابت نمی توانند قند مصرف کنند، نادرست است. قندهای افزودنی و فرآوری شده باشد محدود شود اما انجمن دیابت ایالات متحده توصیه می کند که همچنان میوه و سبزیجات را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم مصرف کنید. یک رژیم غذایی با میزان کربوهیدرات بسیار کم نیز برای کنترل قند خون الزامی نیست. رژیم های غذایی با میزان کربوهیدرات شدیدا کم مانند رژیم غذایی کتو تقریبا فاقد هر گونه کربوهیدرات است. با این وجود، حتی یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای کم کربوهیدرات برای کنترل قند خون فواید خوبی داشته است. یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات برای هر فردی که مبتلا به دیابت است، ضروری و ایمن نیست. مهم است که قبل از ایجاد این نوع تغییرات در رژیم غذایی، به یک متخصص تغذیه یا رژیم شناس مراجعه کنید.

باورهای غلط در رژیم غذایی اشخاص مبتلا به دیابت

چه زمانی باید به متخصص تغذیه مراجعه کرد

اگر به دیابت مبتلا هستید و به مصرف یک رژیم غذایی سالم علاقمند هستید، یک متخصص تغذیه آموزش دیده می تواند به شما کمک کند. متخصصان تغذیه و رژیم شناس ها می توانند پیشنهادات مبتنی بر شواهد در مورد نحوه مصرف یک رژیم سالم تر برای شرایط شما ارائه دهند. اگر می خواهید بررسی های بیشتری انجام دهید، برخی از متخصصان تغذیه حتی دارای تخصص تغذیه افراد مبتلا به دیابت هستند.

نتیجه گیری

هویج، همراه با دیگر سبزیجات غیر نشاسته ای، یک افزودنی فوق العاده به رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت است. هویج حاوی میزان زیادی مواد مغذی مانند ویتامین A و فیبر است که برای سطح قند خون مفید می باشد. اگر به دیابت مبتلا هستید، باید میوه ها، غلات کامل و پروتئین لین را در رژیم غذایی خود داشته باشید. برای پیشنهادات دیگر در مورد نحوه کنترل سطح قند خون از طریق رژیم غذایی، به یک متخصص تغذیه در نزدیکی محل زندگی خود مراجعه کنید.

منبع: healthline

از
2
رای